Kiki julkaisi ensimmäisen singlensä kultaa myyneen debyyttialbumin jälkeen

08.07.2024

Kansikuva - Kiki - Fobia - Kuvaaja: Karim Awad

5star_2.jpg

Pop-artisti Kiki julkaisi Fobia-singlen, joka kertoo suuresta rakkaudesta ja sen tuomasta menettämisen pelosta. Kreikkalaisvaikutteisella kappaleella kuullaan myös elementtejä Kikin toisesta kotimaasta mm. bouzouki-kitaran muodossa.

 - “Pitkään ajatus kuolemasta pelotti, kunnes tajusin, ettei me ihmiset niinkään kuolemaa pelätä, vaan jopa itsekkäästi pelätään elämää täällä ilman meille rakkaita ihmisiä. Fobian aihe on iso ja syvä, niin haluttiin tuoda tuotantoon keveyttä, perinteisiä melodioita modernisti tehtynä ja ripaus Kreikkaa”, Kiki kertoo.

Kiki - Kaiku Recordings

Kuva © Kaiku Entertainment Oy

Fobia kääntää Kikin tarinaan uuden sivun vuoden 2023 kultaa myyneen debyyttialbumi Intuition jälkeen.

- “Pyrin olemaan vielä rohkeampi ja rehellisempi mun musiikissa. Tavallaan samaa Kikiä, mutta freesimpää ja tietyllä tavalla kypsempää, kun koko ajan kasvaa ihmisenä, artistina ja biisintekijänä”, Kiki luonnehtii.

Fobia syntyi yhdessä laulunkirjottaja Jaakko Kiurun sekä tuottaja Skywalkin kanssa. “En ollut tehnyt koskaan ennen Skywalkin kanssa musaa ja heti ekalla sessiolla syntyi Fobia! Oli ihanaa ja helppoa tehdä tätä”, hehkuttaa Kiki.

Kuuntele Fobia täältä

Upea Kiki kuuluu kotimaisen pop-musiikin kirkkaimpiin nouseviin tähtiin. Artistin vuoden 2021 lopussa julkaistu debyyttisingle 666 on ylittänyt Spotifyssa tuplaplatinalevyynkin oikeuttavan 9 miljoonan striimin rajapyykin. Kappale ylsi myös Spotifyn Top 50 -listan kärkikymmenikköön.

Helmikuussa 2022 artisti valittiin YleX:n asiantuntijaraadin toimesta Läpimurto-listan sijalle 5, joka oli täysin poikkeuksellista vasta yhden julkaisun tehneelle artistille.

Kiki julkaisi lokakuussa 2023 debyyttialbuminsa ”Intuitio”. Albumi sisältää muun muassa kivun ja nautinnon taitekohtia käsittelevän Sido Mut, tarttuvan rytmin omaavan Sokerii (feat. Senya), sekä albumin fokuskappaleen Jos sul ei oo mua (feat. F & BESS).

Albumi kertoo kokonaisuudessaan rakkauden eri vaiheista alkuhuumasta eroon, joita ilmentävät kappaleiden isot melodiat ja dramaattiset äänimaisemat. Albumi myi jo ennen sen ilmestymistään kultalevyyn oikeuttavan määrän.

Kikin kiistaton karisma ja upea lauluääni jäävät mieleen. Hänen musiikkinsa heijastelee vahvana naisena olemista, johon kuuluu erottamattomasti myös herkkyys. Eri musiikkityyleistä inspiraatiota saava artisti haluaa sekoitella asioita rohkeasti, tehdä uutta ja ylittää rajoja. Kikin energisillä keikoilla, joissa tunteiden kirjo näkyy eri sävyisinä, saa tanssia vaikka itkettäisi. 

Kaiku Entertainment hakee markkinointiharjoittelijaa syyskaudelle 2024

25.07.2024Jokainen perheestäni on tappanut jonkun on synkän humoristinen dekkariuutuus
25.07.2024Ravintola Kosmos täyttää 100 vuotta - historiateos kertoo kaupungin ja kulttuurin muutoksista
25.07.2024Inside Out - Mielen Sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
21.07.2024Pori Jazzeilla 127 000 kävijää
21.07.2024Tikkurila Festivaali juhli 10-vuotissynttäreitään lähes 30 000 osallistujan voimin
21.07.2024Korpo Sea Jazz tuo huippujazzin saaristoon meren äärelle
18.07.2024Chileläinen runoilija on romaani rakkaudesta, runoista ja perhesuhteista
18.07.2024Diandra ja kaupunginorkesteri valloittavat Vaasan kirkkopuiston perjantain ilmaiskonsertissa
17.07.2024Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisi uuden singlen
17.07.2024Uutuusromaani rakkauden ja järjen ristiriidasta mafian jännitteissä

Siirry arkistoon »