Kuolleet lehdet on vuoden katsotuin kotimainen elokuva - rikkoo samalla elokuvateatterien omia ennätyksiä

20.11.2023

Finnkino - Kuolleet lehdet

Aki Kaurismäen 15. syyskuuta ensi-iltansa saanut Kuolleet lehdet on noussut kymmenennellä esitysviikollaan vuoden 2023 katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Alma Pöystin ja Jussi Vatasen tähdittämällä elokuvalla on Suomessa nyt jo 206 817 katsojaa.

Kuolleet lehdet on houkutellut yleisöä elokuvateattereihin kaikkialla maassa ja rikkonut useiden teattereiden omia katsojaennätyksiä. Esimerkiksi Karkkilan Kino Laikassa ja Espoon Kino Tapiolassa Kuolleet lehdet on kivunnut kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi.

Lisäksi esimerkiksi Tampereen Elokuvateatteri Niagarassa, Helsingin Kino Engelissä, Kuopion Kino Kuvakukossa ja Lahden Kino Iiriksessä elokuva on noussut koko ohjelmiston katsotuimmaksi elokuvaksi tänä vuonna.

Kuva © Malla Hukkanen / Sputnik

B-Plan Distributionin levityspäällikkö Helena Mielonen kommentoi elokuvan yleisömenestystä:

- ”Kuolleet lehdet on todella valloittanut suomalaisten sydämet. Palaute on ylitsevuotavan positiivista, ja siinä korostuu elokuvan lämmin katse, huumori ja pienimuotoisen rakkaustarinan vastustamattomuus. Ei siis ihme, että elokuva on vielä tälläkin hetkellä Suomen kymmenen katsotuimman elokuvan joukossa. Se tulee myös jatkamaan katsojien hurmaamista vielä pitkään kaikkialla maassa.”

Kuolleet lehdet nousi jo aiemmin Aki Kaurismäen kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi. Elokuva jatkaa yhä 77 elokuvasalissa kautta maan.

Sputnikin ja Bufon tuottama elokuva on vakuuttanut yleisöt, kriitikot ja palkintoraadit myös Suomen ulkopuolella. Cannesin elokuvajuhlien tuomariston palkinnon ja kansainvälisen kriitikkojärjestö Fiprescin vuoden parhaan elokuvan palkinnon voittanut Kuolleet lehdet on ehdolla 9. joulukuuta järjestettävän European Film Awards -gaalan viidessä pääsarjassa, muun muassa parhaan elokuvan sarjassa. 

Kuolleet lehdet on myös Suomen Oscar-ehdokas ja kisaa paikasta parhaan vieraskielisen elokuvan sarjassa. Viidentoista elokuvan shortlista julkistetaan 21. joulukuuta.

Trailerin elikuvasta voit katsoa täältä

03.12.2023Koiramäen eläimet näyttelevät Ylen Joulukalenterissa
03.12.2023Radio Suomi uudistuu
02.12.2023Aarikka Oy täyttää 70 vuotta - juhlavuoden 2024 aloittaa upea muotinäytös
02.12.2023Yle Radio 1:n illat ja viikonloput uudistuvat - suosittu Muistojen bulevardi myös sunnuntaisin
01.12.2023Viisi vuotta täyttävä Oodi on kaupunkilaisten rakastama ja kansainvälisesti ihailtu tasa-arvon symboli - 10 miljoonaa kävijää tulee täyteen pian
01.12.2023Ville Hytönen jatkaa Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajana
30.11.2023Kirjallisuuden Finlandia-palkinnot jaettiin tänä vuonna jo 40. kerran
29.11.2023Kuka tappoi bambin? - TEATTERIARVOSTELU
28.11.2023Jorma Tommila ja Karoliina Blackburn ovat vuoden näyttelijät
28.11.2023Marja-Leena Tiainen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

Siirry arkistoon »