Ruisrock keräsi 105 000 juhlijaa

08.07.2024

Ruisrock 5.–7.7.2024 I Turku, Ruissalo

Viikonloppuna järjestetty Ruisrock oli jälleen loppuunmyyty. Suomen suurin ja kaunein festivaali toi Ruissalon saarelle 105 000 juhlijaa, yli 100 upeaa artistia ja ainutlaatuisen festivaalitunnelman. 

Kuva © Miikka Varila / Ruisrock

Festariviikonlopun aikana koettiin ainutlaatuisia hetkiä ja ikimuistoisia keikkoja. Ellinoora ihastutti Rantalavalla festarin avauspäivänä.

- “Ruisrockin keikka Rantalavalla tänä vuonna oli maaginen kokemus. Live on mulle pyhä asia, paljon olen näissä maisemissa soittanut hienoja keikkoja aiemminkin, ensimmäisen kerran paljain jaloin ja kukkaseppele päässä 2016, mut nyt, heinäkuussa 2024 taisi olla hienoin Ruissini tähän saakka. Keikkaan tiivistyi paljon. Hetkeksi ympäröivä maailma ja kaikki muu unohtui, oli vaan me ja laulut. Koin hurmoksellisuutta, vapautta, yhteyttä yleisöön, kuulin väkevää yhteislaulua ja näin onnellisia kasvoja. Kun ruotsinlaiva lipui ohi, huomasin miettiväni et tää on se haavehetki, kun kaikki on kohdallaan. Tää oli kruunu.”, Ellinoora kertasi tunnelmiaan keikkansa jälkeen. 

Perjantain alkuillassa Sexmane villitsi Niittylavan yleisöä liekehtivällä esiintymisellään ja huimalla energiallaan.

- ”Tää oli mun ensimmäinen keikka Ruissin päälavalla, oli hullu kokemus ja lunasti kaikki odotukset. Yleisön energia oli sairas!”, Sexmane fiilisteli keikan jälkeen.

Ensimmäistä kertaa uransa aikana aikuiselle yleisölle esiintynyt Fröbelin Palikat järjesti tupaten täydellä Rannalla ikimuistoisen yhteislaulu- ja tanssihetken. Palikat laittoivat hurmoksessa olevan festivaalikansan leikkimään ja laulamaan vilpittömällä riemulla.

Keikka jäi varmasti jokaisen paikalla olleen muistiin loppuelämäksi. Samoissa tunnelmissa oli myös itse bändi:

- “Unohtumaton keikka, Once-In-A-Lifetime!”, summasi Fröbelin Palikoiden Timo.

Kuva © Miikka Varila / Ruisrock

Kymmenen vuoden tauon jälkeen Ruisrockiin palannut PMMP oli yksi sunnuntain odotetuimpia artisteja. Niityn alue täyttyi tunteikkaista jälleennäkemisistä ja yhteislaulukuorosta. 

- “Oli kunnia saada taas esiintyä Ruisrockissa, joka on kesän festivaalien kruununjalokivi. Rantalavasta puhutaan aina ikonisena, mutta tällä kertaa kyllä Niittylavalla maa tärisi kun ruissijengi hyppi kuin trampoliinilla, että make Niittylava great again!”, fiilisteli PMMP sunnuntai-iltana.

Petri Anttila

Kuva © Petri Anttila / Ruisrock

Viikonlopun keikoilla nähtiin myös kymmeniä yllätysvieraita ja Ruisrockille tyypillisesti moni artisti esiintyi tähänastisen uransa suurimmalle yleisölle.

Ruisrock esittäytyi visuaalisesti näyttävänä. Festivaalialue verhoutui värikkäisiin sävyihin, tuulessa hulmuaviin hapsuihin ja näyttäviin peilipintoihin. Viikonlopun täyttivät ikoniset Ruisrock-hetket: ohi lipuvat laivat, elämänsä keikkoja tekevät artistit ja sykähdyttävät kohtaamiset esiintyjien ja yleisön välillä.

Ruisrock on yksi Suomen johtavista ja vanhimmista kulttuuritapahtumista. Festivaalia vietetään jälleen 4.–6.7.2025 Turussa, Ruissalon luonnonkauniissa Kansanpuistossa.

Ruisrock on olemassa, jotta maailmassa olisi enemmän iloa ja onnellisuutta.

Ruisrock tukee WWF:n työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

25.07.2024Jokainen perheestäni on tappanut jonkun on synkän humoristinen dekkariuutuus
25.07.2024Ravintola Kosmos täyttää 100 vuotta - historiateos kertoo kaupungin ja kulttuurin muutoksista
25.07.2024Inside Out - Mielen Sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
21.07.2024Pori Jazzeilla 127 000 kävijää
21.07.2024Tikkurila Festivaali juhli 10-vuotissynttäreitään lähes 30 000 osallistujan voimin
21.07.2024Korpo Sea Jazz tuo huippujazzin saaristoon meren äärelle
18.07.2024Chileläinen runoilija on romaani rakkaudesta, runoista ja perhesuhteista
18.07.2024Diandra ja kaupunginorkesteri valloittavat Vaasan kirkkopuiston perjantain ilmaiskonsertissa
17.07.2024Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisi uuden singlen
17.07.2024Uutuusromaani rakkauden ja järjen ristiriidasta mafian jännitteissä

Siirry arkistoon »