Ville Virtanen Klaus Härön Ei koskaan yksin -elokuvan pääroolissa

25.09.2023

Ville Virtanen näyttelee pääroolin Klaus Härön suurelokuvassa Ei koskaan yksin.  Elokuva kertoo Suomesta Saksaan luovutetun kahdeksan juutalaispakolaisen auttajan, Abraham Stillerin tarinan.

Fiktiivinen elokuva on Klaus Härön ja Jimmy Karlssonin käsikirjoittama, ja se perustuu vapaasti Rony Smolarin kirjoittamaan elämänkertaan Setä Stiller.

Ville Virtanen ja Klaus Härö.  Kuva © Matila Röhr / Andres TeissElokuvaa kuvataan paraikaa Virossa, minkä lisäksi sitä kuvataan lokakuussa Suomessa. Sen tuottaa Matila Röhr Productionsin Ilkka Matila ja levittää Nordisk Film

Ei koskaan yksin on kuuden maan mittava yhteistuotanto, jossa ovat Suomen lisäksi mukana Ruotsi, Tanska, Viro, Itävalta ja Saksa. Ensi-iltaan elokuva tulee syksyllä 2024.

Ville Virtasen näyttelemän Abraham Stillerin puolisoa Vera Stilleriä näyttelee Nina Hukkinen. Muissa merkittävissä rooleissa Georg ja Janka Kollmanina nähdään itävaltalaiset Rony Herman ja Naemi Latzer.

Valpon päällikkö Arno Anthonin roolin näyttelee Kari Hietalahti ja luutnantti Kauhasen Peter Kanerva. Hannu-Pekka Björkman näyttelee puolestaan pääministeri Väinö Tannerin roolin ja Carl-Kristian Rundman sisäministeri Horellia.

Satu-Tuuli Karhu on journalisti ja Tomi Salmela on suomalainen poliisi Ryynänen. Virolainen supertähti Rain Tolk nähdään Heinrich Huppertina ja virolainen Hubert Tolk hänen poikanaan Kurt Huppertina.

Ohjaaja Klaus Härö kommentoi elokuvan näyttelijävalintoja, joita on tehty Suomen lisäksi Itävallassa ja Virossa:

- “Ei ole mikään salaisuus, että Ville Virtanen oli mielessäni pitkään tähän rooliin. On hienoa, että pääsen tekemään työtä pitkästä aikaa suomalaisten näyttelijöiden kanssa ja olen myös iloinen siitä, että kaikki toivomani näyttelijät ovat lähteneet tähän mukaan. Kokeneiden suomalaisten näyttelijöiden rinnalla elokuvassa on mukana tuoreita itävaltaisia näyttelijöitä. Näyttelijöiden lämmin palaute on tuonut rohkaisua siihen pieneen jännitykseen, mitä tämä historiallinen suuri aihe minulle toi.”

Ilkka Matila kommentoi puolestaan elokuvaa seuraavasti:

- “Olen iloinen tuottaessani jälleen elokuvaa, joka kertoo vaietun tarinan kansakuntamme historiasta ja sen omantunnon kysymyksistä. Tarinan tunteminen auttaa ymmärtämään tämän päivän Suomea, ja se muistuttaa, ettemme ole yksin tässä maailmassa.”


Elokuvan pääyhteistyökumppani Barona iloitsee yhteistyöstä. Toimitusjohtaja Lassi Määttä toteaa:

- ”Elokuvan yksi keskeinen teema, solidaarisuus, on jälleen hyvin ajankohtainen. Auttaminen on tätä elokuvaa ja pohjoismaista työelämää yhdistävä tekijä. Erilaisuuden kohtaaminen sekä aivan jokaisen yksilön työllisyydestä, osaamisen kehittämisestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen ovat tänä päivänä tärkeä yhteiskunnallinen päämäärä. Meille Baronalla elokuvan aihe resonoi erittäin vahvasti, sillä ulkomaisen työvoiman hyväksyminen osaksi Suomea on meille iso tavoite.”

Ei koskaan yksin -elokuva toteutetaan kansainvälisenä yhteistuotantona Matila Röhr Productionin, virolaisen Taska Filmin, ruotsalaisen HOBABn, itävaltalaisen Samsara Filmproduktionin sekä saksalaisen Penned Picturesin kesken. 

Elokuvaa tukevat myös Suomen Elokuvasäätiö, MTV3 ja CMore, Konstsamfundet, Kirkon mediarahasto, Pohjoismainen elokuvarahasto, Ruotsin elokuvainstituutti, SVT, Itävallan elokuvainstituutti, ORF, Estonian Film Institute, Film Estonia -tuotantokannustin sekä Cultural Endowment of Estonia.


03.12.2023Koiramäen eläimet näyttelevät Ylen Joulukalenterissa
03.12.2023Radio Suomi uudistuu
02.12.2023Aarikka Oy täyttää 70 vuotta - juhlavuoden 2024 aloittaa upea muotinäytös
02.12.2023Yle Radio 1:n illat ja viikonloput uudistuvat - suosittu Muistojen bulevardi myös sunnuntaisin
01.12.2023Viisi vuotta täyttävä Oodi on kaupunkilaisten rakastama ja kansainvälisesti ihailtu tasa-arvon symboli - 10 miljoonaa kävijää tulee täyteen pian
01.12.2023Ville Hytönen jatkaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajana
30.11.2023Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 40. kerran
29.11.2023Kuka tappoi bambin? - TEATTERIARVOSTELU
28.11.2023Jorma Tommila ja Karoliina Blackburn ovat vuoden näyttelijät
28.11.2023Marja-Leena Tiainen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

Siirry arkistoon »