The Tall Ships Races Helsinki keräsi yli 400 000 kävijää

11.07.2024

The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtumaa vietettiin Helsingissä 4.-7. heinäkuuta. Tapahtuma toi kaupungin keskustan satamiin 50 suurta purjelaivaa kolmestatoista eri maasta. Laivojen mukana Helsinkiin saapui yli tuhat miehistön jäsentä.

Tall Ships Races Helsinki täytti keskustan | Helsingin tapahtumasäätiö

Ecuadorilainen Guayas tunnelmavalaistuksessa.  

Kuva © Toni Panula

Itämerellä joka neljäs vuosi järjestettävä nuorisopurjehdustapahtuma keräsi neljän päivän aikana yli 400 000 kävijää Helsingin keskustaan. Luku pohjaa tekniseen laskentaan, jossa hyödynnettiin sekä lidar-skannausta että älykameroita.

- “Yleisöä oli todella mukavasti ja tunnelma pysyi hyvänä koko tapahtuman ajan. Alueella oli täyttä, mutta ruuhkilta vältyttiin. Tall Ships Races oli myös kävijäkokemuksena kokonaisuudessaan onnistunut, eikä mitään järjestyshäiriöitä ilmennyt tapahtumapäiviin liittyen”, toteaa tapahtuman projektipäällikkö Marianne Saukkonen.

Tapahtumasta tehdään mobiililiittymien paikannukseen perustuva elinvoimatarkastelu, joka valmistuu elokuun aikana. Tarkastelun avulla saadaan selville, kuinka paljon enemmän asiointikäyntejä tapahtuma-alueella oli aikaisempien vuosien samaan viikonloppuun verrattuna.

Tall Ships Races Helsinki täytti keskustan | Helsingin tapahtumasäätiö

Kuva © Toni Panula

Helsingin kaupungin tavoitteena oli Tall Ships Racesin taustaorganisaation Sail Training Internationalin tavoin edistää Itämeren suojelua ja nuorisotyötä. Kestävästi toteutetun tapahtuman toivottiin tuottavan iloa kaupunkilaisille ja vierailijoille. Lisäksi sen toivottiin vahvistavan keskustan elävyyttä sekä Helsingin merellistä mielikuvaa ja palvelutarjontaa.

Alustavien arvioiden mukaan tavoitteissa onnistuttiin hyvin, minkä lisäksi tarkempaa tietoa tapahtuman kävijätyytyväisyydestä on kerätty kävijäkyselyllä.

Elokuussa julkaistavan elinvoimatarkastelun lisäksi Helsingin kaupunki tulee tarkemmin arvioimaan Tall Ships Racesin tavoitteiden toteutumista, tapahtumasta saatuja oppeja ja taloudellista vaikuttavuutta myöhemmin tänä vuonna.

- ”Helsingille oli ilo saada suuret purjealukset jälleen kaupunkilaisten ja vierailijoiden ihailtavaksi. Keskeinen ja historiallisesti upea tapahtumapaikka kruunasi tämän uljaan ja kävijöillensä ja erityisesti nuorille purjehtijoille ikimuistoisen tapahtuman. Meille oli suuri kunnia toimia jälleen Tall Ships Racesin isäntäsatamana," toteaa Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström.

The Tall Ships Races Helsinki -tapahtuman tuotti Helsingin tapahtumasäätiö, joka vastaa Helsingin kaupungin tapahtumatuotannoista. Helsingin kaupunki toimi tapahtuman isäntäsatamana, houkutteli suurtapahtuman Helsinkiin sekä valmisteli ja toteutti kokonaisuutta monen eri tiimin voimin yhdessä viranomaisten kanssa.

Tall Ships Races | Suuret purjelaivat saapuvat jälleen Helsinkiin!

25.07.2024Jokainen perheestäni on tappanut jonkun on synkän humoristinen dekkariuutuus
25.07.2024Ravintola Kosmos täyttää 100 vuotta - historiateos kertoo kaupungin ja kulttuurin muutoksista
25.07.2024Inside Out - Mielen Sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
21.07.2024Pori Jazzeilla 127 000 kävijää
21.07.2024Tikkurila Festivaali juhli 10-vuotissynttäreitään lähes 30 000 osallistujan voimin
21.07.2024Korpo Sea Jazz tuo huippujazzin saaristoon meren äärelle
18.07.2024Chileläinen runoilija on romaani rakkaudesta, runoista ja perhesuhteista
18.07.2024Diandra ja kaupunginorkesteri valloittavat Vaasan kirkkopuiston perjantain ilmaiskonsertissa
17.07.2024Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisi uuden singlen
17.07.2024Uutuusromaani rakkauden ja järjen ristiriidasta mafian jännitteissä

Siirry arkistoon »