Helsingin kulttuurikeskukset hemmottelevat kaupunkilaisia maksuttomalla kesäohjelmalla

07.06.2023

Kulttuurikeskusten kesäpihoilla keikkailevat tänä suvena monet tunnetut nimet, kuten Paleface, Marion Rung, Muska ja Scandinavian Music Group. Luvassa on myös suuri määrä muita ilmaistapahtumia.

Helsingin kulttuurikeskukset kutsuvat kaupunkilaiset viettämään tapahtumien täyteistä kesää. Kesäkuukausina on mahdollista nauttia suuresta määrästä maksutonta kulttuuriohjelmaa, kuten huippuartistien keikoista, sirkusesityksistä, kaupunkitansseista ja lasten tapahtumista.

Malmitalon viereisen Ala-Malmin puiston lavalle nousee Helsinki-päivänä ma 12.6. pitkän linjan muusikko Paleface. Kuva: Joni Sarkki.

Kuva © Joni Sarkki

Yksi kesän kohokohdista on ma 12.6. Helsinki-päivä, jolloin ympäri kaupunkia kuullaan upeita konsertteja. Malmitalon puistoon saapuu pitkän linjan muusikko Paleface, joka esittää muun muassa uuden Malmin ääni -biisinsä räppäri Graciaksen kanssa.

Marion Rung - 50 vuotta Tom Tomista | Osta lippu helposti | Tiketti

Kuva © Minna Annola

Vuotalon lavalle nousevat lastenmusiikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri, iskelmätähti Marion Rung ja kovassa nosteessa oleva rap-artisti Yeboyah.

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Kuva © Kaikalan Keikka & Kuvaus

Stoan aukio muuttuu puolestaan idän suurimmaksi tanssilavaksi, ja illan avaa iskelmälaulaja Kyösti Mäkimattila yhdessä Varjokuva-yhtyeen kanssa. Kuubalaisiin rytmeihin sukelletaan Bomba Buena -yhtyeen johdolla, ja tapahtuman huipentaa Emma-palkittu rap-sensaatio F.

Malmitalon yhteydessä sijaitseva Ala-Malmin puisto herää eloon kesä- ja elokuussa, ja tarjolla on esimerkiksi keikkoja, sirkustaidetta, työpajoja ja yhteislaulutuokioita. Malmin tapahtumakesä on osa Malmin alueen ja Ala-Malmin puiston pitkäjänteistä kehittämistä ja uudistamista.

Puiston piknik-päivään la 10.6. rakentuu pieni puutarhakeidas ja ammattitaikuri Robert Jägerhorn viihdyttää koko perheen taikaesityksellä.

Muska - Tapahtumainfo.fi

Elokuussa on puolestaan tiedossa nimekkäiden huippuartistien keikkoja. Pe 18.8. puistoon saapuu Muska & Hot Dogs, ja ke 23.8. on vuorossa pop-artisti Lyyti.

Pe 25.8. ääneen pääsee Scandinavian Music Groupin harvinainen kolmihenkinen kokoonpano ja la 26.8. rock-yhtye Kissa.

Myös Maunula-talon Kesäaukiolla järjestetään letkeää ohjelmaa läpi kesäkuukausien. Luvassa on muun muassa ilmainen ja ikärajaton Death metal -tapahtuma Wrathfest: Wrath Awakens, jossa soittaa neljä järjettömän kovaa nuorta Death metal -yhtyettä (la 17.6.). 

Juhannus-etkoilla ke 21.6. tanssitaan lavatansseja, ja Pride-viikon Sateenkaarevassa festivaalissa ke 28.6. juhlistetaan monimuotoisuutta. MaunuLavan Open Stage -illoissa esiintyy lisäksi pitkin kesää kiinnostavia artistitulokkaita. 

Kulttuurikeskusten lähettyvillä pyörähdellään pitkin kesää myös kaupunkitanssien pyörteissä. Ilmaisissa tanssituokioissa opetellaan tunnettuja paritansseja, kuten valssi, samba, humppa ja fusku, ja opetuksesta vastaavat koulutetut tanssinopettajat.

Kaupunkitansseja järjestetään arki-iltaisin Stoan aukiolla, Vuotalon viereisellä Vuotorilla, Ala-Malmin puistossa ja Malminkartanon Tuohiaukiolla.

Kulttuurikeskusten kesäohjelma jatkuu aina elokuulle saakka, jolloin juhlitaan muun muassa Taiteiden yötä (to 17.8.). Stoassa vietetään Elojuhlaa Helsinki-Cotonou Ensemblen ja lastenbändi Megasakin johdolla. Malmitalon kesäpihalla bailataan Skidit-diskossa sekä fiilistellään Balkanin rytmejä ja suomalaista iskelmää yhdistelevää Jaakko Laitinen & Väärä Raha -kokoonpanoa.

Annantalon koko perheen Taiteiden yössä on tarjolla lasten ja nuorten taidetyöpajoja, nykysirkusta ja vauvaperheille suunnattuja esityksiä, kun taas Caisassa opetellaan kansantansseja ja niiden säestämistä.

Tutustu Helsingin kulttuurikeskusten koko kattavaan kesäohjelmaan täällä

helsinki-nettiin-nostokuva.jpg

28.09.2023Viimeinen vuoro - ELOKUVA-ARVOSTELU
28.09.2023La Strada - TEATTERI-ARVOSTELU
28.09.2023Rakkaani Merikapteeni -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa
28.09.2023Kirjailijoiden tulot jyrkässä laskussa
28.09.2023Suvi Teräsniska julkaisee uuden singlen ja lähtee konserttisalikiertueelle
27.09.2023Teatteriravintola Aulis aukeaa 4. lokakuuta - nimi on kunnianosoitus rakastetulle näyttelijälle ja hyvälle palvelulle
27.09.2023Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus
27.09.2023Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin
27.09.2023Suvi Teräsniska lähtee perinteiselle joulukonserttikiertueelle
27.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »