Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen sensaatiomainen tarina yksissä kansissa

21.06.2022

helmarit_kansi.jpg

Outi Paalasen ja Toni Degerlundin kirjoittama ja Lasse Lindqvistin toimittama Helmarit – Naisfutiksen kivinen tie nurmelle on ilmestynyt. Teos kuvaa paitsi Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmareiden sensaatiomaisen tarinan myös naisjalkapallon kuoppaisen historian. Äänikirja ilmestyy 1. heinäkuuta Tapio Suomisen lukemana.

Naisten jalkapallon EM-kisat alkavat kolmen viikon kuluttua 2022 lajin syntysijoilla Englannissa. Turnauksesta on povattu kaikkien aikojen kovatasoisinta naisjalkapalloturnausta. Helmarit on kisoissa mukana – paikka varmistui loppuhetkien sensaatiomaisilla maaleilla. Millainen joukkue Helmarit on, ja mihin sen menestys perustuu?

Helmarit on ensimmäinen tietokirja, jossa esitellään Helmareiden tämänhetkinen kokoonpano. Kirjassa ääneen pääsevät Helmareiden pelaajat, muiden muassa maalikuningatar Linda Sällström, kapteeni Tinja-Riikka Korpela, legendaarisen nenämaalin tehnyt Amanda Rantanen sekä Helmareiden entinen tähtipelaaja Laura Österberg Kalmari.

Lisäksi kirjaan on haastateltu joukkueen valmentajia, ennen kaikkea Mikael Käldiäja Anna Signeulia, sekä lajiasiantuntijoita kuten Marianne Miettistä ja Tapio Suomista.

Helmareiden tarinan rinnalla kirja kuljettaa halki naisjalkapallon kuoppaisen historian. Nykyään naiset pelaavat yhä korkeammalla tasolla ammattilaisina, naisfutis on alkanut saada medianäkyvyyttä varsinkin arvokisojen aikaan ja siirtosummat ovat nousussa. Silti jalkapalloilevat naiset joutuvat edelleen taistelemaan pääsystä vihreämmille nurmille.

Kirja on syntynyt jalkapalloilija Outi Paalasen tekstien ympärille. Paalasen äkillisen menehtymisen jälkeen hänen työtään ovat jatkaneet urheilutoimittaja Toni Degerlund ja kirjailija Lasse Lindqvist. Kirjan valokuvat on ottanut Jussi Eskola.

27.06.2022Spede Pasasen klassikkoelokuvasta Hirttämättömät nähdään syksyllä uusi versio
24.06.2022Tanssilavat kehittävät yhteishankkeessa elämyspalveluja matkailijoille
24.06.2022Weekend Festival paljastaa tämän vuoden artistien raidereita - yhteensä yli 2000 sivua vaatimuksia
24.06.2022Majakkalaiva Kemi avautuu yleisölle Kotkassa
24.06.2022Valentin Vaala -elokuvafestivaali tuo suomalaisen elokuvan nostalgian maaseudulle
24.06.2022EU:n kulttuurin ja luovan alan keskus perustetaan Suvilahteen
24.06.2022Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella nähdään jälleen Broadway-musikaalikomedian Suomen kantaesitys
23.06.2022Mikkelissä Naisvuoren kesäteatterissa musiikkikomedia " Mitä kuuluu Marja-Leena?"
22.06.2022Oulussa kesäteatterissa musiikkinäytelmä Laila Kinnusesta
21.06.2022Mikael Gabriel ja Juha Tapio yllättävät yhteissinglellä

Siirry arkistoon »