Yhdeksän elokuva-alan ammattilaista sai Red Carpet -tunnustuksen

28.08.2023

Medialle - Red Carpet Festari

Kotimaisen elokuvan juhlaa vietettiin Red Carpet Festarilla seitsemättä kertaa. Red Carpet Gaalassa Suomen Cannesissa Hyvinkäällä huomioitiin torstaina 24. elokuuta ammattilaisten osaamista ja saavutuksia. Red Carpet 2023 -tunnustuksia jaettiin yhteensä yhdeksän.

Oma tie -tunnustuksen sai ohjaaja Auli Mantila, joka on nostanut esille naisten tarinoita. Juha Muje -tunnustus annettiin näyttelijäntyön lehtori Tiina Pirhoselle hänen työstään rohkaisevana ja inspiroivana rinnallakulkijana Teatterikorkeakoulun näyttelijäopiskelijoille.

Muita tunnustuksen saajia olivat muun muassa ohjaaja, käsikirjoittaja Juho Kuosmanen ja elokuuvaaja Peter Flinckenberg. Vuonna 1955 perustettu elokuvateatteri Kino Tapiola sai Red Carpet -tunnustuksen monipuolisen kotimaisen elokuvakulttuurin ylläpitämisestä.

Red Carpet Festari jakaa vuosittain tunnustuksia suomalaisen elokuvan tekijöille ja vaikuttajille. Tunnustukset jakaa Red Carpet Jury, johon kuuluvat tänä vuonna näyttelijät Pihla Viitala ja Karim Rapatti sekä elokuvaaja Matti Eerikäinen. Juryn puheenjohtajana toimii näyttelijä Linnea Leino.

­–  "Oli todella kiinnostavaa olla pohtimassa Red Carpet -tunnustusten saajia. Teimme jurynä pitkän listan tekijöistä, jotka mielestämme ansaitsivat tulla huomioiduiksi. Oli ihana kuulla juryn jäsenten perusteluita kunkin ehdokkaan kohdalla. Lopullisten valintojen tekeminen oli yllättävän vaikeaa", sanoo tämänvuotisen Red Carpet Juryn puheenjohtaja Linnea Leino.

– "Red Carpet Festarilla jaetaan elokuva-alan tunnustuksia, mutta elokuvat tai niiden tekijät eivät kilpaile paremmuudesta keskenään. Aiempina vuosina juryt ovat myöntäneet tunnustuksen myös sellaisille osaajille, joita ei muissa alan gaaloissa ole huomioitu. Kaikki tunnustuksen saaneet ovat antaneet ammattitaitonsa suomalaisen elokuvan ja elokuva-alan kehittämiseen", Red Carpet Festarin perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi sanoo.

Red Carpet 2023 -tunnustukset:

Oma tie: Auli Mantila

Auli Mantila on elokuvaohjaajana, käsikirjoittajana, kirjailijana, tuottajana ja näyttelijänä ollut moniosaava muutoksentekijä, joka on raivannut tietä nostamalla naisten tarinoita esiin. Mantilan tunnetuimmat elokuvat Neitoperho (1997), Pelon maantiede (2000), sekä Ystäväni Henry (2004) nousivat heti ilmestyttyään suomalaisten elokuvien klassikoihin.

Mantilan ohjaama ja käsikirjoittama tv-sarja Transport (2021) oli ehdolla pääkilpasarjassa arvostetulla kansainvälisellä Series Mania -tapahtumassa. Tv-sarja Hopeanuolet palkittiin Euroopan merkittävimmän radio- ja tv-ohjelmien Prix Europa -kilpailun parhaana tv-draamana Berliinissä vuonna 2008. Mantila sai myös Venla-palkinnon samaisesta sarjasta vuonna 2007.

Mantilan kädenjälki on varmaa, älykästä, tarkkanäköistä ja eteenpäin katsovaa. Mantila on tiivistänyt ajatustaan elokuvasta seuraavasti: ”Elokuva on ennemminkin olosuhde, jossa voidaan kuvailla asioiden tilaa niin, että siitä voidaan vetää johtopäätöksiä, toimia ikään kuin alleviivauskynänä, kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin.” Auli Mantilan monipuolisessa tuotannossa nousee vahvasti esiin omaäänisyys. Elokuvantekijänä esikuvaksi noussut Mantila on aikamme merkittävimpiä suomalaisia elokuvaohjaajia, jolta odotamme paljon lisää.

Juha Muje -tunnustus: Tiina Pirhonen

Tiina Pirhonen on suomalainen näyttelijä sekä näyttelijäntyön lehtori. Hän on ansioitunut urallaan niin teatterin kuin elokuvankin parissa, mutta Red Carpet Jury nosti erityisesti esiin hänen roolinsa lehtorina. Vuodesta 2004 Pirhonen on jakanut intohimoaan näyttelijäntyöhön opiskelijoilleen Teatterikorkeakoulussa.

Eräs opiskelija kuvailee häntä muun muassa seuraavasti: ”Pirhosen lähestymistapa opetukseen on kannustava ja empaattinen. Hänen läsnäolonsa luokassa on inspiroiva ja rohkaiseva, ja hän uskoo vahvasti jokaisen opiskelijan potentiaaliin.”

Raadin keskustellessa Tiina Pirhosesta esiin nousivat sanat peruskallio ja turvasatama. Hän on vuosien aikana tukenut satoja opiskelijoita heidän kasvuprosessissaan, kannustanut heitä löytämään oman ainutlaatuisen ilmaisunsa ja luottamaan omiin taitoihinsa. Hänen ammattitaitonsa ja viisaat neuvonsa ovat auttaneet monia nuoria taiteilijoita kehittymään ja löytämään oman polkunsa näyttelijäntyön maailmassa.

Suomi maailmankartalle: Juho Kuosmanen

Juho Kuosmanen on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on viime vuosina nostanut merkittävällä tavalla suomalaisen elokuvan profiilia maailmalla. Kuosmanen on tuttu näky Cannesin elokuvajuhlilla, jossa hän voitti ensimmäisen palkintonsa vuonna 2010 elokuvallaan Taulukauppiaat Cinéfondation kilpasarjassa.

Vuonna 2016 Suomessa palkittu ja ylistetty elokuva Hymyilevä mies voitti Cannesissa arvostetun Un Certain Regard -kilpasarjan. Palkinto on ensimmäinen, jonka suomalainen elokuva on tässä sarjassa koskaan saanut. Vuonna 2022 Hytti nr 6. sai jaetun Grand Prix -palkinnon.

On sanomattakin selvää, että Juho Kuosmanen on yksi tämän hetken tunnustetuimmista suomalaisista elokuvaohjaajista maailmalla. Muissa maissa työskentelevien elokuva-alan ihmisten puheissa Juho Kuosmasen nimi nousee ensimmäisten joukossa esiin, kun keskustellaan suomalaisista elokuvantekijöistä. Kuosmanen on vienyt viimeisten vuosien aikana Suomea näkyvästi maailmalle ja siksi jury haluaa antaa Suomi maailmankartalle -tunnustuksen Juho Kuosmaselle.

Aura: Peter Flinckenberg

Peter Flinckenbergin elokuvaajan ura on vienyt hänet paikkaan, johon moni alan suomalainen osaaja voi vain haaveilla pääsevänsä: työskentelemään Yhdysvaltain elokuvateollisuuteen. Flinkenbergin läpimurto tapahtui Pirjo Honkasalon ohjaamassa elokuvassa Betoniyö, jonka kuvauksesta hänet palkittiin Yhdysvaltojen elokuvaajien yhdistyksen ASC:n jakamalla Spotlight-palkinnolla vuonna 2016. Voitto oli suomalaisittain ennennäkemätön ja historiallinen. Flinkenbergin uran seuraava vaihe käynnistyi, kun hän muutti perheineen Hollywoodiin.

Peter Flinkenberg on kuvannut kahdeksan pääosin yhdysvaltalaista, kansainvälistä elokuvaa sekä useita tv-sarjoja. Kotimaassa hänet oli jo aiemmin palkittu kahdella parhaan kuvauksen Jussi-palkinnolla. Paitsi että Peter on luonut omaa elokuvaajan uraansa Yhdysvalloissa ja maailmalla, tunnetaan hänet empaattisena ja muita auttavana kollegana. Peterin neuvot ja opit ovat auttaneet jo nyt monia muita suomalaisia elokuvaajia unelmiensa tavoittelussa. Tarvitaan aina se ensimmäinen, joka auraa väylää muille auki. Siksi jury haluaa jakaa Aura-tunnustuksen Peter Flinckenbergille.

Kohottaja: Jenni Aejmelaeus-Pyysing

Jenni Aejmelaeus-Pyysing on suomalainen maskeeraussuunnittelija. Hän on työskennellyt muun muassa elokuvissa Sisu (2022), Laitapuolen hyökkääjä (2022) ja Tove (2020) sekä lukuisissa suomalaisissa sarjoissa. Jury koki, että maskeeraajien tulisi saada enemmän tunnustusta siitä, mitä he tekevät maskeeraustyön ohessa. Aejmelaeus-Pyysingin nimi nousi heti esiin tästä keskusteltaessa.

Red Carpet Juryn näyttelijäjäsenet painottivat sitä, miten suuri merkitys maskeeraajilla on työhön valmistautumisessa. Koska maskituolissa valmistaudutaan päivään ja saatetaan viettää pitkiäkin pätkiä, sillä on iso merkitys, minkälaisen henkilön kanssa tämän hetken viettää. Jenni on loistava esimerkki siitä, miten omalla läsnäololla voi vaikuttaa positiivisesti toisten työhön, unohtamatta tietenkään sitä upeaa työtä, mitä hän maskeeraussuunnittelijana ja maskeeraajana tekee.

Silmänkääntäjä: Kari Kankaanpää

Lavastussuunnittelija Kari Kankaanpää suunnitteli ensimmäisen pitkän elokuvan lavastuksen vuonna 2012 elokuvaan Hella W. Hän osoitti jo siinä erinomaisuutensa ja voitti työstään Jussi-palkinnon. Myöhemmin Kankaanpää on tehnyt töitä Suomen eturivin ohjaajien kanssa muun muassa elokuvissa Aurora ja Hytti nro 6. Hän voitti uransa toisen parhaan lavastussuunnittelun Jussi-palkinnon elokuvasta Hytti nro 6 vuonna 2022.

Työkaverit kuvailevat Kankaanpäätä poikkeuksellisen lahjakkaana visionäärinä, sekä lempeänä työkaverina, jonka aito kiinnostus jokaista kohtaamaansa ihmistä kohtaan luo pehmeän tunnelman. Kankaanpään tarkka taikuus luo tiloja ja niiden kautta tunnelmia, muuttaen kirjoitetun maailman todeksi.

Valon tuoja: Kalle Penttilä

Kalle Penttilä on toiminut valaisijana ja valomiehenä tähän mennessä yli sadassa tuotannossa. Penttilä on tehnyt töitä niin ulkomailla kuin Suomessakin. Penttilä tunnetaan loistavana ja muita kunnioittavana työntekijänä. Taitavana valaisijana Penttilä syventää, laajentaa, alleviivaa, kohottaa, korostaa ja elävöittää kuvaa. Kalle Penttilä pystyisi pelkällä karismallaan valaisemaan jokaisen tilan ilman ainoatakaan lamppua. Red Carpet Jury haluaa antaa Penttilälle tunnustuksen pitkästä urasta valaisijana, jolle ei loppua näy.

Kuvia - Kino Tapiola

Red Carpet -tunnustus: Kino Tapiola

Kino Tapiola on vuonna 1955 perustettu elokuvateatteri Espoon Tapiolassa. Tämä korttelikino on vuosien ajan pitänyt yllä laajaa elokuvakulttuuria. Valikoimassaan he nostavat esiin suurien elokuvien lisäksi myös indie-tuotantoja. Riskinotto taiteen nimissä on merkittävä teko monipuolisen ja laaja-alaisen elokuvakulttuurin ylläpitämisessä.

Kino Tapiola on säilyttänyt yhtenä harvoista teattereista vanhan elokuvateatterin asunsa. Tämä lisää erityistä tunnelmaa, minkä Kino Tapiolassa saa kokea. Ihanan salin lisäksi teatterissa on tunnelmallinen viinibaari sekä kesäterassi. Kino Tapiola näyttää esimerkillään, miten elokuvissa käymisestä voi tehdä elämyksen.

Elämäntyö: Tazu Ovaska

Kaikki elokuva-alalla työskentelevät tuntevat Tazu Ovaskan ja kaikki pitävät hänestä. Hän on mutkaton, rauhallinen ja kannustava sekä taitava elokuvavalaisija. Hän on todellinen elokuvatyöläinen, nähnyt kaiken. Tazu on työskennellyt elokuvien, tv-sarjojen ja mainoselokuvien parissa grippinä ja erityisesti valaisijana 90-luvun alkupuolelta lähtien.

2000-luvun ensimmäisellä puoliskolla Tazu oli mukana myös perustamassa elokuvakalustovuokraamoa, jonka myötä tekijöille on ollut tarjolla yhä enemmän uutta ja monipuolista kalustoa. Ihmisenä ja kollegana Tazu on välitön, ja pyrkii aina tarjoamaan apuaan. Ei ole yksi tai kaksi opiskelijatuotantoa ja opiskelijaa, joita Tazu on auttanut paitsi asiantuntemuksellaan, myös tarjoamalla kalustoa käytettäväksi unelmien toteuttamiseen. Siksi jury palkitsee hänet elämäntyöstään.

Medialle - Red Carpet Festari

Red Carpet Festari on kotimaiselle elokuvalle omistettu elokuvafestivaali, joka järjestetään vuosittain Hyvinkäällä. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017.

Red Carpet Festarin ohjelma koostuu elokuvanäytöksistä, konserteista, yleisötapaamisista, keskustelutilaisuuksista ja kaupunkitapahtumista. Festivaalin perustaja ja taiteellinen johtaja on Antti Luusuaniemi.

www.redcarpetfestari.fi

28.09.2023La Strada - TEATTERI-ARVOSTELU
28.09.2023Viimeinen vuoro - ELOKUVA-ARVOSTELU
28.09.2023Rakkaani Merikapteeni -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa
28.09.2023Kirjailijoiden tulot jyrkässä laskussa
28.09.2023Suvi Teräsniska julkaisee uuden singlen ja lähtee konserttisalikiertueelle
27.09.2023Teatteriravintola Aulis aukeaa 4. lokakuuta - nimi on kunnianosoitus rakastetulle näyttelijälle ja hyvälle palvelulle
27.09.2023Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus
27.09.2023Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin
27.09.2023Suvi Teräsniska lähtee perinteiselle joulukonserttikiertueelle
27.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
25.09.2023Lapua 1976 rikkoi vuoden kolmantena kotimaisena 100 000 katsojan rajan
25.09.2023Leena Lehtolaisen uutuusteos Mitä Suomi lukee -listan kärjessä
25.09.2023Ville Virtanen Klaus Härön Ei koskaan yksin -elokuvan pääroolissa
25.09.2023Onnen päiviä ja surujen kitaraa - rakastetun radioäänen Jake Nymanin muistelmateos
25.09.2023BEHM julkaisi ennakkoon platinarajan ylittäneen kakkosalbuminsa
22.09.2023KIRKA-musikaali saa ensi-iltansa Rovaniemen Teatterissa artistin syntymäpäivänä
21.09.2023BEHM julkaisee odotetun ja jo ennakkoon platinarajan ylittäneen kakkosalbuminsa
21.09.2023Peluri - kuolema on elävien ongelma - ELOKUVA-ARVOSTELU
20.09.2023Happoradion Aki Tykki julkaisi soolosinglen
20.09.2023Kerttu Kotakorven uutuuskirja tarjoaa kuvitetun luontoretken suosikkimeteorologin seurassa
20.09.2023Suomen Nuorisokuoro - Finlands Ungdomskör on Yleisradion vuoden nuorisokuoro kaudella 2023-2024
20.09.2023Olli Ahvenlahden elämäkerta avaa yli puoli vuosisataa suomijazzin historiaa
20.09.2023Leo Sjöman on uusi Vares - suosikkidekkarista uusi MTV-alkuperäissarja
19.09.2023Charles Plogmanin uusi kappale tuo valoa syksyyn
19.09.2023Emilia Ex kirjoitti anthemin naisten väliselle kannustamiselle
19.09.2023ONEVIOLIN uransa ensimmäiselle joulukiertueelle
19.09.2023Dingo-elokuvan kuvaukset alkavat Porissa
19.09.2023Tuure Boelius julkaisee debyyttialbuminsa 29. syyskuuta
19.09.2023Aikakone 30-vuotisjuhlakiertueelle lokakuussa
19.09.202310 miljoonan Museokortti-käynnin raja rikki Ateneumissa
19.09.2023Tunnetun true crime -kirjan jatko-osa kysyy, mikä lopulta erottaa rikollisen ja poliisin
18.09.2023Albert Edelfelt nousi Ateneumin kaikkien aikojen suosituimmaksi näyttelyksi
18.09.2023Iltan odotettu albumi julkaistu
18.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
18.09.2023Ronja Rövardotter - TEATTERI-ARVOSTELU
18.09.2023Francon kanssa? - Suomi, Espanja ja kylmä sota
17.09.2023Ysärinostalgiaa, ystävyyttä ja unelmien tavoittelua - New York Timesin bestsellerlistan ilmiöromaani suomeksi
16.09.2023Diandralla kaikkien aikojen vilkkain konserttisyksy
16.09.2023Serlachius-museoiden Taidesauna tarjoaa elämyksen kaikille aisteille
15.09.2023Käärijä julkaisi odotetun uuden singlensä
15.09.2023Kaksi uutta julkista taideteosta Kalasataman Sompasaareen
15.09.2023Maailman ällistyttävin ennätyskirja Guinness World Records tulee taas
14.09.2023Karhu : Metsän kultainen omena -kirja kertoo karhujen kiehtovasta elämästä
14.09.2023Kuolleet lehdet - ELOKUVA-ARVOSTELU
14.09.2023Valtavan ennakkokysynnän vuoksi Helsingin Olympiastadionille järjestetään PMMP-yhtyeen lisäkonsertti
14.09.2023Kaija Koo klubikiertueelle ensi vuoden keväällä
14.09.2023Perusteellinen elämäkerta muuttaa kuvan Irwin Goodmanista
13.09.2023Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet Suomen Oscar-ehdokkaaksi
13.09.2023Svenska Teatern sai aikoinaan oikeuden Ronja Ryövärintyttären dramatisointiin itse Astrid Lindgreniltä
13.09.2023Siltsu-dokumenttisarja kertoo tarinan tähtien tähdestä Jari Sillanpäästä sekä siitä, mitä Suomen kaikkien aikojen kovimmalle laulajalle tapahtui ja miksi
11.09.2023Vuosituhannen alun merkittävimpiin yhtyeisiin lukeutuva PMMP tekee odotetun paluun ensi kesänä
11.09.2023Lapinlahden Linnut puhuvat kattavassa kirjassaan suunsa puhtaaksi
11.09.2023Suomen suurin elokuvafestivaali Rakkautta & Anarkiaa tuo brittielokuvien mestarinäyttelijä Timothy Spallin Helsinkiin
11.09.2023Barbieta etsitään nyt käytettynä 223 prosenttia normaalia enemmän
11.09.2023Lapua 1976 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
09.09.2023Professorin uutuuskirja piirtää tarkan kuvan nuoren Mauno Koiviston hurman vuosista 1960-1970
09.09.2023Kansallismuseo järjestää 48 tunnin museoelämyksen ennen museon sulkeutumista
08.09.2023Ars Fennica 2023 -ehdokkaiden yhteisnäyttely avautuu Kiasmassa
08.09.2023Jarkko Tamminen Show starttaa syyskuussa Helsingistä - suurin ja hauskin Suomessa nähty imitaatiospektaakkeli
08.09.2023Vain elämää -ohjelma palaa ruutuihin uusin jaksoin
07.09.2023Espoo Ciné -festivaalilla ennätysvuosi
07.09.2023Olli Halonen julkaisee debyyttialbuminsa
06.09.2023Suomen ehdokas kansainvälisen elokuvan Oscar-palkintoon julkistetaan 13. syyskuuta
05.09.2023Vuoden raportoija -palkinto tanssilavojen sankarille Antti Ahopellolle
05.09.2023Käärijä palkittiin Vuoden vientiteko -palkinnolla - Cha Cha Cha on Vuoden biisi
05.09.2023Anneli Kannon dekkarisarja jatkuu - Lapin maisemissa rikoksia ratkoo salaperäinen meedio
04.09.2023Lapua 1976 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
04.09.2023Pate Mustajärvi jätti jäähyväiset Popedalle
04.09.2023Millaisia ovat naiset itsevaltiaiden rinnalla? Uuutuskirja osoittaa, että diktatuureilla on myös naisen kasvot
03.09.2023Maailman paras jazzlauluyhtye The Manhattan Transfer saapuu Suomeen jäähyväiskiertueellaan
03.09.2023Joutsenlampi käynnistää Oopperan ja Baletin esityskauden remontin jälkeen
03.09.2023Tampereen ikoninen maamerkki Original Sokos Hotel Ilves muuttuu itsenäisyysjuhla-areenaksi 5. joulukuuta
02.09.2023Ateneumin näyttely esittelee Hugo Simbergin valokuvia ja taidetta
02.09.2023Kino Reginan syksyssä elokuvataiteen jättejä ja arthouse-helmiä
02.09.2023Alivaltiosihteerin uutuuskirja on hulvaton pakkaus aiemmin julkaisemattomia sketsejä
02.09.2023Ilkka Hynnisen Toteuta ideasi -kirja neuvoo, kuinka tehdä ideasta todellisuutta
02.09.2023Popeda lopettaa - Popedan ura huipentuu Tampereen Ratinan stadionille syksyllä 2023
01.09.2023Radio 957 soittaa kolme päivää pelkkää Popedaa
01.09.2023Maxim Fedorov kirjoitti kirjan sodan keskellä sinnittelevästä Ukrainasta
01.09.2023Tanssilavojen legenda Juhamatti julkaisi elokuvamusiikkia
01.09.2023Alina Tomnikovin esikoisromaani kuvaa oman äänen ja itsensä kadottamista
01.09.2023Meiju Suvas ensimmäiselle konserttisalikiertueelleen
01.09.2023Valentin de Boulognen mestariteos esille Sinebrychoffin taidemuseoon 6. syyskuuta
31.08.2023Kupla on Suomen ehdokas Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnon 2023 saajaksi
31.08.2023Vuoden helsinkiläiskirjailijaksi on valittu Niko Hallikainen
30.08.2023Emil Cedercreutzin ainutlaatuinen ateljeekoti Harjula esitellään runsaasti kuvitetussa uutuuskirjassa
30.08.2023Cabaret-musikaalista toiveuusinta Turun Kaupunginteatterissa
30.08.2023Isä joka katosi - konkarikirjailijan uusin teos pohtii isäsuhdetta ja anteeksiantoa
30.08.2023Duo Ida Paul & Kalle Lindroth lähtee syksyllä kiertueelle
30.08.2023Tampere 1918 -näyttely siirtyy verkkoon
29.08.2023Hersyvän raivokas Everstinna palaa Helsingin Kaupunginteatterin näyttämölle
29.08.2023Turun Kirjamessujen ohjelma on julkaistu - esiintyjiä yli 500
29.08.2023Maastopalo -dokumenttielokuvan kuvaukset alkavat Portugalissa
29.08.2023Espoon Kaupunginteatteri on nyt &
29.08.2023Lauluyhtye Rajaton konsertoi Naantalissa lokakuussa syysohjelmalla
29.08.2023Minä ja Marilyn on ensimmäinen suomalainen historiateos pin-upista
28.08.2023Barbie oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
28.08.2023Museo Milavidassa luennoidaan kauniista morsiamista
28.08.2023Tällä viikolla vietetään tietokirjaviikkoa - luvassa on tietokirjatapahtumia kaupunkikävelystä paneelikeskusteluihin
28.08.2023Yhdeksän elokuva-alan ammattilaista sai Red Carpet -tunnustuksen

Näytä lisää »