Suvi Pelkonen voitti merikirjoituskilpailun

30.07.2022

Espoolainen Suvi Pelkonen on voittanut Kotkan Meripäivien ja Aviador Kustannuksen yhdessä ensi kertaa järjestämän meriaiheisen kirjoituskilpailun tekstillään ”Merenenkelten maa”.

Tyyliltään sadunomainen teksti erottui kilpailuun osallistuneiden 342 lyhytproosatekstin joukosta omaäänisenä, lahjakkaan kirjoittajan kypsänä taidonnäytteenä.

Aiemmin peruskoulunopettajana työskennellyt Pelkonen on viime vuosina keskittynyt kirjoittamiseen.

- "Olen kokeillut useimpia lajeja, oikeastaan kaikkia kauhua lukuunottamatta. Kilpailussa nyt menestynyt teksti on yksi valmisteilla olevan satukokoelman teksteistä", Pelkonen kertoo.

Meripäivien ja Aviadorin järjestämään kilpailuun Pelkonen kertoo päättäneensä osallistua sen jälkeen, kun oli huomannut tekstinsä soveltuvan sellaisenaan kilpailun teemaan.

- "Toisaalta en osannut odottaa mitään. Pidin todennäköisenä, ettei mitään uutisia ole odotettavissa, kun aikaa tekstin lähettämisestä ehti kulua."

Tiiviin kirjoittamisen lisäksi Suvi Pelkosta työllistävät jatkossa myös muotoilualan opinnot, jotka hän aloittaa tämän vuoden syksyllä Aalto-yliopistossa.

-  "Sekin liittyy tavallaan samaan kokonaisuuteen, sillä minua kiinnostaa tutkia mahdollisimman laajasti eri tapoja kertoa tarinoita, aina konkreettisista esineistä virtuaalisen todellisuuden mahdollisuuksiin. Muotoiluopinnot auttavat oppimaan tästä lisää", hän toteaa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Meripäivien ”Pullopostia mereltä”-kirjoituskilpailuun osallistuttiin meriaiheisilla lyhytproosateksteillä.

Meri elementtinä on aina kiehtonut niin luonnonystäviä kuin taiteentekijöitäkin, usein näitä molempia samassa persoonassa. Meri on sekä turvallinen että arvaamaton, kuten hyvä kirja ja hyvä elämä.

Pullopostia mereltä -antologia koostuu 12 kaunokirjallisesta proosatekstistä. Niiden kirjoittajat osallistuivat Kotkan Meripäivien ja Aviador Kustannuksen yhdessä järjestämään kirjoituskilpailuun ja valikoituivat tähän teokseen yli 300 kilpailutekstin joukosta.

Tekstien aihepiirit vaihtelevat toteutuneesta historiasta intiimin henkilökohtaiseen realismiin ja unenomaiseen fantasiaan. Punaisena lankana teoksen teksteissä kulkee innoittunut suhde mereen.


10.08.2022Vesa-Matti Loiri on kuollut
10.08.2022Jussi Hakulinen on kuollut
10.08.2022Uutuusteos valottaa Jimi Hendrixin elämään ja kuolemaan liittyviä mysteereitä
10.08.2022Viimeiset Ylisfestarit järjestetään lauantaina 13. elokuuta Nokian Pitkäniemessä
10.08.2022Näyttelijä ja laulaja Olivia Newton-John on kuollut
10.08.2022"Mitä kuuluu Marja-Leena?" keräsi Naisvuorelle 11 911 katsojaa
09.08.2022Kätyrit: Grun Tarina oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
09.08.2022Kikka! -elokuva saa ensi-iltansa Etelä-Koreassa Jecheon International Music & Film Festivaaleilla
08.08.2022Tuore tietokirja antaa äänen bi- ja panseksuaaleille
08.08.2022Tapahtumarikas Vaasa Festival keräsi yli 26 000 kävijää

Siirry arkistoon »