Samuli Edelmann konsertoi addiktioiden vastaisen työn hyväksi

03.10.2023

Johanne Lahtela: Samuli - Pimeydestä valoon | Karkkainen.com verkkokauppa

Samuli Edelmann on kertonut avoimesti omasta alkoholismistaan mm. Johannes Lahtelan kirjassa ”Samuli. Pimeydestä valoon”.

Raitistumisprosessiin kuuluu myös riemu, kuten Samuli ja Johannes kirjassa kertovat:

”Vanhan minämme, juovan alkoholistin, kuolema tuntuu mahtavalta, jopa erinomaiselta.” 

Samuli kokee Vantaan A-killan järjestämän Pimeydestä valoon -hyväntekeväisyyskonserttiin osallistumisen tärkeänä:

- ”Toipuminen on mahdollista.”

Samuli Edelmann: Pimeydestä valoon -hyväntekeväisyyskonsertti järjestetään maanataina 27.11.2023 klo 19.00  Järvenpää-talossa (Hallintokatu 4, 04400 Järvenpää)

Konsertissa kuullaan marraskuiseen iltaan ja lähestyvään jouluun sopivia tunnelmallisia lauluja. Lavalla esiintyvät Samuli Edelmannin lisäksi Jukka Perko ja Matti Paatelma.

Konsertin tuotto ohjataan Vantaan A-kilta ry:n toimintaan riippuvuussairauksien vastaiseen työhön. Yhteistyössä on mukana valtakunnallinen A-Kiltojen Liitto ry.

Raittiutta tukien – Vantaan A-kilta – Raittiutta tukien – Vantaan A-kilta

Suomi on tällä hetkellä koko EU-alueen ykkönen alle 25-vuotiaiden nuorten huumekuolemissa. Eri addiktiot – kuten alkoholi, huumeet, lääkkeet ja pelaaminen – aiheuttavat yhteiskunnalle valtavat, miljardiluokan kustannukset.

Riippuvuussairauksien eri muotoja voidaan myös pitää lisääntyneiden pahoinvoinnin, mielenterveysongelmien, jengiytymisen, väkivaltarikosten ja heikentyneen katuturvallisuuden yhtenä osatekijänä.

Moni toimija tekee tärkeää työtä riippuvuussairauksien parissa. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella yksi toimijoista on Vantaan A-kilta ry.

A-kiltatoiminta on päihteetöntä, vapaaehtoisuuteen perustuvaa ja monimuotoisesti toteutettavaa vertaistukitoimintaa päihderiippuvuudesta ja muista riippuvuuksista toipuville sekä heidän läheisilleen. A-kiltatoimintaa on 60 paikkakunnalla, ja yhdessä A-killat muodostavat A-Kiltojen Liitto ry:n.

A-Kiltojen Liitto edistää toipumiskulttuuria A-killoissa sekä toimii päihdetoipujien vaikutuskanavana ja edunvalvojana ja osallistuu päihdetoipujien kokemustiedolla yhteiskunnalliseen päihdekeskusteluun. Paikalliset A-killat tekevät yhteistyötä hyvinvointialueiden ja muiden hyvinvointia lisäävien tahojen kanssa.

a-kiltojenliitto.fi

A-Kiltojen Liitto ry

03.12.2023Koiramäen eläimet näyttelevät Ylen Joulukalenterissa
03.12.2023Radio Suomi uudistuu
02.12.2023Aarikka Oy täyttää 70 vuotta - juhlavuoden 2024 aloittaa upea muotinäytös
02.12.2023Yle Radio 1:n illat ja viikonloput uudistuvat - suosittu Muistojen bulevardi myös sunnuntaisin
01.12.2023Viisi vuotta täyttävä Oodi on kaupunkilaisten rakastama ja kansainvälisesti ihailtu tasa-arvon symboli - 10 miljoonaa kävijää tulee täyteen pian
01.12.2023Ville Hytönen jatkaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajana
30.11.2023Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 40. kerran
29.11.2023Kuka tappoi bambin? - TEATTERIARVOSTELU
28.11.2023Jorma Tommila ja Karoliina Blackburn ovat vuoden näyttelijät
28.11.2023Marja-Leena Tiainen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

Siirry arkistoon »