Petri Kankaan Harhautus on kylmäävä trilleri, jossa venäläiset vakoilevat Suomen maaperällä

06.06.2023

Harhautus - Atena Kustannus

Harhautus on pelottavan todenmakuinen jännitysromaani Venäjän vakoilusta ja vaikuttamisoperaatiosta Suomessa.

Salossa tehdään röyhkeä ryöstö kultasepänliikkeeseen. Poliisi pääsee nopeasti rikollisten jäljille, sillä rikoskomisario Ville Rush on saanut nimettömän vihjeen. Sitä Rush ei kuitenkaan tiedä, että vihje on tullut Venäjän tiedustelupalvelulta. Pian hänet on vedetty mukaan vakoojien likaiseen peliin. 

Venäjälle on erittäin tärkeää saada rakennettua Perämeren rannalle ydinvoimala. Sillä on myös muita tarkoituksia kuin sähkönvalmistus ja myynti.

Yksi Suomen hallitus myöntää luvat, toinen hallitus oivaltaa mistä on kyse ja alkaa hidastaa prosessia. Venäjä hermostuu ja ryhtyy painostamaan Suomea omanlaisella logiikallaan, kuten tuhotöillä, ilmatilaloukkauksilla – ja terrori-iskulla.

Ylikomisario Petri Kangas (s. 1963) on työskennellyt uransa aikana niin hälytyspartiossa ja kenttäjohtajana kuin rikostiedustelun ja huumerikostutkinnan tutkinnanjohtajana. Hän on myös poliisina vastannut ydinvoimala-alueen turvallisuudesta. 

Harhautus on Kankaan ensimmäinen romaani. Kirjan illegaalit agentit, terrorioperaatio Turun keskustassa ja Eurajoen ydinvoimalan sabotointi voisivat kaikki olla myös totta, ja Kangas on itsekin ollut käyttämässä tai päättämässä vastaavanlaisista menetelmistä ja käytännöistä kuin kirjassa. 

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut Atena Kustannuksen |  Kustannusosakeyhtiö Otava

28.09.2023Viimeinen vuoro - ELOKUVA-ARVOSTELU
28.09.2023La Strada - TEATTERI-ARVOSTELU
28.09.2023Rakkaani Merikapteeni -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa
28.09.2023Kirjailijoiden tulot jyrkässä laskussa
28.09.2023Suvi Teräsniska julkaisee uuden singlen ja lähtee konserttisalikiertueelle
27.09.2023Teatteriravintola Aulis aukeaa 4. lokakuuta - nimi on kunnianosoitus rakastetulle näyttelijälle ja hyvälle palvelulle
27.09.2023Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus
27.09.2023Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin
27.09.2023Suvi Teräsniska lähtee perinteiselle joulukonserttikiertueelle
27.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »