Käärijä pisti historian kirjat uusiksi - ilmiömäinen stratti UMK-kappaleelle

20.01.2023

Käärijän julkaistu single Cha Cha Cha rikkoi ennätyksiä jo ensimmäisenä päivänä julkaisustaan. Kappale rikkoi UMK-kilpailukappaleiden ensimmäisen päivän striimiennätyksen 147 000 striimillä.

Kappale ylsi huimasti Spotifyssa TOP50-listan 2. sijalle. Video keräsi katseluita YouTubessa julkaisupäivän aikana 225 000 katselukertaa ja Yle Areenassa peräti 500 000 toistoa.

Kuuntele kappale ja katso siihen tehty musiikkivideo tästä

5star_2.jpg

Kuva © Nelli Kenttä / Warner Music Finland

Kappale on arjen unohtumisen anthem. Siinä yhdistyy elementtejä räpistä, popista sekä metallista. Kappaleen tuotannosta vastaavat Aleksi Nurmi ja Kiro. Vaihtoehtorapin mielenkiintoisin nouseva nimi Käärijä on kerännyt omintakeisella tyylillään kuulijakuntaa niin keikoilla, somessa ja suoratoistopalveluissa.

– "Haluttiin kokeilla ensisijaisesti jotain sellaista mitä Käärijän tuotannossa ei oltu ennen kuultu. Sanoitukset sai luvan olla jollain tapaa juhlimiseen liittyvää ja sana Cha Cha Cha jäi kummittelemaan biisisessiossa niin vahvasti, että päädyttiin tekemään siitä sitten biisi. Kappale saa sykkeen nousemaan ja jos sillä ei lähde bileet käyntiin niin ei sitten millään", Käärijä kuvailee.

Kuva © Nelli Kenttä / Warner Music Finland

Käärijä nähdään myös ensimmäistä kertaa Tavastialla perjantaina 9.6.2023. Luvassa on takuuvarma paidaton megashow! Liput tulevat myyntiin perjantaina 20.1.2023 klo 09 Tiketissä. Osta liput tästä

– "Kyllähän tämä maistuu! Vähän jäi toki hampaankoloon että ei oltu ykkösenä mutta enköhän tästä selviä", Käärijä naurahtaa.

– "Osasin odottaa että biisi toimii jengille mutta en mä ihan tämmöstä myllyä osannut odottaa. Ei voi kyllä valittaa. En hirveesti kiittele, mutta nytten on pakko kiittää. Olen saanut niin paljon ihania viestejä sadoilta ihmisiltä, että tässä ihan herkistyy. It’s crazy, it’s party", Käärijä keroo.

Kuva © Nelli Kenttä / Warner Music Finland

Tämän pottatukkaisen herrasmiehen energialla lämmittäisi vaikka koko Etelä-Suomen talot talven ajaksi, ja tämä tullaan varmasti huomaamaan helmikuun show’ssa. Ja artisti lupaileekin, että luvassa on jotain sekopäistä ja unohtumatonta.

Käärijä ei mielellään lokeroidu tiettyyn genreen, vaan luo monipuolista ja mielenkiintoista omaa tyyliä ottamalla vaikutteita häntä inspiroivista soundeista.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 25.2.2023 Turun Logomon UMK23-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Kuva © Nelli Kenttä / Warner Music Finland

30.01.2023Kaarlen palkinnot Ann-Christin Antellille, Marttaliitolle, Marja Luomalle ja Sampsa Peltoselle
30.01.2023Hannu Paloniemen Lumiluolapoika on omakohtainen romaani äidin menettämisestä
30.01.2023Ympäristömyrkkyjä, loisia ja lobbaamista - Vieras laji on tyrmäävä paljastuskirja norjalaisesta lohibisneksestä
30.01.2023Sisu oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
29.01.2023Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? - Juliet Jonesin Sydän yllättää 40-vuotisjuhlakiertueella
27.01.2023Jenni Poikelus ja Riku Rantala luotsaavat lauantai-iltojen uutta Hengaillaan-ohjelmaa
26.01.2023Alman tähän mennessä henkilökohtaisin kappale "Hey Mom Hey Dad" on julkaistu
25.01.2023Kaija Koo valloittaa Helsingin Olympiastadionin elokuussa
25.01.2023C Moren uutuussarja Poromafia kertoo pohjoista hallitsevan perheen sisäisestä valtataistelusta
25.01.2023ZOV on järkyttävä kuvaus Ukrainan sodasta venäläisen sotilaan silmin

Siirry arkistoon »