Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvalle voitto Italiassa

04.08.2022

Vinski ja näkymättömyyspulveri (2021) DVD

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri voitti pääpalkinnon Element +6 - sarjassa Giffonin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, Italiassa.
 
Jo 55. kerran järjestetty, yksi maailman tunnetuimmista lastenelokuvafestivaaleista, Giffoni Film Festival järjestettiin 21.-30. heinäkuuta.
 
Elokuvan päänäyttelijä Kuura Rossi edusti elokuvaa festivaaleilla ja vastaanotti palkinnon elokuvan puolesta tuhatpäisen yleisön edessä.


 
Snapper Films Oy:n tuottama koko perheen seikkailuelokuva tuli Nelonen Median levittämänä elokuvateattereihin jouluna 2021, ja se on edelleen tämän vuoden katsotuin kotimainen elokuva.
 
- ”Juha Wuolijoki on yksi maamme kansainvälisimpiä elokuvantekijöitä. Joulutarinan aloittama voittokulku jatkuu nyt Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan tiimoilta. Elokuva saa ansaitsemansa jatko-osan, enkä malta odottaa näkeväni sen valkokankaalla”, Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi sanoo.
 
Luusuaniemi korostaa, ettei loistavaa lopputulosta saada aikaiseksi ilman ansiokkaita tekijöitä.
 
- ”Elokuvassa on loistavat näyttelijät. Kuura Rossi tekee upean roolisuorituksen Vinskinä, ja hän on suomalaisen elokuvataivaan uusi kirkas tähti. Elokuvan kuvaus on aivan omaa luokkaansa! Kjell Lagerroos ja Mika Orasmaa ovat kansainvälisesti palkittuja elokuvaajia, mikä näkyy lopputuloksessa. Tietenkään yhtäkään elokuvaa ei tehdä ilman käsikirjoitusta, ja Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan osalta kiitokset kuuluvat Jari Olavi Rantalalle, Mauri Aholalle ja Juha Wuolijoelle.”

Elokuvan trailerin voit katsoa täältä
 
Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Jari Olavi Rantala, Mauri Ahola ja Juha Wuolijoki.
 
Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin. Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.
 
Elokuvan pääosissa nähdään Kuura Rossi (Vinski), Mikko Leppilampi (Antero), Pirjo Heikkilä (Krista) sekä Martti Suosalo (apteekkari). Muissa rooleissa nähdään muun muassa Sampo Sarkola, Fiona Iyare ja Minka Kuustonen.
 
Elokuva on nähtävillä Nelosen Ruutu-palvelussa 7. elokuuta 2022 alkaen.

10.08.2022Vesa-Matti Loiri on kuollut
10.08.2022Jussi Hakulinen on kuollut
10.08.2022Uutuusteos valottaa Jimi Hendrixin elämään ja kuolemaan liittyviä mysteereitä
10.08.2022Viimeiset Ylisfestarit järjestetään lauantaina 13. elokuuta Nokian Pitkäniemessä
10.08.2022Näyttelijä ja laulaja Olivia Newton-John on kuollut
10.08.2022"Mitä kuuluu Marja-Leena?" keräsi Naisvuorelle 11 911 katsojaa
09.08.2022Kätyrit: Grun Tarina oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
09.08.2022Kikka! -elokuva saa ensi-iltansa Etelä-Koreassa Jecheon International Music & Film Festivaaleilla
08.08.2022Tuore tietokirja antaa äänen bi- ja panseksuaaleille
08.08.2022Tapahtumarikas Vaasa Festival keräsi yli 26 000 kävijää

Siirry arkistoon »