Helsingin Lasipalatsikorttelin Kulttuurikasarmi avautuu yleisölle perjantaina 17. marraskuuta

16.11.2023

Tiedosto:Kulttuurikasarmi (Helsinki) logo 2023.png – Wikipedia

Helsingin Lasipalatsikorttelissa sijaitsevan Kulttuurikasarmin mittava rakennushanke on reilun kahden vuoden jälkeen valmis. Elokuvateatterin, ravintoloiden, tapahtumatilan, paviljongin ja esiintymislavan käsittävä kokonaisuus avautuu yleisölle perjantaina 17.11.

- "Tärkeä päivä koittaa perjantaina 17. marraskuuta, kun Kulttuurikasarmi avaa ovensa yleisölle. Kaksivuotista rakennushanketta edelsi vuosien suunnittelutyö, ja projektissa on ollut monta vaihetta. Nyt entinen linja-autoasema ja kasarmirakennus alkaa palvella uudessa käyttötarkoituksessaan. Helsingin ydinkeskustassa on nyt ainutlaatuinen kohtaamispaikka elokuvien, ruoan, juoman, konserttien ja muiden tapahtumien ystäville", summaa hankkeen alullepanija ja Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

Kulttuurikasarmi on valmis

Kuva © SRV

Helsingin vanhalla linja-autoasemalla sijaitsi legendaarinen Henry's Pub, joka siirtyi Kulttuurikasarmin saneerauksen alta Mikonkadulle.

Kulttuurikasarmilla Henry'sin perintöä tulevat kunnioittamaan uudet tislaamoravintola Henry’s Distillery ja Henry’s Music Bar. Lämmintunnelmaisessa Henry's Distillery -ravintolassa on tarjolla rennon rouheaa ruokaa. Tislaamon toimintaa pyörittää palkitusta Arctic Blue Ginistään tunnettu Arctic Blue Beverages.

Narinkkatorille päin aukeaa Kulttuurikasarmin todellinen näyteikkuna eli lasipaviljonki, jonka yläpuolelle on rakennettu upea aurinkoterassi. Rento ja olohuonemainen Henry's Music Bar puolestaan sijoittuu kahteen kerrokseen Kulttuurikasarmin eteläpäätyyn. Esiintymislavalla nähdään viikoittain livemusiikkia tai vaikkapa stand-upia.

Kulttuurikasarmin eteläeurooppalaisesta Café Kasarmista saa erikoiskahvien lisäksi ruokaa aamiaisesta iltapalaan, tyylikkäitä viinejä unohtamatta. Cafésta löytyvät myös valmiit menuvaihtoehdot elokuvateatterin puolelle.

Toiseen kerrokseen on valmistunut tapahtumatila Kulttuurikasarmi Events, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia seminaareista yritysjuhliin 300-450 henkilölle, ja sitä täydentävät kattoterassin tarjoamat 200 asiakaspaikkaa.

Ulkona Lasipalatsinaukion puolella sijaitsee vielä esiintymislava, johon on suunnitteilla kesäkaudelle erilaisia konsertteja ja muita yleisötapahtumia.

BIOREX KULTTUURIKASARMI aukeaa 17.11. - liput nyt myynnissä! | BioRex  Cinemas

Kulttuurikasarmin pohjakerrokseen on louhittu kolmen salin ylellinen elokuvateatteri BioRex Kulttuurkasarmi, jossa yhdistyvät huippuunsa viritetyt tekniset ominaisuudet, istuinmukavuus ja boutique-tunnelma.

Saleissa istutaan liikkuvalla selkänojalla varustetuissa muhkeissa nojatuoleissa, pehmeillä istuinpenkeillä tai mukavilla sohvilla. Kaikkia Kulttuurikasarmin ravintolamaailman tuotteita voi nauttia elokuvateatterissa, joka on myös anniskelualuetta.

Pieni elokuvakerho | BioRex Cinemas

Lokakuussa toimintansa aloitti Pieni elokuvakerho, jonka ensimmäinen tapahtuma BioRex Lasipalatsissa keräsi satoja elokuvien ystäviä paikalle. Loppuvuonna elokuvakerhon ohjelmisto esitetään tuliterässä BioRex Kulttuurikasarmissa, ja luvassa ovat elokuvat Gilda, Rita Hayworth - avain pakoon, Kun Harry tapasi Sallyn, Truman Show ja Gremlins - riiviöt.

Lipunmyynti Pienen elokuvakerhon loppuvuoden näytöksiin ja BioRex Kulttuurikasarmin kahden ensimmäisen viikon elokuvanäytöksiin on alkanut BioRex Cinemasin verkkosivuilla. 

www.kulttuurikasarmi.fi

13.07.2024Bruce Springsteen hurmasi loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla
13.07.2024Pepe Willbergin elämästä ja urasta kertova PEPE-elokuva valkokankaille lokakuussa
13.07.2024Yle panostaa kotimaiseen musiikkiin - alueradioissa yli puolet soitetusta musiikista suomalaista
12.07.2024Jenni Vartiainen julkaisi uuden "Viimeinen pisara" -kappaleen
12.07.2024Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tämän vuoden voittotango on valittu
12.07.2024Pori Jazz 2024 -festivaali käynnistyy 12. heinäkuuta
12.07.2024Bruce Springsteen and The E Street Band esiintyy Olympiastadionilla perjantaina 12. heinäkuuta
11.07.2024Odotetusta Gladiator II -elokuvasta julkaistiin ensimmäinen traileri - Suomen ensi-ilta 15. marraskuuta
11.07.2024Reidar Palmgrenin odotettu uusi romaani julkaistaan elokuussa
11.07.2024Sleepy Sleepers toteuttaa Logomossa Halloween-teemaisen 50-vuotisjuhlakonsertin

Siirry arkistoon »