Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus

27.09.2023

Perjantai | Yle Areena

Miina Sillanpää -tunnustuksen saa vuonna 2023 Yleisradion toimittaja Sean Ricks.

– "Yhteiskunnallisten ilmiöiden jäsennys, ymmärrys ja monipuolinen käsittely ovat ratkaisevan tärkeitä voimannuttamaan kansalaiset ajattelemaan, vaikuttamaan ja puntaroimaan yhteiskunnan kehityssuuntia. Tässä tukena on vapaa tiedonvälitys, jonka syvällinen ymmärrys ja sanoituskyky ihmisen kohtaloista, kärsimyksestä ja ilosta luovat yhteiskunnallista todellisuutta sekä asioiden ja ihmisten yhteyttä. Tästä ammattitaidosta hienona esimerkkinä on toimittaja Sean Ricks, jonka ohjelmatuotanto on poikkeuksellisen ansiokasta, ajankohtaista ja ajattelua tukevaa. Miina Sillanpään Seuralla on suuri kunnia luovuttaa vuoden 2023 Miina Sillanpää tunnustus toimittaja Sean Ricksille", kertoo Seuran puheenjohtaja Tuomas Kurttila.

Kuva  © Henry Lämsä / YLE

– "Olen äärimmäisen otettu ja kiitollinen tästä tunnustuksesta. Se tuli totaalisena yllätyksenä, mutta olen iloinen, että työni on voinut heijastaa Miina Sillanpään keskeisiä arvoja. Niitä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan polarisoituneessa yhteiskunnassamme. En olisi vastaanottamassa tätä palkintoa ilman kahta keskeistä tekijää elämässäni: ensinnäkin kiitos työyhteisölleni Yle Perjantaissa. Teemme viikosta toiseen hartiavoimin töitä, näyttääksemme suomalaista yhteiskuntaa kaikessa sen monimuotoisuudessa ja monimutkaisuudessaan. Toinen keskeinen vaikuttaja on oma äitini. Hän on siirtänyt minulle eteenpäin arvomaailman, jossa jokainen ihminen on yhtä arvokas ja tapaamisen arvoinen. Äidin esimerkki on tehnyt minusta sellaisen ihmisen ja toimittajan kuin olen", toteaa palkittu Sean Ricks.

Miina Sillanpää -tunnustuksen myöntää Miina Sillanpään Seuran hallitus yhteisölle tai henkilölle yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta Miina Sillanpään hengessä perhe-, tasa-arvo- ja sosiaalipolitiikan alueella, pitkäaikaisesta ja tuloksellisesta työskentelystä heikossa asemassa olevien ryhmien hyväksi, työskentelystä naisten aseman edistämiseksi tai työskentelystä perheiden, äitien, lasten ja vanhusten hyväksi tai hyvinvointityön tutkimuksen, koulutuksen sekä julkaisutyön alueella. Tunnustus myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. 

Miina Sillanpään Seuran tarkoituksena on jatkaa ja kehittää Miina Sillanpään yhteiskunnallista toimintaa muun muassa tuomalla esiin tämän päivän palvelutyön yhteiskunnallista merkitystä Suomessa.

Seuran tavoitteena on edistää Miina Sillanpään ajamia asioita ja arvoja, kuten yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa, naisten ja lasten asemaa, vanhusten asemaa, nostaa esille köyhyyttä ja huono-osaisuutta, palvelutyön yhteiskunnallista merkitystä sekä nuorten perheiden ja kotitalouksien asemaa.

Miina Sillanpään perinnön ja työn jatkajia ovat mm. Miina Sillanpään Säätiö, Helsingin ensikoti ja Ensi- ja turvakotien liitto. Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä 1.10. on vakiintunut liputuspäivä ja samana päivänä vietetään vuosittain myös Järjestöjen päivää.

miinasillanpaaseura.fi

Etusivu - Miina Sillanpään Säätiö

03.12.2023Koiramäen eläimet näyttelevät Ylen Joulukalenterissa
03.12.2023Radio Suomi uudistuu
02.12.2023Aarikka Oy täyttää 70 vuotta - juhlavuoden 2024 aloittaa upea muotinäytös
02.12.2023Yle Radio 1:n illat ja viikonloput uudistuvat - suosittu Muistojen bulevardi myös sunnuntaisin
01.12.2023Viisi vuotta täyttävä Oodi on kaupunkilaisten rakastama ja kansainvälisesti ihailtu tasa-arvon symboli - 10 miljoonaa kävijää tulee täyteen pian
01.12.2023Ville Hytönen jatkaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajana
30.11.2023Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 40. kerran
29.11.2023Kuka tappoi bambin? - TEATTERIARVOSTELU
28.11.2023Jorma Tommila ja Karoliina Blackburn ovat vuoden näyttelijät
28.11.2023Marja-Leena Tiainen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

Siirry arkistoon »