Aarikka X Jenni Vartiainen -hopeakorumallisto täydentyi tänä syksynä kahdella uudella sarjalla

22.11.2022

Aarikka X Jenni Vartiainen -hopeakorumallisto täydentyi tänä syksynä kahdella uudella sarjalla: Mandartanialla ja  Kokonainen-korusarjalla, joka päättää malliston. Korusarjoja on mallistossa nyt saatavilla neljä, joita kaikkia on Jenni Vartiainen ollut suunnittelemassa osana Aarikan designtiimiä.

Puisista koru- ja kodintuotteista tunnetun designyritys Aarikka Oy:n ja Jenni Vartiaisen yhteistyö käynnistyi jo vuoden 2018 lopussa. Neliosaiseksi suunnitellusta korumallistosta julkaistiin Sano se ääneen ja Aisti-korusarjat vuonna 2020, mutta seuraavien osien julkaisu siirrettiin koronan takia. Nyt ne vihdoin saavat jatkoa Mandartania- ja Kokonainen-koruista.

- "Olen haaveillut vuosia korujen tekemisestä. Aarikka oli täydellinen yhteistyökumppani haaveeni toteuttamiseen, sillä heillä on ollut jo 60-luvulta lähtien pitkät perinteet hopeakorujen suunnittelusta", kertoo Jenni Vartiainen.

Aarikka X Jenni Vartiainen -hopeakorumalliston inspiraationa Kaija Aarikan  käyttämä lumoava muotokieli, rohkeus ja luonto - Lehdistötiedote -  Taloussanomat - Ilta-SanomatNyt julkaistu Kokonainen-korusarja kruunaa Aarikka X Jenni Vartiainen -malliston. Mallistoon kuuluu sormus, rannekoru ja juhlava kaulakoru, jonka inspiraation lähteenä on Kaija Aarikan alkuperäinen design.

- “Kaija Aarikan vanhoista arkistoista löytyi kuva metallisesta kravatista. Innostuin siitä ja halusin tuoda sen nykyaikaan, Kokonainen-sarjana. Se toimii pysäyttävänä katseen vangitsijana kenelle tahansa. Koko neliosaisella Aarikka-sarjalla olen halunnut kunnioittaa Aarikan uskomatonta historiaa. Olen halunnut, että kaikki sarjan korut toimivat yksin tai niitä voi yhdistellä omalla, itselleen sopivalla tavalla”, Jenni Vartiainen kertoo.

Aarikka x Jenni Vartiainen

Aarikka x Jenni Vartiainen -yhteistyömallistojen myötä hopea palaa entistäkin vahvempana osaksi Aarikan koruvalikoimaa.

- ”Aarikka X Jenni Vartiainen -korumallisto ja sen moninaisuus ja ajattomuus sopivat sekä ajan henkeen että arvomaailmaamme erinomaisesti. Yhteistyömallistomme Jennin kanssa edustaa hienosti tämän päivän Aarikkaa, joka elää vahvasti ajassa ja katsoo tulevaisuuteen. Emme kuitenkaan unohda Aarikan arvokasta perintöä, kuten värejä ja pyöreää muotokieltä. Puukorut tulevat edelleenkin olemaan iso osa portfoliotamme”, sanoo Aarikan toimitusjohtaja Riia Sandström.

Aarikka X Jenni Vartiainen hopeakorumallisto valmistui: inspiraationa Kaija  Aarikan käyttämä lumoava muotokieli, rohkeus ja luonto - MTVuutiset.fi

Kuvat © Aarikka

Aarikka X Jenni Vartiainen hopeakorumalliston osat:SANO SE ÄÄNEEN - Sano se ääneen -koruissa tärkeät sanat kulkevat ääniraidan muodossa aina kantajansa mukana, uniikkina koruna. Koruun tuotu ääniraita on Jenni Vartiaisen itsensä lausuma.

AISTI - Herkässä Aisti-koruissa hopealangat muodostavat kuvion, ja heleästi soivat pallot on kätketty aukaistavan kehikon sisään. Jenni Vartiaisen ajatus soivasta korusta oli, että se pysäyttää huomaamaan hetken.

MANDARTANIA - Kerroksellisissa ja runsaissa Mandartania-koruissa yhdistyy hopea ja Aarikalle tunnusomainen puuhelmen pyöreä muoto.

KOKONAINEN – Näyttävissä ja juhlavissa Kokonainen-koruissa toteutuu selkeä ja graafinen linja.

01.12.2022Ville-Juhani Sutisen Vaivan arvoista on Tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja
01.12.2022The Ukrainian National Ballet of Odessan ensivierailu Suomeen toteutuu joulukuussa
01.12.2022Marraskuun 2022 katsotuimmat elokuvat
28.11.2022Kotimuseon joulu - Joulutunnelmaa Bulevardilla
28.11.2022Tampereen Kirjafestareiden kansainvälisenä tähtivieraana ruotsalainen menestyskirjailija Alex Schulman
28.11.2022Alfa-tv:n lähetykset loppuivat tänään maanantaina puoliltapäivin
28.11.2022Black Panther: Wakanda Forever oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
27.11.2022Eija Hinkkala ja Kyösti Mäkimattila saivat Kullervo Linna -palkinnot
27.11.2022Euroviisujen äänestys muuttuu - finalistit valitaan jatkossa pelkillä yleisöäänillä
26.11.2022Bones and all - ELOKUVA-ARVOSTELU

Siirry arkistoon »