Maailma kylässä -festivaali tänä viikonloppuna Helsingissä

24.05.2023

Maailma kylässä festivaali 25.-26.5.2019 – Uhusiano ry

Maailma kylässä valloittaa Helsingin Suvilahden tänä viikonloppuna 27.–28.5. Ilmaistapahtuman tarjontaan kuuluu konsertteja, kymmeniä puheita ja keskusteluita, lastenohjelmaa sekä 200 näytteilleasettajaa järjestöistä viranomaisiin ja ruoka- ja basaarimyyjiin.

Lisäksi ohjelmassa on katutaidealueen esityksiä, työpajoja, valokuvanäyttely, iltaklubeja ja ennakkotapahtumia. Fingon järjestämän festivaalin yleisöodote on noin 50 000 kävijää. Teemana on Muutosvoima.

–  "Festivaalilla voi kokea elämyksiä, perehtyä yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä tietysti nauttia hyvästä musiikista, ruuasta ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Haluamme kannustaa yksilöitä ja yhteisöjä toimimaan muutosvoimana kestävän kehityksen, yhdenvertaisuuden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan puolesta", kertoo festivaalin viestintäpäällikkö Nelli Korpi.

Ilta

 Ilta. Kuva © Troy Silva

Musiikkilavan kansainvälisiä tähtiä ovat afroreivin kehittäjä Toya Delazy, israelilaispersialainen laulaja Liraz sekä ukrainalaiskanadalainen Balaklava Blues. Kotimaisia kärkinimiä ovat Von Hertzen Brothers, Jesse Markin, Yeboyah, Ilta ja Megasakki.

Seun Kuti.  Kuva © Alexis Mayron

Festivaalin yksi pääesiintyjistä, nigerialainen afrobeatin sanansaattaja Seun Kuti & Egypt 80, pidätettiin reilu viikko sitten Nigeriassa. Kuti odottaa yhä tietoa, pääseekö hän laajalle Euroopan-kiertueelleen, jonka pitäisi tuoda hänet myös Suomeen ensi lauantaina 27.5.

– "Festivaalilla toivomme kovasti, että tilanne ratkeaisi ajoissa. Olemme jo kuitenkin tehneet varasuunnitelmia, mikäli konsertti peruuntuu viime hetkellä", sanoo festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski.

Puhelavalla esiintyvät muun muassa aktivistit Helena GualingaWinnie MasaiCarmen Gheorghe ja Tendai Makanza. Poikkitaiteelliset lavarunoilijat Elsi Sloan, Iiris Laisi ja Julian Owusu ovat koonneet festivaalille ainutlaatuisen Spoken word -esityksen.

Yhteystiedot | Presidentti Tarja Halonen

Kuva ©  www.presidenthalonen.fi

Poliitikoista mukana keskusteluissa ovat muun muassa presidentti Tarja Halonen sekä europarlamentaarikot Ville Niinistö (Vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (Kok.). Fingon Vaalien jatkot -ohjelman puhujiksi ovat varmistuneet Inka Hopsu (Vihr) ja Kimmo Kiljunen (Sd).

Kaikki ohjelma on ilmaista ja ikärajatonta lukuun ottamatta viikonlopun iltaklubeja. Alueen kartta, aikataulut, puhujat sekä ständit ja ruoka löytyvät verkkosivuilla. Puhelavan ohjelma striimataan maailmakylassa.fi-verkkosivuille suorana festivaalin aikana. 

Maailma kylässä -festivaali Helsingin Suvilahdessa lauantaina 27.5. kello 11–21 ja sunnuntaina 28.5. kello 11–19. Vapaa pääsy ja ikärajaton.

maailmakylassa.fi

28.09.2023Viimeinen vuoro - ELOKUVA-ARVOSTELU
28.09.2023La Strada - TEATTERI-ARVOSTELU
28.09.2023Rakkaani Merikapteeni -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa
28.09.2023Kirjailijoiden tulot jyrkässä laskussa
28.09.2023Suvi Teräsniska julkaisee uuden singlen ja lähtee konserttisalikiertueelle
27.09.2023Teatteriravintola Aulis aukeaa 4. lokakuuta - nimi on kunnianosoitus rakastetulle näyttelijälle ja hyvälle palvelulle
27.09.2023Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus
27.09.2023Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin
27.09.2023Suvi Teräsniska lähtee perinteiselle joulukonserttikiertueelle
27.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »