Helsingin Lasipalatsikorttelin Kulttuurikasarmi avautuu yleisölle perjantaina 17. marraskuuta

16.11.2023

Tiedosto:Kulttuurikasarmi (Helsinki) logo 2023.png – Wikipedia

Helsingin Lasipalatsikorttelissa sijaitsevan Kulttuurikasarmin mittava rakennushanke on reilun kahden vuoden jälkeen valmis. Elokuvateatterin, ravintoloiden, tapahtumatilan, paviljongin ja esiintymislavan käsittävä kokonaisuus avautuu yleisölle perjantaina 17.11.

- "Tärkeä päivä koittaa perjantaina 17. marraskuuta, kun Kulttuurikasarmi avaa ovensa yleisölle. Kaksivuotista rakennushanketta edelsi vuosien suunnittelutyö, ja projektissa on ollut monta vaihetta. Nyt entinen linja-autoasema ja kasarmirakennus alkaa palvella uudessa käyttötarkoituksessaan. Helsingin ydinkeskustassa on nyt ainutlaatuinen kohtaamispaikka elokuvien, ruoan, juoman, konserttien ja muiden tapahtumien ystäville", summaa hankkeen alullepanija ja Kulttuurikasarmi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Tolppanen.

Kulttuurikasarmi on valmis

Kuva © SRV

Helsingin vanhalla linja-autoasemalla sijaitsi legendaarinen Henry's Pub, joka siirtyi Kulttuurikasarmin saneerauksen alta Mikonkadulle.

Kulttuurikasarmilla Henry'sin perintöä tulevat kunnioittamaan uudet tislaamoravintola Henry’s Distillery ja Henry’s Music Bar. Lämmintunnelmaisessa Henry's Distillery -ravintolassa on tarjolla rennon rouheaa ruokaa. Tislaamon toimintaa pyörittää palkitusta Arctic Blue Ginistään tunnettu Arctic Blue Beverages.

Narinkkatorille päin aukeaa Kulttuurikasarmin todellinen näyteikkuna eli lasipaviljonki, jonka yläpuolelle on rakennettu upea aurinkoterassi. Rento ja olohuonemainen Henry's Music Bar puolestaan sijoittuu kahteen kerrokseen Kulttuurikasarmin eteläpäätyyn. Esiintymislavalla nähdään viikoittain livemusiikkia tai vaikkapa stand-upia.

Kulttuurikasarmin eteläeurooppalaisesta Café Kasarmista saa erikoiskahvien lisäksi ruokaa aamiaisesta iltapalaan, tyylikkäitä viinejä unohtamatta. Cafésta löytyvät myös valmiit menuvaihtoehdot elokuvateatterin puolelle.

Toiseen kerrokseen on valmistunut tapahtumatila Kulttuurikasarmi Events, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia seminaareista yritysjuhliin 300-450 henkilölle, ja sitä täydentävät kattoterassin tarjoamat 200 asiakaspaikkaa.

Ulkona Lasipalatsinaukion puolella sijaitsee vielä esiintymislava, johon on suunnitteilla kesäkaudelle erilaisia konsertteja ja muita yleisötapahtumia.

BIOREX KULTTUURIKASARMI aukeaa 17.11. - liput nyt myynnissä! | BioRex  Cinemas

Kulttuurikasarmin pohjakerrokseen on louhittu kolmen salin ylellinen elokuvateatteri BioRex Kulttuurkasarmi, jossa yhdistyvät huippuunsa viritetyt tekniset ominaisuudet, istuinmukavuus ja boutique-tunnelma.

Saleissa istutaan liikkuvalla selkänojalla varustetuissa muhkeissa nojatuoleissa, pehmeillä istuinpenkeillä tai mukavilla sohvilla. Kaikkia Kulttuurikasarmin ravintolamaailman tuotteita voi nauttia elokuvateatterissa, joka on myös anniskelualuetta.

Pieni elokuvakerho | BioRex Cinemas

Lokakuussa toimintansa aloitti Pieni elokuvakerho, jonka ensimmäinen tapahtuma BioRex Lasipalatsissa keräsi satoja elokuvien ystäviä paikalle. Loppuvuonna elokuvakerhon ohjelmisto esitetään tuliterässä BioRex Kulttuurikasarmissa, ja luvassa ovat elokuvat Gilda, Rita Hayworth - avain pakoon, Kun Harry tapasi Sallyn, Truman Show ja Gremlins - riiviöt.

Lipunmyynti Pienen elokuvakerhon loppuvuoden näytöksiin ja BioRex Kulttuurikasarmin kahden ensimmäisen viikon elokuvanäytöksiin on alkanut BioRex Cinemasin verkkosivuilla. 

www.kulttuurikasarmi.fi

03.12.2023Koiramäen eläimet näyttelevät Ylen Joulukalenterissa
03.12.2023Radio Suomi uudistuu
02.12.2023Aarikka Oy täyttää 70 vuotta - juhlavuoden 2024 aloittaa upea muotinäytös
02.12.2023Yle Radio 1:n illat ja viikonloput uudistuvat - suosittu Muistojen bulevardi myös sunnuntaisin
01.12.2023Viisi vuotta täyttävä Oodi on kaupunkilaisten rakastama ja kansainvälisesti ihailtu tasa-arvon symboli - 10 miljoonaa kävijää tulee täyteen pian
01.12.2023Ville Hytönen jatkaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajana
30.11.2023Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 40. kerran
29.11.2023Kuka tappoi bambin? - TEATTERIARVOSTELU
28.11.2023Jorma Tommila ja Karoliina Blackburn ovat vuoden näyttelijät
28.11.2023Marja-Leena Tiainen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

Siirry arkistoon »