C Moren uutuussarja Poromafia kertoo pohjoista hallitsevan perheen sisäisestä valtataistelusta

25.01.2023

C Moren 26.1. alkava uutuussarja Poromafia kertoo pohjoista hallitsevan  perheen sisäisestä valtataistelusta - ePressi

C More -alkuperäissarja Poromafia on kahdeksanosainen rikossarja, jonka pääosissa nähdään suomalaisia eturivin näyttelijöitä sekä kansainvälisiä tähtiä. Poromafia nähdään C More -suoratoistopalvelussa 26. tammikuuta alkaen.

Poromafia on mustan huumorin sävyttämä tarina pohjoisen erämaita hallitsevasta Nelihangan suvusta, vallasta ja rahasta.

Suvun matriarkka Brita Nelihanka (Rea Mauranen) kuolee syöpään ja jättää jälkeensä neljä kirjettä. Kirjeissä hän jakaa perintönsä uudelleen.

Nelihankojen vanhin poika Sameli Nelihanka (Samuli Edelmann) palaa vankilasta takaisin kotikyläänsä ja joutuu kohtaamaan isänsä Roukun (Aake Kalliala), veljensä Pietin (Olavi Uusivirta) sekä entisen rakastettunsa Sara Poikkipään (Anna-Maija Tuokko).

Sameli nousee isäänsä vastaan ja taisteluun maiden herruudesta apunaan vanha ystävänsä Stagge (Mikael Persbrandt), joka toimii Norjassa jäämeren satamakaupungissa alamaailman johdossa.  Perheen ja kylän salaisuudet paljastuvat vähitellen, kun perilliset taistelevat rahan, koston tai rakkauden puolesta. 

Poromafiassa näyttelevät edellä mainittujen lisäksi myös muun muassa Antti Reini, Rune Temte, Kaija Pakarinen, Mikko Kouki, Tommi Eronen, Ilkka Villi, Kaarina Hazard, Paavo Westerberg ja Elias Westerberg.  

- ”Samelin rooli on unelmarooli, ja on ollut äärimmäisen inspiroivaa olla mukana koko sarjan kehittelyn ajan. Pitkä kuvausperiodi Lapissa Kilpisjärvellä antoi hienon mahdollisuuden syventyä Samelin rooliin, vastarooleihin ja Poromafian ainutkertaisen koukuttavaan maailmaan”, Samuli Edelmann kertoo.

Kahdeksanosaisen sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Mika Kurvinen. Sarjan on tuottanut C Morelle Kaiho Republic tuottajinaan Pete Eklund ja Liisa Penttilä-Asikainen. Sarja on saanut inspiraationsa Mikko-Pekka Heikkisen samannimisestä romaanista.

- “Poromafia on ainutlaatuinen teos, joka ammentaa Pohjolan vertaansa vailla olevasta visuaalisesta maailmasta ja yhdistää tiukan tarinankerronnan katsojaa koukuttavalla tavalla. Sarja on laadullisesti kansainvälistä huipputasoa ja olen todella kiitollinen työryhmälle hienosta työstä. Suomalaisen draaman taso on korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin”, iloitsee C Moren kehitys- ja draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

C More – Wikipedia

Poromafia nähdään C More -suoratoistopalvelussa 26. tammikuuta alkaen. Sarjaa julkaistaan ensimmäisellä viikolla kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa torstaisin. Jaksoja on yhteensä kahdeksan.

Katso sarjan traileri tästä

 

30.01.2023Kaarlen palkinnot Ann-Christin Antellille, Marttaliitolle, Marja Luomalle ja Sampsa Peltoselle
30.01.2023Hannu Paloniemen Lumiluolapoika on omakohtainen romaani äidin menettämisestä
30.01.2023Ympäristömyrkkyjä, loisia ja lobbaamista - Vieras laji on tyrmäävä paljastuskirja norjalaisesta lohibisneksestä
30.01.2023Sisu oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
29.01.2023Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? - Juliet Jonesin Sydän yllättää 40-vuotisjuhlakiertueella
27.01.2023Jenni Poikelus ja Riku Rantala luotsaavat lauantai-iltojen uutta Hengaillaan-ohjelmaa
26.01.2023Alman tähän mennessä henkilökohtaisin kappale "Hey Mom Hey Dad" on julkaistu
25.01.2023Kaija Koo valloittaa Helsingin Olympiastadionin elokuussa
25.01.2023C Moren uutuussarja Poromafia kertoo pohjoista hallitsevan perheen sisäisestä valtataistelusta
25.01.2023ZOV on järkyttävä kuvaus Ukrainan sodasta venäläisen sotilaan silmin

Siirry arkistoon »