Klaus Härön elokuva Rakkaani merikapteeni palkittiin Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla

10.03.2023

Rakkaani merikapteeni - Nordisk Film Finland

Klaus Härön ohjaama ja Making Movies yhtiön tuottama Rakkaani merikapteeni -elokuva palkittiin lauantaina 4. maaliskuuta Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla (DIFF) Best Irish Film -palkinnolla. Palkinnon jakaa Dublin Film Critics Circle.

Klaus Härö oli paikalla vastaanottamassa palkintoa.

- ”Suomalaisena elokuvantekijänä olen tietysti jännittänyt sitä miten Irlantiin sijoittuva elokuva otetaan täällä vastaan. Torstain ensi-iltanäytöksessä sainkin ilokseni kokea lämpimän vastaanoton ja raikuvat aplodit. Mutta tätä palkintoa en osannut odottaa!”, kertoo Klaus Härö Dublinissa.

- ”Tässä yhteydessä on syytä muistuttaa etten todellakaan ollut elokuvan ainoa suomalaistekijä. Tuottajista ja käsikirjoittajista aina kuvaajaan ja maskeeraajaan olivat kotimaisia huippuammattilaisia. Siksi otan tämän palkinnon myös tunnustuksena suomalaiselle elokuvaosaamiselle”, jatkaa Härö.

Elokuva sai ensi-iltansa viime viikonloppuna sekä Dublinin että Glasgown kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Festivaalit toimivat lähtölaukauksena elokuvateatterilevitykselle, joka alkaa Isossa-Britanniassa ja Irlannissa 10.3. Elokuva levitetään siellä nimellä My Sailor, My Love.

My Sailor, My Love (2022) - IMDb

 

- ”Ensi-illat brittein saarilla ovat hienoja tapauksia koko suomalaiselle elokuva-alalle. Levitysyhtiö Signature on tehnyt valtavasti töitä elokuvan levityksen eteen ja uskon sen kantavan hedelmää lähikuukausina”, sanoo elokuvan tuottaja Kai Nordberg. 

- ”Tästä alkaa elokuvan pitkä ensi-iltojen maailmanlaajuinen ketju, joka huipentuu ensi syksynä Yhdysvaltain ensi-iltaan. Uskon vahvasti, että Rakkaani merikapteeni saa yhtä hienon vastaanoton kansainvälisesti, kuin se on saanut Suomessakin. Tarina viimeisestä rakkaudesta on universaali ja me kaikki voimme samaistua siihen voimakkaasti”, jatkaa tuottaja Nordberg.

Kuvassa Klaus Härö, Bríd Brennan ja James Cosmo Dublinin elokuvafestivaalilla.

Klaus Härö on tänä vuonna Jussi-ehdokkaana ohjauksesta elokuvasta Rakkaani merikapteeni, joka on myös ehdolla vuoden elokuvaksi.

 

Rakkaani merikapteeni sai Suomen ensi-iltansa syyskuussa 2022. Suomen elokuvateattereissa elokuvan on tähän mennessä nähnyt yli 117 000 katsojaa.  Elokuva on Suomessa edelleen elokuvateattereissa. 

Elokuvan traileri

26.03.2023Antti Ahopelto kehottaa suutelemaan uudella singlellään
26.03.2023Ajatuksia herättävä oikeussalitrilleri
25.03.2023Hirttämättömät-klassikkoelokuvan uusi versio tulee valkokankaille toukokuussa
25.03.2023Saija Tuupasen 20 v.-taiteilijajuhlavuosi tuo tullessaan uutta musiikkia, keikkoja ja konsertteja
25.03.2023Uutuuskirjassa muistutetaan, mikä pitää ihmiset hengissä ja järjissään vaikeina aikoina: "Meidät pelastaa enää vain kulttuuri!"
24.03.2023Hector, Kaija Koo, Marion ja Susanna Mälkki Suomen musiikin kunniagalleriaan
24.03.2023Jussi Gaalassa jaetaan Jussi-palkinnot vuoden 2022 parhaille kotimaisille elokuville ja niiden tekijöille
24.03.2023Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien kustannussopimus
23.03.2023Antti Tuisku kutsuu tanssilattialle uudella singlellään
23.03.2023Rikoskirjailija Harri Nykänen on kuollut

Siirry arkistoon »