ELOKUVA


The Ice Road


Finnkino - The Ice Road

Timanttikaivos Pohjois-Kanadassa on romahtanut, jättäen työntekijöitä maan alle loukkuun. Jim Goldenrodin (Laurence Fishburne) on äkkiä löydettävä päteviä rekkakuskeja ajamaan pelastusvarusteita vaarallisia jääteitä pitkin onnettomuuspaikalle.

Kyseessä on itsemurhatehtävä kokeneimmillekin kuskeille, mutta Mike (Liam Neeson) ja Tantoo (Amber Midthunder) ottavat haasteen vastaan.

Jää osoittautuu kuitenkin arvioituakin heikommaksi, ja tehtävä muuttuu lähes mahdottomaksi viimeistään, kun rekkakuskit joutuvat määrätietoisen sabotoinnin kohteeksi. Joku haluaa estää pelastustehtävän.

Plussat:

+ Liam Neesonin karisma ja roolisuoritus toimintasankarina edelleen uskottavaa katsottavaa

+ hyvin kuvatut rekkojen takaa-ajokohtaukset jäällä


Miinukset:

- ohjaus ja leikkaus

- käsikirjoitus (olisi vaatinut paljon enemmän vielä työstämistä kaikin puolin)

2star.jpg


Ensi-ilta: 20.8.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tuntia ja 50 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Jonathan Hensleigh

Näyttelijät: Liam Neeson, Laurence Fishburne, Holt McCallany, Amber Midthunder

Genre: Jännitys, toiminta

Elokuvan traileri


Ole niin kiltti, älä rakasta häntäJojo Moyesin menestysromaaniin perustuva Ole niin kiltti, älä rakasta häntä on kiihkeä rakkaustarina, joka sijoittuu Ranskan Rivieralle sekä 60-luvun ja nykypäivän Lontooseen.

Jennifer Stirling (Shailene Woodley) elää ylellistä elämää rikkaan ja vaikutusvaltaisen miehensä Laurencen (Joe Alwyn) kanssa. Epäonnisen tapahtuman seurauksena hän menettää muistinsa ja joutuu kamppailemaan löytääkseen identiteettinsä, kunnes löytää kaihoisia rakkauskirjeitä piilotettuna kotiinsa.

Intohimoinen teksti paljastaa luvattoman rakkaussuhteen, joka hänellä on ollut ulkomaankirjeenvaihtajan Anthony O’Haren (Callum Turner) kanssa, ja auttaa hänet lopulta löytämään todellisen itsensä.

Ellie Haworth (Felicity Jones), huipputerävä journalisti nykypäivän Lontoossa, löytää Jenniferin menneen aikakauden rakkauskirjeet ja lumoutuu niistä täysin.

Arkistonhoitaja Roryn (Nabhaan Rizwan) avulla hän ryhtyy asettelemaan tarinan palasia kohdalleen aloittaen matkan, joka kietoo naisten elämät toisiinsa pysyvästi.


Plussat:

+ huikea puvustus ja lavastus liittyen 60-luvun aikakauteen sekä Rivieran ja vanhan Lontoon maisemat

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (Shailene Woodley ja Callum Turner tekevät ehdottomasti elokuvan parhaimmat roolisuoritukset)

+ musiikki, ohjaus ja kuvaus


Miinukset:

- elokuva ei korvaa itse kirjan lukuelämystä

- käsikirjoitus (elokuva olisi toiminut huomattavasti paremmin jos se olisi keskittynyt vain yhteen aikakauteen kahden sijasta)

- perinteiseksi vanhanajan romanttiseksi elokuvaksi tämä elokuva ei ole tunnemaailmaltaan riittävän voimakas


3star.jpg


Ensi-ilta: 20.8.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 50 minuuttia

Ohjaus: Augustine Frizzell

Käsikirjoitus: Nick Payne, Esta Spalding, Jojo Moyes (kirja)

Näyttelijät: Shailene Woodley, Felicity Jones, Joe Alwyn, Callum Turner, Nabhaan Rizwan

Genre: Draama

Elokuvan traileri

Isä


Isä – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Anthony (Oscar-voittaja Anthony Hopkins) on oikukas ja tavattoman itsenäinen 81-vuotias Lontoossa asuva mies.

Anthony ei lainkaan kaihda näyttää kerta toisensa jälkeen ovea hoitajille, joita hänen tyttärensä Anne (Oscar-voittaja Olivia Colman) palkkaa ikääntyvän isänsä avuksi.

Kun Anne joutuu muuttamaan Pariisiin, on avuntarve akuutti, mutta kuinka saada itsepäinen isä hyväksymään tilanne?

Kun Anthony yrittää ymmärtää mitä kaikkea hänen ympärillään tapahtuu, hän ajautuu epäilemään läheisiään, omaa muistiaan ja sitä mistä pala palalta murenevassa arjessa onkaan kyse. Tytär Anne puolestaan kamppailee lujasti yrittäessään tehdä oikeita valintoja.

Koskettava ja intiimi draamaelokuva ISÄ (The Father) on näyttelijätyön juhlaa. Elokuva perustuu samannimiseen, palkittuun näytelmään, joka sekin on elokuvan ohjanneen ja käsikirjoittaneen Florian Zellerin käsialaa. Elokuvan musiikista vastaa mestarillinen Ludovico Einaudi.

ISÄ palkittiin Oscarilla Parhaan miespääosan (Anthony Hopkins) ja Parhaan sovitetun käsikirjoituksen (Florian Zeller, Christopher Hampton) kategorioissa. Kaikkineen kuusi OSCAR-ehdokkuutta saanut ISÄ palkittiin myös kahdella BAFTAlla ja se on voittanut palkintoja lukuisilla festivaaleilla.

Plussat:

+ elokuvan teatterimaisuus ja näytelmällisyys

+ huikeat näyttelijäsuoritukset, käsikirjoitus, ohjaus, musiikki sekä huikea lavastus

+ elokuvan aihe aina yhtä tärkeä ja ajankohtainen itsekullekin (elokuvia dementiasta on viime aikoina tehty monia ja toivottavasti tehtänee jatkossakin)


Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen (toimi ajoittain tehokeinona) sekä liiallinen synkkyys ja vakavuus

- elokuvan kesto (oikukkaan Anthonyn seurassa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)


5star_2.jpg

Ensi-ilta: 13.8.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 37 minuuttia

Ohjaus: Florian Zeller

Käsikirjoitus: Florian Zeller, Christopher Hampton

Näyttelijät: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Rufus Sewell, Imogen Poots, Mark Gatiss, Olivia Williams

Genre: Draama

Elokuvan traileri


Peruna


Peruna (elokuva) – Wikipedia

Peruna on komediaelokuva startup-yrittäjästä, joka yrittää lanseerata perunaa Suomeen 1600-luvulla, aikana jolloin kansa syö naurista.

Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan Hevonperän kylässä, 1600-luvun Suomessa. Työ linnan puhtaanapidossa ei tyydytä nuoren miehen kunnianhimoa ja hän on ahdistunut taantuneen kotipaikkansa jämähtäneestä näköalattomuudesta.

Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu uuteen säätyyn, nuoriin jotka intoilevat yrittäjyydestä. Heille koko maailma tuntuu olevan auki, kukaan ei ole taustansa vanki ja kaikki on mahdollista.

Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Parin kokeilun jälkeen tuotteeksi valikoituu upouusi mukulakasvi maapäärynä eli peruna.

Untamon pitää enää keksiä miten myydä perunaa suomalaisille, joiden mielestä naurista parempaa ei ole ja naurismarkkinoita hallitsevan linnanherran neuvonantaja (Kari Ketonen) laittaa kapuloita rattaisiin.

Yhtiökumppaneikseen Untamo houkuttelee maanläheisen ystävänsä Pyövelin (Mikko Penttilä), Turun startup-yhteisön maanisen vetäjän Magnuksen (Alex Anton) sekä Hevonperän linnan pahansisuisen kanslerin Kalevin (Kari Hietalahti).


Plussat:

+ huikea lavastus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset, käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus

+ elokuvan huumori, joka yhdistää keskiajan ja nykyajan


Miinukset:

- katsojalle, jolle ei startup-kulttuuri ole entuudestaan kovin tuttua ei elokuva aukene niin antoisana kuin aiheesta tietävälle


4star.jpg

Ensi-ilta: 13.8.2021

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 49 minuuttia

Ohjaus: Joona Tena

Käsikirjoitus: Pekko Pesonen

Näyttelijät: Joonas Nordman, Kari Hietalahti, Kari Ketonen, Mikko Penttilä, Linnea Leino, Alex Anton, Mimosa Willamo, Antti Luusuaniemi, Petteri Pennilä, Lasse Karkjärvi, Linda Manelius, Lauri Maijala, Ville Myllyrinne, Mikko Kouki, Eero Herranen ja Tommi Korpela

Genre: Komedia

Elokuvan traileri


Kuriiri


Finnkino - Kuriiri

Tositapahtumiin perustuva vakoilutrilleri kertoo brittiläisestä Greville Wynnestä (Benedict Cumberbatch), vaatimattomasta ja tavallisesta liikemiehestä, joka värvättiin avainrooliin yhdessä historian kriittisimmistä kansainvälisistä konflikteista.

MI6:n pyynnöstä ja CIA:n agentin (Rachel Brosnahan) ehdotuksesta Wynne solmii salaisen ja äärimmäisen vaarallisen yhteyden neuvostoupseeri Oleg Penkovskiin (Merab Ninidze), tavoitteenaan välittää tärkeitä tietoja kiristyvästä ydinasevarustelusta ja Kuuban kriisin ratkaisun avaimista.

Raskaan salaisuuden kantaminen saa puolison (Jessie Buckley) epäilemään miehensä rehellisyyttä ja lopulta asettaa Wynnen hengenvaaraan.


Plussat:

+ hieno vanhanajan vakoojaelokuva (tämän kaltaisia elokuvia toivoisi nykyaikana tehtävän huomattavasti useamminkin)

+ elokuvan "teatterimaisuus", käsikirjoitus, ohjaus, musiikki, lavastus ja puvustus

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (Benedict Cumberbatch ja Merab Ninidze tekevät huikeat roolisuoritukset niin erikseen kuin yhdessäkin)

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus


4star.jpg


Ensi-ilta: 6.8.2021

Ikäraja:12

Pituus: 1 tuntia ja 52 minuuttia

Ohjaus: Dominic Cooke

Käsikirjoitus:Tom O'Connor

Näyttelijät: Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan, Jessie Buckley, Merab Ninidze, Angus Wright

Genre: Draama

Elokuvan traileri


Jungle Cruise


Jungle Cruise - Traileri & Osta liput | Disney

Jungle Cruise tarjoaa vauhdikasta kyytiä Amazonin viidakoissa letkeää herjaa heittelevän kippari Frank Wolffin ja pelottoman tutkijan tri Lily Houghtonin matkassa.

Lily matkustaa Lontoosta Amazonin viidakkoseudulle ja turvautuu Frankin kyseenalaisiin opaspalveluihin heidän seilatessaan jokea La Quilalla Frankin ränsistyneellä mutta omalla tavallaan viehkolla paatilla.

Lily on päättänyt löytää ikivanhan puun, jolla on parantavia voimia ja joka voisi siis mullistaa lääketieteen tulevaisuuden. Tämä yllättävä parivaljakko tempautuu seikkailuun, jonka varrella he kohtaavat sademetsän petollisen kauniissa kätköissä lukemattomia vaanivia vaaroja ja yliluonnollisia voimia.

Kun heidän etsimänsä puun salaisuudet ovat vihdoin paljastumassa, panokset kohoavat kattoon, kun Lilyn ja Frankin—ja koko ihmiskunnan—kohtalo on vaakalaudalla.

Plussat:

+ viihdyttävä vanhan ajan seikkailuelokuva koko perheelle antaen jokaiselle jotain

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, leikkaus sekä elokuvan huumori, musiikki ja huikea puvustus

+ huikeat näyttelijäsuoritukset


Miinukset:

- erikoistehosteiden runsaus pitkin elokuvaa turruttaa

- elokuvan kesto (liian lyhyt, koska näin vauhdikkaalla jokiristeilyllä olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

4star.jpg


Ensi-ilta: 30.7.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 2 tuntia ja 7 minuuttia

Ohjaus: Jaume Collet-Serra

Käsikirjoitus: Glenn Ficarra & John Requa

Näyttelijät: Dwayne Johnson, Emily Blunt, Edgar Ramirez, Jack Whitehall sekä Jesse Plemons ja Paul Giamatti

Genre: Seikkailu

Elokuvan traileri


Luokkakokous 3 - sinkkuristeily


Luokkakokous 3 - sinkkuristeily - Nordisk Film Finland

Renny Harlinin ohjaamassa Luokkakokous 3 -elokuvassa panokset kovenevat, kaikki pelimerkit isketään pöytään ja painetaan kaasu pohjassa kohti väistämätöntä. Minkä ilta toi, sen aamu amputoi.

Antti on ajautunut syvälle suomalaisen miehen epätoivoon. Työttömyys, yksinäisyys ja rahattomuus painavat ja porvoolaisen kamelin selkä on katkeamispisteessä. Pelastaakseen Antin itsetunnon ja mielenterveyden Tuomas ja Nippe päättävät viedä hänet sinkkuristeilylle, jonne päätyvät myös isä, kiinalainen mafia ja virolainen tappokone.

Miehet huomaavat, että maailma on muuttunut, mutta pystyykö nelikymppinen muuttumaan? Itämeren aallokoissa jokainen mies joutuu kohtaamaan pimeimmät pelkonsa.

Kuka nousee, kuka jää tuleen makaamaan? Kenestä paljastuu action-sankari, kuka oppii puhumaan tunteista? Tämä ei ole miesten ensimmäinen rodeo, mutta onko se jollekulle se viimeinen reissu?

Elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Elokuva on jatkoa Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville.


Plussat:

- valitettavasti ei kertakaikkiaan yhtikäs mitään positiivista sanottavaa

Miinukset:

- mauton kokonaisuus (uskomatonta ja surullista että vuonna 2021 Suomessa tehdään vielä tämänkaltaisia elokuvia ylipäänsä)

- huonot näyttelijäsuoritukset sekä elokuvan huumori (pissa, kakka, pieru, oksennus ja homo-huumori ei ansaitse koko illan elokuvaa)

- Renny Harlinin mukanaan tuomat toimintakohtauksetkaan eivät toimi ja ovat kömpelöitä

1star.jpg


Ensi-ilta: 28.7.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 44 minuuttia

Ohjaus: Renny Harlin

Käsikirjoitus: Mari Perankoski, Renny Harlin ja Aleksi Bardy

Pääosissa: Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa

Genre: Komedia

Elokuvan traileriOLD


Old - Finnkino

Visionäärinen elokuvantekijä M. Night Shyamalan esittää hyytävän trillerin tropiikissa lomailevasta perheestä, joka huomaa kauhukseen, että syrjäinen ranta, jolla he ovat viettäneet muutaman tunnin rentoutuen, saa heidät ikääntymään nopeasti, jolloin kokonainen ihmiselämä mahtuu yhteen ainokaiseen päivään.


Plussat:

+ elokuvan aihe itsessään kiinnostava ja kiehtova

+ kuvaus ja huikeat maisemat


Miinukset:

- huono käsikirjoitus ja ohjaus

- näyttelijäsuoritukset (nimekkäät ja ammattitaitoiset näyttelijätkään eivät pysty pelastamaan elokuvaa)

- ennalta-arvattavuus


1star.jpg


Ensi-ilta: 21.7.2021

Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 58 minuuttia

Ohjaus: M. Night Shyamalan

Käsikirjoitus: M. Night Shyamalan Pierre Oscar Lévyn ja Frederik Peetersin sarjakuvaromaanin "Sandcastle" pohjalta

Näyttelijät: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Kathleen Chalfant, Alexa Swinton, Nolan River, Kylie Begley, Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Alex Wolff, Emun Elliott, Thomasin McKenzie

Genre: Jännitys

Elokuvan traileriSupernova

Supernova (2020) - Rotten Tomatoes

Colin Firth ja Stanley Tucci näyttelevät Samia ja Tuskeria, jotka kiertävät vanhalla asuntoautolla Englannin syksyistä maaseutua. He vierailevat sukulaisten ja ystävien luona sekä käyvät muistelemassa tärkeitä paikkoja.

Sam ja Tusker ovat olleet yhdessä 20 vuotta, mutta Tuskerin varhainen dementia on mullistanut heidän elämänsä.

Välillä terävästi ajatteleva, välillä omiin maailmoihinsa unohtuva Tusker pelkää, että hänet muistetaan viimeisistä vuosistaan eikä siitä, millainen hän oli aikoinaan.

Tässä tilanteessa heille tärkeintä ovat viimeiset yhteiset hetket, ennen kuin Tusker katoaa kokonaan maailmaan, josta Sam ei häntä enää tavoita.

Kun salaiset suunnitelmat paljastuvat matkan aikana, Sam ja Tusker tajuavat, että he ovat vain yrittäneet säästää toisensa tuskalta.

Lopulta he joutuvat kohtaamaan perimmäisen kysymyksen siitä, mitä toisen ihmisen rakastaminen todella merkitsee.


Plussat:

+ koskettava elokuva dementiasta, pitkästä parisuhteesta ja luopumisesta

+ huikeat näyttelijäsuoritukset, musiikki ja viehättävä hidastempoisuus läpi elokuvan

+ tärkeä elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan sukupuolisesta suuntautumisesta huolimatta


Miinukset:

- liiallinen surumielisyys ja synkkyys


5star_2.jpg


Ensi-ilta: 16.7.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 35 minuuttia

Ohjaus: Harry Macqueen

Näyttelijät: Stanley Tucci, Colin Firth, Sarah Woodward, John Roberts

Genre: Draama

Elokuvan traileri

						

Hitman's Wife's Bodyguard

Finnkino - Hitman's Wife's Bodyguard

Maailman oudoin ja tappavin parivaljakko – henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) ja palkkamurhaaja Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) – ovat palanneet uuteen hengenvaaralliseen tehtävään.

Edelleen ilman lisenssiä ja valvonnan alaisena olevan Brycen on pakko auttaa Dariuksen entistä epävakaampaa vaimoa, Sonia Kincaidia (Salma Hayek).

Kolmikko sekaantuu maailmanlaajuiseen salaliittoon ja huomaa pian, että he ovat ainoat, jotka seisovat Euroopan ja kostonhimoisen hullun (Antonio Banderas) välillä. Mukana kaaoksessa on myös legendaarinen Morgan Freeman.

Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ elokuvan räävitön huumori ja näyttävät toimintakohtaukset

+ toiminnallisuus (elokuva pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti)


Miinukset:

- suunnaton väkivaltaisuus

- sekava käsikirjoitus


3star.jpg


Ensi-ilta: 16.7.2021

Ikäraja:16

Pituus: 1 tuntia 40 minuuttia

Ohjaus:Patrick Hughes

Käsikirjoitus: Tom O'Connor, Brandon Murphy, Phillip Murphy

Näyttelijät: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Morgan Freeman, Antonio Banderas, Frank Grillo

Genre: Komedia, toiminta

Elokuvan traileri


Pertsa ja Kilu


Kuvassa voi olla 3 henkilöä ja tekstissä sanotaan OLAVI OSKARI MIMOSA ELIAS ANU TURKKA ELSA VILLE KIISKI MUSTIKKANIEMI WILLAMO WESTERBERG SINISALO MASTOMÄKI SAISIO MYLLYRINNE PERTSA TAAVI VARTIAN ELOKUVA & Ystävyys KILU on ikuista KIISKI MUSTIKKANIEMI IHAKALAS.C ADAP SAISIO LEMYLLYRINNE SUOMINEN RAVĂNSKĂJO

Kotkan pankki ryöstetään ja samoihin aikoihin katoaa arvokas huvijahti. Kun ryöstäjä yrittää päästä Tukholmaan tyttöystävänsä kanssa, joutuu hänen ohjastamansa huvijahti myrskyyn ja ajautuu karille. Ryöstösaalis painuu pohjaan jahdin mukana.

Paikalle osuu kaksi poikaa, Pertsa ja Kilu, jotka pelastavat pariskunnan merestä. Totuus alkaa valjeta pojille vasta heidän kuullessaan ryöstöuutisesta. He ovat tietämättään pelastaneet pankkirosvon.

Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, kun Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan pankkirosvo yrittää päästä nostamaan saaliin meren pohjasta. Myös poliisi jäljittää roistoa ja huvijahtia, joten kamppailu aikaa vastaan on käsin kosketeltava.

Varsinkin Pertsalle jahdin löytämisestä tulee elämäntehtävä – perhe on taloudellisesti ahtailla ja muutto Imatralle edessä, mutta pankkiryöstöön liittyvistä vihjeistä ja huvijahdista luvattu palkkio voisivat olla ratkaisu kaikkeen.

Pertsa kehittää toinen toistaan uskaliaampia keksintöjä, ja mm. kotikutoinen lentokone ja erilaisista irtotavaroista rakennettu sukellusvene auttavat tehtävän ratkaisemisessa. Keskeisenä teemana on Pertsan ja Kilun keskinäinen ystävyys ja luottamus, joka joutuu hetkittäin lujille, mutta tuo kuitenkin lopulta voiton.

Kirjailija Väinö Riikkilän luomien hahmojen ympärille toteutetaan täysverinen ja ajaton seikkailuelokuva. Se on täynnä oivalluksia, mielikuvituksen vimmaa, jännitystä ja riemua.

Ystävyys ja pelko sen rikkoutumisesta on temaattisesti myös vahvasti läsnä ja tekee elokuvasta pohjimmiltaan syvältä koskettavan kertomuksen.


Plussat:

+ koko perheen viihdyttävä, nostalginen vanhanajan nuorisoelokuva, joka tarjoaa jokaiselle jotakin

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (erityisesti lapset ovat erittäin luontevia rooleissaan)

+ kuvaus, lavastus, puvustus ja huikeat maisemat niin merellä kuin mantereellakin


Miinukset:

- musiikki (musiikissa ei itsessään ole mitään vikaa, mutta liian mahtipontista pitkin elokuvaa ja yksinkertaisesti liikaa käytettynä turttuttaa)

-leikkaus


3star.jpg


Ensi-ilta: 14.7.2021

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tuntia ja 26 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Taavi Vartia

Pääosissa: Olavi Kiiski, Oskari Mustikkaniemi, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Hannes Suominen, Veeti Kallio, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Anu Sinisalo, Turkka Mastomäki

Genret: Koko perheen elokuva, seikkailu

Elokuvan traileri


Lasse - Operaatio: Juhannus


Lasse ja Sophie valmistautuvat juhannuksen viettoon yhdessä perheidensä kanssa. Vain päivää ennen Anderssonien ja Blixtien juhannusmatkaa Sophie jättää Lassen ja kaikki on pilalla.

Lasse punoo suunnitelmia voittaakseen Sophien sydämen takaisin, mutta kuuntelee harmikseen pikkuveljensä Håkanin ohjeita.

Pikkuveljen suunnitelmat ovat kovin suurisuuntaiset, sillä hän on ammentanut tietonsa niistä tuhannesta romanttisesta komediasta, joita hän on katsonut yhdessä perheen isosiskon Annan kanssa.

Anna puolestaan murehtii sitä, että vanhemmat Karin ja Rudolf ovat yht’äkkiä outoja. Ei kai vanhemmilla vaan ole käsillä aviokriisi?

Anderssonien perheen juhannusmatkalla idylliseen Myshultiin on monta mutkaa mutta niin tai näin – Lasse aikoo tehdä juhannuksesta juuri yhtä romanttisen, kuin hänen äitinsä ja isänsä viettivät 20 vuotta sitten.

Plussat:

+ koko perheen viihdyttävä elokuva, joka tarjoaa jokaiselle jotakin

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (erityisesti lapset ovat erittäin luontevia rooleissaan)

+ käsikirjoitus, ohjaus ja lavastus


Miinukset:

- elokuvan päähenkilön Sunen nimen pakkosuomentaminen Lasseksi turhaa ja typerää

- ennalta-arvattavuus


3star.jpg


Ensi-ilta: 9.7.2021

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 26 minuuttia

Ohjaus: Erland Beskow

Käsikirjoitus: Thobias Hoffmén, Sören Olsson, Christoffer Sandler

Näyttelijät: Elis Gerdt, Lily Wahlsteen, Fredrik Hallgren, Sissela Benn, Baxter Renman, Tea Stjärne

Gendre: Perhe-elokuva

Elokuvan traileri


Oikeuden metsästäjät


Oikeuden metsästäjät - Nordisk Film Finland

Ulkomailla palvellut sotilas Markus joutuu palaamaan kotiin teini-ikäisen tyttärensä Mathilden luokse, kun hänen vaimonsa menehtyy junaturmassa.

Se vaikuttaa olleen sattumaa, kunnes matematiikkanörtti Otto ilmaantuu paikalle kahden kollegansa Lennartin ja Emmenthalerin kanssa.

Otto oli matkustajana turmajunassa ja on vakuuttunut siitä, että turma oli jonkun järjestämä.

Aihetodisteiden alkaessa kasaantua Markus on varma, että kyseessä saattoi olla tarkkaan harkittu isku, jonka uhriksi hänen vaimonsa sattumalta joutui.


Plussat:

+ elokuvan musta huumori

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (harvoin näkee elokuvaa, jossa kaikki ovat rooleissaan näin uskottavia ja tuovat esille nimenomaan henkilöhahmojensa vahvuudet sekä heikkoudet)

+ käsikirjoitus ja ohjaus


Miinukset:

- suunnaton väkivaltaisuus


4star.jpg


Ensi-ilta: 2.7.2021

Ikäraja: 16

Pituus: 2 tuntia ja 7 minuuttia

Ohjaus: Anders Thomas Jensen

Käsikirjoitus: Nikolaj Arcel ja Anders Thomas Jensen

Näyttelijät: Mads Mikkelsen, Lars Brygmann, Nikolaj Lie Kaas, Andrea Heick Gadeberg, Nicolas Bro

Genre: Komedia, toiminta

Elokuvan traileri


Fast & Furious 9

Free Photo: fast & furious 9 poster

Kesän 2021 elokuvateattereissa avaa Fast & Furious 9, yhdeksäs osa jo lähes kahden vuosikymmenen ajan jatkuneesta elokuvasarjasta.

Dom Toretto (Vin Diesel) on vetäytynyt viettämään rauhallista kotielämää Lettyn ja poikansa Brianin kanssa. He kuitenkin tietävät, että vaikka taivaanranta näyttää seesteiseltä, sen takana heitä uhkaa aina vaara.

Tällä kertaa Domin on kohdattava omat menneisyyden syntinsä pelastaakseen rakkaimpansa. Tuttu jengi palaa jälleen yhteen pysäyttääkseen koko maailma kohtaloa uhkaavan juonen, jonka takana on nerokkain salamurhaaja ja taitavin kuski, jonka he ovat koskaan kohdanneet - mies, joka sattuu olemaan myös Domin hylkiö-veli Jakob (John Cena).

Fast & Furious 9:n ohjaajaksi palaa Justin Lin, joka ohjasi sarjan osat 3-6 aikana, jolloin elokuvista tuli maailmanluokan menestys.

Renkaat ulvovat jälleen maapallon ympäri – Lontoosta Tokioon, Keski-Amerikasta Edinburghiin ja salaisesta bunkkerista Azerbaidžanissa Tbilisin viliseville kaduille.

Matkan varrella tavataan niin vanhoja ystäviä kuin vihollisiakin, kirjoitetaan historiaa uusiksi ja laitetaan perheen todellinen merkitys ennennäkemättömälle koetukselle.


Plussat:

+ elokuvan huumori

+ toiminnallisuus

+ kuvaus


Miinukset:

- kaikin puolin epäuskottava käsikirjoitus

- elokuvan kesto (aivan liian pitkä - jatkuva autoilla kaahailu ja väkivaltaisuus turruttaaa katsojan jo täysin ensimmäisen tunnin aikana)

- huonot näyttelijäsuoritukset (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta)

2star.jpg


Ensi-ilta: 30.6.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 2 tuntia ja 2 minuuttia

Ohjaus: Justin Lin

Näyttelijät: Vin Diesel, John Cena, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Sung Kang, Helen Mirren, Charlize Theron, Cardi B, Ozuna

Genre: Toiminta

Elokuvan traileriSpiral: From the Book of Saw

Spiral: From the Legacy of Saw - Nordisk Film Finland

Uusi luku Saw-elokuvasarjassa saa karmivan lähtölaukauksen, kun sadistinen sarjamurhaaja alkaa jakaa tuomioitaan sekä toteuttamaan kieroutunutta näkemystään oikeudesta.

Arvostettu veteraanipoliisi (Samuel L. Jackson), ylimielinen Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) sekä hänen kokematon etsiväparinsa (Max Minghella) johtavat murhatutkimuksia, jotka pelottavasti muistuttavat heitä kaupungin synkästä menneisyydestä.

Tutkimusten edetessä Zeke huomaa ajautuneensa itse keskelle sarjamurhaajan sairaalloista peliä.


Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset, käsikirjoitus, kuvaus, lavastus ja äänimaailma

+ toiminnallisuus (mukaansatempaava alusta loppuun asti)


Miinukset:

- väkivaltaisuus ja sadistiset raakuudet sekä kiduttamiset, joita kuvataan todella tarkasti

- ennalta-arvattavuus


2star.jpg

Ensi-ilta: 18.6.2021

Ikäraja: 18

Pituus: 1 tunti ja 33 minuuttia

Ohjaus: Darren Lynn Bousman

Käsikirjoitus: Josh Stolberg & Pete Goldfinger

Näyttelijät: Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols ja Samuel L. Jackson

Genre: Kauhu

Elokuvan traileri


Babytheeth

Babyteeth 1 Sheet Poster on Behance

Babytheeth on herkkä ja koskettava draama perheestä, jonka teini-ikäinen tytär Milla on vakavasti sairas. Kun Milla alkaa hengailla itseään useamman vuoden vanhemman pahan pojan Moseksen kanssa, ei vanhemmilta riitä suhteelle ymmärrystä.

Moses kuitenkin onnistuu sytyttämään Millan kateissa olleen elämänjanon ja vanhemmat joutuvat punnitsemaan uudelleen sitä, mikä Millalle – ja koko perheelle – onkaan lopulta tärkeintä.

Perheen elämänilo tuntuu pulppuavan tragedian äärellä kirkkaampana ja voimakkaampana kuin milloinkaan.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, lavastus ja musiikki


Miinukset:

- etenee varsin perinteisen syöpädraaman ja perhemelodraaman kaavan mukaisesti

- ennalta-arvattavuus


3star.jpg


Ensi-ilta: 4.6.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 58 minuuttia

Ohjaus: Shannon Murphy

Käsikirjoitus: Rita Kalnejais

Näyttelijät: Eliza Scanlen, Toby Wallace, Essie Davis, Ben Mendelsohn

Genret: Draama

Elokuvan traileri


Tom & Jerry

Yksi rakastetuimmista viholliskaksikoista tekee paluun valkokankaille Tim Storyn elokuvassa Tom & Jerry.

Kun Jerry muuttaa New Yorkin hienoimpaan hotelliin juuri ennen siellä järjestettäviä ”vuosisadan häitä”, epätoivoinen hääsuunnittelija joutuu palkkamaan Tomin päästäkseen eroon hiirestä.

Hurja kissa ja hiiri -taistelu uhkaa tuhota hääsuunnittelijan uran, itse häätilaisuuden sekä mahdollisesti koko hotellin. Mutta pian ilmenee suurempi ongelma, sillä pahantahtoinen hotellin työntekijä alkaakin juonitella kaikkia kolmea vastaan.

Tom & Jerry on sekoitus tuttua animaatiota ja näyteltyä elokuvaa. Paluu valkokankaille pakottaa ikoniset hahmot tekemään jotain täysin käsittämätöntä: yhdistämään voimansa pelastaakseen kaiken.


Plussat:

+ elokuvan tekninen toteutus, kuvaus, leikkaus ja lavastus

+ koko perheen elokuva, joka tarjoaa jokaiselle jotakin

+ vuonna 1940 luodut piirroshahmot Tom-kissa ja Jerry-hiiri ovat ajattomia ja toimivat täydellisesti tänäkin päivänä


Miinukset:

- huonot näyttelijäsuoritukset (erityisesti häiritsi yliampuvat roolisuoritukset)

- elokuvan kesto (liian pitkä lapsikatsojille)

- Tom & Jerry ovat tässä elokuvassa enemmänkin vain sivurooleissa eivätkä pääosissa (Tom & Jerry ansaitsisivat ehdottomasti paremman elokuvan kun tämän kyseisen)

2star.jpg


Ensi-ilta: 28.05.2021

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 41 minuuttia

Ohjaus: Tim Story

Käsikirjoitus: Kevin Costello, William Hanna

Näyttelijät: Chloë Grace Moretz , Michael Peña, Rob Delaney, Colin Jost, Ken Jeong

Genret: Animaatio, koko perheen komedia, seikkailu

Elokuvan traileri


Yhdet vielä

Yhdet vielä sekä Raya ja viimeinen lohikäärme olivat viime viikonlopun katsotuimmat elokuvat | Kulttuuritähdet

Mestarillisen tanskalaisohjaaja Thomas Vinterbergin uutuuselokuva ja tuore OSCAR-voittaja (Paras vieraskielinen elokuva) Yhdet vielä on elokuva neljästä keski-ikäisestä ystävyksestä, jotka päättävät alkaa elää elämäänsä täysillä.

Erään teorian mukaan ihminen on parhaimmillaan ripaus alkoholia veressään. Neljän miehen ystäväporukka, kaikki lukion opettajia, päättää kokeilla kiehtovan teorian toimivuutta käytännössä.

Drinkki notkistaa keski-ikäisen miehen jähmeän olemuksen ja siivittää urautuneet ajatukset uusiin sfääreihin, mutta ihmiskokeella on myös koskettavat ja kohtalokkaammat seurauksensa.

Tanskassa suurmenestykseen nousseen elokuvan on käsikirjoittanut nimekäs työpari Thomas Vinterberg (Jahti, Kommuuni) ja Tobias Lindholm ja sen pääosassa nähdään karismaattinen Mads Mikkelsen, joka palaa tämän elokuvan myötä takaisin Vinterbergin ohjaukseen ensimmäistä kertaa sitten Jahti-elokuvan.

Yhdet vielä sai OSCARin parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa ja se oli ehdolla myös parhaan ohjauksen Oscarista. BAFTA-ehdokkuuksia elokuvalla oli kaikkiaan neljä (Paras ei-englanninkielinen elokuva, paras ohjaus, paras käsikirjoitus, paras näyttelijä).

Elokuva tyhjensi jo joulukuussa 2020 European Film Awards -gaalan palkintopöydän voittamalla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen, parhaan käsikirjoituksen ja parhaan miespääosan palkinnot.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Mads Mikkelsen tekee uskottavan ja koskettavan roolityön)

+ realistinen kuvaus keski-ikäisen miehen kriisistä

+ elokuvan loppukohtaus on yllättävän hieno ja kyseisessä kohtauksessa soiva tanskalaisen yhtyeen Scarlet Pleasuren kappale What a Life jää takuulla soimaan päähän vielä useammaksi päiväksi elokuvan katsomisen jälkeen)


Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

5star_2.jpg


Ensi-ilta: 21.05.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tuntia ja 57 minuuttia

Ohjaus: Thomas Vinterberg

Käsikirjoitus: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

Näyttelijät: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie

Genre: Draama

Elokuvan traileriLupaava nuori nainen

Lupaava nuori nainen – Wikipedia


Kaikkien mielestä Cassie oli erittäin lupaava nuori nainen, kunnes
jotain, mikä romutti hänen tulevaisuutensa. Mikään Cassien elämässä ei ole sitä miltä näyttää.

Hän on huippuälykäs, taiturimaisen ovela ja viettää öisin salaista kaksoiselämää. Eräs yllättävä kohtaaminen tarjoaa Cassielle mahdollisuuden oikaista menneisyyden vääryydet.

Oscar-palkitusta käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaa huikean lahjakas Emerald Fennel, joka on toiminut mm. Killing Eve -sarjan showrunnerina ja näytellyt The Crown ja Hakekaa kätilö! -sarjoissa. Lupaava nuori nainen on hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa.


Plussat:

+ elokuvan musta huumori sekä elokuvan aihe itsessään on aina yhtä tärkeä ja ajankohtainen

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus


Miinukset:

- huonot näyttelijäsuoritukset (Carey Mulligan ei ole erityisen uskottava roolityössään)

- yliampuva puvustus, maskeeraus ja lavastus

- ennalta-arvattavuus elokuvan loppukohtausta lukuunottamatta


3star.jpg


Ensi-ilta: 7.5.2021

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 54 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Emerald Fennel

Näyttelijät: Carey Mulligan, Laverne Cox, Bo Burnham, Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Chris Lowell, Sam Richardson, Molly Shannon, Clancy Brown

Genret: Jännitys

Elokuvan traileri


Nomadland


Nomadland – Wikipedia

Työnsä menettänyt Fern (Frances McDormand) pakkaa omaisuutensa pakettiautoon ja lähtee tien päälle elämään perinteisen yhteiskunnan ulkopuolella, nykypäivän nomadina.

Chloé Zhaon kolmannessa ohjaustyössä esiintyvät myös oikeat nomadit Linda May, Swankie ja Bob Wells, jotka toimivat Fernin mentoreina ja kumppaneina tämän matkatessa läpi lännen loppumattoman avarien maisemien.

Plussat:

+ Frances McDormandin huikea roolisuoritus

+ kuvaus, ohjaus, lavastus, maisemat sekä elokuvan äärettömän kaunis musiikki (erityisesti Ludovico Einaudin säveltämä pianomusiikki)

+ koskettava ja realistinen elokuva Yhdysvaltonen nomadeista (kysessä on todellakin elokuva jonka soisi jokaisen katsovan)


Miinukset:

- heikohko käsikirjoitus ja dokumenttimaisuus

- ajoittainen hidastempoisuus


5star_2.jpg


Ensi-ilta: 26.03.2021

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 50 minuuttia

Ohjaus: Chloé Zhao (perustuu Jessica Bruderin kirjaan)

Näyttelijät: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Swankie

Genret: Draama

Elokuvan traileri


The Marksman


The Marksman on Liam Neesonin tähdittämä toimintatrilleri Arizonassa Meksikon rajalla asuvasta karjatilallisesta Jim Hansonista, joka päätyy suojelemaan kartellia pakenevaa 11-vuotiasta meksikolaispoikaa Miguelia.


Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Liam Neesonin karisma ja Jacob Perezin uskottavuus)

- kuvaus, ohjaus, lavastus ja visuaalisuus

- elokuvan musiikki ja äänimaailma


Miinukset:

- yksinkertainen käsikirjoitus

- ennalta-arvattavuus

- ajoittainen hidastempoisuus


3star.jpg


Ensi-ilta: 26.02.2021

Ikäraja: 16

Pituus: 1 tuntia ja 48 minuuttia

Ohjaus: Robert Lorenz

Käsikirjoitus: Chris Charles, Danny Kravitz

Näyttelijät: Liam Neeson, Katheryn Winnick, Teresa Ruiz, Jacob Perez, Juan Pablo Raba

Genret: Jännitys, toiminta

Elokuvan traileri


Pako rajan yli


Pako rajan yli – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Norjassa joulukuu 1942. Neljä lasta pakenee natseja. Päämäärä on Ruotsi.

Sarah ja Daniel ovat juutalaisia, ja heidän on pakko päästä pois maasta. He ovat piiloutuneet Oton ja Gerdan perheen kellariin, mutta nyt heidänkin vanhempansa on pidätetty.

Otto ja Gerda päättävät auttaa uusia ystäviänsä. Siitä tulee pako elämästä ja kuolemasta. Onneksi he tapaavat hyviä auttajia matkan varrella. Mutta kehen he voivat todella luottaa?

Elokuva Pako yli rajan on seikkailu-elokuva joka pohjautuu historiallisiin tapahtumiin. Se on elokuva pelosta, luottamuksesta ja ystävyydestä sekä pienten ihmisten suuresta rohkeudesta.


Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (lapset ovat erittäin luontevia rooleissaan)

- huikeat Norjan metsämaisemat, norjankielisyys, lavastus ja puvustus

- vanhanajan elokuva, joka sopii hyvin koko perheen kanssa katsottavaksi yhdessä

Miinukset:

- hieman liian pelottava ja ahdistava elokuva perheen pienempien katsottavaksi

- ennalta-arvattavuus


4star.jpg


Ensi-ilta: 4.12.2020

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tuntia ja 36 minuuttia

Ohjaus: Johanne Helgeland

Näyttelijät: Anna Sofie Skarholt, Bo Lindquist-Ellingsen ja Samson Steine

Genret: Draama, seikkailu, perhe-elokuva

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Horizon Line

Horizon Line – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Horizon Line on selviytymistarina toisistaan etääntyneestä pariskunnasta Sarasta (Allison Williams) ja Jacksonista (Alexander Dreymon), jotka kohtaavat pelon aivan uudella tasolla yksimoottorisen Cessna-koneen kyydissä.

Matkan trooppiselle saarelle ystävän häihin piti olla tavallinen 99 minuutin rutiinilento. Kunnes vain minuutteja nousun jälkeen koneen pilotti saa kohtalokkaan sydänkohtauksen ja Sara ja Jackson jäävät oman onnensa nojaan.

He eivät tiedä, missä ovat tai miten lentokoneella laskeudutaan, eivätkä he saa yhteyttä kehenkään. Ympärillä on vain loputon valtameri ja taivas sekä hirvittävä nouseva myrsky, jonka keskelle he ovat joutumassa.

Heillä ei ole kuin yksi mahdollisuus – jonka jälkeen ei ole paluuta.


Plussat:

+ kuvaus, lavastus ja huikeat Mauritiuksen maisemat

Miinukset:

- huonot näyttelijäsuoritukset

- käsikirjoitus ja ennalta-arvattavuus

- elokuva ei onnistu tuottamaan katsojalle minkäänlaista todentuntuista jännitystä (ehkä 3D-versiona se olisi siinä onnistunut)


1star.jpgEnsi-ilta: 20.11.2020

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 32 minuuttia

Ohjaus: Mikael Marcimain

Käsikirjoitus: Josh Campbell & Matt Stuecken

Näyttelijät: Allison Williams, Alexander Dreymon, Keith David

Genre: Jännitys

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Elämää kuoleman jälkeen


Elämää kuoleman jälkeen - Nordisk Film Finland

Nissen vaimo on juuri kuollut, mutta koska Nisse (Peik Stenberg) on jo surutyönsä tehnyt, ovat jäljellä enää käytännön järjestelyt. Nisse päättää, että hautajaisista tulee pienet ja ilman vieraita, jotka ottavat osaa ja valittelevat surua.

Ystävät ja sukulaiset lähettävät kuitenkin kukkia ja soittelevat jatkuvasti. Nissen poika Stefan (Martin Paul) yrittää parhaansa mukaan luovia ja pysyä Nissen perässä ja saa lopulta isältään tehtäväksi kertoa hautajaisvieraille ettei heitä kaivata muistotilaisuuteen.

Myös Nissen sisko Elsa (Lena Labart) saapuu paikalle, muuttaen asumaan Nissen taloon, entiseen lapsuuden kotiinsa. Elsalla on myös oma agendansa järjestelyissä Nissen vaimon poismenon jälkeen.

Lopulta Nisse havahtuu ja ymmärtää, että hän ei ole ainoa, joka ikävöi hänen vaimoaan.

Plussat:

+ hyvät näyttelijäsuoritukset ja elokuvan huumori

+ ohjaus, kuvaus, puvustus, lavastus ja musiikki

+ hieno inhimillinen ja tärkeä elokuva tärkeästä aiheesta


Miinukset:

- elokuvan kesto ( elokuvan olisi toivonnut olevan huomattavasti pitempi)

- käsikirjoitus (näin hyvään tarinaa olisi voinut lisätä myös kunnon ylilyöntejäkin ja enemmän mustaakin huumoria varsinaisesta aiheesta)


5star_2.jpg


Ensi-ilta: 20.11.2020 Uusinta ensi-ilta (Alkuperäinen 6.3.2020)

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tuntia ja 20 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Klaus Härö

Näyttelijät: Peik Stenberg, Martin Paul ja Lena Labart

Genre: Draama, Komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Tove

Finnkino - Tove

Helsinki, 1945. Sodan päättyminen antaa taidemaalari Tove Janssonille taiteellista ja sosiaalista vapautta. Hänen epäsovinnainen elämäntapansa - nykytaide, huimaavat juhlat ja avoin suhde naimisissa olevan poliitikon kanssa - eivät ole kuvanveistäjäisän mieleen.

Toven vapaudenkaipuu joutuu koetukselle, kun hän tapaa teatterijohtaja Vivica Bandlerin. Rakkaus Vivicaa kohdaan on sähköistävää ja kaikennielevää, mutta Tove alkaa ymmärtää, että hänen tulisi saada sille vastakaikua.

Kun Tove kamppailee tunteidensa kanssa, hänen uransa saa yllättävän käänteen. Toven taiteelliset unelmat liittyvät maalauksiin, mutta yhtäkkiä sivuprojektina alkaneet työt alkavat elää omaa elämäänsä. Ne ovat melankolisia, vangitsevia tarinoita, joita Tove kertoi pelokkaille lapsille pommisuojissa.

Muumien seikkailut saivat vaikutteita Toven omasta elämästä, ja ne tuovat hänelle kansainvälistä tunnettuutta sekä taloudellisen riippumattomuuden. Päivittäinen sarjakuva, teatterinäytelmä ja muumien tarinat ihastuttavat ympäri maailmaa.

Kun Tove alkaa löytää taiteilijan identiteettinsä, hänen täytyy samalla löytää itsensä - mutta rakkaus Vivicaa kohtaan on todellisen vapauden tiellä.

TOVE on vangitseva draama maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsinnästä.

Plussat:

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, leikkaus, lavastus, puvustus ja musiikki

+ huikeat näyttelijäsuoritukset kaikin puolin (Alma Pöysti on uskottavan hauras ja herkkä roolissaan)

+ rohkea ja tärkeä elokuva, joka näyttää rehellisen kuvan Tovesta niin taiteilijana kuin lesbonakin

Miinukset:

- Tove Janssonin elämän rakkaus ja pitkäaikainen elämänkumppani Tuulikki Pietilä on harmittavan pienen hetken vain elokuvassa mukana johtuen elokuvan aikarajauksesta


5star_2.jpg


Ensi-ilta: 02.10.2020

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 55 minuuttia

Ohjaus: Zaida Bergroth

Käsikirjoitus: Eeva Putro

Näyttelijät: Alma Pöysti, Krista Kosonen, Shanti Roney

Genre: Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Metsäjätti

Metsäjätti – elokuvan arvostelu | Episodi.fiYlennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen).


Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään
politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi
perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa.


Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.Plussat:


+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, lavastus ja elokuvan huumori

+ huikeat näyttelijäsuoritukset kaikin puolin

+ uskomattomasta ajankohtaisuudestaan huolimatta tai ehkäpä juuri siksi erittäin tärkeä elokuvaMiinukset:

- ennalta-arvattavuus

- elokuva ei voita itse kirjan lukuelämystä

- elokuvakerronnallisesti kovin perinteinen kotimainen elokuva4star.jpgEnsi-ilta: 11.09.2020


Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 28 minuuttia

Ohjaus: Ville Jankeri

Käsikirjoitus: Ville Jankeri ja Timo Turunen (perustuu Miika Nousiaisen romaaniin)

Näyttelijät: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen ja Tomi Alatalo

Genre: Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Yhteinen sävel

Finnkino - Yhteinen sävel

Rakastetun brittikomediaklassikon Housut pois! ohjaaja Peter Cattaneo tuo jälleen valkokankaille koskettavan ja viihdyttävän tarinan siitä, miten kaikki on mahdollista, kun uskalletaan puhaltaa yhteen hiileen.

Englantilaisessa sotilastukikohdassa asuville naisille huoli rintamalle lähtevistä puolisoista on arkipäivää. Määrätietoinen Kate (Kristin Scott Thomas) ja elämäniloinen Lisa (Sharon Horgan) yrittävät keksiä koko joukolle yhteistä tekemistä.

Ompeluseurat ja lukupiirit eivät ota tulta alleen, joten kaksikko päättää kokeilla kuorolaulua.

Alkutaival ei suju ilman yhteentörmäyksiä. Katen mielestä kuoron pitäisi laulaa klassisista musiikkia mahdollisimman puhtaasti, kun taas Lisa ehdottaa pop-kappaleita, joiden sanat kaikki osaavat.

Vähitellen härkäpäiset naiset alkavat löytää toisistaan uusia puolia. Kate suree kaatunutta poikaansa, ja Lisan kapinoivan tyttären ansiosta hän saa yllättävällä tavalla tukea tuskansa kantamiseen.

Kuoro alkaa hiljalleen soida yhä varmemmin, ja samalla syntyy yhteinen tavoite: päästä esiintymään Lontoon Royal Albert Hallissa järjestettävään konserttiin.

Lämminhenkinen ja tunteellinen elokuva Yhteinen sävel pohjautuu tositapahtumiin ja Iso-Britanniassa huippusuosioon nousseeseen musiikki-ilmiöön.

Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ musiikki (1980-luvun nostalgiset hittikappaleet sopivat elokuvaan täydellisesti)

+ käsikirjoitus, ohjaus, lavastus ja elokuvan huumori

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus

- elokuvan kesto (tämän hyvän mielen elokuvan parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

4star.jpg

04.09.2020

Sallittu

1 tunti ja 53 minuuttia

Peter Cattaneo

Rosanne Flynn, Rachel Tunnard

Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Greg Wise, Jason Flemyng, Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly, India Ria Amarteifio

omedia, draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Seurapeli

Seurapeli - Nordisk Film Finland

Seurapeli on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme.

Vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun sankari ei ilahdukaan yllätyksestä.

Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on ruotsalainen Hollywood-tähti.

Mitzi käynnistää seurapelin, joka saa ystävien vanhat voimasuhteet ja ihmissuhdepelit kärjistymään äärimmilleen.

Tuttu ympäristö ja vanhat rituaalit saavat ystäväpiirin unohtamaan aikuisuutensa, ja harmittomiksi tarkoitetut paljastukset saavat heidät uudelleenarvioimaan sekä menneen että nykyisyyden.

Plussat:

+ syvälliset ja onnistuneet näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, huumori ja musiikki

+ elokuvan henkilöihin on itsekunkin helppo samaistua, joka tekeekin elokuvaelämyksestä yllättävän realistisen

Miinukset:

- alkoholilla ja sen käyttämiselle liian suuri rooli elokuvassa

- elokuvan loppu olisi kaivannut vielä enemmän työstämistä

4star.jpg

21.08.2020

12

Jenni Toivoniemi

Emmi Parviainen, Laura Birn, Samuli Niittymäki, Eero Milonoff, Christian Hillborg, Iida-Maria Heinonen, Paula Vesala ja Paavo Kinnunen

Draama, komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Terapiaa tunialaisittain

Terapiaa tunisialaisittain – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Terapiaa tunialaisittain onelokuva ranskalaistuneesta psykoanalyytikosta Selmasta (Golshifteh Farahani), joka palaa kotiinsa Tunisiaan aikeenaan avata psykoanalyytikon vastaanotto. Selman bisnekset lähtevät käyntiin kompuroiden, sillä maan byrokratia kampittaa Selman suunnitelmia tavalla jos toisellakin.

Vaikka tunisialaiset eivät julkisesti tunnusta minkään muotoista terapiaa tarvitsevansakaan, riittää Selman terapiadivaanille asiakkaista jonoksi asti, sillä yhden jos toisen paikkakuntalaisen mieltä tuntuu kaihertavan jokin salaisuus.

Ranskalais-tunisialainen komediallinen draama on myös ikkuna tämän päivän Tunisiaan. Maahan, joka elää vallankumouksen jälkeisiä murrosvuosiaan, ja jonka tiukan konservatiivisen pinnan alla puhaltavat jo aivan uudet tuulet.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla syksyllä 2019, jossa se myös voitti festivaalin yleisöpalkinnon.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus, ohjaus ja elokuvan huumori

Miinukset:

- tunisialaisen arjen ja islamilaisuuden harmittavan vähäinen kuvaus (olisi ollut kiinnostavaa elokuvan myötä nähdä enemmänkin tunisialaista arkea ja elämää)

- ajoittainen tarinan epäuskottavuus

- ennalta-arvattavuus

2star.jpg

07.08.2020

7

Manele Labidi

Golshifteh Farahani, Majd Mastoura, Aïcha Ben Miled, Feriel Chamari, Hichem Yacoubi, Najoua Zouhair, Jamel Sassi, Ramla Ayari, Moncef Ajengui

Draama, komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Eden

Eden (elokuva) – Wikipedia

Viikon mittainen rippileiri keskellä kauneinta kesää ja nuoriso koolla. Itsevarma älykkö Aliisa (Aamu Milonoff), seurueensa keskipiste Jenna (Linnea Skog) ja hiljainen ja herkkä Panu (Bruno Baer) joutuvat leirillä vastatusten itsensä, muiden ja vähän järjestelmänkin kanssa. Vanhemmat ovat jossakin kaukana vaatimuksineen, odotuksineen ja juhlajärjestelyineen.

Innokas nuori pappi Tiina (Satu Tuuli Karhu) haluaa saada nuoret mukaan omaan riparikuplaansa. Kaikki eivät ole kuitenkaan valmiita pelaamaan samoilla säännöillä, ja harras leiritunnelma on vain toiveunta.

Kuka leirillä määrää ja mihin pitäisi uskoa? Entä kuka saa ja kenet? Jännitteet kasvavat, kun ihastumiset ja vihastumiset vuorottelevat järisyttävän viikon ajan.

Jossakin vaiheessa jokaisen on luovuttava roolistaan ja nähtävä elämä uusin silmin.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus (olisi kaivannut työstämistä aikalailla ja elokuvan henkilöt esitellään aivan liian pintapuolisesti)

- ohjaus (tökkii pahasti ja "päivä päivältä" kerronta ei yksinkertaisesti toimi)

- ennalta-arvattavuus

1star.jpg

07.08.2020

7

Ulla Heikkilä

Aamu Milonoff, Linnea Skog, Bruno Baer, Amos Brotherus, Jere Ristseppä, Satu Tuuli Karhu, Tommi Korpela, Irina Pulkka

Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Isäni Marianne

Finnkino - Isäni Marianne

Erottuaan poikaystävästään 28-vuotias Hanna palaa Alingsåsiin sijaiseksi paikallislehteen. Kun rakas isä, parrakas pappi, paljastaa, että hän oikeasti onkin nainen nimeltä Marianne, menee Hannan koko elämä mullin mallin.

Mutta Marianne-isälle ei ole paluuta entiseen, hän haluaa viimein olla sellainen kuin on.

Hannalle tilanne on hämmentävä, hän kun ei tuntenutkaan itseään eikä isäänsä niin hyvin kuin luuli.

Lämminhenkinen hyvän mielen tarina rohkeudesta olla oma itsensä ja onnesta, kun tulee rakastetuksi sellaisena kuin on.

Plussat:

+ tärkeä ja aina ajankohtainen aihe ansaitsee elokuvansa aina

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (erityisesti Rolf Lassgårdin roolityö Lassena / Mariannena viehättää kaikessa luonnollisuudessaan)

+ hyvän mielen elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan ja avartavan itsekunkin suvaitsevaisuutta

Miinukset:

- elokuvan liiallinen kevys (olisi ollut suotavaa käsitellä aihetta hieman pintaa syvemmältäkin ja aavistuksen verran vakavemminkin)

- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

31.07.2020

Sallittu

1 tunti ja 50 minuuttia

Mårten Klingberg

Cilla Jackert, Daniel Karlsson, Ida Kjellin (perustuu Ester Roxbergin kirjaan)

Rolf Lassgård, Lena Endre, Hedda Stiernstedt

Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Rattiraivo

rattiraivo.jpg

Oscar® -voittaja Russel Crowen tähdittämä psykologinen trilleri kiihdyttää suoraan päin kaikkien liikenteessä joskus kohtaamaa tunnetta, rattiraivoa, ja näyttää samalla mihin täysin pitelemätön liikenneraivo voi äärimmillään johtaa.

Rachel (Caren Pistorius) on myöhässä sovitusta aikataulusta ja kohtaa sattumalta ajomatkallaan hänen eteensä liikennevaloihin pysähtyneen kuskin (Crowe). Pahaa aavistamaton kohtaaminen muuttuu pian Rachelin pahimmaksi painajaiseksi.

Mies päättää antaa Rachelille opetuksen ja Rachel ymmärtää, että hänen läheistensä henki on vaarassa. Alkaa hengästyttävä ajojahti, jossa ei ole aikaa jarruttaa.

Plussat:

+ kuvaus

+ näyttävät takaa-ajokohtaukset

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus

- väkivaltaisuus

- edes Russel Crowen roolityö ei tee elokuvasta kiinnostavaa

2star.jpg

31.07.2020

Ikäraja: 16

Derrick Borte

Carl Ellsworth

Russell Crowe, Caren Pistorius, Jimmi Simpson, Gabriel Bateman

Jännitys, toiminta

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Upseeri ja vakooja

Finnkino - Upseeri ja vakooja

Vuonna 1895 kapteeni Alfred Dreyfus (Louis Garrel), nuori lupaava upseeri, joutuu syytteeseen vakoilusta saksalaisille ja hänet tuomitaan elinkautiseen vankeuteen Pirunsaarelle.

Dreyfusin nöyryytystä seuraa myös Georges Picquart (Jean Dujardin), joka on ylennetty johtamaan vastavakoiluyksikköä. Kun Picquart saa selville, että Dreyfusin tuomiosta huolimatta tietoja vuodetaan yhä saksalaisille, hän joutuu vaaralliseen petoksen ja lahjonnan labyrinttiin. Se ei uhkaa ainoastaan hänen kunniaansa, vaan myös hänen elämäänsä.

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Robert Harrisin kirjaan An Officer and a Spy (suom. Upseeri ja vakooja, Otava 2014). Elokuva palkittiin Venetsian elokuvajuhlien Hopeisella leijonalla vuonna 2019.

Vuoden 2020 César-gaalassa ohjaaja Roman Polanski voitti parhaan ohjaajan palkinnon ja lisäksi Upseeri ja vakooja palkittiin parhaasta sovitetusta käsikirjoituksesta (Polanski, Harris) sekä parhaasta puvustuksesta (Pascaline Chavanne).

Plussat:

+ huikea puvustus ja lavastus

+ käsikirjoitus, ohjaus, hyvät näyttelijäsuoritukset ja ranskankielisyys

+ vanhanajan elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen hidastempoisuus ja paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

24.07.2020

12

Roman Polanski

Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner

Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Outpost

Finnkino - The Outpost

Tositapahtumiin ja CNN-kirjeenvaihtajan Jake Tapperin romaaniin perustuvassa vaikuttavassa sotaelokuvassa pieni yhdysvaltalaisten sotilaiden ryhmä taistelee satoja talebantaistelijoita vastaan Afganistanissa, maailman vaarallisimmassa etuvartiossa Outpost Keatonissa.

Se rakennettiin alun perin paikallisten ihmisten yhteisöhankkeita varten, mutta sijainti jyrkän laakson pohjalla tarkotti jatkuvan hyökkäysuhan alla olemista.

Kun päätös tukikohdan sulkemisesta lopulta tehtiin, talebanryhmä sai siitä tietoja ja hyökkäsi täydellä voimalla – 400 miehellä 54 sotilasta vastaan.

Plussat:

+ kuvaus, ohjaus ja äänitehosteet

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Scott Eastwoodin roolityö ylikersantti Clint Romeshana)

+ realistisuus

Miinukset:

- liiallinen nationalismisuus ja patrioottisuus ärsyttää

- käsikirjoitus (henkilökuvaukset jäävät todella pinnallisiksi)

- puuduttava väkivaltaisuus

2star.jpg

17.07.2020

16

Rod Lurie

Eric Johnson, Paul Tamasy (perustuu Jake Tapperin romaaniin)

Orlando Bloom, Scott Eastwood, Caleb Landry Jones

, draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Näkemiin Neuvostoliitto

Näkemiin Neuvostoliitto – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Nurinkurinen Tarkkisten perhe natisee liitoksissaan, ja Neuvostoliitto murenee taustalla. Perheen poika Johannes on aikuistumisen kynnyksellä, mutta voimakastahtoisen isoäidin ja lännessä töissä käyvän äidin välissä on vaikea kasvaa yhtä aikaa kunnon neuvostokansalaiseksi ja itsenäiseksi miehenaluksi.

Onnen Johannes löytää roihuavasta ensirakkaudesta – ja äidin mukana Suomesta Neuvosto-Viroon kantautuvista leluista ja makeisista.

Lämpimän nostalgian ja tunnettujen neuvostoiskelmien sävyttämä Näkemiin Neuvostoliitto kuvaa humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea suurvallan murroksen ja yhteiskunnallisen myrskyn silmässä.

Salaiseen uraanijalostamokaupunkiin sekä 80- ja 90-luvun taitteen Tallinnaan sijoittuva lennokas draamakomedia avaa ikkunan naapurimaamme poikkeuksellisiin vuosiin idän ja lännen välissä. Elokuva perustuu inkerinsuomalaisen ohjaaja Lauri Randlan omiin lapsuudenkokemuksiin.

Plussat:

+ elokuvan monikielisyys ja kertojana Eero Ritala mitä mainioin

+ elokuvan nostalgisuus ja näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, musiikki, lavastus ja puvustus

Miinukset:

- elokuvan kesto (neuvostoajan tunnelmissa kaikkine traagisuuksineen olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

5star_2.jpg

10.07.2020

12

Lauri Randla

Niklas Kouzmitchev, Nika Savolainen, Elene Baratashvili, Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja ja Jekaterina Novosjolova

Draama, komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Näkemiin professori

Näkemiin professori – elokuvan arvostelu | Episodi.fi

Kun elämäänsä kyllästynyt yliopistoprofessori Richard (Johnny Depp) saa kuulla koko loppuelämänsä mullistavan diagnoosin, hän päättää heittää sovinnaiset käytöstavat taivaan tuuliin ja elää elämäänsä täysin estoitta.

Richard ei kaihda paheita eikä välitä vaimonsa (Rosemarie DeWitt) tai yliopiston rehtorin (Ron Livingston) mielipiteistä pätkääkään.

Hän laukoo vapautuneesti suorat sanat kaikille, jotka ärsyttävät häntä vähääkään. Ajan käydessä vähiin Richardin on löydettävä sanat myös niille, joita hän eniten rakastaa.

Wayne Robertsin ohjaama Näkemiin professori on musta komedia täynnä terävää huumoria, joka paitsi viihdyttää, myös koskettaa.

Plussat:

+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan (elokuvan mustahuumori naurattaa ja itkettää sekä elokuvan sanoma on aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä)

+ Johnny Deppin huikea roolisuoritus

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, lavastus ja puvustus

Miinukset:

- elokuvan kesto (veijarimaisen yliopistoprofessorin kanssa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

5star_2.jpg

10.07.2020

12

Wayne Roberts

Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Odessa Young

Draama, komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Maryam

Maryam | Cinema Mondo

Maryam pitää työstään pienessä sairaalassa Saudi-Arabian maaseudulla, vaikka osa miespotilaista kieltäytyykin hänen hoidostaan. Kun kutsu tulee kansainväliseen lääkärikonferenssiin, tuntee hän vihdoin itsensä arvostetuksi.

Ilo muuttuu nopeasti pettymykseksi, kun viranomaiset vaativat häneltä isän suostumusta matkaan liian lyhyellä varoitusajalla. Pettynyt Maryam päättää ottaa asiat omiin käsiinsä ja ilmoittautuu ehdokkaaksi tuleviin kunnallisvaaleihin haastaakseen patriarkaaliset perinteet.

Ohjaaja Haifaa al Mansour on Saudi-Arabian ensimmäinen naisohjaaja ja hänen esikoiselokuvansa Vihreä polkupyörä (Wadjda) ensimmäinen Saudi-Arabiassa kuvattu elokuva. Se oli samalla hänen kansainvälinen läpimurtonsa voittaen palkintoja mm. Venetsiassa.

Maryam nähtiin Venetsian ja Toronton elokuvajuhlien ohjelmistossa syksyllä 2019.

Plussat:

+ tärkeä elokuva monessakin mielessä näyttäeessään Saudi-Arabialaista maailmaa

+ elokuvan huumori

+ käsikirjoitus ja musiikki

Miinukset:

- ohjaus ja leikkaus

- arkisuus ja vaatimattomuus

4star.jpg

03.07.2020

7

1 tunti ja 44 minuuttia

Haifaa al Mansour

Mila Al Zahrani, Dae Al Hilali, Nora Al Awad

Draama, komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Brahms: The Boy II

Finnkino - Brahms: The Boy II

Kun uusi perhe muuttaa Heelshiren kartanoon, ei kestä kauaakaan, kun heidän nuorin poikansa ystävystyy elävän oloisen nuken kanssa.

Elokuva on jatko-osa vuoden 2016 kauhuelokuvahitille The Boy.

Plussat:

+ Katie Holmesin ja Christopher Converyn roolityöt

+ kuvaus, elokuvan visuaalisuus sekä lyhyt kesto

+ elokuvan katsoakseen ei tarvitse katsoa ensimmäistä elokuvaa (elokuvassa kerrataan ensimmäisen elokuvan taustat hyvin)

Miinukset:

- jatko-osana vaisu ja ennalta-arvattava

- käsikirjoituksen juonen yllättävien käänteiden vähyys

- karmivaa nukkea ei käytetä elokuvassa tarpeeksi hyödykseen

2star.jpg

03.07.2020

16

William Brent Bell

Stacey Menear

Kauhu

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Peitelty totuus

Peitelty totuus - Nordisk Film Finland

Peitelty totuus (Dark Waters) kertoo uskomattoman ja sankarillisen tarinan juristista, joka riskeeraa uransa ja perheensä turvallisuuden selvittäessään suuryrityksen synkkää salaisuutta. Hän vaatii oikeutta ihmisille, jotka ovat vuosikymmenten ajan altistuneet hengenvaarallisille kemikaaleille.

Yritysten ympäristöasioihin erikoistunut puolustusasianajaja Rob Bilott (Oscar-ehdokas Mark Ruffalo) on tehnyt hyvää työtä Big Chem -yritysten parissa ja päässyt vastikään lakitoimiston osakkaaksi.

Kaksi maanviljelijää Länsi-Virginialaista kertoo Bilottille, että paikallinen DuPont -tehdas päästää myrkkyjätettä luontoon tuhoten heidän viljelysmaansa ja tappaen heidän karjansa.

Bilott toivoo selvittävänsä totuuden yhdessä vanhemman osakkaan Tom Terpin (Oscar-voittaja Tim Robbins) kanssa. Hän tekee yrityksen toiminnasta valituksen, josta alkaa 15 vuotta kestävä ennennäkemätön taistelu.

Tapaus koettelee hänen avioliittoaan Sarahin (Oscar-voittaja Anne Hathaway) kanssa ja laittaa vaakalaudalle hänen maineensa, terveytensä ja toimeentulonsa.

Plussat:

+ Mark Ruffalon huikea roolisuoritus puolustusasianajajana

+ käsikirjoitus, ohjaus, musiikki ja kuvaus (näiden ansioista elokuva pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti)

+ tämän kaltaisten elokuvien aihe aina tärkeä ja aina yhtä ajankohtainen

Miinukset:

- hidastempoisuus (osittain toimii tehokeinona, osittain ei)

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

3.7.2020

12

minuuttia

Todd Haynes

Matthew Michael, Mario Correa

Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, Mare Winningham, Bill Pullman, William Jackson Harper

Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Kolme sekuntia

kolmesekuntia_juliste.jpg

Vapauduttuaan kunniallisesti palveluksestaan erikoisjoukoissa Pete Koslow puolustaa vaimoaan kohtalokkain seurauksin ja joutuu vankilaan. FBI-agentit tarjoavat hänelle mahdollisuuden varhaiseen vapautumiseen, jos hän ryhtyy ilmiantajaksi operaatioon New Yorkin suurinta rikollispomoa, Kenraalia, vastaan.

FBI:n järjestämä peiteoperaatio kuitenkin epäonnistuu karmealla tavalla kun peitetehtävässä ollut NYPD:n poliisi saa surmansa.

Koslow jää tapahtumien seurauksena FBI:n ja rikollisjengin ristituleen. Kenraali vaatii Koslowta ottamaan syyt niskoilleen ja passittaa hänet hoitamaan huumekauppaa vankilasta käsin.

FBI ryhtyy suunnitelmaan Koslown lähettämistä vankilaan saadakseen Kenraalin kiinni huumeiden jakelusta, josta palkkioksi Koslow saisi vapautensa.

Koslow joutuu mahdottomien valintojen eteen, kun hänen on palattava vankilaan ja suunniteltava miten hän pääsee kolmen New Yorkin vahvimman organisaation – Kenraalin rikollisjengin, NYPD:n sekä FBI:n – otteesta ja samalla pelastaa itsensä ja perheensä.

Elokuvam tarina perustuu ruotsalaisten Börge Hellströmin ja Anders Roslundin rikosromaaniin Kolme sekuntia, joka ilmestyi vuonna 2011. Elokuvassa tapahtumapaikka on siirretty Tukholmasta New Yorkiin.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti pääosan esittäjä, ruotsalainen tatuoitu näyttelijäkomistus Joel Kinnaman tekee uskottavan ja realistisen roolityön puolalaisena vasikkana)

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus (näiden ansioista elokuva pitää katsojan otteessaan alusta lopuun asti)

Miinukset:

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä

- tapahtumapaikan siirtäminen alkuperäisestä kirjasta elokuvassa Tukholmasta New Yorkiin

- väkivaltaisuus

4star.jpg

.11.2019

16

Käsikirjoitus: Rowan Joffe , Andrea Di Stefano

Draama, toiminta, jännitys, rikoselokuva

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Täydellinen joulu

taydellinenjoulu.jpg

Komedia Täydellinen joulu on elokuva kaikkien aikojen suurperhejoulusta. Elokuva on komedia existä, uusista puolisoista, suhteista, perheistä, perinteistä ja niiden rikkomisista.

Kaikkien aikojen joulu on edessä kun lempeä tahtonainen Outi on päättänyt viettää sen kutsumalla kotiinsa kaikki kolme ex-miestään, heidän yhteiset lapsensa sekä miesten uudet kumppanit uusine lapsineen.

Vaikka Outin nykyinen aviomies Janne alun perin ajatusta vastustikin, joulupöytä pursuaa tänä vuonna uusia, vanhoja ja juuri esiin tulleita perhesolmuja.

Snapsit, rosollit ja jouluperinteet saavat kyytiä kun vieraat lähtevät muistelemaan yhteisiä aikoja illan emännän kanssa.

Illan kuluessa Outi pitää puheen, jossa hän kertoo antavansa Jannelle lahjoista suurimman; hän on raskaana. Jannen reaktio ei suoranaisesti ole odotetun kaltainen ja ilta saa vielä yhden käänteen, jota puidaan aina naapurin joulupukkia myöten.

Elokuva pohjautuu ruotsalaiseen Tomten är far till alla barnen elokuvaan.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja elokuvan musta huumori

+ näyttelijäsuoritukset

+ piristävän erilainen jouluelokuva, josta jää hyvä mieli

Miinukset:

- ohjaus

- leikkaus

- elokuvan katsonee kertaalleen tänä jouluna, mutta monivuotiseksi jouluklassikoksi elokuvasta ei valitettavasti ole

3star.jpg

.10.2019

12

Käsikirjoitus: Kristofer Gummerus Monika Rolfnerin alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

And Then We Danced

AndThenWeDanced_juliste.jpg

Merab tanssii Georgian kansallisessa tanssiryhmässä partnerinsa Maryn kanssa ja unelmoi paikasta pääryhmässä. Hänen elämänsä mullistuu, kun karismaattinen Irakli liittyy ryhmään ja alkaa kilpailla samasta paikasta, herättäen myös uusia tunteita Merabissa.

Merab on ennen pitkää ratkaisun edessä: seuratako sydäntänsä ja lähteä vanhoillisesta maailmasta jossa hän on kasvanut ja samalla riskeerata kaikki minkä vuoksi hän on taistellut.

Tämä elokuva on Ruotsin Oscar-ehdokas vuodenvaihteessa ulkomaisen elokuvan Oscar-kisassa.

Plussat:

+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta (elokuvan aihe on aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä)

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Levan Gelbakhiani tekee uskomattoman roolin Merabina)

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, georgiankielisyys, musiikki ja tanssikohtaukset sellaiseneen

Miinukset:

- elokuvan synkkämielisyys

5star_2.jpg

.10.2019

12

Levan Akin

raama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Koirat eivät käytä housuja

koirateivatkaytahousuja.jpg

Koirat eivät käytä housuja on kipeä ja karu rakkaustarina Juhan ja Monan kohtaamisesta BDSM-maailmassa.

Yksinhuoltajaisä Juha elää kuin unessa, menneisyyden vankina. Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa oudon naisen, domina Monan. Monan ja Juhan välille syttyy koukuttava yhteys.

Arjen takana heillä on oma maailmansa, jossa valtiatar Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Vaikka tekee kipeää, Juha haluaa yhä enemmän ja pidemmälle. Johtaako vaarallinen matka tuhoon vai valoon?

Kansainvälisen lehdistön kehuma elokuva on saavuttanut ennenkokematonta festivaalimenestystä maailmalla. Useilla palkinnoilla tunnustusta saanut ja kymmenille festivaaleille levinnyt Koirat eivät käytä housuja on myyty teatterilevitykseen 25 maahan.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (Krista Kososen ja Pekka Strangin välinen kemia on täydellinen ja huikea roolisuoritus siis kummaltakin erikseen ja yhdessä)

+ visuaalisuus, käsikirjoitus, ohjaus, lavastus, puvustus ja elokuvan musta huumori

- ensimmäinen suomalainen täysin sadomasokismiin ja BDSM-kulttuuriin sijoittuva elokuva on realistinen, inhimillinen ja aito

Miinukset:

- kärjistää hieman liian odotetusti joitakin ennakkokäsityksiä kinky-alamaailmasta ja alan ihmisistä

5star_2.jpg

.11.2019

16

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Maleficent 2: Pahan valtiatar

Uusi fantasiaseikkailu Maleficent 2: Pahan valtiatar jatkaa tarinaa elokuvan Maleficent - Pahatar tapahtumien jälkeen, jolloin meille selvisi, miten yhden Disneyn pahamaineisimman konnan sydän kovettui ja hän tuli langettaneeksi kirouksen pikkuisen prinsessa Auroran ylle.

Uusi tarina kuvailee sarvekkaan haltijattaren ja tulevan kuningattaren monimutkaisia välejä vuosia myöhemmin heidän solmiessaan uusia liittolaisuuksia ja kohdatessaan uusia vastustajia yrittäessään suojella taikamaailman olentoja.

Plussat:

+ huikea puvustus

+ visuaalisuus

- näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- ennalta arvattavuus ja yllätyksettömyys

- erikoisefektien liiallinen käyttö tekee elokuvasta jo melkein animaatioelokuvan (3D-versiona visuaalisuus toiminnee paremmin - itse katsoin elokuvan perinteisenä 2D-versiona)

- ohjaus ja käsikirjoitus

2star.jpg

.10.2019

12

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Fingerpori

fingerpori_juliste1.jpg

Fingerpori on komedia ikiaikaisesta vitsauksesta nimeltä rakkaus.

Neljän toisiinsa niveltyvän episodin kautta näemme, kuinka rakkauden nälkä sysää korruptoituneen kaupunginjohtajan Aulis Homeliuksen, saamattoman tutkijan Heimo Vesan, rääväsuisen baarinpitäjän Rivo-Riitan ja päihdeongelmaisen lähihoitajan Krapula-Päivin toimintaan, josta ei absurdia Fingerpori-komiikkaa saati noloja tilanteita puutu.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (naiset tekevät elokuvat parhaimmat roolit - erityisesti Pirjo Lonka, Jenni Kokander sekä Marja-Leena Kouki)

+ lavastus ja puvustus (Fingerporin ankeus ja synkkyys toteutetaan erinomaisesti ydinvoimalaloineen ja vanhaan itä-saksalaiseen tyyliin)

- elokuvan musta huumori (elokuvan voi hyvin katsoa vaikkei olisi koskaan lukenut ensimmäistäkään sarjakuvastrippiä)

Miinukset:

- ohjaus ja käsikirjoitus

- muutamat klassiset Fingerpori-vitsit eivät jaksa kantamaan pitkää elokuvaa

- kiltteys (kaksimielisyyksiä ja rohkeampia sekä rivompia juttuja olisi toivonut näkevänsä enemmän eli tulevia uusia klassisia Fingerpori-vitsejä)

3star.jpg

.10.2019

12

Mikko Kouki

Petja Lähde ja Mikko Kouki

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Gemini Man

Gemini-Man.jpg

Gemini Man on toimintatrilleri, jossa huippuluokan salamurhaaja Henry Brogan joutuu itse takaa-ajon kohteeksi. Hänen kintereillään on mystinen nuori agentti, jolla vaikuttaa olevan kyky ennustaa hänen jokainen liikkeensä.

Elokuvan pääroolissa nähdään Will Smith kaksoisroolissa 51-vuotiaana ammattitappajana ja nuorempana kloonina itsestään, 23-vuotiaana Juniorina. Elokuvan on ohjannut Oscar®-palkittu Ang Lee.

3D+ on täysin uusi esitysformaatti, jossa kuvataajuus on 60 kuvaa sekunnissa – yli kaksi kertaa enemmän kuin elokuvissa perinteisesti. Katsojalle uusi formaatti tarjoaa entistä vahvemman ja vaikuttavamman 3D-elämyksen.

3D+ merkitsee teknistä harppausta visuaalisessa kerronnassa. Se tarjoaa immersiivisimmän elokuvaelämyksen, mitä elokuvateatterissa voi tällä hetkellä kokea.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (Will Smithin karisma on edelleen tallessa)

+ 3D+-tekniikka on huikeaa ja yllättävää katsottavaa - vieden kuitenkin pois elokuvallisuuden kokonaan ja näyttäen halvalta studiotekeleeltä

- vaikuttavat toiminta - ja takaa-ajokohtaukset

Miinukset:

- käsikirjoitus ja leikkaus

- ohjaus (ei uskoisi ikinä Ang Leen ohjaamaksi elokuvaksi)

- väkivaltaisuus

2star.jpg

.10.2019

12

Jännitys, toiminta

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Marian paratiisi

marian_paratiisi_juliste.jpg

1920-luku, Kokkola. Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet Helsinkiin, jossa he matkansa välietappina majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan.

Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa.

Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome.

Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Plussat:

+ Maria Åkerblom on totisesti elokuvansa ansainnut uskomattomalla elämällään

+ näyttelijöiden roolisuoritukset (erityisesti huikeat Pihla Viitala ja Satu Tuuli Karhu)

+ lavastus, puvustus, ohjaus ja kuvaus

Miinukset:

- käsikirjoituksen varovaisuus (ottaen huomioon kuinka uskomattoman ja tapahtumarikkaan elämän Maria Åkerblom eli, olisi toivonut Anna Viitalan ja Jan Forströmin käsikirjoutuksen olleen rohkeampi)

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaus: Zaida Bergroth

Käsikirjoitus: Anna Viitala ja Jan Forström

Pääosissa: Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Jan Korander

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 4.10.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tottumiskysymys

tottumiskysymys.jpg

Seitsemän ohjaajan yhteisteos tuulettaa asenteita näyttämällä naisen elämästä hetkiä, jotka jäävät yleensä piiloon.

Hillan romanttinen loma, Emmin kotibileet ja Miljan koulumatka saavat yllättävän käänteen, kun vieras lyöttäytyy seuraan. Samaan aikaan nuori näyttelijä Emppu harjoittelee elämänsä suurinta roolia ristiriitaisissa tunnelmissa.

Toisaalla kokematon syyttäjä Aleksi valmistautuu kiireellä ensimmäiseen oikeusjuttuunsa, jota asianomistaja Niina on odottanut vuosia. Miian järjestämien firman juhlien tunnelma taas järkkyy, kun työkaveri Katja avautuu pomon lähentely-yrityksestä. On päätettävä nopeasti, miten tilanne ratkaistaan.

Plussat:

+ näyttelijöiden roolisuoritukset

+ elokuvan aiheen tärkeys ja sanoma

Miinukset:

- kuudesta lyhytelokuvasta koottu kokonaisuus on hajanainen ja epäyhtenäinen

- elokuvaa markkinoidaan komediana, mutta elokuvan komediallisuus jää ahdistavuuden ja epämukavuuden alle (komediallisuustta on löydettävissä lähinnä vain firman pikkujouluja kuvaavissa kohtauksissa)

- elokuvan arkisuus (jokainen nainen ja mies lienee kokenut elokuvan asiat omassa elämässään tai läheisensä kautta enemmän tai vähemmän)

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaus: Kirsikka Saari ja Elli Toivoniemi sekä Anna Paavilainen, Alli Haapasalo, Reetta Aalto, Jenni Toivoniemi ja Miia Tervo

Pääosissa: Suvi Blick, Seidi Haarla, Johannes Holopainen, Lotta Kaihua, Krista Kosonen, Julia Lappalainen, Pirjo Lonka, Pinja Sanaksenaho

Kesto: 1 tunti ja 16 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 27.9.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Mestari Cheng

mestari_cheng.jpg

Mestari Cheng kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu yllättäen poikansa kanssa suomen Lappiin, Kittilään. Sattumien kautta Cheng päätyy kokkaamaan Sirkan baariin ja hän tuo todella uusia ja erikoisia makuja paikallisille, joista Vilppula ja Romppainen käyvät syömässä baarissa joka päivä.

Pikkuhiljaa Cheng ystävystyy Sirkan baarin pitäjän ja asiakkaiden kanssa samalla kun Sirkka koittaa ratkaista arvoitusta Chengin tulosta Suomeen.

Mestari Cheng on elokuva hyvästä ruuasta, Lapista ja erilaisten tapojen kohtaamisesta hyvässä hengessä ja ruohonjuuritasolla.Se on tarina erilaisista kulttuureista tulevien tavallisten ihmisten yllättävästä tapaamisesta ja tutustumisesta.

Kiinalainen Chu Pak Hong, joka on saanut parhaan nuoren näyttelijän palkinnon Hongkongissa, esittää elokuvan nimiroolin ja yhdessä Anna-Maija Tuokon kanssa he muodostavat elokuvan pääparin.

Herkullisena sivuosakaksikkona elokuvassa nähdään Vesa-Matti Loiri ja Kari Väänänen. Mestari Cheng on kuvattu Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa.

Plussat:

+ näyttelijöiden huikeat roolityöt

+ ohjaus, käsikirjoitus, lavastus, kuvauspaikkojen valinta, maisema- ja ruuokakuvaukset

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- sympaattisen ja hyvän mielen elokuvan olisi toivonnut hieman enemmän ja syvemmin käsittelevän päähenkilöiden kokemia kohtaloita

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, komedia

Ohjaus: Mika Kaurismäki

Pääosissa: Anna-Maija Tuokko, Chu Pak Hong, Lucas Hsuan, Vesa-Matti Lori, Kari Väänänen

Kesto: 1 tunti ja 54 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 27.9.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Olen suomalainen

olen_suomalainen_juliste_med.jpg

Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi.

Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä.

Ennen kaikkea tämä on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

Plussat:

+ ohjaus, käsikirjoitus, musiikki, kuvaus, lavastus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Matti Ristinen ja Tiina Lymi)

+ Kari Tapio on totisesti elokuvansa ansainnut tarinallaan - ilahduttavan rehellinen kuvaus alkoholistista ja koko kansan tuntemasta iskelmätähdestä (kiitos kaunistelemattomasta käsittelystä kuulunee elokuvan teossa mukana olleille Karin omille pojille)

Miinukset:

- vaikuttaneiden taustahenkilöiden "sketsihahmomaisuus", hassujen peruukkien sekä epäuskottavan maskeerauksen käyttö

- tahallinen komediallisuus vie ajoittain elokuvan tärkeältä alkoholismin kuvaukselta pohjaa

- musiikillinen osa jää valitettavan taka-alalle loppujen lopuksi (keikka- tai studiokohtauksia olisi toivonnut olevan elokuvassa enemmän)

4star.jpg

.9.2019

12

Marko Leino ja Tomi Tuikkala

raama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Favourite

thefavourite.jpg

1700-luvun alussa Englanti käy sotaa Ranskaa vastaan. Tästä huolimatta ankkakilpailut ja ananasten syöminen ovat suosittua ajanvietettä. Kuningatar Anne on hauras ja hänen läheinen ystävänsä Lady Sarah hallitsee maata hänen puolestaan, huolehtien samalla Annen terveydestä ja oikuista.

Uuden palvelijattaren Abigailin viehätysvoima vetoaa Sarahiin ja hän ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa tilaisuutensa tulleen palata aristokraattisille juurilleen, ja kun sotapolitikointi alkaa viedä liikaa Sarahin aikaa,Abigail alkaa pitää seuraa kuningattarelle.

Heidän nopeasti kehittyvä ystävyytensä antaa Abigailille mahdollisuuden toteuttaa kunnianhimoiset aikeensa, ja hän ei anna politiikan eikä yhdenkään naisen, miehen tai kanin seistä tiellään.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (naiset pääosissa ovat huikeita ja hurmaavia)

+ puvustus, lavastus ja musiikki

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus

Miinukset:

- elokuvan kesto ( tämän irstaan ja juonittelevan kuninkaallisen hovin ja näiden kolmen naisen parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

5star_2.jpg

Ensi-ilta: 8.2.2019

Kesto: 2 tuntia

Ohjaaja: Yorgos Lanthimos

Pääosissa: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

A Prayer Before Dawn

prayer_before_dawn_juliste_pieni.jpg

Brittimies Billy Moore kohtaa ihmisyyden synkimmät puolet pahamaineisessa Klong Prem –vankilassa. Vuosien päihteidenkäytön ja katuelämän myötä nuoruuden nyrkkeilysaavutukset ovat enää muisto vain.

Billy kuitenkin päättää tarttua nyrkkeilyhanskoihin, jottei vajoaisi vankilahierarkian pohjasakkaan.

A Prayer Before Dawn on uskomaton tositarina brittinyrkkeilijästä, joka taisteli itsensä vapaaksi yhdestä Thaimaan julmimmista vankiloista. Joe Cole tekee intensiivisen ja kehutun pääroolin.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus, lavastus ja realistisuus

+ Joe Colen huikea roolityö Billynä

+ tämänkaltaiset tositapahtumiin perustuvat tarinat ovat totisesti elokuvan arvoisia nyt ja aina

Miinukset:

- väkivaltaisuus sekä kolmen pitkän ja verisen nyrkkeilyottelun kuvaaminen

- elokuvan inhorealistisuus saa katsojan ajoittain voimaan pahoin henkisesti ja fyysisesti

- elokuva keskittyy liikaa yksiomaan Billyn kuvaamiseen, sivuroolien henkilöt jäänevät siksi kovin pinnallisiksi ja etäisiksi

4star.jpg

5.10.2018

Jean-Stéphane Sauvaire

Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Panya Yimmumphai

Draama, toiminta

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Olavi Virta

olavivirta_juliste.jpg

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä.

Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.

Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi.

Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso, viisikymmenluku uusine tuulineen, muutti koko maailman - myös Suomen.

Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa. Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun.

Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.

Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.

Mestari oli palannut, vielä kerran.

Plussat:

+ musiikki, kuvaus, lavastus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset

+ Olavi Virta on totisesti elokuvansa ansainnut omalla uskomattamalla tarinallaan (olisi ollut vain suotavaa että paremman sellaisen)

Miinukset:

- käsikirjoitus (elokuva ei kerro katsojalleen juurikaan mitään uutta mitä ei jo tiedettäsi Olavi Virran elämästä)

- alkoholin käytön ja alkoholisoitumisen ylikorostaminen läpi elokuvan häiritsee

- elokuva tuo esille ja rooleihinkin liikaa Virran "ajan julkkiksia", jotka vievät liikaa aikaa kerronnalta, jonka soisi keskittyvän enemmän ja syvemmin itse Olavi Virtaan

3star.jpg

5.10.2018

12

Timo Koivusalo

Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Vesa Vierikko, Seela Sella, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman, Heikki Nousiainen ja Raimo Grönberg

raama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Mamma Mia! Here we go again

mamma-mia-here-we-go-again-elokuva-juliste.jpg

Kokonainen vuosikymmen on kulunut siitä, kun Mamma Mia! - elokuva nousi valtavaksi menestykseksi ympäri maailmaa. Nyt elokuvan jatko-osa vie takaisin maagiselle Kalokairin saarelle Kreikkaan, kokonaan uuden, ABBAn kappaleisiin pohjautuvan musikaalin pariin.

Jatko-osa kulkee ajassa taaksepäin ja kertooo, miten tarina sai alkunsa.

Kesällä 2018 ensi-iltansa saaneen elokuvassa nähdään rooleihinsa palaava alkuperäinen näyttelijäkaarti sekä uusia nimiä, mukana mm. Lily James, Andy Garcia sekä Oscar-palkittu Cher.

Mamma Mia! Here We Go Again -elokuvan tuotannosta vastaavat alkuperäisen elokuvan tuottajat Judy Craymer ja Gary Goetzman. Craymer on myös maailmanlaajuiseksi menestykseksi nousseen hittimusikaalin luoja.

Ol Parker (The Best Exotic Marigold Hotel) on käsikirjoittanut ja ohjannut jatko-osan Catherine Johnsonin ja Richard Curtisin kanssa kirjoittamansa tarinan pohjalta. Benny Andersson ja Björn Ulvaeus vastaavat elokuvan musiikista ja laulujen sanoista, ja toimivat vastaavina tuottajina. Rita Wilson, Tom Hanks, Curtis, Phyllida Lloyd ja Nicky Kentish Barnes ovat myös elokuvan vastaavia tuottajia.

Mamma Mia! -elokuvasta rooleihinsa palaavat Oscar®-voittaja Meryl Streep Donnana, Julie Walters Rosiena ja Christine Baranski Tanyana. Amanda Seyfried ja Dominic Cooper nähdään jälleen Sophien ja Skyn rooleissa, ja Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård sekä Oscar®-voittaja Colin Firth palaavat näyttelemään Sophien mahdollisia isiä, Samia, Billiä and Harrya.

Lily James näyttelee nuorta Donnaa. Nuorien Rosien ja Tanyan rooleissa nähdään Alexa Davies ja Jessica Keenan Wynn. Nuorta Samia näyttelee Jeremy Irvine, kun taas nuori Bill on Josh Dylan ja nuori Harry on Hugh Skinner.

Plussat:

+ onnistunut jatko-osa kymmenen vuoden takaiselle ensimmäiselle osalla kaikin puolin

+ näyttelijäsuoritukset, lauluosuudet, kuvaus, lavastus ja elokuvan hyväntuulisuus alusta loppuun asti

+ vähemmän soitettujen ja tunnettujen ABBA-helmien esilletuonti jatko-osassa

Miinukset:

- käsikirjoutus ja juoni

- Cherin jäykähkö roolisuoritus isoäitinä

4star.jpg

20.07.2018

Sallittu

Ol Parker

Christine Baranski, Pierce Brosnan, Dominic Cooper, Colin Firth, Andy Garcia, Lily James, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Alexa Davies, Josh Dylan, Jeremy Irvine, Hugh Skinner, Jessica Keenan Wynn, sekä Cher ja Meryl Streep

Perustuu Catherine Johnsonin luomaan alkuperäismusikaaliin

Musikaali

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Johnny English iskee jälleen

johnnyenglishiskeejalleen.jpg

Rowan Atkinson palaa rooliinsa kaikkien rakastamana tunarina, salainen agentti Johnny Englishinä sarjan kolmannessa komediassa Johnny English iskee jälleen.

Uusi seikkailu alkaa, kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, ja Johnny Englishistä tulee salaisen palvelun ainoa toivo.

Eläkkeeltä takaisin töihin kutsuttava English syöksyy suin päin hakkerineron jäljille.

Taidoiltaan erittäin köykäisen ja keinoiltaan vanhan liiton miehen on päihitettävä modernin teknologian haasteet onnistuakseen tehtävässään.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (Rowan Atkinsonin karisma on edelleen huikea)

+ elokuvan huumori, lavastus, puvustus ja musiikki

+ hyvän mielen vanhanaikainen agenttiparodia ja viihdyttävä kokonaisuus

Miinukset:

- elokuvan kesto ( vanhan liiton agentin parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

- ennalta-arvattavuus

- Johnny Englishin toilailut olivat osin aika latteita ja jo ennalta nähtyjä

4star.jpg

28.09.2018

7

1 tunti ja 28 minuuttia

David Kerr

William Davies

Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy ja Emma Thompson

Tuotanto: Tim Bevan, Eric Fellner, Chris Clark

Komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Nunna

nunna.jpg

Ennätyksiä rikkoneet kauhuhitit Kirottu ja Kirottu 2 ohjannut James Wan tutkii jälleen yhtä pimeää kolkkaa Kirottu-universumissa. Tällä kertaa elokuvassa Nunna, jonka on ohjannut Corin Hardy (The Hallow) ja tuottanut Wan sekä Peter Safran, joka on toiminut tuottajana kaikissa Kirottu-sarjan elokuvissa.

Kun nuori nunna riistää henkensä romanialaisessa luostarissa Vatikaani lähettää menneisyytensä kalvaman papin sekä viimeisen valansa kynnyksellä olevan noviisin tutkimaan tapausta. Yhdessä he paljastavat luostarin pirullisen salaisuuden.

Elävien ja kirottujen kohtaaminen muuttaa luostarin hirvittäväksi taistelukentäksi, ja pappi sekä noviisi joutuvat asettamaan elämänsä, uskonsa ja sielunsa vaaraan kohdatessaan pahantahtoisen voiman saman riivatun nunnan hahmossa, joka pelotteli katsojia ensimmäisen kerran Kirottu 2 -elokuvassa.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ puvustus, lavastus, musiikki ja äänimaailma

Miinukset:

- käsikirjoitus

- säikyttelykohtaukset liian ennalta-arvattavia

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

2star.jpg

7.9.2018

16

Corin Hardy

Gary Dauberman

Demian Bichir, Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Charlotte Hope, Ingrid Bisu, Bonnie Aarons

Jännitys, kauhu

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

ilosia_aikoja_juliste_lopullinen.jpg

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä.

Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä.

Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Heikki Kinnunen tekee huikean roolin Mielensäpahoittajana)

+ ohjaus, käsikirjoitus ja elokuvan sanoma

+ toinen Mielensäpahoittaja-elokuva on huomattavasti parempi kokonaisuutena kuin ensimmäinen elokuva vuodelta 2014

Miinukset:

- elokuva kesto (kaksi tuntia menee kovin nopeasti ja inhimillisen Mielensäpahoittajan parissa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin - nauraen ja itkien)

5star_2.jpg

24.8.2018

12

Tiina Lymi

Tuomas Kyrö, Tiina Lymi ja Juha Lehtola

Heikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu , Kaisa Hela, Elina Knihtilä, Mari Perankoski, Ilkka Forss, Sulevi Peltola, Janne Reinikainen, Sari Siikander, Jani Volanen

Mission: Impossible - Fallout (3D)

fallout.jpg

Parhaat aikomuksesi palaavat usein vainoamaan sinua. Mission: Impossible – Fallout käynnistyy, kun Ethan Hunt (Tom Cruise) ja IMF:n tiimi (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) sekä muutama vanha tuttu liittolainen (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) joutuvat kilpajuoksuun aikaa vastaan, kun vaarallinen tehtävä menee kauhealla tavalla pieleen.

Plussat:

+ 3D-erikoistehosteet

+ näyttelijäsuoritukset

+ hyvin toteutetut ja kuvatut toiminta- ja takaa-ajokohtaukset

Miinukset:

- elokuvan pituus (liian pitkä eli olisi hyvin voinut tiivistää elokuvan 2 tuntiin)

- ennalta-arvattavuus

- puuduttava väkivaltaisuus

4star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, seikkailu

Ensi-ilta: 3.8.2018

Kesto: 2 tuntia ja 27 minuuttia

Ikäraja: 12

Ohjaaja: Christopher McQuarrie

Pääosissa: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville

kirjallinenpiiri.jpg

Lontoo, 1946. Juliet, valovoimainen, mutta hieman itsepäinen kirjailija saa kirjeen salaperäiseltä kirjallisuuspiiriltä, joka sai alkunsa natsien miehittämällä Guernseyn saarella.

Julietin uteliaisuus herää ja hän päättää matkustaa saarelle. Perillä hän tutustuu ihastuttavan omalaatuiseen joukkoon, joka muodostaa Kirjallisen piirin perunankuoripaistoksen ystäville.

Yksi heistä on kirjeen lähettänyt Dawsey, rosoinen ja kiehtova maajussi. Kun sota-ajan tapahtumien salaisuudet alkavat aueta Julietille, hän huomaa kiintyvänsä yhä vahvemmin saareen, sen kirjapiiriin ja erityisesti erääseen sen jäsenistä.

Elokuva perustuu Mary Ann Shafferin ja Annie Barrowsin samannimiseen kirjaan, jonka on Suomessa julkaissut Otava.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus

+ käsikirjoitus, ohjaus ja hyvät näyttelijäsuoritukset

+ vanhanajan elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

4.5.2018

12

Mike Newell

Thomas Bezucha ja Don Roos perustuen Annie Barrowsin ja Mary Ann Shafferin romaaniin

Lily James, Michiel Huisman, Glen Powell, Jessica Brown Findley, Katherine Parkinson, Matthew Goode, Tom Courtenay, Penelope Wilton

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Minä, Simon

mina_simon_lauch_juliste.jpg

Jokainen ansaitsee suuren rakkaustarinan, mutta Simonille asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Kukaan ei nimittäin vielä tiedä hänen pitävän pojista.

Simon on myös rakastunut netissä, eikä hänellä ole aavistustakaan pojan henkilöllisyydestä. Asioiden ratkaiseminen osoittautuu hulvattomaksi, pelottavaksi ja ennen kaikkea elämää mullistavaksi.

Becky Albertallin menestysromaaniin Minä, Simon, Homo Sapiens perustuva elokuva on hauska ja sydämellinen tarina aikuistumisesta, itsensä löytämisestä ja rakastumisesta. Elokuvan on ohjannut Greg Berlanti (Dawson´s Creek, Brothers & Sisters).

Plussat:

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Nick Robinson Simonina)

+ pirteä nykyajan nuorisoelokuva

Miinukset:

- elokuvan lähtökohtana olettamus homoseksuaalisuuden olevan ongelma

- joidenkin stereotypioiden korostaminen

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, komedia

4.5.2018

Sallittu

Greg Berlanti

Elisabeth Berger, Isaac Aptaker (perustuu Beck Albertallin romaaniin)

Nick Robinson, Katherine Langford, Jennifer Garner, Josh Duhamel

Levittäjä: Nordisk Film

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Rambage: Iso kohtaa isomman (3D)

rampage_juliste.jpg

Maailmanlaajuinen ikoni Dwayne Johnson esittää omissa oloissaan pitäytyvää primatologi Davis Okoyea, joka on solminut vankkumattoman siteen Georgeen – epätavallisen älykkääseen ja äärimmäisen harvinaislaatuiseen valkoiseen gorillaan, jonka hän pelasti orpona gorillanpoikasena salametsästäjien käsistä.

Pieleen mennyt geneettinen koe muuttaa kuitenkin tämän lempeän gorillan perimää niin, että siitä tulee valtavan suuri raivopäinen peto.

Mikä pahinta pian käy ilmi, että on olemassa muitakin samalla tavalla muunneltuja eläimiä. Näiden uusien alfapetojen riehuessa ympäri Pohjois-Amerikkaa ja tuhotessa kaiken tieltään Okoye yhdistää voimansa huonoon maineeseen joutuneen geneetikko Kate Caldwellin (Naomie Harris) kanssa.

Raivaten tietään läpi alati muuttuvan taistelukentän Okoye yrittää saada vastalääkkeen – ei vai estääkseen maailmanlaajuisen katastrofin vaan ennen kaikkea pelastaakseen Georgen, tuon pelottoman eläimen, joka vielä vähän aikaa sitten oli hänen ystävänsä.

Käsikirjoituksesta vastaavat Ryan Engle ja Carlton Cuse & Ryan J. Condal ja Adam Sztykiel sekä Rampage-videopeliin perustuvasta alkuperäistarinasta Ryan Engle.

Rampage-eläimet on herättänyt eloon palkittu VFX-velho Colin Strause (San Andreas, X-Men: Apocalypse) sekä viidesti Oscar-palkittu digitaalisten erikoistehosteiden tuotantoyhtiö Weta Digital (Sormusten herra -trilogia, Apinoiden planeetan vallankumous).

Plussat:

+ visuaalisuus ja 3D-erikoistehosteet

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus

- epäuskottavuus

- väkivaltaisuus ja uuvuttavat toimintakohtaukset

2star.jpg

Seikkailu, scifi, toiminta

Ensi-ilta: 13.4.2018

Kesto: 1 tunti ja 48 minuuttia

Ikäraja: 12

Ohjaaja: Brad Peyton

Pääosissa: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman, Jake Lacy, Joe Manganiello, Jeffrey Dean Morgan, P.J. Byrne, Marley Shelton, Breanne Hill, Jack Quaid, Matt Gerald

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

BPM (beats per minute)

bpm_juliste.jpg

Ennätykselliset 13 César-ehdokkuutta ja näistä 6 César-voittoa (mm. paras elokuva) kotimaassaan Ranskassa kahminut BPM (beats per minute) on Robin Campillon henkeäsalpaava ohjaustyö, joka voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon.

Juryn johtaja Pedro Almodóvar kuvaili tuntemuksiaan palkintojenjaon jälkeen: "Mahdotonta rakastaa elokuvaa enemmän kuin tätä."

Vuoden parhaiden elokuvien listoille noussut BPM (beats per minute) on 90-luvun Pariisiin sijoittuva äärimmäisen humaani kuvaus ACT UP -liikkeestä, joka vastusti lääketeollisuuden välinpitämättömyyttä ja Ranskan valtion kyvyttömyyttä toimia AIDS-kriisin hillitsemiseksi.

Elokuva on kunnianosoitus aktivisteille, jotka taistelivat tietoisuuden lisäämisen, kunnioituksen ja ystäviensä hengen puolesta, kieltäytyen viimeiseen asti luovuttamasta. Sen keskiössä on riipaiseva rakkaustarina kahden aktivistin, Nathanin ja Seanin, välillä.

Festivaalivoittoja kaikkialla maailmassa kerännyt, toivoa, iloa ja energiaa tulviva elokuvahelmi on elintärkeä kannanotto, joka on täynnä juuri sitä, mitä nimi lupaa: sykettä. Ranskan Oscar-ehdokkaana ollut visuaalisesti häikäisevä draama lukeutuu niihin elokuviin, jotka muistat aina – ja tunnet luissa ja ytimissä asti.

Plussat:

+ koskettava ja realistinen kuvaus 1990-luvun Aids-epidemiasta Ranskassa

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Nahuel Pérez Biscayartin ja Arnaud Valoisin roolityöt Nathanina ja Seanina)

+ musiikki ja ranskankielisyys

Miinukset:

- elokuvan liiallinen raskassoutuisuus ja uuvuttavuus

- ajoittainen paikallaan junnaaminen ja liika dokumentaarisuus

- suhruinen kuvaus

4star.jpg

Ensi-ilta: 30.3.2018

Kesto: 2 tuntia ja 23 minuuttia

Ohjaaja: Robin Campillo

Pääosissa: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud, Ariel Borenstein, Aloïse Sauvage, Médhi Touré

Ikäraja: 16

Levittäjä: Cinemanse Oy

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Varasto 2

varasto_2_juliste.jpg

Rousku ja Raninen pakenevat työttömyyttään perustamalla rakennusalan yrityksen. Ammattitaidottomuus ei ole este ja kirjanpitokin on kunnossa, kun Rouskun anoppi hoitelee asiat.

Duunariyrittäjät tietävät, että köyhä saa olla, muttei keinoton. Mutta minkä mahtaa alati umpikieroille naisille?

Varsinkin, kun Rousku saa jälleen katsoa peiliin ja todeta, että millainen isä, sellainen tytär.

Plussat:

+ piristävä jatko-osa seitsemän vuotta sitten ilmestyneelle kansankomedialle

+ näyttelijäsuoritukset (sopivasti yliammuttuja, rempseitä ja ronskeja)

+ käsikirjoitus ja ohjaus

Miinukset:

- elokuvan liiallinen "junttimaisuus"

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

3star.jpg

16.2.2018

7

Taru Mäkelä

Veli-Pekka Hänninen

Komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Shape of Water

the-shape-of-water-1.jpg

Tarinankerronnan mestarin Guillermo del Toron uutuuselokuva The Shape of Water on omalaatuinen satu, joka sijoittuu kylmän sodan aikoihin, vuoden 1962 Pohjois-Amerikkaan.

Valtion salaisessa laboratoriossa työskentelevä Elisa (Sally Hawkins) on yksinäisyytensä vanki. Kun Elisa ja hänen kollegansa Zelda (Octavia Spencer) löytävät laboratorioon kätketyn salaisuuden, Elisan elämä muuttuu lopullisesti.

The Shape of Water sai osakseen tänä vuonna peräti 13 Oscar-ehdokkuutta.

Plussat:

+ visuaalisuus, puvustus, lavastus ja musiikki

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (erityisesti mykkää siivoojaa näyttelevän Sally Hawkinsin roolityö)

+ elokuvan tärkeä sanoma ja kunnianosoitus vanhoille elokuville

Miinukset:

- kokonaisuuden runsaus hengästyttää ajoittain (yrittää olla samanaikaisesti kaikkea mahdollista; musikaalia, fantasiaa, jännitystä, komediaa, kauhua ja draamaa)

4star.jpg

9.2.2018

16

Guillermo del Toro

Guillermo del Toro, Vanessa Taylor

Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer

Draama, fantasia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Post

The-Post.jpg

Yhdysvaltojen hallituksen suuri peittelyoperaatio, joka ylettyi neljän presidentin valtakaudelle, sai maan ensimmäisen naispuolisen sanomalehtikustantajan ja periksiantamattoman päätoimittajan osallistumaan ennennäkemättömään taistoon journalistisen sananvapauden puolesta.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja kuvaus

+ puvustus ja lavastus

+ uskottavat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Meryl Streep ja Tom Hanks)

Miinukset:

- Steven Spielbergin yllätyksetön ohjaus

- elokuva junnaa ajoittain pahasti paikallaan (tehden elokuvasta yllättävän pitkäveteisen oloisen lyhyestä kestosta huolimatta)

4star.jpg

2.2.2018

7

Steven Spielberg

Liz Hannah, Josh Singer

Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk

Lajityyppi: Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Veljeni vartija

veljenivartija.jpg

Veljeni vartija kertoo erottamattomista veljeksistä ja suomalaisen musiikin suurimman tähden torjutusta rakkaudesta. Siitä, mitä vaatii, että murtaa kirouksen ja ottaa elämänsä omiin käsiinsä.

Plussat:

+ Antti Holman suoriutuminen kaksoisrooleistaan

Miinukset:

- käsikirjoitus, ohjaus, tarinan kerrontatapa ja kuvaus

- merkkituotteet ja tuotesijoittelu liian korostetusti esillä

- Cheekin tähti-imagon ylikorostaminen tekee tähti-imagosta entistäkin epäuskottavamman

2star.jpg

31.1.2018

12

1 tunti ja 40 minuuttia

JP Siili

Antti Holma, Armi Toivanen, Saga Sarkola, Alina Tomnikov, Anna-Leena Härkönen, Kai Lehtinen, Niklas Liukkonen, Julius Liukkonen, Eemeli Masanen, Vilhelmi Masanen

Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Call me by your name

callmebyyourname.jpg

Luca Guadagninon "Call me by your name" on sensuelli ja ajaton ensirakkauden kuvaus. Elokuva perustuu André Acimanin romaaniin.

On kesä 1983 Pohjois-Italiassa ja 17-vuotias amerikkalais-italialainen Elio (Timothée Chalamet) viettää päivänsä perheensä 1600-luvulla rakennetussa villassa klassista musiikkia soittaen ja sovittaen, lukien ja flirttaillen ystävänsä Marzian (Esther Garrel) kanssa.

Eliolla on läheinen suhde isäänsä (Michael Stuhlberg), joka on kreikkalais-roomalaiseen kulttuuriin erikoistunut professori, ja äitiinsä (Amira Casar), joka on kääntäjä. Elio on saanut varttua korkeakulttuurin upeimpien saavutusten keskellä aurinkoisen Italian kuvankauniissa ympäristössä.

Vaikka Elion sivistys ja älykkyys antavat hänestä kuvan ikäänsä vanhempana, on hän kuitenkin vielä melko viaton ja kokematon – erityisesti sydämen asioissa.

Eräänä päivänä komea amerikkalainen Oliver (Armie Hammer) saapuu Elion isän tutkimusassistentiksi. Italian auringon polttavassa paahteessa Elion ja Oliverin välillä heräävä intohimo leimahtaa liekkeihin ja kuumat kesäpäivät muuttavat heidän elämiensä kulun lopullisesti.

Elokuva nappasi neljä Oscar-ehdokkuutta: paras elokuva, paras miespääosa: Timothée Chalamet, paras sovitettu käsikirjoitus: James Ivory, paras laulu: "The Mystery of Love" / Sufjan Stevens.

Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Armie Hammerin ja Timothée Chalametin roolityöt)

+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta (aihe aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä)

+ kuvaus, käsikirjoitus, ohjaus, musiikki ja lavastus

Miinukset:

- elokuvan kesto ( Pohjois-Italian maisemissa ja ensirakastumisen tunnelmissa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin)

5star_2.jpg

26.01.2018

12

Luca Guadagnino

James Ivory (perustuu André Acimanin romaaniin)

Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

Lajityyppi: Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Labyrintti - Tappava lääke (3D)

LabyrinttiTappavalaake.jpg

Thomas ja muut aukiolaiset huomaavat olevansa keskellä tähän asti vaarallisinta seikkailua, murtautuessaan sisälle salaiseen WCKD-järjestön kontrolloimaan kaupunkiin.

Trilogian päätösosassa labyrintista ulos pääsemisen sijaan on löydettävä keino päästä takaisin sisään.

Plussat:

+ visuaalisuus ja 3D-erikoistehosteet

+ Labyrintti - elokuvien sarja viimeinen osa

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus

- huonot ja todella pinnalliset näyttelijäsuoritukset

- väkivaltaisuus, liiallinen paikallaan junnaaminen ja elokuvan kesto (aivan liian pitkä)

1star.jpg

26.01.2018

12

2 tuntia ja 22 minuuttia

Wes Ball

T.S. Nowlin (perustuu James Dashnerin kirjaan)

Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Brodie-Sangster, Walton Goggins, Aidan Gillen, Nathalie Emmanuel, Patricia Clarkson, Giancarlo Esposito, Rosa Salazar

Seikkailu, scifi, toiminta

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Synkin hetki

SynkinHetki_juliste.jpg

Historiallisiin tapahtumiin pohjautuva Synkin hetki käynnistyy II maailmansodan alkumyllerryksistä. Juuri astuttuaan pääministerin tehtäviin Winston Churchill (Oscar-ehdokas Gary Oldman) joutuu tekemään yhden elämänsä mullistavimmista ja ratkaisevimmista päätöksistä.

Solmiako rauha natsi-Saksan kanssa vai taistellako kansakunnan ihanteiden, vapauden ja itsenäisyyden puolesta?

Hitlerin joukot vyöryvät Länsi-Eurooppaan ja miehityksen uhka kasvaa päivä päivältä. Painolasteinaan kansa, joka ei ole valmistautunut sotaan, epäluuloinen kuningas ja oman puolueen väki, joka juonittelee häntä vastaan, Churchillin on kestettävä tuo synkin hetki, herätettävä kansakunnan taistelutahto ja yritettävä muuttaa maailmanhistorian kulkua.

Plussat:

+ puvustus, maskeeraus, lavastus, kuvaus ja ohjaus

+ Gary Oldmannin roolityö Winston Churchillina

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg
Lajityyppi: Draama. historia, sotaelokuva

Ohjaaja: Joe Wright

Pääosissa: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup, Ben Mendelsohn

Kesto: 2 tuntia ja 5 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 19.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

All the money in the world

allthemoneyintheworld.jpg

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo 16-vuotiaan John Paul Getty III:n (Charlie Plummer) kidnappauksesta ja hänen omistautuneen äitinsä Gailin (Michelle Williams) epätoivoisesta yrityksestä saada poikansa miljonääri isoisä (Christopher Plummer) maksamaan lunnaat.

Getty vanhemman kieltäytyessä, ja sieppaajien muuttuessa yhä epävakaammiksi ja brutaalimmaksi, Gail yrittää vedota häneen.

Poikansa elämän ollessa vaakalaudalla, Gailista ja Gettyn neuvonantajasta (Mark Wahlberg) muodostuu epätavalliset liittolaiset kilpailussa aikaa vastaan. Kilpailussa, joka lopulta paljastaa rakkauden todellisen arvon suhteessa rahaan.

Plussat:

+ lavastus ja puvustus

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus (näiden ansioista elokuva pitää katsojan otteessaan alusta loppuun asti)

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Michelle Williamsin ja Christopher Plummerin huikeat roolityöt)

Miinukset:

- Mark Wallbergin rutiininomainen roolityö

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys

Ohjaus: Ridley Scott

David Scarpa perustuen John Pearsonin romaaniin

Pääosissa: Michelle Williams, Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Romain Duris,Charlie Plummer, Timothy Hutton, Dan Friedkin

Kesto: 2 tuntia ja 13 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 12.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Downsizing

downsizing-juliste.jpg

Mitä jos tutkijat keksisivät yllättävän ratkaisun liikakansoitukseen: ihmisten kutistamisen vaaksan mittaisiksi?

Elokuvassa Downsizing norjalaiset tiedemiehet tekevät läpimurron ja ihmiskunta päätetään muuttaa lilliputeiksi 200 vuoden siirtymäajalla. Pian ihmiset huomaavat, miten minimaailmassa pienetkin tulot riittävät helposti hulppeaan elämään.

Paremman tulevaisuuden toivossa myös aivan tavallinen mies Paul Safranek (Matt Damon) ja hänen vaimonsa Audrey (Kristen Wiig) päättävät jättää hektisen arkensa Omahassa ja antaa kutistaa itsensä asettuakseen pienoismaailmaan asumaan. Päätös johdattaa heidät elämän mullistaviin seikkailuihin.

Plussat:

+ kuvaus ja lavastus

+ elokuvan huumori

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- ohjaus toimii elokuvan alussa, loppua kohden ei

- elokuvan "saarnaavuus"

- käsikirjoituksen epäuskottavuus

2star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaus: Alexander Payne

Alexander Payne, Jim Taylor

Pääosissa: Matt Damon, Christoph Waltz, Hong Chau, Jason Sudeikis, Kristen Wiig

Kesto: 2 tuntia ja 15 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 12.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaikki oikein

kaikki_oikein2.jpg

Kaikki oikein on draamakomedia Eevistä, joka voittaa lotossa jättipotin. Eevi työskentelee kauneushoitolassa ja elää vaatimattomasti Helsingin laitamilla rokkarimiehensä Karin kanssa.

Voiton jälkeen pariskunta sopii jatkavansa elämää toistaiseksi kuten ennenkin, kertomatta voitosta muille. Rahat kuitenkin polttelevat taskussa, mitä heidän on vaikea peitellä. Samalla käsitys itsestä ja parisuhteesta joutuu koetukselle.

Kaikki tuntuvat suhtautuvan heihin omituisesti, vaikka he yrittävät viestittää olevansa samoja ihmisiä kuin ennenkin. Tuovatko miljoonat mukanaan onnea ensinkään?

Plussat:

+ kuvaus ja lavastus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Elsa Saisio ja Pirjo Lonka tekevät hyvät roolityöt)

Miinukset:

- ohjaus (elokuva ei oikein lähde käyntiin kunnolla missään vaiheessa)

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä (Anna-Leena Härkösen kirjan lukeneena elokuva tuntuu kovin vaisulta kirjaan verrattuna)

- elokuvan käsikirjoitus olisi kaivannut enemmän särmää

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaaja: Lenka Hellstedt

Anna-Leena Härkösen romaanin pohjalta Jenny Dahlström ja Lenka Hellstedt

Pääosissa: Antti Luusuaniemi, Elsa Saisio, Jenni Kokander, Malla Malmivaara, Pirjo Lonka, Lotta Lindroos, Ylermi Rajamaa, Kristiina Halttu, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Juha Muje, Sinikka Sokka, Aksa Korttila

Kesto: 1 tunti ja 26 minuuttia

Ikäraja: Sallittu

Ensi-ilta: 12.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Viulisti

viulisti_juliste.jpg

Viulisti on realistinen ja voimakas draamaelokuva rakkaudesta, intohimosta, kunnianhimosta ja musiikista.

Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) on menestynyt muusikko, joka joutuu autoonnettomuuden takia lopettamaan soittamisen ja palaa opettajaksi.

Karin ihastuu luopumistaistelunsa keskellä lähes 20 vuotta nuorempaan oppilaaseensa Anttiin (Olavi Uusivirta). Antti on lahjakas nuori muusikko, joka rakastuu kuuluisaan opettajaansa ja tajuaa äkkiä olevansa suhteessa itseään huomattavasti vanhemman, naimisissa olevan naisen kanssa. Antti tajuaa myös tämän kielletyn rakkauden mahdollisesti edistävän hänen uraansa.

Vastavoimana näille henkilöille toimii huippukapellimestari Björn Darren (Kim Bodnia), joka on aikoinaan ollut Karinin opettaja. Hänellä on myös ollut rakkaussuhde Kariniin.

Björn Darren tulee Suomeen ja yllättävän sairastapauksen seurauksena päättää valita Kööpenhaminassa pidettävään suureen konserttiin viulusolistin Karinin oppilaiden joukosta. Karin on valmis tekemään melkein mitä vain saadakseen Björnin valitsemaan juuri Antin.

Plussat:

+ klassinen musiikki vahvana tehokeinona elokuvassa

+ näyttelijäsuoritukset

+ ohjaus, kuvaus ja lavastus

Miinukset:

- lähikuvat toimivat yksittäisinä kohtauksina, pidemmän päälle eivät

- ajoittainen ennalta-arvattavuus ja paikallaan junnaaminen

- käsikirjoitus olisi kaivannut hieman tiivistämistä ja enemmän särmää

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Paavo Westerberg

Emmi Pesonen ja Paavo Westerberg

Pääosissa: Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Samuli Edelmann, Kim Bodnia, Misa Lommi

Kesto: 2 tuntia ja 5 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 5.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Lady Macbeth

lady-macbeth-juliste.jpg

Englannin maaseutu vuonna 1865. Katherine (Florence Pugh) päätyy vaimoksi maakauppojen seurauksena. Aviomiehen syrjäinen kartano on viheliäisen lohduton, mies tuplasti vanhempi ja katkeroitunut, paikallinen pappi miehisen kurinpidon äänitorvi ja appiukko sadistinen kiukkupussi.

Kolmikko tekee kaikkensa nujertaakseen nuoren vaimon avuttomaksi seinäkoristeeksi. Kun Katherine yllättäen rakastuu tallirenki Sebastianiin (Cosmo Jarvis), hänessä puhkeaa voima, joka johdattaa hänet läpi harmaan kiven.

Alice Birchin partaveitsenterävä käsikirjoitus pohjautuu Nikolai Leskovin pienoisromaaniin Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth. Dmitri Shostakovich sävelsi sen pohjalta oopperan vuonna 1934. Leskovin hengästyttävä tarina on jatkanut elämää ympäri maailmaa, ja syystä. Ooppera esitettiin myös Helsingissä loppuunmyydyille katsomoille alkuvuodesta 2017.

Lady Macbeth seisoo elokuvana omilla ansioillaan. Teatterissa kannuksensa hankkinut ohjaaja William Oldroyd vei tarinan Skotlannin nummille ja karsi musiikin minimiin. Elokuvan jyrkkä draama ei kalpene maineikkaiden esikuvien rinnalla.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ puvustus, lavastus, ohjaus ja käsikirjoitus

+ elokuvan hiljaisuus vahvana tehokeinona (elokuvassa ei juuri ollenkaan kuulla musiikkia)

Miinukset:

- elokuvan synkkyys

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

- piinaava ja ahdistava ilmapiiri saa katsojankin ajoittain tuntemaan olonsa epämiellyttävaksi

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: William Oldroyd

Pääosissa: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie, Christopher Fairbank

Kesto: 1 tunti ja 29 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 1.12.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Idän pikajunan arvoitus

Idan_pikajunan_arvoitus_150x200_poster3_lopullinen.jpg

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä.

Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa Idän pikajunan arvoitus -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä.

Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ kuvaus, puvustus ja lavastus

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä

- ajoittainen paikallaan junnaaminen ja turhat sivujuonet saavat liikaa aikaa elokuvassa

- liian perinteisesti ohjattu klassinen salapoliisitarina

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys

Ohjaaja: Kenneth Branagh

Pääosissa: Kenneth Branagh, Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp,Josh Gad, Derek Jacobi, Leslie Odom Jr., Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley

Kesto: 1 tunti ja 54 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 24.11.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Joulumaa

joulumaa.jpg

Kiitetty, tunnettujen näyttelijöiden tähdittämä hyväntuulinen draamakomedia Joulumaa kertoo joulunpyhistä, joiden aikana kaikki muuttuu ja elämä ottaa uutta suuntaa.

Helena (Milka Ahlroth) valmistautuu viettämään joulunpyhiä itsekseen. Exällä (Tommi Korpela) on jo uusi. Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee parhaan ystävänsä ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa. Luvassa on vanhanajan joulu maalla naisten kesken.

Luomutilaa isännöivät nuoret ihanteelliset, mutta tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen). Nuoripari yrittää elää unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa ja lapsentahtinen kasvatus alkavat koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin. Maatilalle tulee sitten vielä yksi vieras (Martti Suosalo).

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ ohjaus ja lavastus

+ kuvaus

Miinukset:

- käsikirjoitus

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus

3star.jpg
Lajityyppi: Draama, komedia

Ohjaaja: Inari Niemi

Pääosissa: Milka Alhroth, Mari Rantasila, Anna Paavilainen, Eero Ritala, Martti Suosalo,Tommi Korpela

Kesto: 1 tunti ja 32 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 1.12.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

A Bad Moms Christmas

abadmomschristmas.jpg

Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) ja Carla (Kathryn Hahn) ovat äitejä, jotka ovat saaneet tarpeekseen äitiyden jatkuvista ristipaineista.

Tällä kertaa huonoja äitejä koetellaan joulun aikaan, kun heidän omat äitinsä tulevat kyläilemään.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus

+ elokuva huumori (ajoittain yllättävän ronskiakin)

Miinukset:

- perinteinen hassun hauska joulukomedia perinteisine joulukliseineen

- ennalta-arvattavuus

- elokuvan epätasaisuus (ajoittain todella hyviä ja ajoittain huonoja kohtauksia - siis todella huonoja)

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Jon Lucas, Scott Moore

Pääosissa: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Jay Hernandez, Susan Sarandon,Christine Baranski, Cheryl Hines, Justin Hartley, Oona Laurence, David Walton, Peter Gallagher, Wanda Sykes, Emjay Anthony

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 10.11.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Killing of a Sacred Deer

the-killing-of-a-sacred-deer.jpg

Steven (Colin Farrell) on taitava sydänkirurgi, joka on naimisissa arvostetun silmälääkärin (Nicole Kidman) kanssa. Varakkaalla pariskunnalla on kaksi teini-ikäistä lasta.

Steven saa potilaakseen 16-vuotiaan isättömän Martinin (Barry Keoghan), ja ottaa tämän siipiensä suojaan. Kun Steven esittelee Martinin perheelleen, tapahtumat saavat synkän käänteen ja perheen elämä kääntyy ylösalaisin.

Lopulta Steven on vähällä menettää kaiken ja joutuu tekemään kauhean uhrauksen.

Kaksinkertaisen Oscar-ehdokkaan Yorgos Lanthimoksen (The Lobster, Dogtooth) uusi elokuva on hätkähdyttävä psykologinen trilleri, joka palkittiin Cannesin elokuvajuhlilla parhaasta käsikirjoituksesta.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus

+ kuvaus ja visuaalisuus

Miinukset:

- ajoittainen pitkäveteisyys

- absurdi tarina ahdistaa katsojaa vähitellen

- outous ja elokuvan loppuratkaisu

3star.jpg
Lajityyppi: Draama, jännitys, kauhu

Ohjaaja: Yorgos Lanthimos

Pääosissa: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone, Raffey Cassidy, Barry Keoghan

Kesto: 2 tuntia ja 1 minuutti

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 3.11.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

God´s own country

godsowncountry.jpg

Vangitseva ja lumoavan kaunis God´s own country on ohjaaja-käsikirjoittaja Francis Leen palkintoja kahminut debyyttielokuva.

Englannin Yorkshiressä on kevät. John (Josh O’Connor) työskentelee pitkää päivää perheensä maatilalla Pohjois-Englannissa. Jokapäiväisen raskaan työn rippeet tulee huuhdeltua alas paikallispubissa ja tavaton yksinäisyys laastaroitua irtosuhtein.

Kun romanialainen työntekijä Gheorghe (Alec Secareanu) tulee tilalle apumieheksi, joutuu John kohtaamaan kokonaan uusia tunteita. J

ohnin ja Gheorghen välille muotoutuu suhde, joka saattaa muuttaa Johnin koko elämän.Mielessä myllertävät tunteet ja tulevaisuuden pelot on kuitenkin paljon helpompi kanavoida raskaaseen fyysiseen työhön kuin sanoa koskaan ääneen.


Elokuva palkittiin maailmanensi-illassaan Sundancessa ohjauksesta, Edinburghin elokuvajuhlilla parhaana brittielokuvana, Galwayssa parhaana esikoiselokuvana ja Berliinin elokuvajuhlilla HARVEY-palkinnolla. Elokuva on saanut Suomen elokuvasäätiön maahantuontitukea 2017.

Plussat:

+ realistinen kuvaus kahden miehen välisestä kiintymyksestä ja rakkaudesta

+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan (aihe aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä)

+ käsikirjoitus ja näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- nuhruinen kuvaus ja liiallinen surumielisyys

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Francis Lee

Pääosissa: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 3.11.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tuntematon sotilas

tuntematonsotilasjuliste.jpg

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa.

Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin.

Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.

Plussat:

+ kuvaus, leikkaus, ohjaus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Eero Ahon ja Johannes Holopaisen roolityöt)

+ musiikki ja äänitehosteet

Miinukset:

- elokuvan kesto (aivan liian pitkä - olisi kaivannut runsaasti tiivistämistä)

- pitkät ja toistuvat taistelukohtaukset (kotirintaman tapahtumia olisi kaivannut näiden vastakohdaksi huomattavasti enemmän)

- oikeiden dokumentti- ja uutiskuvien käyttö (rikkoi pahasti elokuvan kokonaisuutta ja elokuvamaisuutta)

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, sota,

Ohjaaja: Aku Louhimies

Pääosissa: Eero Aho, Jussi Vatanen, Johannes Holopainen, Aku Hirviniemi, Samuli Vauramo, Hannes Suominen, Joonas Saartamo, Arttu Kapulainen, Andrei Alén, Juho Milonoff, Matti Ristinen, Paula Vesala

Kesto: 3 tuntia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 27.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Loving Vincent

loving_vincent_juliste.jpg

27. heinäkuuta, 1890. Loukkaantunut hahmo kompuroi alamäkeen iltahämärässä, pienessä Auversin kaupungissa. Hänellä ei ollut mitään mukanaan; hänen kätensä puristivat tuoretta, vuotavaa ampumahaavaa.

Mies oli Vincent van Gogh, silloin tuntematon maalari, nyt maailman kuuluisin taiteilija.

Hänen traagista kuolemaansa ympäröivät spekulaatiot. Mysteeriksi on jäänyt, miten ja miksi hänet ammuttiin.

Loving Vincent kertoo tämän tarinan.

Vuoden odotetuimpiin tapauksiin kuuluva elokuva vangitsee ainutlaatuisesti Vincent van Goghin elämän, kuoleman ja taiteen antamalla äänen miehen yli 800 kirjeelle ja herättämällä hänen maalaustensa hahmot eloon.

Yli 65 000 öljyvärimaalauksesta koostuva, maailman ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva on 150 taiteilijan mykistävä taidonnäyte. Tuloksena on Oscar-palkittujen tuottajien uskomaton tarina epätoivosta, luovuudesta ja intohimosta – elokuva, jonka kaltaista et ole koskaan aiemmin kokenut.

Plussat:

+ visuaalisuus, värimaailma sekä ajoittainen mustavalkoisuus

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

+ huikea tekninen toteutus, käsikirjoitus ja näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan lyhyt kesto

5star_2.jpg
Lajityyppi: Draama, jännitys, animaatio, elämäkerta

Ohjaaja: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Pääosissa: Saoirse Ronan, Jerome Flynn, Aidan Turner, Douglas Booth, Robert Gulaczyk, Helen McCrory, Eleanor Tomlinson, Chris O'Dowd

Kesto: 1 tunti ja 35 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 20.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Lumiukko

lumiukko_juliste.jpgKun alansa parhaisiin lukeutuvan rikosyksikön johtava tutkija ryhtyy selvittämään uhrin katoamista talven ensilumen aikaan, hän alkaa pelätä pahoin, että mystinen sarjamurhaaja on taas aktivoitunut.

Apunaan nerokas uusi tulokas rikostutkijan on yhdisteltävä vuosikymmenten takaisia ratkaisemattomia juttuja raakaan uuteen surmaan, jos hän aikoo napata tämän vaarallisen tappajan ennen seuraavan lumisateen tuloa.

Lumiukko on Jo Nesbøn menestyskirjaan perustuva jännittävä trilleri.

Elokuva on kuvattu kokonaan autenttisilla tapahtumapaikoilla Oslon ja Bergenin kaupungeissa ja Rjukanin alueella Norjassa.

Plussat:

+ Norjan talvimaisemat

+ näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus, ohjaus ja lavastus

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus

- liian perinteinen jännäri

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä

3star.jpg

Lajityyppi: Jännitys

Ohjaaja: Tomas Alfredson

Pääosissa: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, Val Kilmer,J.K. Simmons

Kesto: 1 tunti ja 59 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 13.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Return to Montauk

RETURN_TO_MONTAUK.jpg

Jokaiseen elämään mahtuu yksi rakkaus, joka ei unohdu koskaan. Palo, joka kenties laantuu, mutta ei sammu vuosienkaan saatossa.

Kirjailija Max Zorn (Stellan Skarsgård) saapuu New Yorkiin markkinoimaan vasta julkaistua kirjaansa. Hänen nuori Clara-vaimonsa (Susanne Wolff) on mukana kiertueella. Uutukaisessa romaanissaan Max käsittelee intohimoista rakkaussuhdettaan samassa kaupungissa 17 vuotta sitten.

Kun Max lopulta törmää Rebeccaan (Nina Hoss), suhteen toiseen osapuoleen, päättävät vanhat ystävykset viettää vielä yhden viikonlopun yhdessä; sen viimeisen. He palaavat Long Islandin kärjessä sijaitsevaan kalastajakylään Montaukiin, josta tulee niin toiveiden kuin katumuksenkin näyttämö.

Lämminhenkinen, haikeansuloinen ja kaunis Return to Montauk sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa helmikuussa 2017. Elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Volker Schlöndorff.

Plussat:

+ käsikirjoitus

+ näyttelijäsuoritukset

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka

Ohjaaja: Volker Schlöndorff

Pääosissa: Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Susanne Wolff, Bronagh Gallagher, Niels Arestrup, Robert Seeliger

Kesto: 1 tunti ja 46 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 13.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Viinitilamme Ranskassa

viinitilamme_ranskassa_juliste.jpg

Ranskalaisessa draamakomediassa pääosan saavat viini ja perhesuhteet ja kauniita vuodenaikojen vaihdoksia kuvataan valloittavasti.

Jean palaa kotiseudulleen ja perheen viinitilalle Burgundiin matkusteltuaan kymmenen vuotta ympäri maailmaa. Syynä paluuseen on sairaana oleva isä. Lapsuudenkodissaan hän tapaa jälleen sisarensa Julietten, joka on ottanut perheen viinitilan hoitoonsa ja veljensä Jérémien, joka on nainut alueen merkittävimmän viinintekijän tyttären ja asuu appivanhempiensa tiluksilla.

Perheen isä menehtyy juuri ennen sadonkorjuun alkua ja tärkeät päätökset rypäleiden korjuusta ja sen ajankohdasta jäävät Jeanille, Juliettelle ja Jérémielle. Kolmikon täytyy löytää yhteinen sävel, jotta viini saadaan kypsymään ja kukoistamaan.

Vuoden kuluessa ja vuodenaikojen vaihtuessa, sisarusten välinen suhde paranee ja kypsyy kuin viini, jota he yhdessä valmistavat.

Plussat:

+ viinitilan maisemat ja eri vuodeaikojen kuvaukset

+ näyttelijäsuoritukset ja ranskankielisyys

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg
Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaaja: Cédric Klapisch

Pääosissa: Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civil

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 13.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Borg/McEnroe

BorgMcEnroe_juliste.jpg

Wimbledon, 1980. Sateisin kesä vuosikymmeniin. Kaikki odottavat, että maailman paras tennispelaaja Björn Borg korjaa viidennen Wimbledon-voittonsa.

Mutta kulissien takana tapahtuu. Vain 24-vuotias Borg on maailman johtavia ikoneita. Hän on myös lähellä uransa loppua, väsynyt ja pelkojen riivaama.

Hänen pahin kilpailijansa, nuori ja lahjakas John McEnroe, 20, on päättänyt syrjäyttää entisen sankarinsa Wimbledonin valtaistuimelta.

Heidän keskinäinen kisansa huipentuu legendaariseen kaksintaisteluun Wimbledonissa vuonna 1980.Tämä on tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja – ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus, leikkaus ja ohjaus

+ puvustus ja lavastus

+ näyttelijöiden roolityöt

Miinukset:

- elokuva keskittyy liikaa yksinomaan Björn Borgiin

- varsinainen loppuottelu saa liikaa huomiota elokuvassa

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, urheilu, elämäkerta

Ohjaaja: Janus Metz

Pääosissa: Sverrir Gudnason, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf, Tuva Novotny, Robert Emms, David Bamber

Kesto: 1 tunti ja 41 minuuttia

Ikäraja: Sallittu

Ensi-ilta: 13.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Yösyöttö

yosyotto.jpg

Komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin.

“Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?”

Avioliitto. Asuntolaina. Auto. Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu.

Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä.

Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.

Plussat:

+ näyttelijöiden roolityöt

+ kuvaus

Miinukset:

- ohjaus

- elokuva tehty liian selkeästi vain kohderyhmää ajatellen

- elokuva ei korvaa Eve Hietamiehen alkuperäisen kirjan lukuelämystä

2star.jpg

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Marja Pyykkö

Käsikirjoitus: Marko Leino (perustuu Eve Hietamiehen romaaniin)

Rooleissa mm. Petteri Summanen, Marja Salo, Ria Kataja, Juha Muje ja Hannele Lauri.

Kesto: 1 tunti ja 26 minuuttia

Ikäraja: Sallittu

Ensi-ilta: 6.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kingsman: Kultainen kehä

kingsmanposter_0.jpg

Tinkimättömästä tyylistään ja terävästä huumoristaan tunnetut agentit tulevat taas.

Kingsman: Salainen palvelu esitteli maailmalle Kingsmanin – nokkelan ja tyylikkään tiedustelupalvelun, joka toimii brittiläisen herrasmiespukimon kulisseissa.

Kingsman: Kultainen kehä -elokuvassa sankarimme kohtaavat uuden haasteen, kun Kingsmanin päämaja tuhotaan ja koko maailmaa pidetään panttivankina. Kingsmanin herrasmiesagenttien matka johtaa Yhdysvaltoihin, jossa he löytävät vanhan liittolaisensa, vakoojajärjestö Statesmanin.

Agenttien älykkyys ja yhteistyökyky joutuvat todelliselle koetukselle, kun yhteisenä tavoitteena on päihittää häikäilemätön vihollinen.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus

+ puvustus ja lavastus

+ näyttelijöiden roolityöt

Miinukset:

- väkivaltaisuus

- liian pitkät taistelukohtaukset

- elokuvan ajoittainen ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia, toiminta, seikkailu

Ohjaaja: Matthew Vaughn

Pääosissa: Taron Egerton, Colin Firth, Julianne Moore, Mark Strong, Channing Tatum, Halle Berry, Elton John, Pedro Pascal, Poppy Delevingne, Jeff Bridges

Kesto: 2 tuntia ja 21 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 22.9.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Ikitie

ikitieelokuva.jpg

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.

Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon. Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia.

Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita.

Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi. IKITIE on Antti Tuurin menestysromaaniin pohjautuva, AJ Annilan ohjaama ja Ilkka Matilan tuottama elokuva vaietusta historiasta. Elokuva on osa Suomi 100 -juhlavuoden 2017 ohjelmaa.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus, lavastus ja puvustus

+ elokuvan aiheen tärkeys ja Suomen historiaan jääneen vaietun asian esille tuominen

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Tommi Korpelan ja Hannu-Pekka Björkmannin roolityöt)

Miinukset:

- katsojalle ei välttämättä avaudu kaikki elokuvan teemat, jos ei tiedä 1920 ja 1930-lukujen tapahtumia entuudestaan

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: AJ Annila

Pääosissa: Tommi Korpela, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Jonna Järnefelt, Eedit Patrakka, Rosa Salomaa, Hannu-Pekka Björkman, Emmi Parviainen, Helen Söderqvist, Sampo Sarkola, Antti Virmavirta, Irina Björklund, Jarkko Niemi

Kesto: 1 tunti ja 43 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 15.9.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Se

se-juliste.jpg

Andrés Muschiettin ohjaama kauhutrilleri Se perustuu Stephen Kingin suosittuun, samannimiseen kirjaan, joka on kauhistuttanut lukijoita vuosikymmenten ajan.

Kun lapsia alkaa kadota Derryn kaupungissa Mainessa, ryhmä lapsia kohtaa suurimman pelkonsa joutuessaan vastakkain Pennywisen kanssa – häijyn klovnin, jonka murhien ja väkivallan täyteinen tausta johtaa satojen vuosien taakse.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus

+ kuvaus

+ lasten näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan lopun toteutus

- liian varman päälle ja tehdyn oloinen

- elokuvan pelle on enemmänkin koominen kuin pelottava

3star.jpg

Lajityyppi: Kauhu

Ohjaaja: Andrés Muschietti

Pääosissa: Jaeden Lieberher, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Jeremy Ray Taylor, Chosen Jacobs, Nicholas Hamilton, Bill Skarsgård

Kesto: 2 tuntia ja 15 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 8.9.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

American Made

american-made-juliste.jpg

Elokuvassa American Made Tom Cruise palaa yhteistyöhön Edge of Tomorrow -ohjaaja Doug Limanin kanssa kansainvälisessä toimintatrillerissä.

Elokuva perustuu huijarina ja lentäjänä tunnetun Barry Sealin hurjiin (ja todellisiin) seikkailuihin, kun CIA yllättäen värvää tämän suorittamaan yhtä Yhdysvaltain historian suurimmista peiteoperaatioista.

Plussat:

+ toiminnallisuus
+ kuvaus
+ käsikirjoitus

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- näyttelijäsuoritukset
- ohjaus

2star.jpg

Lajityyppi: Jännitys

Ohjaaja: Doug Liman

Pääosissa: Tom Cruise, Sarah Wright, Caleb Landry Jones, Domhnall Gleeson, Jesse Plemons, Jayma Mays

Kesto: 1 tunti ja 55 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 8.9.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaiken se kestää

kaikensekestaa.jpg

Kaksi perhettä ja yksi suomalainen pikkukaupunki meren rannalla. Marja ja Tapio ovat paitsi vanhempia, myös haavoittuvia ja erehtyväisiä ihmisiä.

Tapio tasapainottelee omien halujensa ja vastuidensa välillä. Marja puolestaan pyrkii säilyttämään ehjän perheen ja itsekunnioituksensa.

Ullan ja Tapion intohimoinen suhde uhkaa rikkoa ystävyyden ja avioliitot. Mitkä ovat rakkauden rajat?
Kaiken se kestää kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja elämänmakuisesti ja rehellisesti.

Kun isät ja äidit pyristelevät vapaaksi omien vanhempiensa vanhoillisista malleista, varastavat he huomaamattaan murrosiän seuraavalta sukupolvelta.

Plussat:

+ koskettava tarina 1970-luvun Oulusta pienen pojan silmin katsottuna
+ kuvaus ja puvustus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- roolihahmojen pintapuolinen kuvaus
- elokuvan lyhyt kesto ( 1970-luvun Oulun maisemissa ja perheenjäsenien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin)

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Visa Koiso-Kanttila

Pääosissa: Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Malla Malmivaara, Tomi Enbuska, Vili Saarela, Olavi Angervo, Risto Tuorila, Eeva-Maija Haukinen

Kesto: 1 tunti ja 22 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 8.9.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Miami

miami_juliste_filmikamari.jpg

Eräänä iltana toisistaan erillään kasvaneet sisarukset, show-tanssija Angela ja 19-vuotias pikkukaupungin tyttö Anna, tapaavat toisensa uudelleen.

Angelan elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Ujo pikkusisko Anna etsii vielä paikkaansa maailmassa. Angela ja häntä ympäröivä riemu, glitter ja glamour vetävät Annaa puoleensa.

Angela houkuttelee Annan mukaansa tanssikiertueelle hämärille lavoille ja neonvaloissa kylpeviin klubeihin.

Vimmaisen ja säteilevän Angelan kanssa on hauskaa. Anna toivoo, että matka hyvittää menneet vuodet ja tuo sisarukset viimein yhteen. Anna ei tiedä, että Angela on vaikeuksissa.

Angelan menneisyys ei päästä heitä otteestaan ja yhteinen kiertue muuttuukin pakomatkaksi. Sen aikana Annalla ja Angelalla on oltava ensimmäinen yhteinen unelma.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus ja ohjaus
+ elokuvan rohkeus ja yllätyksellisyys
+ loistavat näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuva tuo liian helposti katsojan mieleen Johanna ja Julia Tukiaisen elämät ja heidän arvomaailmansa, vaikka elokuva ei suoranaisesti heistä kerrokkaan
- juonen ajoittainen epäuskottavuus

4star.jpg

Lajityyppi: draama, rikos

Ohjaaja: Zaida Bergroth

Pääosissa: Krista Kosonen, Sonja Kuittinen, Kristian Smeds, Christian Lindroos, Janne Reinikainen, Juhan Ulfsak, Alex Anton

Kesto: 1 tunti ja 59 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 4.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Atomic Blonde

atomic-blonde-poster.jpg

Oscar-voittaja Charlize Theron räväyttää luut murskaavan toimintatrillerin pääosassa. Theron on Lorraine Broughton, MI6:n kylmähermoinen palkkatappaja.

Salaisen palvelun huippuagentti on voittamaton yhdistelmä vakoojaa, viettelijää ja armotonta tappajaa, joka valjastaa kaikki kykynsä tehtäviensä suorittamiseen – ja hengissä selviämiseen.

Broughton lähetetään aikapommin lailla tikittävään ja vallankumousta kihisevään, kylmän sodan repimään Berliiniin tehtävänään viedä korvaamattoman arvokas asiakirja pois epävakaiden olosuhteiden ravistelemasta kaupungista.

Broughton yhdistää voimansa kollegansa David Percivalin (James McAvoy) kanssa luoviakseen tiensä läpi vaarallisen pelin.

Elokuva perustuu Oni Pressin julkaisemaan sarjakuvaan ”The Coldest City”, jonka ovat tehneeet Anthony Johnston ja kuvittaja Sam Hart.

Plussat:

+ 1980-luvun lopun nostalginen musiikki
+ kuvaus, puvustus ja lavastus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- pitkät toimintakohtaukset
- juonen runsaus
- perinteinen vakoojatrilleri

4star.jpg

Lajityyppi: toiminta, jännitys

Ohjaaja: David Leitch

Pääosissa: Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, John Goodman, Til Schweiger, Eddie Marsan, Bill Skarsgård, Toby Jones

Kesto: 1 tunti ja 55 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 4.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Baby Driver

babydriver.jpg

Baby Driver on Edgar Wrightin ohjaama svengaava toimintajännäri.

Lahjakas nuori pakoautokuski Baby on alansa huippu, koska ajaa itsetehdyn soundtrackinsä biittien tahtiin. Kun hän tapaa unelmiensa tytön, Baby näkee tilaisuutensa tulleen jättää taakseen rikollinen elämä ja aloittaa alusta.

Rikollispomo kuitenkin kiristää hänet takaisin töihin ja Babyn täytyy kantaa vastuu päätöksistään, kun tuhoon tuomittu keikka uhkaa hänen henkeään, rakkauttaan ja vapauttaan.

Plussat:

+ kuvaus (vauhdikkaat takaa-ajokohtaukset) ja musiikki
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus
- väkivaltaisuus
- perinteinen ryöstöjännäri

3star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, rikoselokuva

Ohjaaja: Edgar Wright

Pääosissa: Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jon Hamm, Jamie Foxx, Eiza González, Jon Bernthal

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 21.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Dunkirk

dunkirk.jpg

Christopher Nolanin (Interstellar, Inception, Yön ritari -trilogia) Dunkirk on eeppinen toimintatrilleri.

Elokuvan tapahtumat alkavat tilanteesta, jossa vihollisjoukot ovat saartaneet sadoistatuhansista sotilaista koostuvat Britannian ja liittoutuneiden joukot, jotka ovat jääneet rannalle loukkuun vihollisen lähestyessä.

Tarinan kehittymistä seurataan maalla, merellä ja ilmassa. Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Spitfire -hävittäjät taistelevat Englannin kanaalin yllä yrittäen suojella puolustuskyvyttömiä miehiä alapuolellaan.

Samaan aikaan sadat armeijan ja siviilien miehittämät pienalukset aloittavat epätoivoisen pelastusoperaation riskeeraten henkensä kamppailussa aikaa vastaan pelastaakseen edes murto-osan joukoistaan.

Dunkirk perustuu Christopher Nolanin omaan alkuperäiskäsikirjoitukseen ja hän on tuottanut sen yhdessä Emma Thomasin kanssa. Tarinan valkokankaalle saattamisessa Nolan on hyödyntänyt IMAX®-tekniikkaa ja 65 millimetrin filmiä. Elokuva on kuvattu Ranskassa, Alankomaissa, Iso-Britanniassa ja Los Angelesissa.

Plussat:

+ käsikirjoitus (ehdottomasti vuoden parhaimpia sotaelokuvia)
+ upea kuvaus ja vaikuttava musiikki
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan kesto liian lyhyt (näiden brittisotilaiden ja lentäjien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, toiminta, jännitys, sota

Ohjaaja: Christopher Nolan

Pääosissa: Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Kenneth Branagh, Harry Styles, James D'Arcy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnar, Barry Keoghan, Jack Lowden

Kesto: 1 tunti ja 47 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 19.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Circle

thecircle.jpg

Mae Holland on nuori ja terävä nainen, joka saa unelmatyön teknologiayhtiössä nimeltä Circle. Yhtiössä korostetaan tiedon jakamisen ja avoimuuden arvoja, mutta koko elämän jakamisella on seurauksensa.

Kun työasiat alkavat vaikuttaa Maen läheisimpiin ihmissuhteisiin eivätkä intiimeimmätkään hetket ole enää vain kahden ihmisen välisiä, alkavat Maen hälytyskellot soida.

Maen karismaattisen esimiehen ja Circle-yhtiön johtajan roolissa vakuuttaa kaksinkertainen Oscar-voittaja Tom Hanks.

Plussat:

+ realistinen kuvaus nykyajasta (antaa ajattelemisen aihetta tutkiskella omaa suhdettaan sosiaalisen median käyttöön)
+ kuvaus

Miinukset:

- huonot näyttelijäsuoritukset
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys, sci-fi

Ohjaaja: James Ponsoldt

Pääosissa: Tom Hanks, Emma Watson, John Boyega, Ellar Coltrane, Karen Gillan, Karen Gillan, Glenne Headly, Bill Paxton

Kesto: 1 tunti ja 50 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 7.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

It Comes at Night

it_comes_at_night_xlg.jpg

Kammottavan uhan riivatessa maailmaa eräs mies ei ole jäänyt toimettomaksi, vaan hän on luonut syrjäisen kotinsa suojiin yhdessä vaimonsa ja poikansa kanssa tiukasti säännellyn turvapaikan.

Heidän toimintamallinsa joutuu pian testiin, kun epätoivoinen nuori perhe hakeutuu suojaan heidän luokseen.

Vainoharhaisuus ja epäluottamus alkavat kuitenkin vallata alaa, kun hengenvaarallinen uhka hiipii vääjäämättä lähemmäs myös heidän olinpaikkaansa.

Plussat:

+ kuvaus
+ musiikki ja äänimaailma

Miinukset:

- käsikirjoitus (jättää liikaa olennaista kertomatta)
- näyttelijäsuoritukset ja väkivaltaisuus
- ennalta-arvattavuus

2star.jpg

Lajityyppi: Kauhu

Ohjaaja: Trey Edward Shults

Pääosissa: Joel Edgerton, Carmen Ejogo, Kelvin Harrison, J., Christopher Abbott, Riley Keough

Kesto: 1 tuntia ja 37 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 30.6.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

PiratesoftheCaribbeanSalazarsRevenge.jpg

Johnny Depp palaa valkokankaalle kaikkien tunteman hurjapäisen antisankarin Jack Sparrow'n rooliin uudessa seikkailussa Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge.

Vauhdikkaassa tarinassa kovia kokenut kapteeni Jack on taas pulassa, kun hengenvaaralliset aavepiraatit kammottavan kapteeni Salazarin (Javier Bardem) johdolla onnistuvat pakenemaan Bermudan paholaiskolmiosta tarkoituksenaan tehdä selvää kaikista merirosvoista—erityisesti Jackista.

Jackin ainoa keino pelastua on etsiä tarunhohtoinen Poseidonin kolmikärki, mutta sen löytääkseen hänen on pitkin hampain yhdistettävä voimansa älykkään ja kauniin tähtitieteilijän Carina Smythin (Kaya Scodelario) sekä Kuninkaallisen laivaston uppiniskaisen merimiehen Henryn (Brenton Thwaites) kanssa.

Säälittävän pienen ja ränsistyneen purkkinsa Dying Gullin ruorissa kapteeni Jack toivoo paitsi kääntävänsä häntä viime aikoina piinanneen kovan onnen putken, myös pelastavansa henkikultansa kohdatessaan mahtavimman ja häijyimmän vastustajan, jonka on kuunaan tavannut.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ kuvaus ja visuaalisuus
+ puvustus ja lavastus

Miinukset:

- käsikirjoitus
- elokuvan kesto ( liian pitkä - alku erittäin hyvä ja lupaava, mutta loppu pitkästyttää ja pahasti)
- ennalta-arvattavuus

2star.jpg

Lajityyppi: Komedia, toiminta, seikkailu, fantasia

Ohjaaja: Joachim Rønning, Espen Sandberg

Pääosissa: Johnny Depp, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush, David Wenham, Orlando Bloom

Kesto: 2 tuntia ja 9 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 24.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Muistoja äidistäni

muistojaaidistani.jpg

Pitkän linjan elokuvantekijän, Marco Bellochion ohjaama Muistoja äidistäni on varmaotteisesti ohjattu draama, jolla on lämmin sydän.

Massimo on 10-vuotias torinolaispoika. Hän asuu kolmestaan rakkaan äidin ja etäisemmäksi jääneen isänsä kanssa. Perheen tasapaino järkkyy, kun syöpään sairastunut äiti menehtyy äkillisesti.

Massimo jatkaa koulunkäyntiä ja saa ystäviä, mutta äidin ikävä ei hälvene. Menetys on kuin varjo, joka seuraa Massimoa läpi elämän.

Elokuvan toisessa aikatasossa tapaamme aikuisen Massimon. Menestyneen ja pidetyn miehen silmissä asuu suru, jota mikään ei tunnu kirkastavan – kunnes eräänä päivänä hän tapaa Elisan.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ kuvaus
+ musiikki ja italiankielisyys

Miinukset:

- käsikirjoituksen epätasapainoisuus
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- ajoittainen ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka

Ohjaaja: Marco Bellocchio

Pääosissa: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifun, Emmanuelle Devos, Barbara Ronchi

Kesto: 2 tuntia ja 11 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 12.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Song to song

songtosong.jpg

Visionäärisen ohjaajan Terrence Malickin uusin elokuva sijoittuu Texasin Austinin musiikkipiireihin ja seuraa kahta risteytyvää kolmiodraamaa.

Provokatiivinen elokuva on tarina seksuaalisesta pakkomielteestä ja petoksesta. BV (Ryan Gosling) ja Faye (Rooney Mara) ovat nuoria lauluntekijöitä, jotka elävät on/off-suhteessa.

Kun BV kiinnostuu toisesta naisesta, Amandasta (Cate Blanchett), Faye kostaa salaa BV:n pahimman vihollisen, karismaattisen musiikkituottaja Cookin (Michael Fassbender) kanssa, joka on varastanut BV:n laulujen oikeudet. Cook sen sijaan on pakkomielteisesti nuoren Rhetta-nimisen (Natalie Portman) naisen pauloissa.

Tarinan edetessä osa hahmoista tuhoutuu seksuaalisten pakkomielteidensä ja kostonjanonsa vuoksi, samalla kun toiset löytävät elämän ja rakkauden kauneuden.

Elokuvassa näyttäytyy myös joukko muusikoita: Patti Smith, Lykke Li, the Black Lips, Iggy Pop, Florence and the Machine ja the Red Hot Chili Peppers.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ kuvaus

Miinukset:

- ohjaus ja leikkaus
- tunnettujen muusikkojen vilahtaminen elokuvassa tuntuu täysin turhalta kokonaisuutta ajatellen
- haastavaa katsottavaa (tästä elokuvasta joko pitää tai sitten ei pidä lainkaan)

2star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka, musiikki

Ohjaaja: Terrence Malick

Pääosissa: Ryan Gosling, Michael Fassbender, Rooney Mara, Natalie Portman, Haley Bennett, Christian Bale, Cate Blanchett, Boyd Holbrook, Val Kilmer, Benicio Del Toro, Holly Hunter

Kesto: 2 tuntia ja 8 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 28.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Riku Haikara (3D)

riku_haikara_juliste.jpg

Riku on haikaroiden adoptoima varpuspoika, joka uskoo olevansa mahtava haikara muiden joukossa. Kun haikarayhteisö alkaa valmistella muuttoa etelään, perhe joutuu kertomaan Rikulle totuuden. Hän on varpunen, eivätkä varpuset selviä pitkästä lennosta Afrikkaan.

Rohkea Riku päättää kuitenkin uhmata rajojaan ja seurata perhettään etelään. Vauhdikkaaseen seikkailuun mukaan tempautuvat omituinen Olga-pöllö mielikuvituskaverinsa Olegin kera, sekä diivaileva papukaija Kiki.

Hullunkurisia sattumuksia pursuilevan matkan varrella ystävykset oppivat ymmärtämään jotain uutta ystävyydestä, perheestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Riku Haikaran suomenkielisinä ääninä kuullaan Heljä Heikkinen (Riku), Tommi Korpela (isä-haikara), Antti Pääkkönen (Kiki), Rinna Paatso (Olga), Katja Aakkula (äiti-haikara) ja Alissa Kovalainen (untuvikko-Riku).

Elokuva sai maailman ensi-iltansa helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla Generation-kilpasarjassa.

Plussat:

+ koko perheen elokuva, joka soveltuu hyvin perheen pienemmillekin
+ käsikirjoitus ja 3D (elokuvan tärkeä sanoma tulee esille hyvin selkeästi)
+ kotimaiset ääninäyttelijät

Miinukset:

- korostaa hieman liikaa Euroopan erilaisuutta ja yksilöidenkin erilaisuutta
- elokuvan huumori ei avaudu helposti pienemmille katsojille

3star.jpg

Lajityyppi: Perhe-elokuva, animaatio, 3D

Ohjaaja: Toby Genkel, Reza Memari

Kesto: 1 tunti ja 24 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 28.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pingviinien matka 2

pingviinienmatka2.jpg

Pingviinien matka 2 on koskettava ja visuaalisesti näyttävä luontodokumentti keisaripingviinien pesinnästä.

Luc Jacquet'n ohjaama dokumentti on kuvattu Antarktiksen hyisen huikeissa maisemissa.

Oscar-palkitun Pingviinien matka –elokuvan jatko-osa soveltuu myös perheen pienimmille. Suomenkielisessä versiossa kertojana Heikki Kinnunen.

Plussat:

+ visuaalisuus
+ kuvaus (4K-resuluutio)
+ Heikki Kinnunen kertojana

Miinukset:

- rikkonainen käsikirjoitus ja kerronta
- elokuvan lyhyt kesto ( näiden viehättävien keisaripingviinien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin)

4star.jpg

Lajityyppi: Luontodokumentti

Ohjaaja: Luc Jacquet

Kesto: 1 tunti ja 22 minuuttia

Ikäraja: S

Ensi-ilta: 7.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

A United Kingdom

aunitedkingdom.jpg

Sisko maanittelee vastahakoisen Ruthin (Rosamund Pike) mukaansa juhliin. Savuisessa, jazz-musiikin täyttämässä huoneessa Ruth huomaa salskean lakiopiskelijan, Seretse Khaman (David Oyelowo). Sisko esittelee nuoret toisilleen.

Kipinät lentelevät, kun Ruth ja Seretse juttelevat, tanssivat ja rakastuvat. Nuorten suhde ei kuitenkaan ole ongelmaton.

Sen lisäksi, että 1940-luvun Lontoossa tummaihoisen miehen ja valkoihoisen naisen romanssi herättää pahennusta, Seretseä painaa raskas vastuu: nuorukainen on Betsuanamaan (nyk. Botswanan) kruununprinssi.

Asiat mutkistuvat, kun hallitsijan velvollisuudet kutsuvat Seretseä. Vanhempien ja valtioiden vastustuksesta huolimatta nuoret päättävät kuunnella sydäntään ja menevät naimisiin. Avioliitto johtaa kansainväliseen selkkaukseen.

Amma Asanten ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ kuvaus, puvustus ja lavastus
+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen pinnallisuus (tositarina kerrotaan kovin hillitysti)
- ennalta-arvattavuus
- todelliset rotuongelmat ja historian muutkin faktat käsitellään elokuvassa liian kevyin ottein

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka, elämäkerta

Ohjaaja: Amma Asante

Pääosissa: Rosamund Pike, David Oyelowo, Jack Davenport, Tom Felton, Laura Carmichael, Jack Lowden, Nicholas Lyndhurst

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 21.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Belko Experiment

belkoexperiment_juliste.jpg

Kieroutuneessa sosiaalisessa kokeessa 80 amerikkalaisen työntekijän ryhmä lukitaan yllättäen toimistotaloonsa Bogotassa Kolumbiassa.

Yrityksen sisäisestä kaiutinärjestelmästä kuuluva tuntematon ääni määrää heidät osallistumaan tappavaan peliin - joko tapat tai tulet tapetuksi.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- väkivaltaisuus ja verisyys
- vastenmielisin elokuva pitkään aikaan (miksi tällaisia elokuvia tehdään ja tuodaan ylipäänsä Suomeen valkokankaille sopii aiheestakin kysyä?)
- ennalta-arvattavuus

1star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, kauhu

Ohjaaja: Greg McLean

Pääosissa: John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Adria Arjona, John C. McGinley, Michael Rooker, Melonie Diaz, Josh Brener

Kesto: 1 tunti ja 29 minuuttia

Ikäraja: 18

Ensi-ilta: 21.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Vain maailmanloppu

vain_maailmanloppu_juliste.jpg

Kanadalais-ranskalaisessa draamaelokuvassa kuolemansairas kirjailija Louis palaa kotiin 12 vuoden jälkeen kertoakseen perheelleen lähestyvästä menehtymisestään.

Seuraa erikoinen sukukokous täynnä jännitteitä ja epäilyksiä.

Xavier Dolanin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään timanttinen kasti ranskalaisnäyttelijöitä, muiden muassa Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Gaspard Ulliel ja Nathalie Baye.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Gaspard Ulliel tekee hienon ja koskettavan roolin)
+ kuvaus ja erityisen voimakkaat lähikuvat

Miinukset:

- haastavaa ja piinavaa katsottavaa kaikessa aitoudessaan (katsoja tuntee kirjaimellisesti olevansa keskellä aitoa perhedraamaa)
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- pitkät monologit

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Xavier Dolan

Pääosissa: Gaspard Ulliel, Vincent Cassel, Marion Cotillard, Nathalie Baye, Lea Seydoux

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 14.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Three generations

threegenerations_fi_web_large.jpg

Perheen kuopus Ray (Elle Fanning) on aina tiennyt olevansa poika, vaikka hän onkin syntynyt tytön kroppaan. 16-vuotias Ray on elänyt jo vuosia pojan tavoin ja odottaa malttamattomana sukupuolen korjausprosessin ja hormonihoitojen alkamista.

Rayn yksinhuoltajaäiti Maggie (Naomi Watts) joutuu jäljittämään Rayn biologisen isän saadakseen lupaprosessin juridisen puolen hoidettua ja joutuu silmätysten oman kiperän ihmissuhdehistoriansa kanssa.

Huikea Dolly, Rayn lesbosuhteessa elävä isoäiti, joutuu – niin boheemi kuin onkin – pureskelemaan hänkin sitä faktaa, että hänellä on tyttärentyttären sijasta tyttärenpoika.

Matka muutokseen myllertää saman katon alla asuvan miltei täydellisen perheen suhteet, sillä se on jokaiselle perheenjäsenelle törmäyskurssi omaan identiteettiin ja henkilöhistoriaan.

Plussat:

+ elokuvan aihe aina tärkeä ja ajankohtainen
+ näyttelijäsuoritukset
+ elokuvan huumori

Miinukset:

- kliseinen ja heikko käsikirjoitus
- kuvaus
- ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Gaby Dellal

Pääosissa: Elle Fanning, Naomi Watts, Susan Sarandon

Kesto: 1 tunti ja 33 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 14.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Jacques -elämä merellä

jacques_juliste_wwf_final.jpg

Punaisesta piposta ja palkituista dokumenttielokuvista tunnetun legendaarisen Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvasta ei puutu upeita kuvia merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa.

Vuosi 1948. Jacques Cousteau (Lambert Wilson), hänen vaimonsa Simone (Audrey Tautou) ja pariskunnan kaksi poikaa asuvat paratiisissa, kauniissa talossa Välimeren rannalla. Mutta Cousteau on levoton. Hän ei voi ajatella mitään muuta kuin seikkailua.

Vedenalaisen hengityslaitteen kehitellyt mies haluaisi testata laitetta ja tutkia merten salaisuuksia sen avulla. Ja hän on valmis uhraamaan aivan kaiken unelmansa eteen.

Jo pikkupoikana Jacques-Yves Cousteau rakasti merta. Sairaalloisesta lapsesta kasvoi utelias ja peloton nuorukainen. Cousteausta tuli merivoimien sotilas, sukeltaja, merten tutkija, myöhemmin myös merten suojelija ja Oscar-palkittu elokuvantekijä.

Cousteaun keksinnöt vedenalaisista kameroista hengityslaitteisiin mullistivat maailmaa niin meren alla kuin maan päällä.

Calypso-laivan todellisena kapteenina pidetty vaimo, Simone, oli voimakastahtoinen nainen. Simone ja pariskunnan kaksi poikaa, Philippe (Pierre Niney) ja Jean-Michel (Benjamin Lavernhe) olivat ihmisläheiselle Cousteaulle kaikki kaikessa – vaikka salskealla tv-julkkiksella riittikin vientiä vähän joka satamassa.

Elokuvan lipputuotosta lahjoitetaan 5% WWF:n Itämeri-työlle.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ monien nuoruudenmuistojen punapipoinen mies on totisesti elokuvansa ansainnut
+ kuvaus, puvustus ja lavastus

Miinukset:

- ajoittainen pinnallisuus häiritsee
- kovin perinteinen elämänkertaelokuva, vaikka ei päätykkään päähenkilön kuolemaan
- elokuvan lopputekstien informaatio merien tilasta ja kuolemasta, huomioonottaen Calypso-aluksen oman miehistön tekemät ympäristörikokset, jotka sivuutetaan elokuvassa kokonaan

3star.jpg

Lajityyppi: Seikkailu, elämäkerta

Ohjaaja: Jérôme Salle

Pääosissa: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Benjamin Lavernhe, Laurent Lucas

Kesto: 2 tuntia ja 3 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 7.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Frantz

frantz.jpg

Pienessä saksalaisessa kylässä, heti ensimmäisen maailmansodan jälkeen, Anna vierailee sodassa kaatuneen sulhasensa haudalla päivittäin.

Eräänä päivänä nuori ranskalaismies Adrien ilmestyy haudalle kukkien kanssa. Hänen läsnäolonsa niin nopeasti saksalaisten häviön jälkeen herättää voimakkaita tunteita.

Francois Ozonin ohjaama FRANTZ palkittiin Venetsian elokuvajuhlilla viime syksynä ja äskettäin myös César-palkinnolla parhaasta kuvauksesta.

Plussat:

+ käsikirjoitus, puvustus, lavastus ja mustavalkokuvaus
+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Pierre Niney)
+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- elokuvan surumielisyys alusta alkaen loppuun asti

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: François Ozon

Pääosissa: Pierre Niney, Paula Beer

Kesto: 1 tunti ja 54 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 7.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Salesman

thesalesman_juliste.jpg

Iranilais-ranskalaisessa draamaelokuvassa pahaa-aavistamattoman nuorenparin elämä suistuu raiteiltaan heidän muutettuaan asuntoon, jonka entisen asukkaan epäillään harjoittaneen siinä prostituutiota.

Cannesin elokuvajuhlilla palkittiin sekä Asghar Farhadin käsikirjoitus että Shahab Hosseinin näyttelijänsuoritus. The Salesman voitti juuri parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ käsikirjoitus
+ ohjaus

Miinukset:

- kuvaus
- ajoittain liian ennalta-arvattava
- arkipäiväisyys

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys

Ohjaaja: Asghar Farhadi

Pääosissa: Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini, Babak Karimi

Kesto: 2 tuntia ja 4 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 24.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Neljä elementtiä - maa, tuli, vesi, ilma

neljaelementtia.png

Neljä elementtiä -dokumenttielokuva on matka neljään klassiseen elementtiin ainutlaatuisten ihmisten kautta.

Elokuvan päähenkilöiden unohtumattomat tarinat kertovat ystävyydestä ja unelmista, syntymästä ja kuolemasta. Ihmisistä äärimmäisten kokemusten ja suoritusten takana.

Plussat:

+ hieno kuvaus
+ tunnelmaa tuova musiikki

Miinukset:

- hieman liian ylilyövä käsikirjoitus ja kertojan monotonisuus
- eri elementtien ihmisten tarinoiden epätasapainoisuus häiritsee
- toiminnee paremmin tv-dokumenttina

2star.jpg

Lajityyppi: Dokumentti

Ohjaaja ja käsikirjoittaja: Natalie Halla

Kuvaaja: Teemu Liakka

Leikkaaja: Benjamin Mercer

Säveltäjä: Michael Haeringer

Kertoja: Turkka Mastomäki

Kesto: 1 tunti ja 13 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 17.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hidden Figures - varjoon jääneet

Hidden_Figures.jpg

Hidden Figures - varjoon jääneet on inspiroiva tositarina kolmesta periksiantamattomasta afroamerikkalaisesta naisnerosta, jotka tekivät käänteentekevää työtä NASA:lla.

Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorythy Vaughn (Octavia Spencer) ja Mary Jackson (Janelle Monáe) toimivat historiallisesti merkittävän operaation aivoina, kun astronautti John Glenn lähetettiin ensimmäisen kerran avaruuteen.

Tämä mullistava saavutus palautti kansallisen itsetunnon ja toi USA:n vahvasti mukaan avaruuskilpailuun Neuvostoliiton rinnalle.

Nämä ihmistietokoneiksikin kutsutut naiset kaatoivat aikanaan sukupuoli- ja roturaja-aitoja, ja ovat rohkaisseet tulevia sukupolvia tavoittelemaan unelmiaan.

Plussat:

+ vahvat näyttelijäsuoritukset
+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus
+ vaietun tositarinan paljastaminen (uskomatonta, että sen aika oli vasta nyt)

Miinukset:

- ikävä muistutus mustien ihmisten ja naistenkin rasistisesta kohtelusta 50 vuotta sitten
- ajoittain liian ennalta-arvattava
- olisi kaivannut hieman tiivistämistä (elokuva kestoltaan hieman liian pitkä)

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, historia

Ohjaaja: Theodore Melfi

Pääosissa: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae, Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons

Kesto: 2 tuntia ja 7 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 8.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Saattokeikka

saattokeikka.jpg

Vanha ja kiukkuinen Veikko tapaa sattumalta rappukäytävässä 17-vuotiaan Kamalin, joka on Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Veikko haluaa juhannukseksi mökille, Kamal isänsä luokse Nairobiin.

Veikko luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvin autokyydistä mökille. Yhteinen matka alkaa heti.

Kamalilla on mukana rahat ja passi Nairobin matkaa varten, mutta ensin Veikko on vietävä mökille. Matkan alussa toisiaan kyräilevät Kamal ja Veikko tutustuvat vähitellen ja huomaavat yllättäviä yhtäläisyyksiä toisissaan.

Kamal päätyy selvittämään Veikon ja hänen poikansa välirikkoa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan myös omaa perhettään ja päättämään, haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Saattokeikka on lämminhenkinen draamakomedia, jossa erilaisista taustoista tulevat päähenkilöt oppivat toisistaan ja alkavat ymmärtää erilaisuutta.

Plussat:

+ Heikki Nousiaisen roolityö
+ kuvaus
+ elokuvan huumori ja realismi

Miinukset:

- käsikirjoitus
- elokuvan kesto (olisi toiminut paremmin tiiviimpänä tv-elokuvana)
- ennakkoluulojen kärjistäminen ja hahmojen stereotypisointi

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaaja: Samuli Valkama

Pääosissa: Heikki Nousiainen, Noah Kin, Mikko Nousiainen, Saga Sarkola

Kesto: 1 tunti ja 18 minuuttia

Ikäraja: Sallitttu

Ensi-ilta: 10.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Salaisuuksien illallinen

salaisuuksienillallinen.jpg

Seitsemän vanhaa ystävystä kokoontuu saman illallispöydän ääreen. Illan aikana he päättävät olla täydellisen avoimia, laittaa puhelimet ruokapöydälle ja jakaa jokaisen tekstiviestin, sähköpostin ja puhelun sisällön toistensa kanssa.

Käy ilmi, että jokaisella on jotain salattavaa – ja illan mittaan salaisuudet alkavat paljastua. Tasapaino järkkyy ja ystävyydet joutuvat koetukselle.

Italiassa jättihitiksi osoittautunut elokuva on hykerryttävän osuva kuvaus ystävyydestä, rehellisyydestä ja valkoisista valheista.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ näyttelijöiden roolityöt
+ italiankielisyys

Miinukset:

- elokuvan loppu
- elokuvan kesto (liian lyhyt - tässä illallisseurueessa olisi viettänyt aikaa pitempäänkin)

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaaja: Paolo Genovese

Pääosissa: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Kasia Smutniak

Kesto: 1 tunti ja 37 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 3.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tom of Finland

tomoffinlandleffajuliste.jpg

Tom of Finland -elokuva on kaunis ja kiehtova kuvaus suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta kansainväliseen menestykseen.

Elokuvassa Touko palaa jatkosodasta kotiin synkkään ja moralistiseen Suomeen, jossa homoseksuaalisuus on laitonta. Itseään ja ystäviään huvittaakseen hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita, estottomia ja ylpeitä homomiehiä.

Piirrokset ovat Suomessa vaarallisia, joten Touko kätkee ne jopa sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky) siitä huolimatta, että sisarukset ovat hyvin läheisiä.

Mainostoimistossa työskentelevä Touko rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen), mutta joutuu salaamaan rakkaussuhteensa. Veli vannottaa Toukoa etsimään työlleen yleisön ja näin piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jossa hän saa ystäviensä avulla arvostusta taiteelleen.

Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratut teokset saavat suuren suosion ja synnyttävät kansanliikkeen.

Tom of Finland on eeppinen kertomus miehestä nimeltä Touko Laaksonen ja taiteilijasta nimeltä Tom of Finland. Tom of Finland -elokuva on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Plussat:

+ Touko Laaksonen on todellakin ansainnut kansainvälisen tason täyttävän elämäkertaelokuvansa
+ Pekka Strangin huikea roolityö Touko Laaksosena
+ realistinen kuvaus Suomen karusta homoseksuaalisuuden historiasta

Miinukset:

- elokuvan perusvire hieman liian surumielinen (olisi tarvinnut vastapainokseen iloisempia ja todenmukaisia "homomaisempia" kohtauksia)
- homoseksuaalista kanssakäymistä ja rakkaudentunnustuksia olisi toivonut näkevän enemmänkin Toukon ja elämänkumppanin välillä (keltaisten verhojen osto-kohtaus ja sen toteutus ei tosin voisi olla Suomessa ajankohtaisempi kuin juuri nyt)

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, elämäkerta

Ohjaaja: Dome Karukoski

Pääosissa: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky

Kesto: 1 tunti ja 55 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 24.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Moonlight

moonlight-poster-1.jpg

Moonlight on ajaton kertomus ihmisten välisestä yhteydestä ja itsensä löytämisestä. Elokuva kertoo herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

Elokuva pureutuu elinvoimaisesti amerikkalaiseen nykyelämään ja puntaroi voimakkaan henkilökohtaisella otteella identiteettiä, perhettä, ystävyyttä ja rakkautta.

Moonlight kuvaa koskettavalla tavalla niitä hetkiä, ihmisiä ja tuntemattomia voimia, jotka muovaavat elämäämme ja tekevät meistä sellaisia kuin olemme.

Moonlight on vuoden palkituimpia elokuvia. Se on palkittu mm. Critic's Choice Awardeilla (mm. paras ensemble), Gotham Awardeilla (mm. paras elokuva) ja Golden Globella (paras elokuva/draama). Lisäksi mm. The New York Times on valinnut Moonlightin vuoden parhaaksi elokuvaksi. Oscar-ehdokkuuksia elokuva keräsi peräti 8 kappaletta.

Plussat:

+ elokuvan aiheen tärkeys (koskettava elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan)
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ huikeat näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Barry Jenkins

Pääosissa: Naomie Harris, Andre Holland, Mahershala Ali, Janelle Monae, Ashton Sanders, Trevante Rhodes, Jharrel Jerome

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 10.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Fifty Shades Darker

Fifty_Shades_Darker.jpg

Kun sydänsuruista kärsivä Christian Grey yrittää houkutella epäileväisen Anastasia Steelen takaisin elämäänsä, Anastasialla on ehtonsa.

Heidän rakentaessaan luottamusta ja vakaata suhdetta salaperäiset hahmot Christianin menneisyydestä palaavat kuvioihin aikeenaan tuhota pariskunnan yhteinen tulevaisuus.

Plussat:

+ Eric Johnsonin ja Jamie Dornanin roolityöt
+ kuvaus ja lavastus

Miinukset:

- Dakota Johnsonin roolityö
- pehmopornomaisuus ja tv-sarjamaisuus
- elokuva ei todellakaan korvaa alkuperäisen romaanin lukuelämystä

2star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka, trilleri

Ohjaaja: James Foley

Pääosissa: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Tyler Hoechlin, Kim Basinger, Bella Heathcote, Hugh Dancy, Jennifer Ehle, Marcia Gay Harden, Max Martini, Eric Balfour, Eloise Mumford, Luke Grimes, Andrew Airlie, Rita Ora

Kesto: 1 tunti ja 58 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 10.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Toivon tuolla puolen

toivontuollapuolen_juliste_highres.jpg

Elokuva jakautuu kahteen tarinaan, jotka sattuman ajamana risteytyvät neljänkymmenen minuutin kohdalla. Ensimmäinen kertoo Khaledista (Sherwan Haji), nuoresta syyrialaisesta pakolaismiehestä, joka on menettänyt miltei koko perheensä ja lähes vahingossa ajautuu hiililaivan salamatkustajana Helsinkiin, jossa hakee turvapaikkaa ilman suuria toiveita vastaisesta elämästään.

Wikström (Sakari Kuosmanen), toinen päähenkilöistä, on viisissäkymmenissä oleva kauppamatkustaja (edustaa lähinnä miesten paitoja ja solmioita), joka jättää elokuvan alussa alkoholisoituneen vaimonsa ja ammattinsa, muuttuu hetkeksi pokerihaiksi ja siten saamillaan vähäisillä rahoilla hankkii kannattamattoman ravintolan helsinkiläisen laitakadun sisäpihan perältä.

Kun viranomaiset päättävät palauttaa Khaledin Aleppon raunioihin hän monien muiden tavoin päättää jäädä maahan laittomasti ja katoaa Helsingin kaduille, joilla kohtaa paitsi monenlaista rasismia myös puhdasta ystävällisyyttä.

Lopulta Wikström löytää miekkosen nukkumasta ravintolansa sisäpihalta ja näkee kenties murjotussa miehessä jotain itsestään, koska palkkaa tämän kapakkaansa siivoojaksi ja tiskariksi.

Hetken elämä näyttää valoisan puolensa, mutta pian kohtalo puuttuu peliin ja elokuva saa avoimen lopun, joka johtaa joko kunnialliseen elämään tahi hautausmaalle. Nurkkaan ajetulle ihmiselle molemmilla on puolensa.

Plussat:

+ elokuvan aiheen ajankohtaisuus ja tärkeys
+ tuttua ja turvallista Aki Kaurismäki-laatua
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan lyhyt kesto (Khaledin ja Wikströmmin seurassa olisi mieluusti viettänyt aikaa enemmänkin)
- musiikki ja musiikkivalinnat eivät yltäneet edellisten Kaurismäen elokuvien tasolle
- elokuvan tarinoissa olisi ollut ainesta tarpeeksi kahdelle itsenäisellekin elokuvalle, nyt tarinat jäävät hieman liian pintapuolisiksi

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Aki Kaurismäki

Pääosissa: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen

Kesto: 1 tunti ja 38 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 3.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

American Pastoral

American_Pastoral_juliste.jpg

American Pastoral perustuu Phillip Rothin samannimiseen, Pulitzer-palkittuun romaaniin.

Elokuva seuraa perheidylliä joka rikkoutuu 60-luvun yhteiskunnallisessa mullistuksessa. American Pastoral on arvostetun näyttelijän, Ewan McGregorin, esikoisohjaus, jossa hän myös esittää pääosaa, Seymour “Swede” Levovia.

Swede on entinen high schoolin urheilijatähti, naimisissa entisen kauneuskuningattaren, Dawnin, kanssa ja menestynyt liikemies. Kauniin kuoren alla perheessä kuitenkin myllertää – Sweden tytär Merry katoaa saamiensa väkivaltasyytteiden jälkeen ja Swede omistautuu tyttärensä etsintään ja perheen jälleenyhdistämiseen.

Se mitä Swede löytää, pakottaa hänet katsomaan elämäänsä ja muuttuvaa maailmaa uudesta näkökulmasta.

Plussat:

+ Dakota Fanningin roolityö tyttärenä
+ ohjaus
+ käsikirjoutus

Miinukset:

- Ewan McGregorin roolityö
- ei korvaa Pulitzer-palkitun romaanin lukuelämystä
- ajoittainen paikallaan junnaaminen

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, rikoselokuva

Ohjaaja: Ewan McGregor

Pääosissa: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, David Strathairn, Molly Parker, Uzo Aduba

Kesto: 1 tunti ja 48 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 20.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Viattomat

viattomat_juliste.jpg

Vuosi on 1945. Nuori, ranskalainen lääkäri Mathilde työskentelee Punaisella ristillä Puolassa auttaen sodasta selvinneitä.

Eräänä päivänä hän saa vieraakseen nunnan, joka pyytää hänen apuaan. Hänet johdatetaan luostariin, jossa odottaa vaiettu salaisuus.

Anne Fontainen ohjaama elokuva pohjautuu tositapahtumiin.

Plussat:

+ käsikirjoitus
+ puvustus ja lavastus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- synkkyys ja surumielisyys läpi koko elokuvan
- elokuvan siirappinen loppu
- ajoittainen paikallaan junnaaminen

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Anne Fontaine

Pääosissa: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne

Kesto: 1 tunti ja 56 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 20.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Armoton maa

ArmotonMaa2.jpg

Pieni kylä Länsi-Lapissa lähellä Ruotsin rajaa. Eläkkeelle jäävä poliisi Lasse kuulee, että taposta tuomittu Jaakko on vapautunut vankilasta. Kylää aikanaan terrorisoinut Jaakko on ajautumassa törmäyskurssille Lassen pojan Erkin kanssa.

Yrittäessään estää kahta nuorta miestä vahingoittamasta toisiaan, vanhojen tekojen sovittaminen ja perheen salaisuuden säilyttäminen ajavat Lassen kahden tulen väliin. Pelastaakseen poikansa hänen on kohdattava menneisyytensä virheet.

Lopullinen välien selvittely käydään Lapin armottomassa erämaassa.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ hyvät näyttelijäsuoritukset (Antti Holman huikea roolityö)
+ kuvaus ja visuaalisuus (uskomattomat maisemakuvaukset, joita olisi katsonut mieluusti enenmänkin)

Miinukset:

- elokuvan surumielisyys
- tahaton westernimäisyys

5star_2.jpg

Lajityyppi: Jännitys

Ohjaaja: Jussi Hiltunen

Pääosissa: Ville Virtanen, Antti Holma, Mikko Neuvonen, Jørgen Langhelle, Outi Mäenpää, Pernilla August, Malin Buska

Kesto: 1 tunti ja 30 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 20.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Split

split.jpg

Sivupersoonahäiriöstä kärsivien ihmisten henkinen jakautuminen on jo pitkään kiehtonut tiedemaailmaa.

Uskotaan, että joidenkin häiriötä potevien ihmisten eri persoonilla voi myös ilmetä erilaisia fyysisiä piirteitä. Yksi potilas voi omata laajan skaalan erilaisia henkisiä ja fysiologisia kokonaisuuksia.

Kevin (James McAvoy) on paljastanut luottopsykiatrilleen Karen Fletcherille (Betty Buckley) jo 23 erilaista persoonaa. Niiden kaikkien varjossa piileksii kuitenkin vielä yksi, joka esiin noustessaan hallitsee kaikkia muita ja pakottaa Kevinin kidnappaamaan kolme teinityttöä.

Tragedian kärjistyessä Kevin käy selviytymistaistelua sekä itseään että ulkomaailmaa vastaan, kun hänen sisäiset raja-aitansa alkavat murentua.

Ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja M. Night Shyamalan käsittelee aihetta Kuudennesta aistista ja Signsista tutulla vangitsevalla otteellaan.

Plussat:

+ James McAvoyn huikea roolityö sivupersoonineen
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ tiivistunnelmallisuus

Miinukset:

- kolmen kidnapatun teinitytön roolityöt
- kovin perinteinen trilleri
- elokuvan loppu

4star.jpg

Lajityyppi: Jännitys, kauhu

Ohjaaja: M. Night Shyamalan

Pääosissa: James McAvoy, Haley Lu Richardson, Anya Taylor-Joy, Jessica Sula, Kim Director, Betty Buckley

Kesto: 1 tunti ja 57 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 20.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

24 viikkoa

24viikkoa.jpg

24 viikkoa on koskettava draamaelokuva naisen elämän vaikeimmasta valinnasta. Astrid on kuudennella kuulla raskaana, kun odottamaton diagnoosi pakottaa hänet pohtimaan tulevaisuuttaan uudelleen.

Stand up -koomikko Astrid rakastaa työtään, manageri-miestään Markusta, yhdeksänvuotiasta tytärtään Neleä ja vitsailee lavalla toisesta raskaudestaan.

Kun käy ilmi, että vielä syntymätön lapsi ei olekaan terve, joutuvat Astrid ja Markus pohtimaan tulevaisuuttaan uudelleen. Alun luottavaisuus vaihtuu epäilyksi, kun diagnoosi paljastuu odotettua vakavammaksi.

Astrid on lopulta tilanteessa, jossa vain hän voi päättää vauvan elämästä. Astridilla on mahdollisuus valita, mutta hänen on pakko tehdä päätös.

24 viikkoa ei ole elokuva abortin puolesta tai sitä vastaan, vaan se pakottaa pohtimaan kysymystä, johon kukaan ei voi vastata toisen puolesta.

Koskettavan elokuvan käsikirjoitus on rakennettu perheiden, lääkäreiden ja kätilöiden haastatteluiden pohjalta.

Plussat:

+ elokuvan tärkeä ja aina ajankohtainen aihe itsessään
+ koskettavuus ja arkipäiväisyys
+ saksankielisyys

Miinukset:

- elokuva selkeästi tehty vain naisille (miehet kovin ulkopuolisia elokuvassa kaikein kaikkiaan)
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- käsikirjoituksen surumielisyys ja raskaus

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Anne Zohra Berrached

Pääosissa: Julia Jentsch, Bjarne Mädel, Johanna Gastdorf, Emilia Pieske, Maria-Victoria Dragus

Kesto: 1 tunti ja 42 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 13.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Live by Night

livebynight_juliste.jpg

Oscar-voittaja Ben Affleck (Argo) nähdään pääosassa hänen itse ohjaamassaan jännittävässä rikosdraamassa Live by Night.

Lisäksi Affleck on laatinut elokuvan käsikirjoituksen, joka perustuu Dennis Lehanen palkittuun menestyskirjaan; kyseessä on näiden kahden bostonilaistaustaisen tekijän toinen yhteistyö kiitetyn draaman Gone Baby Gone jälkeen.

Kaikki teot tässä maailmassa kostautuvat lopulta aina, mutta eivät koskaan niin kuin niiden odottaisi. Isällisten neuvojen kuunteleminen ei kuulu Joe Coughlinin luonteeseen.

Sen sijaan tämä I maailmansodan veteraani käy omaa yhteiskunnanvastaista taisteluaan lainsuojattomana siitä huolimatta, että sattuu olemaan Bostonin apulaispoliisipäällikön poika.

Joe ei ole kuitenkaan läpeensä paha; itse asiassa hän ei ole oikeastaan edes tarpeeksi paha menestyäkseen valitsemallaan uralla. Toisin kuin gangstereilla, joille hän kieltäytyy tekemästä hommia, hänellä on oikeudentajua ja avoin sydän, jotka molemmat kääntyvät häntä vastaan ja tekevät hänestä haavoittuvaisen kerta toisensa jälkeen – niin liiketoimissa kuin rakkaudessa.

Joe, joka on päättänyt vakaasti oikaista hänen ja hänen läheistensä kokemat vääryydet, ajautuu vaaralliselle polulle, joka ei mene yksiin hänen kasvatuksensa ja moraalinsa kanssa. Hän jättää Bostonin kylmät talvet taakseen ja ryhtyy kovapintaisine apureineen kampeamaan Floridan hiostavaa kuumuutta entistä kovemmille asteille.

Ja vaikka kosto saattaa maistua makeammalta kuin melassi, josta hänen trokaamansa rommi valmistetaan, Joe saa oppia kantapään kautta, että kaikella on hintansa.

Plussat:

+ Ben Affleckin vähäeleinen roolityö
+ kuvaus ja puvustus
+ käsikirjoitus ja ohjaus

Miinukset:

- käsikirjoituksen runsaus (elokuvassa useammankin elokuvan ainekset)
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, rikoselokuva

Ohjaaja: Ben Affleck

Pääosissa: Ben Affleck, Sienna Miller, Zoe Saldana, Elle Fanning, Chris Messina, Chris Cooper, Scott Eastwood, Anthony Michael Hall, Titus Welliver, Brendan Gleeson

Kesto: 2 tuntia ja 9 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 13.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

La La Land

la_la_land_juliste.jpg

La La Land -elokuva kertoo aloittelevan näyttelijän Mian (Emma Stone) ja omistautuneen jazz-muusikon Sebastianin (Ryan Gosling) tarinan. He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet.

Nykyhetken Los Angelesin päivittäisestä elämästä kertova alkuperäismusikaali tutustuttaa unelmien tavoittelun iloihin ja suruihin.

Oscar-®ehdokas Damien Chazellen käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille.

Plussat:

+ Ryan Goslingin ja Emma Stonen roolityöt, laulut ja tanssit
+ kuvaus ja visuaalisuus
+ musiikki

Miinukset:

- heikohko käsikirjoitus
- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka, musikaali

Ohjaaja: Damien Chazelle

Pääosissa: Emma Stone, Ryan Gosling, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons, John Legend, Finn Wittrock

Kesto: 2 tuntia ja 8 minuuttia

Ikäraja: S

Ensi-ilta: 13.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kuudes kerta

kuudeskerta_juliste.jpg

Kuudes kerta on elokuva naisesta joka osasi sanoa kyllä, ja miehestä, joka ei osannut sanoa ei.

Ricky Kalin on kiinteistönvälittäjä, joka rakastaa naisia. Annika Lahti on yksityisetsivä, ei niin kovin hyvä sellainen.

Annika on erikoistunut monimutkaisten suhteiden paljastamiseen, kauniisti sanottuna. Ricky on erinomainen myyntimies, jolla on kaksi kalenteria – työkalenteri ja kalenteri naisille.

Työkeikallaan Annika törmää kiinteistönvälittäjän ständiin. Asuntonäytössä ei turhaa aikailla: Annika haluaa pelkkää seksiä, ilman tunteita. Rickylle tämä on ihan fine.

Suhde toimii molemminpuolisessa yhteistyö- ja avunantosopimuksessa – kunnes tulee se kuuluisa kuudes kerta.

Plussat:

+ hyvät ja uskottavat näyttelijäsuoritukset
+ Helsinki-kuvaus ja musiikki
+ elokuvan realismi ja rehellisyys

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ajoittainen epäuskottavuus
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- tuhruiset seksikohtaukset

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaaja: Maarit Lalli

Pääosissa: Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi, Minna Haapkylä, Stig Rästa, Arja Saijonmaa, Dick Idman, Pirkka-Pekka Petelius, Esko Salminen, Reino Nordin, Aksa Korttila, Sebastian Rejman

Kesto: 1 tunti ja 48 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 6.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Great Wall 3D

thegreatwall.jpg

Henkeäsalpaavassa toimintaseikkailussa eliittiarmeija käy taistoon ihmiskunnan puolesta Kiinan muurin vaikuttavissa maisemissa.

Elokuvan päätähtenä nähdään Matt Damon, ja sen on ohjannut huikea visuaalinen tyylittelijä Zhang Yimou (Hero, Lentävien tikarien talo).

Yimoun ensimmäinen englanninkielinen elokuva on samalla suurin Kiinassa koskaan kuvattu tuotanto.

Plussat:

+ 3D-tehosteet ja digiefektit
+ visuaalisuus ja näyttävyys
+ elokuvan kesto (sopivan lyhyt)

Miinukset:

- Matt Damonin roolityö
- tarinan epäuskottavuus
- keinotekoisuus

3star.jpg

Lajityyppi: Seikkailu, fantasia

Ohjaaja: Yimou Zhang

Pääosissa: Matt Damon, Tian Jing, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Andy Lau, Han Lu

Kesto: 1 tunti ja 44 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 6.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaikenkattava kauneus

kaikenkattava_kauneus_juliste.jpg

Menestynyt newyorkilainen mainostoimiston johtaja vetäytyy täysin omiin oloihinsa kohdattuaan valtavan henkilökohtaisen tragedian. Tilanteesta huolestuneet ystävät yrittävät epätoivoisesti saada häneen yhteyttä, mutta mies etsii vastauksia universumilta kirjoittamalla kirjeitä Rakkaudelle, Ajalle ja Kuolemalle.

Vasta kun hän alkaa saada kirjeisiinsä odottamattomia henkilökohtaisia vastauksia, hän alkaa ymmärtää, kuinka nämä kolme asiaa nivoutuvat toisiinsa ihmisen elämässä, ja kuinka raskaimpaankin menetykseen voi kätkeytyä pisara kauneutta.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ kuvaus
+ elokuvan sanoma

Miinukset:

- elokuvan loppu
- elokuvan siirappimaisuus ja epäuskottavuus

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: David Frankel

Pääosissa: Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, Kate Winslet, Helen Mirren

Kesto: 1 tunti ja 37 minuuttia

Ikäraja: Sallittu

Ensi-ilta: 28.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaikki mitä rakastimme

kaikki_mita_rakastimme_juliste.jpg

Oscar-voittaja Marion Cotillard loistaa todellisen rakkauden perään haikailevan Gabriellen roolissa Milena Agusin romaaniin pohjautuvassa draamassa, joka kilpaili Kultaisesta palmusta Cannesin elokuvajuhlien arvostetussa pääkilpasarjassa.

Etelä-Ranska 1950-luvulla. Intohimoisen ja herkän Gabriellen vanhemmat antavat hänet vaimoksi Josélle, jonka he uskovat tekevän Gabriellesta kunniallisen naisen.

Vaikka yhteiskunta hänen ympärillään pitää unelmointia tosirakkaudesta hävyttömänä ja jopa merkkinä hulluudesta, Gabrielle vannoo, ettei koskaan rakastaisi Joséa.

Pian häidensä jälkeen Gabrielle kohtaa Andrén, komean pianoa soittavan sotaveteraanin, josta tulee hänen elämänsä rakkaus.

Mutta voiko hän paeta tukahduttavaa avioliittoaan karkuun Andreń kanssa, ja saada kaiken mistä on aina haaveillut?

Plussat:

+ Marion Cotillardin ja Louis Garrelin roolityöt
+ käsikirjoitus
+ kuvaus ja elokuvan musiikki

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka

Ohjaaja: Nicole Garcia

Pääosissa: Marion Cotillard, Louis Garrel, Alex Brendemühl

Kesto: 2 tuntia ja 1 minuutti

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 23.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Elle

elle_juliste.jpg

Michèle vaikuttaa yhdeltä niistä naisista, joita mikään ei voi horjuttaa. Suuren videofirman johdossa hän hallinnoi sekä liiketoimiaan että rakkauselämäänsä yhtä rautaisella otteella. Jouduttuaan kotonaan tuntemattoman miehen hvökkäyksen kohteeksi, Michèle jatkaa elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Itsepäisesti hän alkaa kuitenkin jäljittää hyökkääjäänsä, mikä johdattaa heidät molemmat kieroon leikkiin, joka voi minä hetkenä hyvänsä muuttua tappavaksi.

Isabelle Huppert on vangitseva Paul Verhoevenin provokatiivisen psykologisen trillerin Elle pääosassa. Elokuva oli Ranskan ehdokas parhaan ulkomaisen elokuvan 2016 Oscar-palkinnon saajaksi.

Plussat:

+ Isabelle Huppertin huikea roolityö
+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus
+ elokuvan rohkeus, rehellisyys ja musta huumori

Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- elokuvan raiskauskohtaukset ja väkivaltainen seksi järkyttänee osaa katsojista

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys

Ohjaaja: Paul Verhoeven

Pääosissa: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Christina Bech

Kesto: 2 tuntia ja 11 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 9.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Vakava leikki

vakavaleikki.jpg

Tukholma 1900-luvun alussa. Arvid ja Lydia rakastuvat toisiinsa tulisesti. Heitä yhdistää unelma puhtaasta ja kesyttömästä rakkaudesta. Suuri rakkaus kuitenkin haihtuu, kun yhteiskunnan säännöt estävät paria solmimasta avioliittoa.

Kymmenen vuotta myöhemmin Arvid ja Lydia ovat molemmat perheellisiä ja tahoillaan naimisissa. Parin kohdatessa uudelleen intohimo osoittautuu velvollisuuksia voimakkaammaksi ja Arvid ja Lydia aloittavat suhteen.

Tällä vakavalla leikillä on arvaamattomia seurauksia kaikille osallisille. Vakava leikki on intohimoinen rakkaustarina vaihtoehdoista, valinnoista ja päätösten seurauksista.

Hjalmar Söderbergin klassikkoromaaniin perustuva katkeransuloinen rakkaustarina on koskettanut lukijoita jo yli vuosisadan ajan.

Elokuvan on ohjannut näyttelijänäkin tunnettu Pernilla August (Sovinto, tv-sarja Perilliset).

Plussat:

+ puvustus ja lavastus
+ näyttelijäsuoritukset
+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- elokuva ei korvaa kirjasta saatua lukuelämystä

4star.jpg

Ohjaaja: Pernilla August

Pääosissa: Karin Franz Körlof, Sverrir Gudnason, Michael Nyqvist, Mikkel Boe Følsgaard, Liv Mjönes

Kesto: 1 tunti ja 56 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 2.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

EPUT- elokuva

eputelokuva.jpg

EPUT on elokuva suomirockin jättiläisestä, jonka musiikin tuntee jokainen, mutta tarinat biisien takaa vain harva. Elokuva kuljettaa katsojan bändin historian läpi alkaen jo lapsuusvuosista.

Eput päästävät katsojan elokuvan kautta paikkoihin, minne kameroilla ei ole aiemmin ollut asiaa ja avaavat historiaansa avoimesti, myös sen vaikeita aiheita.

EPUT ei ole vain fanielokuva bändistä. Se on myös koskettava kuvaus veljeydestä, kun kaksi hyvin erilaista veljestä yrittää mahtua samaan bändiin.

Ennen kaikkea se on kuvaus intohimoisesta halusta soittaa, soittamisen vimmasta, joka alkumetreillä voitti soittotaidotkin.

Plussat:

+ dokumentin rehellisyys ja avoimuus
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ luonteva ja ihmimillinen dokumentti Suomi-rockin legendasta

Miinukset:

- elokuvan kesto (kovin lyhyt ottaen huomioon bändin historian)
- Eppujen kappaleita kokonaisuudessaan olisi mieluusti kuunnellut dokumentissa enemmänkin

5star_2.jpg

Ohjaaja: Saku Pollari

Pääosissa: Martti Syrjä, Pantse Syrjä, Juha Torvinen, Aku Syrjä, Sami Ruusukallio

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Ikäraja: S

Ensi-ilta: 2.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Yön eläimet

yonelaimet.jpg

Tom Ford on käsikirjoittanut ja ohjannut tyylikkään ja tummasävyisen trillerin, joka tutkii häilyviä rajoja rakkauden ja koston ja toisaalta koston ja pelastuksen välillä.

Amy Adams ja Jake Gyllenhaal näyttelevät päärooleja eronneena avioparina, joka joutuu kohtaamaan synkkiä totuuksia toisistaan ja itsestään.

Susan Morrow toimii taidekauppiaana Los Angelesissa ja elää yltäkylläistä mutta epätyydyttävää elämää uuden miehensä rinnalla. Eräänä viikonloppuna, miehen lähdettyä jälleen yhdelle loputtomista liikematkoistaan, Susan löytää postilaatikosta paketin, jota ei ole tilannut.

Paketissa on romaani “Yön eläimet”. Kirjan on kirjoittanut Susanin ex-mies Edward Sheffield, johon Susan ei ole pitänyt yhteyttä vuosiin. Käsikirjoituksen mukana tulee Edwardilta viesti, jossa Susania pyydetään lukemaan teos ja ottamaan yhteyttä.

Romaani on omistettu Susanille, mutta sen sisältö on väkivaltaista ja järkyttävää. Edwardin teksti koskettaa Susania, joka ei voi olla muistelematta intiimejä hetkiä parin rakkaustarinassa. Susan alkaa tutkia sisintään ja pohdiskella nykyistä elämäänsä ja uraansa pintakiiltoa syvemmältä.

Kirja alkaa tuntua eräänlaiselta kostolta, joka pakottaa hänet kyseenalaistamaan valintojaan ja herättää uuteen hehkuun rakkauden, jonka hän luuli jo hiipuneen. Tarina huipentuu välienselvittelyyn, joka määrittelee sankarin roolit sekä kirjan tarinassa että Susanin omassa elämässä.

Yön eläimet voitti tuomariston palkinnon Venetsian elokuvajuhlilla.

Plussat:

+ Jake Gyllenhaalin ja Amy Adamsin loistavat roolityöt
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ elokuvan kuvaus ja visuaalisuus

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Ohjaaja: Tom Ford

Pääosissa: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Laura Linney, Isla Fisher, Armie Hammer, Karl Glusman, Andrea Riseborough, Michael Sheen

Kesto: 1 tunti ja 57 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 2.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Liittoutuneet

liittoutuneet.jpg

Vuosi 1942, Pohjois-Afrikka. Tiedustelu-upseeri Max Vatan ( Brad Pitt) kohtaa ranskalaisen vastarintataistelijan Marianne Beausejourin (Marion Cotillard) vaarallisen tehtävän yhteydessä vihollisen maaperällä.

Myöhemmin Max ja Marianne tapaavat uudelleen Lontoossa, mutta heidän suhteensa joutuu koetukselle sodan äärimmäisten paineiden alla.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus
+ Marion Cotillardin roolityö
+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen sotaelokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- Brad Brittin turhan vähäeleinen roolityö
- kokonaisuutena hieman liian laskelmoidun oloinen

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, toiminta, jännitys, romantiikka

Ohjaaja: Robert Zemeckis

Pääosissa: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Lizzy Caplan, Matthew Goode

Kesto: 2 tuntia ja 5 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 25.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hacksaw Ridge - aseeton sotilas

hacksaw_ridge-aseetonsotilas.jpg

Mel Gibsonin väkeväksi paluuksi nimitetty Hacksaw Ridge kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan nuoresta amerikkalaissotilaasta Desmond T. Dossista (Andrew Garfield), joka kieltäytyy tarttumasta aseeseen Okinawan taistelussa.

Dossista tuli ensimmäinen moraalisista ja eettisistä syistä aseista kieltäytynyt sotilas, joka palkittiin rohkeudestaan toisen maailmansodan jälkeen.

Hacksaw Ridge sai ensi-iltansa Venetsian kansainvälisillä elokuvajuhlilla, jossa se otettiin vastaan myrskyisten suosionosoitusten kera.

Plussat:

+ realistisen sodankäynnin kuvaaminen antaa totuudenmukaisen kuvan sodasta
+ käsikirjoitus (perustuu tositapahtumiin) ja kuvaus
+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan

Miinukset:

- näyttelijäsuoritukset
- liiallinen uskonnon korostaminen pitkin elokuvaa

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, sota

Ohjaaja: Mel Gibson

Pääosissa: Andrew Garfield, Teresa Palmer, Luke Bracey, Sam Worthington

Kesto: 2 tuntia ja 11 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 18.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Accountant

the-accountant-poster.jpg

Christian Wolff ( Ben Affleck) on matemaattinen nero, joka tulee paremmin toimeen numeroiden kuin ihmisten kanssa. Hän toimii kirjanpitäjänä eräille maailman vaarallisimmista rikollisjärjestöistä kulissinaan pikkukaupungissa sijaitseva kirjanpitotoimisto.

Kun Ray Kingin (J. K. Simmons) johtama valtiovarainministeriön rikostorjuntayksikkö alkaa päästä Christianin kannoille, hän ottaa vastaan toimeksiannon lailliselta asiakkaalta.

Kyseessä on huippuluokan robotiikkayritys, jonka kirjanpidossa työskentelevä henkilö (Anna Kendrick) on löytänyt miljoonien dollarien eroavuuden yrityksen tileiltä. Mitä lähemmäs totuutta Christian pääsee tilejä setviessään, sitä enemmän alkaa ihmisiä kuolla kirjanpitoon liittyvien salaisuuksien vuoksi.

Plussat:

+ Ben Affleckin vakuuttava ja vähäeleinen roolityö
+ kuvaus ja ohjaus
+ autismin esille tuonti elokuvan keinoin ja elokuvan yllättävät juonikäänteet

Miinukset:

- käsikirjoituksen runsaus ( elokuvassa useammankin elokuvan ainekset)
- kovin perinteinen jännityselokuva
- kohtauksien lyhytkestoisuus

4star.jpg

Lajityyppi: toiminta, jännitys, rikoselokuva

Ohjaaja: Gavin O'Connor

Pääosissa: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, John Lithgow, Jeffrey Tambor

Kesto: 2 tuntia ja 8 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 11.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

A Monster Calls

AMonsterCalls.jpg

A Monster Calls on Patrick Nessin palkittuun kirjaan perustuva elokuva 12-vuotiaasta Conor O’Malley:sta (Lewis MacDougall), jonka äiti (Felicity Jones) on vakavasti sairas.

Äidin sairastellessa Conor joutuu asumaan tylyn isoäitinsä (Sigourney Weaver) kanssa – isä kun asuu toisella puolella maata uuden perheensä kanssa. Tilannetta ei helpota, että koulussa hiljaista piirtelijäpoikaa kiusataan.

Yllättäen Conorin avuksi tulee odottamaton tukija. Eräänä yönä Conorin ikkunasta näkyvä ikivanha puu herää henkiin. Puu (äänenä Liam Neeson) lupaa kertoa Coronille kolme tarinaa – aina seitsemän minuuttia yli keskiyön – yhden kerrallaan.

Puuhirviö myös vaatii, että Conorin pitää kolmen tarinan päätteeksi kertoa oma tarinansa. Tarinoiden avulla Conor löytää rohkeuden ja luottamuksen elämään. Hirviön sanoin: tarinat ovat villeintä mitä on.

Plussat:

+ elokuvan visuaalisuus
+ Lewis MacDougallin hieno roolityö
+ Liam Neesonin puun äänenä

Miinukset:

- perinteinen fantasia-elokuva
- käsikirjoituksen synkkyys
- elokuva raskasta ja haastavaa katsottavaa nuoremmille katsojille

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, fantasia

Ohjaaja: J.A. Bayona

Pääosissa: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Liam Neeson

Kesto: 1 tunti ja 49 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 4.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Paras ystäväni Truman

Paras_ystavani_Truman_juliste.jpg

Lapsuudenystävät Julian (Ricardo Darin) ja Tomas (Javier Cámara) tapaavat vuosien jälkeen uudestaan. He ovat rakentaneet omat elämänsä Atlantin eri puolille, mutta silti tuntuu, kun he eivät koskaan olisi eronneet.

He viettävät muutaman unohtumattoman päivän nauraen, muistellen ja itkien.

Paras ystäväni Truman oli viime vuoden katsotuimpia elokuvia Espanjassa. Truman voitti myös 5 ”Espanjan Oscaria”, Goya patsasta: Truman palkittiin parhaana elokuvana, Gay parhaana ohjaajana sekä parhaana käsikirjoittajana. Darin ja Camara nappasivat parhaiden näyttelijöiden palkinnot.

Plussat:

+ tärkeä elokuva ystävyydestä ja luopumisesta kuoleman lähestyessä
+ Ricardo Darinin ja Javier Cámaran roolityöt
+ käsikirjoitus, ohjaus ja espanjankielisyys

Miinukset:

- elokuvan loppu
- elokuvan kesto (liian lyhyt - olisi mieluusti seurannut ystävysten aikaa enemmänkin)

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama

Ohjaaja: Cesc Gay

Pääosissa: Ricardo Darin, Javier Camara, Dolores Fonzi, Alex Brendemühl, Oriol Pla

Kesto: 1 tunti ja 49 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 4.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years

thebeatleselokuva.jpg

Huimalla urallaan mm. kaksi Oscar-palkintoa voittanut Ron Howard on ohjannut dokumenttielokuvan yhdestä kaikkien aikojen suurimmista rock-yhtyeistä. Brittinuorukaisten vuonna 1960 perustama The Beatles tuli ja valloitti maailman myrskyn lailla 1960-luvun alkuvuosina.

Elokuva on koostettu ennen näkemättömästä arkistomateriaalista, joka sisältää niin musiikkia, haastatteluja kuin katkelmia vuosien 1963–66 välillä toteutetuista 250 konsertista.

Elokuvan lopputekstien päätyttyä nähdään puolituntinen taltiointi yhtyeen legendaariselta Shea-stadionin keikalta vuodelta 1965. Keikkataltioinnin kuva ja ääni on restauroitu 4K-formaattiin.

Plussat:

+ ennen näkemättömät arkistomateriaalit
+ puolituntinen keikkataltio vuodelta 1965
+ käsikirjoitus ja toteutus

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian lyhyt - The Beatlesin tarinaa katsoisi mieluusti enemmänkin)
- dokumentin keskittyminen vain vuosiiin 1963-1966 ( yhtyeen jälkimmäisistäkin vuosista olisi kiinnostavaa tietää enemmän samankaltaisen dokumentin tavoin)

5star_2.jpg

Lajityyppi: Dokumentti, musiikki

Ohjaaja: Ron Howard

Pääosissa: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison

Kesto: 2 tuntia ja 18 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 4.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Girls lost

girlslost.jpg

Teini-ikäiset ystävykset Kim, Bella ja Momo häilyvät lapsuuden ja aikuisuuden rajamailla. Kesäiltaisin he kokoontuvat Bellan kasvihuoneeseen, vapaalle vyöhykkeelle, jossa kaikki saavat olla sellaisia kuin ovat ympäristön paineista välittämättä.

Kun Bella eräänä päivänä tilaa postimyynnistä erikoisia siemeniä, tyttöjen elämä muuttuu.

Siemenistä versoava kasvi on kaikkea muuta kuin tavallinen. Se avaa heille ovet poikien maailmaan.

Elokuva perustuu Jessica Schiefauerin palkittuun romaaniin Pojat.

Plussat:

+ elokuvan rohkea aihe itsessään ja sen esille tuominen
+ nuorten tyttöjen ja varsinkin nuorten poikien uskottavat roolityöt
+ ohjaus ja musiikki

Miinukset:

- kuvaus (ajoittainen hämäryys ja pimeys häiritsee liikaa)
- elokuvan synkkä loppu
- oudon kukan siemenen ja nesteen tarina epäuskottava

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Alexandra-Therese Keining

Pääosissa: Tuva Jagell, Emrik Öhlander, Louise Nyvall, Alexander Gustavsson, Wilma Holmén, Vilgot Ostwald Vesterlund, Mandus Berg, Adam Dahlgren, Filip Vester

Kesto: 1 tunti ja 46 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 28.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Äpärä

apara.jpg

Simo ja Jonna ovat rakastunut nuoripari. Tavallisen perhepäivällisen tunnelma muuttuu anoppilassa peruuttamattomasti, kun paljastuu, että Simon äidillä ja Jonnan isällä on saattanut olla suhde.

Alkaa johtopäätösten vyyhti ja jokainen yrittää hallita tilannetta omalla harkitsemattomalla tavallaan. Simon tilannetta ei pelasta edes perheen musta lammas, Jori, joka kantaa oman kortensa kekoon todistamalla hulluuteen asti intohimoista tarvettaan tulla rakastetuksi.

Äpärä on häikäilemätön ja järisyttävä draamatrilleri epätoivoisesta maailmasta, jääräpäisyyden palkasta ja siitä, mitä jätämme lapsillemme.

Plussat:

+ elokuvan rohkea aihe ja sen esille tuominen
+ Satu Silvon ja Eppu Pastisen roolityöt
+ ohjaus

Miinukset:

- kuvaus (ajoittainen hämäryys ja pimeys häiritsee liikaa)
- käsikirjoitus (pääparin tarinaa olisi seurannut enemmänkin, Jonnan veljen tarinaa ei niinkään)
- elokuvan kesto (liian lyhyt, tarina olisi tarvinnut enemmän aikaa kehittyä vieläkin paremmaksi)

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys

Ohjaaja: Samppa Batal

Pääosissa: Eppu Pastinen, Krista Hannula, Satu Silvo, Anssi Niemi, Jonathan Hutchings, Anna Böhm

Kesto: 1 tunti ja 37 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 28.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Jack Reacher: Paluu päämajaan

JackReacherPaluupaamajaan.jpg

Jack Reacher (Tom Cruise) palaa jakamaan omanlaistaan oikeutta odotetussa jatko-osassa Jack Reacher: Paluu päämajaan.

Majuri Susan Turner (Cobie Smulders) johtaa Reacherin vanhaa tutkimusyksikköä. Kun Turner pidätetään maanpetoksesta epäiltynä, hänen viattomuuteensa uskovan Reacherin on autettava häntä pakenemaan vankilasta ja paljastettava suuri hallituksen salaliitto puhdistaakseen nimensä ja pelastaakseen ihmishenkiä.

Paetessaan Turnerin kanssa lain kouraa Reacher löytää menneisyydestään salaisuuden, joka saattaa muuttaa hänen elämänsä.

Elokuva perustuu kirjailija Lee Childin menestyksekkääseen Jack Reacher -kirjasarjaan, jonka osia on myyty yli sata miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Plussat:

+ kuvaus ja leikkaus
+ Patrick Heusingerin uskottava roolityö ammattitappajana

Miinukset:

- väkivaltaisuus (turruttaa katsojan jo puolen tunnin jälkeen)
- Tom Cruisen roolityön epäuskottavuus
- henkilöhahmojen pinnallisuus

1star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys

Alkuperäinen nimi: Jack Reacher: Never Go Back

Ohjaaja: Edward Zwick

Pääosissa: Tom Cruise, Cobie Smulders, Aldis Hodge, Danika Yarosh, Patrick Heusinger, Holt McCallany

Kesto: 1 tunti ja 58 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 21.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

kaneliakainaloon.jpg

Supersuositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu nähdään ensimmäistä kertaa valkokankailla. Elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa.

Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys. Veera on kuitenkin jouluruuhkien vuoksi myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein.

Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon.

Plussat:

+ elokuvan huumori ja piristävä sanailu
+ kuvaus
+ Eedit Patrakan, Sulevi Peltolan ja Pirjo Lonkan roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus
- Antti Holman ja Riku Niemisen roolityöt
- liika lapsellisuus (katsoin elokuvan tarhaikäisten ja ekaluokkalaisten seurassa ja pojat eivät jaksaneet keskittyä elokuvaan juuri lainkaan - tytöt jaksoivat paremmin)

2star.jpg

Lajityyppi: Komedia, perhe-elokuva

Ohjaaja: Rike Jokela

Pääosissa: Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen, Ville Myllyrinne, Tommi Korpela

Kesto: 1 tunti ja 11 minuuttia

Ikäraja: Sallittu

Ensi-ilta: 19.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Inferno

inferno_juliste.jpg

Oscar®-voittaja Ron Howard palaa ohjaajaksi Dan Brownin (Da Vinci -koodi) menestyksekkään Robert Langdon -sarjan viimeisimpään romaaniin perustuvassa elokuvassa Inferno, jossa kuuluisa symbologi Langdon (Tom Hanks) tutkii itsensä Danten jäljille vieviä johtolankoja.

Kun Langdon herää italialaisessa sairaalassa muistinsa menettäneenä, hän turvautuu tohtori Sienna Brooksin (Felicity Jones) apuun saadakseen muistikuvansa takaisin.

Yhdessä he kiertävät Eurooppaa käyden kisaa kelloa vastaan voidakseen estää mielipuolta rikollista päästämästä valloilleen virusta, joka surmaisi puolet koko maapallon väestöstä.

Plussat:

+ kuvaus ja ohjaus
+ Firenzessä, Venetsiassa ja Istanbulissa kuvatut kohtaukset
+ Danten teosten ja historian kerronta

Miinukset:

- Tom Hanksin väsähtänyt roolityö
- nopeatempoinen eteneminen hengästyttää katsojan
- perinteiset takaa-ajokohtaukset

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys

Ohjaaja: Ron Howard

Pääosissa: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Ben Foster, Sidse Babett Knudsen

Kesto: 2 tuntia ja 2 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 14.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Syysprinssi

syysprinssi_juliste_net_.jpg

Syysprinssi-elokuvassa nuoret kirjailijanalut ja kulttuuriprovokaattorit Inka (Laura Birn) ja Juhana (Lauri Tilkanen) rakastuvat palavasti, ja kiihkeästä suhteesta tulee molemmille elämän muuttava kokemus.

Mutta rakkauden huipulla Inka alkaa ymmärtää, että heidän hullu rakkautensa onkin muuttumassa Juhanan hulluudeksi.

Elokuva sijoittuu vuosiin 1980-1981, jolloin punk-liike ja uusi aalto olivat rantautuneet Suomeen ja nuoret taiteilijat hakivat kiihkeästi paikkaansa yhteiskunnassa. Haluttiin irti 70-luvun poliittisesti tunkkaisista asetelmista ja haastettiin suuria ikäluokkia.

Tämän murroksen barrikadeilla kaksi nuorta esikoiskirjailijaa kohtasi toisensa ja koki lyhyen mutta intohimoisen, kauniin mutta myös rujon rakkauden.

Alli Haapasalon ohjaama elokuva pohjautuu Anja Snellmanin (Kauranen) samannimiseen menestysromaaniin, joka julkaistiin vuonna 1996.

Plussat:

+ Laura Birnin ja Lauri Tilkasen roolityöt
+ uskottava ajankuvaus 80-90-luvun Helsingin kulttuuripiireistä
+ Lapinlahden sairaalassa kuvatut kohtaukset

Miinukset:

- puvustus
- elokuvan kesto (enemmänkin olisi jaksanut katsoa rakkaustarinaa) ja kohtauksien lyhytkestoisuus
- Tavastialla ja Vanhan kuppilassa kuvatut kohtaukset

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Alli Haapasalo

Pääosissa: Laura Birn, Lauri Tilkanen, Johannes Holopainen, Olavi Uusivirta, Paula Vesala

Kesto: 1 tunti ja 34 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 14.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Nainen junassa

nainenjunassa.jpg

Paula Hawkinsin menestysjännäriin perustuvassa elokuvassa avioerosta hitaasti toipuva Rachel (Emily Blunt) matkustaa töihin päivästä toiseen samalla paikallisjunalla.

Junan ikkunasta hän alkaa seurata radanvarren talossa asuvaa pariskuntaa, jolle kuvittelee mielessään täydellisen onnellisen elämän.

Eräänä päivänä hän näkee jotain järkyttävää, mikä muuttaa kaiken.

Plussat:

+ Emily Bluntin roolityö
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ elokuvan aiheen tärkeys ja uskollisuus alkuperäiselle kirjalle

Miinukset:

- kuvaus
- takaumien ja tapahtumien ajoittainen sekavuus
- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Lajityyppi: Jännitys, trilleri

Ohjaaja: Tate Taylor

Pääosissa: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Luke Evans, Laura Prepon, Allison Janney, Lisa Kudrow, Edgar Ramirez

Kesto: 1 tunti ja 52 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 7.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Deepwater Horizon

deepwater_horizon.jpg

Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Meksikonlahden öljynporauslautalla 20. huhtikuuta 2010 tapahtuneesta onnettomuudesta; lautalla työskennelleiden rohkeudesta ja urheudesta äärimmäisen katastrofin edessä.

Plussat:

+ kuvaus
+ toiminnallisuus alusta loppuun saakka
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- perinteinen toimintaelokuva
- elokuvan keskittyminen yksinomaan öljyporauslautan tapahtumiin
- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus

2star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys

Ohjaaja: Peter Berg

Pääosissa: Mark Wahlberg, Dylan O'Brien, Kate Hudson, John Malkovich, Kurt Russell, Gina Rodriguez, Ethan Suplee, Joe Chrest

Kesto: 1 tunti ja 47 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 30.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pahan kukat

pahankukat.jpg

Pahan kukat on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa.

Elokuvan keskeinen hahmo on 15-vuotias Sipe, jonka koskettava suhde velipuoleensa ja vanhempiinsa muodostaa tarinan ytimen. Uhka poreilee pinnan alla koko ajan, kunnes levottomuudet purkautuvat väkivaltaisuuksiin ja mellakoihin - kohtalokkain seurauksin.

Plussat:

+ kuvaus ja leikkaus
+ Eero Ahon, Junon ja Viljami Nojosen roolityöt

Miinukset:

- epäuskottava käsikirjoitus
- ylikorostettu lähiöiden ankeus ja rikollisuus
- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus

2star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Antti J. Jokinen

Pääosissa: Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Alma Pöysti, Eero Aho, Mikael Gabriel, Krista Kosonen, Tommi Korpela

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 30.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille 3D

NEITIPEREGRINENKOTI.jpg

Visionääriohjaaja Tim Burtonin uutuus Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille perustuu samannimiseen menestyskirjaan.

Maaginen tarina alkaa, kun Jaken rakastama isoisä jättää hänelle vihjeitä mystisestä paikasta, jossa yhdistyvät erilaiset maailmat ja ajanjaksot – paikka on Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille.

Mutta tarinan mystiikka ja siellä piilevä vaara syvenee, kun Jake tutustuu paikan asukkaisiin ja heidän erikoisvoimiinsa ja kohtaa heidän voimakastahtoisen vihollisensa.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ puvustus ja lavastus
+ kuvaus ja 3D

Miinukset:

- elokuvan alku
- liiallinen outous ja yliluonnollisuus
- perinteinen nuorisoseikkailu-fantasia

3star.jpg

Lajityyppi: Seikkailu, fantasia, 3D

Ohjaaja: Tim Burton

Pääosissa: Asa Butterfield, Eva Green, Judi Dench, Samuel L. Jackson, Chris O'Dowd, Allison Janney, Rupert Everett, Terence Stamp, Ella Purnell

Kesto: 2 tuntia ja 8 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 30.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tyttö nimeltä Varpu

tytto_nimelta_varpu.jpg

Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta Varpusta, joka on jo kovaa vauhtia matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä, joka ei halua kasvaa isoksi. Varpu asuu kahdestaan äitinsä kanssa, eikä ole koskaan tavannut isäänsä.

Eräänä iltana Varpu saa tarpeekseen ratsastuskavereistaan ja äidistään. Hän varastaa auton ja ajaa ylös pohjoiseen etsimään isäänsä, josta tietää ainoastaan nimen. Isä ei kuitenkaan ole aivan sellainen kuin hän olisi odottanut.

Kohtaaminen isän kanssa laukaisee Varpun ja Sirun elämässä jotakin, mikä saa heidät molemmat ymmärtämään paikkansa suhteessa toisiinsa, ja maailmaan.

Tyttö nimeltä Varpu on lyhytelokuvallaan Oscar-ehdokkuuden saavuttaneen Selma Vilhusen esikoisnäytelmäelokuva. Sen ovat tuottaneet Miekkailijan tuottajat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Kuvaaja on kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. Elokuvan musiikin on säveltänyt Jori Sjöroos ja Paula Vesala.

Plussat:

+ Linnea Skogin, Paula Vesalan ja Lauri Maijalan roolityöt
+ elokuvan musiikki
+ kuvaus ja leikkaus

Miinukset:

- ajoittainen epäuskottavuus
- ennalta-arvattavuus
- arkipäiväisyys

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Selma Vilhunen

Pääosissa: Paula Vesala, Linnea Skog, Lauri Maijala, Santtu Karvonen, Outi Mäenpää, Antti Luusuaniemi, Niina Sillanpää

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 23.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Snowden

Snowden.jpg

Oscar-palkittu ohjaaja Oliver Stone tarttuu nyt 2000-luvun kenties kiehtovimpaan tositarinaan. Edward Snowden on ristiriitainen hahmo, joka paljastaa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun järkyttävät laittomat valvontatoimet, minkä jälkeen hänestä tulee yksi maailman etsityimmistä miehistä.

Paljastuksillaan Snowden avaa koko maailman silmät mutta sulkee samalla oman tulevaisuutensa ovet. Pakomatkallaan hän joutuu luopumaan urastaan, tyttöystävästään ja kotimaastaan.

Jotkut pitävät häntä sankarina, toiset petturina. Näkökulmasta riippumatta tämä eeppinen tarina siitä, miksi Snowden aloitti taistelun totuuden puolesta, keitä hän jätti jälkeensä ja miten hän onnistui hankkeessaan, on yksi vuoden jännittävimmistä elokuvista.

Oliver Stonen (mm. JFK - Avoin tapaus) ohjaama ja käsikirjoittama Snowden on poliittinen trilleri, jonka käsikirjoitus perustuu Luke Hardingin teokseen Snowden - maailman halutuin mies ja Anatoli Kucherenan kirjaan Time of the Octopus.

Plussat:

+ Joseph Gordon-Levittin roolityö
+ ohjaus ja käsikirjoitus
+ lavastus ja kuvaus

Miinukset:

- Shailene Woodleyn ja Nicolas Cagen roolityöt
- elokuvan kesto (olisi vaatinut hieman tiivistämistä)
- tarinan ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys, elämäkerta

Ohjaaja: Oliver Stone

Pääosissa: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto, Tom Wilkinson, Scott Eastwood, Logan Marshall-Green, Timothy Olyphant, Ben Schnetzer, Keith Stanfield, Rhys Ifans, Nicolas Cage

Kesto: 2 tunti ja 14 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 23.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Love & Friendship

lovefriendship.jpg

Whit Stillmanin Jane Austen -filmatisointi Love & Friendship kertoo Lady Susan Vernonista, kauniista, mutta varsin rahattomasta 35-vuotiaasta leskestä, joka ei kaihda keinoja suhatessaan seurapiireissä tarkoituksenaan saavuttaa arvonnousua niin sosiaalisessa mielessä kuin varallisuudenkin puolesta.

Kun laskelmoiva manipuloinnin mestarinna saapuu edesmenneen puolisonsa suvun tiluksille Churchilliin, alkaa sana lesken kevytkenkäisyydestä kiiriä kulovalkean tavoin ja kyseenalaisessa maineessa olevan Lady Susanin läsnäolo sähköistää hetkessä totisen asiallisen yhteisön.

Lady Susan totta tosiaan aikookin junailla aviomiehet niin itselleen kuin vapaalle, jos kohta varsin vastahakoiselle kouluikäiselle tyttäreen Frederikalle. Asiat ovat jo valmiiksi tolaltaan, kun Churchilliin saapuu uusia vieraita: tolkuttoman komea ja vapaa nuorimies Reginald DeCourcy sekä typerän pirteä - mutta sikarikas - Sir James Martin.

Osaansa näytelmässä esittävät myös Susanin uskottu ystävä Alicia Johnson ja hänen erittäin kunnioitettu aviomiehensä, totinen Herra Johnson.

Elokuva perustuu Jane Austenin kirjeromaaniin Lady Susan, joka on julkaistu suomeksi nimellä Tahto ja toiveet.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus
+ näyttelijöiden roolityöt
+ uskottava ajankuvaus 1800-luvun englantilaisesta maalaiselämästä

Miinukset:

- henkilöhahmojen paljous ja niiden esittely elokuvan alussa hengästyttää katsojan
- käsikirjoitus
- ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama, romantiikka

Ohjaaja: Whit Stillman

Pääosissa: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Morfydd Clark, Tom Bennett, Emma Greenwell, Stephen Fry

Kesto: 1 tunti ja 32 minuuttia

Ikäraja: Sallittu

Ensi-ilta: 23.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Palaa luokseni vielä

palaa_luokseni_viela_juliste.jpg

Venetsian elokuvajuhlien kilpasarjassa maailmanensi-iltansa saaneen 
elegantin draaman keskiössä on äidin ja tämän pojan rakastetun tutustuminen sisilialaisen huvilan suojissa.

Kumpikin odottaa Giusepen saapuvan. Molemmat ovat tilanteesta hämillään mutta uteliaita: Anna (hypnoottinen Juliette Binoche) haluaa nähdä, millaiseen naiseen hänen poikansa rakastui ja miksi. J

eanne (verraton Lou de Laâge) haluaa ymmärtää rakastettunsa juuria ja tehdä vaikutuksen tämän äitiin. Hiljalleen naiset ystävystyvät. Mutta kumpikin salaa jotain perustavanlaatuista toiselta.

Älykäs, intiimi ja tunnelmallinen Palaa luokseni vielä (L'attesa) on kaunis tutkielma surusta, menetyksestä ja ymmärryksestä.

Mestarillisesta vähäeleisyydestään ylistetty Piero Messina on toiminut Paolo Sorrentinon apulaisohjaajana useita vuosia - myös Oscar-palkitussa Suuri kauneus -elokuvassa. Debyyttiohjauksessaan Messina pitää katsojan otteessaan aina sydäntäsärkevään viimeiseen kuvaan asti.

Plussat:

+ Juliette Binochen roolityö surevana äitinä
+ musiikki
+ kuvaus ja lavastus

Miinukset:

- käsikirjoitus
- ajoittainen pitkäveteisyys
- hidastempoisuus ja vähäeleisyys toimii voimakeinona, mutta ei läpi elokuvan

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Piero Messina

Pääosissa: Juliette Binoche, Lou de Laâge, Giorgio Colangeli, Domenico Diele

Kesto: 1 tunti ja 40 minuuttia

Ikäraja: S

Ensi-ilta: 9.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Sully - uroteko Hudson-joella

sully.jpg

Sully – uroteko Hudson-joella on Oscar-voittaja Clint Eastwoodin draama, jonka pääosassa nähdään Oscar-voittaja Tom Hanks kapteeni Chesley “Sully” Sullenbergina.

Tammikuun 15. päivänä 2009 maailma todisti urotekoa Hudson-joella, kun kapteeni “Sully” Sullenberg liu’utti toimintakyvyttömän koneen hyiseen Hudson-jokeen pelastaen 155:n koneessa olleen hengen.

Vaikka kansa ja media nostivat Sullyn suureksi sankariksi ennennäkemättömän lentosuorituksen johdosta, tapahtumasta aloitettiin tutkinta, joka uhkasi tuhota hänen maineensa ja uransa.

Plussat:

+ kuvaus ja lavastus
+ elokuvan aihe itsessään
+ Tom Hanksin ja Aaron Eckhartin roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus ja samojen tapahtumien kertaamainen kerta toisensa jälkeen
- Laura Linneyn roolityö Sullyn vaimona
- Clint Eastwoodin ohjaus ja amerikkalaisen sankarillisuuden korostaminen

2star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Clint Eastwood

Pääosissa: Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney

Kesto: 1 tunti ja 36 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 9.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tulen morsian

tulenmorsian.jpg

Ahvenanmaan noitavainot vuonna 1666. Kaikkiaan 16 naista saa syytteen noituudesta ja ”liitosta paholaisen kanssa".

Tositapahtumiin perustuvan Tulen morsian -elokuvan pääosassa nähdään rohkea ja omapäinen, nuori Anna (Tuulia Eloranta), joka asettuu uhmaamaan saaren uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) aloittamia puhdistuksia.

Kätilö Valpurin (Kaija Pakarinen) kasvattityttärenä Annasta koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna valitsee kuitenkin piian pestin uuden kihlakunnantuomarin palveluksessa ja ajautuu tapahtumien keskipisteeseen. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaan pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen (Lauri Tanskanen), mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin (Elin Pettersdottir), noitana.

Kylän naisia vangitaan Kastelholman linnaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.

Plussat:

+ kuvaus, lavastus ja puvustus
+ ruotsalaisen Magnus Krepperin roolityö kihlakunnan tuomarina
+ elokuvan aihe itsessään

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus
- Tuulia Elorannan roolityö
- tv-sarjamaisuus

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Saara Cantel

Pääosissa: Tuulia Eloranta, Lauri Tanskanen, Magnus Krepper, Kaija Pakarinen, Claes Malmberg, Elin Pettersdottir, Johanna Af Schulten, Maria Sid, Pirkko Hämäläinen, Antti Reini

Kesto: 1 tunti ja 50 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 9.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Teit meistä kauniin

Teit_meista_kauniinjuliste.jpg

Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo "Sipe" Santapukki ja bändi saa nimekseen "Apulanta".

Sipe iskee silmänsä vaihto-oppilasvuottaan Heinolassa viettävään punk-henkiseen Mandyyn, joka päätyy lopulta Apulannan basistiksi. Mandyn myötä Apulanta saa uutta nostetta, mutta samalla tyttö myös sekoittaa pahamaineisen Tuukka Temosen poikien ja bändin elämään. Sipe kipuilee Mandyä kohtaan palavien tunteidensa kanssa samaan aikaan kun kotona pelätään pikkusiskon terveydentilan sekä vallalla olevan taloustilanteen vuoksi.

Myös Tuukan vanhemmat taistelevat laman kovaa kouraa vastaan – kohtalokkain seurauksin. Tonin äiti puolestaan katselee virastaan käsin tilannetta hyvinkin läheltä ja kannustaa kauhuesimerkkien saattelemana poikaansa valitsemaan ammatin, jolla työllistyä. Poikien sydän sykkii kuitenkin yhä kasvavassa määrin musiikin mukaan, eikä kohtaloa vastaan voi taistella lopulta kukaan.

Samaan aikaan kun Suomi devalvoi ja markka pistetään kellumaan, Apulannan pojat kokevat nuoruuden kasvukivut, elämän raadollisuuden sekä ensirakkauden kipeät haavat. Kaiken tuon alla Apulanta itsessään vahvistuu vahvistumistaan ja rikkoo lopulta tiensä koko kansan tietoisuuteen.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo paitsi Apulannan syntytarinan, myös poikien kasvutarinat sekä antaa läpileikkauksen 90-luvun lamaan.

Plussat:

+ nuorten näyttelijöiden roolityöt
+ musiikki
+ uskottava ajankuvaus 1990-luvun lama-ajasta

Miinukset:

- Roope Salmisen uskottavuus teininä ja roolityö
- käsikirjoitus ja ajoittainen dokumenttimaisuus
- sisäpiirisyys ja omien henkilökohtaisten asioiden esilletuominen, joilla ei ole suurempaa merkitystä juonen osalta
3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Tuukka Temonen

Pääosissa: Roope Salminen, Mimosa Willamo, Iiro Panula, Tatu Sinisalo, Teppo Manner, Laura Malmivaara, Tommi Taurula, Lorenz Backman, Olga Temonen, Lotta Backlund

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 7.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hymyilevä mies

hymyilevamiesjuliste.jpg

Juho Kuosmasen ohjaama Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla.

Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff), itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen: Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi. Kaikki on kiinni Ollista.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola). Keskiyön auringon maaseutumaisemista Helsingin kiireiseen vilinään joutuva Olli olisi mieluummin Raijan kanssa kuin jatkuvan harjoittelun lisäksi juttelemassa sponsorien kanssa ja esiintymässä kisavalmisteluja taltioivalle kuvausryhmälle.

Olli Mäki otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi lopulta ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä.

Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta; miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.


 Hymyilevä mies on uuden elokuvantekijäsukupolven tinkimätön ja humoristinen taidonnäyte. Ajan henkeä hehkuva, 16 millimetrin filmille kuvattu mustavalkoinen elokuva sai maailmanensi-iltansa toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla ja voitti siellä arvostetun Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon. Hymyilevä mies on useimmille elokuvan taiteellisille vastaaville ensimmäinen tai toinen pitkä elokuva.

Plussat:

+ Juha Lahden ja Oona Airolan roolityöt
+ mustavalkoisuus
+ käsikirjoitus, lavastus ja puvustus

Miinukset:

- treeniosuuksien paljous
- ajoittainen arkipäiväisyys ja naiivisuus
- Eero Milonoffin roolityö

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Juho Kuosmanen

Pääosissa: Jarkko Lahti, Oona Airola, Eero Milonoff

Kesto: 1 tunti ja 33 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 2.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Lobster

thelobster.jpg

David (Colin Farrell) on juuri jäänyt vaimonsa jättämäksi. Hänen on löydettävä uusi tosirakkaus 45 päivässä tai muutoin hänet muutetaan valitsemakseen eläimeksi ja vapautetaan metsään.

David asuu etsikkoajan salaperäisessä hotellissa muiden sinkkujen kanssa. Useiden epäonnisten romanssiyritysten jälkeen David päättää paeta ja päätyy rakkauden kieltäneen kapinajoukon riveihin.

Siellä hän tapaa arvoituksellisen naisen (Rachel Weisz), joka yllättäen herättää hänessä vahvoja tunteita.

Plussat:

+ Colin Farrellin roolityö
+ käsikirjoitus ja musta huumori
+ kuvaus ja visuaalisuus

Miinukset:

- ajoittainen pitkäveteisyys
- absurdi tarina vaatii katsojan jatkuvaa keskittymistä
- outous ja elokuvan loppuratkaisu

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia, draama, sci-fi

Ohjaaja: Yorgos Lanthimos

Pääosissa: Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly, Ben Whishaw, Léa Seydoux, Olivia Colman, Jessica Barden, Ashley Jensen, Michael Smiley

Kesto: 1 tunti ja 59 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 19.8.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Todella upeeta - elokuva

todellaupeetaelokuva.jpg

Todella upeeta -elokuva tuo ensimmäistä kertaa valkokankaille tämän rakastetun kauhukaksikon: Edinan ja Patsyn.

Jennifer Saunders (Edina) ja Joanna Lymley (Patsy) palaavat ikonisiin rooleihinsa yhdessä TV-sarjan muun alkuperäisen kaartin kanssa (Julia Sawalha/Saffy, Jane Horrocks/Bubble ja June Whitfield/äiti).

Niin kuin olettaa voi, heidän valkokangasdebyyttinsä on yhtä hohdokas kuin mihin he ovat tottuneet: kimallusta, glamouria ja hulppeaa luksuselämää, johon kuuluvat shoppailu, cocktailit ja biletys Lontoon trendikkäimmissä mestoissa.

Mutta kun heitä aletaan syyttää muotibileissä tapahtuneesta suuren luokan onnettomuudesta, he joutuvat keskelle mediamyrskyä ja säälimättömien paparazzien hampaisiin.

Kaksikko pakenee pennittömänä superrikkaiden suosimalle Ranskan Rivieralle ja uskoo onnistuneensa täydellisessä pakosuunnitelmassaan. Edina ja Patsy ajattelevat voivansa jatkaa pintaliitoelämäänsä loputtomiin.

Tv-sarjan tyylille uskollisena elokuvassa vilisee toinen toistaan suurempia elokuva-, musiikki- ja muotimaailman tähtiä.

Plussat:

+ Joanna Lumley Patsyn roolissa
+ uskollisuus 1990-luvulla nähdylle sarjalle ja sarjan faneille
+ elokuvan huumori

Miinukset:

- käsikirjoitus
- elokuva tuntuu enemmänkin ylipitkältä tv-sarjan jaksolta kuin itsenäiseltä elokuvalta
- ns. julkkisvieraat, jotka esittävät itseään (heidän läsnäolonsa jää aivan toissijaiseksi)

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Mandie Fletcher

Pääosissa: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Joan Collins, Celia Imrie, Jon Hamm, Chris Colfer, Gwendoline Christie, Rebel Wilson

Kesto: 1 tunti ja 31 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 17.8.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Chocolat

Chocolat_juliste.jpg

George Footit (James Thiérrée) oli aikanaan Ranskan suosituin sirkustaiteilija. Nyt mies sinnittelee yhtenä pienen sirkuksen vaatimattomista numeroista. Ajat ovat kovat, mutta Footit ei anna periksi.

Eräänä päivänä hän päättää kokeilla jotain uutta sirkuksen vetonaulana toimivan kookkaan, tummaihoisen ”villimiehen” (Omar Sy) kanssa. Yrityksen ja erehdyksen kautta syntyy hullun nerokas klovnikaksikko, joka villitsi ranskalaisten sydämet 1800-luvun lopussa.

Roschdy Zemin ohjaama sydämellinen draama kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Ranskan ensimmäisestä tummaihoisesta sirkustaiteilijasta, klovnista nimeltä Chocolat. Yhdessä Chocolat ja Footit rikkoivat rajoja – ja tekivät historiaa.

Plussat:

+ sirkus-maailman kuvaus, lavastus ja puvustus
+ käsikirjoitus (perustuu tositapahtumiin)
+ James Thierreen ja Omar Syn roolityöt

Miinukset:

- elokuvan kesto ( liian lyhyt - sirkusmaailmassa olisi viihtynyt pidempäänkin)
- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus
- ajankuvaus ja sen todenmukaisuus

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Roschdy Zem

Pääosissa: Omar Sy, James Thierrée

Kesto: 1 tunti ja 59 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 29.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tarzanin legenda 3D

tarzaninlegenda.jpg

Tarzan (Alexander Skarsgård) on jättänyt Afrikan viidakot taakseen jo vuosia sitten. Hänet tunnetaan nykyisin nimellä John Clayton III, lordi Greystoke, ja hän elää keskiluokkaista elämää rakkaan vaimonsa Janen (Margot Robbie) kanssa.

Nyt hänet on kutsuttu takaisin Kongoon parlamentin kauppaedustajana, tietämättömänä, että hän on pelinappula ahneuden ja koston vaarallisessa liitossa, jonka takana on belgialainen kapteeni Leon Rom (Christoph Waltz).

Mutta murhanhimoiseen suunnitelmaan osallistuvilla ei ole aavistustakaan, millaisia voimia he ovat päästämässä valloilleen.

Plussat:

+ kuvaus ja 3D
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan väkivaltaisuus
- viidakko- ja eläinkohtausten liiallinen keinotekoisuus digitehosteilla
- kohtausten lyhytkestoisuus

4star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, seikkailu, 3D

Ohjaaja: David Yates

Pääosissa: Alexander Skarsgård, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Christoph Waltz

Kesto: 1 tuntia ja 50 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 15.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Lolo

lolo_juliste.jpg

Muotialalla työskentelevä pariisitar Violette viettää lomaa Etelä-Ranskassa ja kokee lomaromanssin hyväntahtoisen IT-nörtin Jean-Renén kanssa.

Kun suhde syvenee ja Jean-René päättää muuttaa Pariisiin, Violetten omistushaluinen 19-vuotias poika tekee kaikkensa suhteen sabotoimiseksi.

Plussat:

+ elokuvan huumori
+ kuvaus
+ Dany Boonin ja Vincent Lacosten roolityöt

Miinukset:

- elokuvan loppu
- Julie Delpyn roolityö
- tavanomainen parisuhdekomedia

2star.jpg

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Julie Delpy

Pääosissa: Julie Delpy, Dany Boon, Vincent Lacoste, Karin Viard

Kesto: 1 tunti ja 40 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 8.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kerro minulle jotain hyvää

kerro_minulle_jotain_hyvaa_juliste.jpg

Kerro minulle jotain hyvää perustuu Jojo Moyesin samannimiseen menestysromaaniin, joka on hurmannut myös suomalaiset lukijat.

Louisa ”Lou” Clark (Emilia Clarke) asuu pikkukaupungissa Englannin maaseudulla. Hän on luova, tyyliltään hieman omalaatuinen 26-vuotias, vailla varsinaista suuntaa elämälleen. Lou tekee erilaisia pätkätöitä auttaakseen perhettään selviytymään taloudellisesti. Uusin työpaikka asettaa Loun positiivisen luonteen kuitenkin koetukselle.

Hän alkaa omahoitajaksi Will Traynorille (Sam Claflin), varakkaalle nuorelle pankkiirille, joka päätyi pyörätuoliin jouduttuaan pahaan onnettomuuteen. Ennen niin seikkailunhaluinen Will on nyt neliraajahalvaantunut - ja katkeroitunut sekä luovuttanut toivonsa.

Lou on kuitenkin päättänyt näyttää hänelle, että elämä on vielä elämisen arvoista. Lou suunnittelee Willille sarjan erilaisia elämyksiä, jotka sopivat pyörätuolipotilaallekin.

He kokevat lopulta yhdessä enemmän kuin osasivat aavistaa. Kummankin elämä muuttuu lopullisesti.

Plussat:

+ 2000-luvun "Love Story" koskettaa ja itkettää takuuvarmasti

+ käsikirjoitus

+ Emilia Clarken ja Sam Claflinin kemia ja roolityöt

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian lyhyt)

- loppuratkaisun toteutus

- kohtausten lyhytkestoisuus

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka

Ohjaaja: Thea Sharrock

Pääosissa: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance, Brendan Coyle

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Ensi-ilta: 8.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Iso kiltti jätti 3D

isokilttijatti.jpg

Tänä kesänä Roald Dahlin rakastettu "Iso kiltti jätti" -lastenkirja herää eloon myös valkokankaalla.

Koko perheen seikkailuelokuva Iso kiltti jätti kertoo mielikuvituksellisen tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, joka tutustuttaa hänet Jättiläismaan ihmeisiin ja vaaroihin.

Plussat:

+ visuaalisuus

+ Mark Rylancen roolityö jättiläisenä

+ 3D ja muut erikoistehosteet

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian pitkä)

- käsikirjoitus

- elokuva ei korvaa kirjasta saatua lukuelämystä

4star.jpg

Lajityyppi: Seikkailu, fantasia, perhe-elokuva, 3D

Ohjaaja: Steven Spielberg

Pääosissa: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Bill Hader, Rebecca Hall, Penelope Wilton

Kesto: 1 tunti ja 57 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 1.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pikku Prinssi 3D

pikku_prinssi_juliste.jpg

Yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista tarinoista on vihdoin valkokankaalla. Oscar-ehdokas Mark Osborne on ohjannut tämän ensimmäisen animaatioelokuvan Antoine de Saint-Exupéryn mestariteoksesta Pikku Prinssi.

Kaiken keskiössä on Pikku Tyttö, jota äiti valmistelee aikuisten tiukkaan ja tehokkaaseen maailmaan. Naapurin omalaatuinen mutta hyväsydäminen Lentäjä uhkaa sekoittaa suunnitelmat.

Lentäjä esittelee uudelle ystävälleen maailman, jossa kaikki on mahdollista. Maailman, johon hänet aikanaan tutustutti Pikku Prinssi.Pikku Tytön taianomainen ja tunteikas matka Pikku Prinssin maailmaan voi alkaa.

Pikku Tyttö löytää tiensä lapsuuteen ja oppii, että ihmissuhteet ovat kaikkein tärkein asia maailmassa. Ja vain sydämellä, ei silmillä, näkee asioiden oikean laidan.

Plussat:

+ vanhanaikainen stop motion-animaatito ja 3D

+ Pikku Prinssin tarina ja sen opetus itsessään

+ viehättää niin lapsia kuin aikuisiakin

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian pitkä)

- kahden erillisen tarinan päällekkäisyys

- nuoremmille katsojille tarinan sisällön ymmärtäminen liian vaikeaa

4star.jpg

Lajityyppi: Fantasia, perhe-elokuva, animaatio, 3D

Ohjaaja: Mark Osborne

Pääosissa: Vesa Vierikko, Saana Norra, Kirsi Ståhlberg, Valtteri Helisalo, Jarmo Koski, Antti L. J. Pääkkönen, Jukka Voutilainen, Taisto Oksanen, Jukka-Pekka Palo, Juha Varis, Johannes Brothers, Krista Kosonen

Kesto: 1 tunti ja 48 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 10.6.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Suuri puhallus 2

suuri-puhallus-2-juliste-01.jpg

Suuri puhallus 2 -elokuvassa The Four Horsemen -taikuriryhmä (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) palaa uudella aivot solmuun saavalla seikkailulla, joka sekoittaa illuusion ja toden rajat ennennäkemättömällä tavalla ja vie ryhmän matkalle ympäri maailman.

Vuosi sen jälkeen kun ryhmä onnistui päihittämään FBI:n ja voittamaan yleisön puolelleen Robin Hood -tyylisillä taikaesityksillään illusionistit tekevät paluun näyttämölle paljastaakseen teknologia-pohatan epäeettiset toimet.

Heidän katoamistemppunsa takana on itse Walter Marby (Daniel Radcliffe), IT- ihmelapsi, joka kiristää ryhmän suorittamaan tähänastisen uransa mahdottomimman ryöstön.

Heidän ainoa toivonsa on esittää yksi viimeinen uskomaton temppu puhdistaakseen nimensä ja paljastaakseen kaiken takana lymyävän rikollisneron.

Plussat:

+ elokuvan taikatemput ja silmänkääntötemput
+ toiminnallisuus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus
- vaatii elokuvan 1. osan katsomisen, jotta henkilöhahmot avautuvat paremmin katsojalle
- epäuskottavat juonenkäänteet

3star.jpg

Lajityyppi: Komedia, toiminta, jännitys

Ohjaaja: Jon M. Chu

Pääosissa: Jesse Eisenberg, Daniel Radcliffe, Dave Franco, Lizzy Caplan, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Sanaa Lathan, Michael Caine

Kesto: 2 tuntia ja 9 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 8.6.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Money Monster

money-monster-poster.jpg

Tiivistunnelmaisen trillerin Money Monster pääosassa Lee Gates (George Clooney) on mahtipontinen tv-persoona, jonka suosittu talousohjelma on tehnyt hänestä Wall Streetin sijoitusgurun.

Kun hän sattuu suosittelemaan tekno-osaketta, jonka kurssi sitten salaperäisesti romahtaa, raivostunut sijoittaja (Jack O’Connell) ottaa Gatesin, tämän kuvausryhmän ja tuottajavelhon Patty Fennin (Julia Roberts) panttivangeikseen kesken suoran lähetyksen.

Tosiajassa etenevien tapahtumien tuoksinassa Gatesin ja Fennin täytyy yrittää selviytyä hengissä samalla kun he koettavat selvittää totuuden keskeltä valheiden verkkoa.

Plussat:

+ ohjaus
+ kuvaus
+ George Clooneyn ja Julia Robertsin roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus
- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- Jack O´Connelin roolityö

3star.jpg

Lajityyppi: Jännitys

Ohjaus: Jodie Foster

Käsikirjoitus: Jamie Linden, Alan DiFiore, Jim Kouf

Pääosissa: George Clooney, Julia Roberts, Jack O’Connell, Dominic West, Caitriona Balfe, Giancarlo Esposito

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 3.6.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Liisan seikkailut peilimaailmassa 3D

liisanseikkailut.jpg

Uudessa, näyttävässä Disney-elokuvassa “Liisan seikkailut peilimaailmassa”, jossa ovat mukana Lewis Carrollin rakastettujen tarinoiden unohtumattomat hahmot, Liisa palaa Alimaailman merkilliseen valtakuntaan ja matkustaa ajassa taaksepäin pelastaakseen Hatuntekijän.
Liisa Kingsleigh (Mia Wasikowska) on viettänyt kolme vuotta merikapteenina isänsä jalanjäljissä seilaten maailman meriä. Lontooseen palattuaan hän löytää taikapeilin ja matkaa takaisin Alimaailman mielikuvitukselliseen valtakuntaan, missä häntä odottavat vanhat ystävät Valkoinen kani (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Irvikissa (Stephen Fry) ja Hatuntekijä (Johnny Depp), joka ei ole oma itsensä.

Hatuntekijä on menettänyt paljoutensa, joten Mirana (Anne Hathaway) lähettää Liisan lainaamaan Kronosfääriä, joka on Suuren Kellon kammiossa säilytettävä metallinen pallo, joka antaa kaikelle ajalle voimaa.

Palatessaan ajassa taaksepäin hän kohtaa ystäviä - ja vihollisia - näiden elämän eri vaiheissa ja ryhtyy vaaralliseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Hatuntekijän, ennen kuin on liian myöhäistä.

Plussat:

+ visuaalisuus ja värikkyys
+ 3D-tekniikka, lavastus ja puvustus
+ Sacha Baron Cohenin ja Helena Bonham Carterin roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus
- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- pääosanäyttelijöiden laimea ja rutiininomainen roolityöskentely

3star.jpg

Lajityyppi: Seikkailu, fantasia, 3D

Ohjaaja: James Bobin

Pääosissa: Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Michael Sheen, Alan Rickman, Stephen Fry, Richard Armitage, Rhys Ifans, Timothy Spall, Andrew Scott

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 25.5.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Nice Guys

TheNiceGuys_juliste.jpg

Holland March (Ryan Gosling) on yksityisetsivä, joka tutkii pornotähden mystistä kuolemantapausta 1970-luvun Los Angelesissa. Näsäviisaan tyttärensä Hollyn (Angourie Rice) mielestä March on maailman surkein etsivä, kunnes eräänä päivänä haastajaksi ilmestyy Jackson Healey (Russell Crowe).

Pian nämä ei-niin-mukavat kaverit huomaavat joutuneensa keskelle kovaotteisten gangstereiden hengenvaarallisia juonia.

Plussat:

+ Ryan Goslingin ja Russell Crownen roolityöt yksityisetsivinä
+ huumori, toiminnallisuus ja 1970-luvun nostalginen ajankuvaus
+ ohjaus, käsikirjoitus ja lavastus

Miinukset:

- väkivaltaisuus
- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- Kim Basingerin roolityö Amelian äitinä

3star.jpg

Lajityyppi: Jännitys, komedia, rikoselokuva

Ohjaaja: Shane Black

Pääosissa: Ryan Gosling, Russell Crowe, Matt Bomer, Kim Basinger, Ty Simpkins

Kesto: 1 tunti ja 55 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 20.5.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Huuma

Huuma.jpg

Tony (Emmanuelle Bercot) loukkaantuu vakavasti lasketteluonnettomuudessa. Pitkän sairaalassa vietetyn kuntoutuksen ajan hänellä on kerrankin aikaa miettiä myrskyisää suhdettaan Georgioon (Vincent Cassel).

Kuka on tämä mies, jota hän rakasti niin intohimoisesti, vaikka suhde tukahdutti ja toi hänelle tuskaa?

Samalla kun hän tervehtyy, oppii hän myös uusia asioita itsestään ja rakastamisen vaikeudesta.

Plussat:

+ Vincent Casselin roolityö ja karisma
+ elokuvan musiikki
+ realistinen kuvaus rakastumisesta ja parisuhteesta

Miinukset:

- ohjaus
- tarinankerronta junnaa liikaa paikoillaan ajoittain
- ajoittan sekava (johtunee kun tarinaa kerrotaan takautuvasti)

3star.jpg

Lajityyppi: Draama, romantiikka

Ohjaaja: Maiwenn Le Besco

Pääosissa: Vincent Cassel, Emmanuelle Bercot, Louis Garrel, Isild Le Besco

Kesto: 2 tuntia ja 4 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 6.5.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Naapurit 2

naapurit2.jpg

Komedia Naapurit (2014) saa nyt jatkoa.

Ensimmäisessä elokuvassa kolmikymppiset Mac (Seth Rogen) ja Kelly (Rose Byrne) taistelivat naapuruston herruudesta villisti bilettävän opiskelijaveljeskunnan ja sen karismaattisen johtajan Teddyn (Zac Efron) kanssa.

Nyt pariskunta odottaa toista lastaan ja luulee jo saaneensa rauhan maahan, kun naapuriin muuttaakin ennätyksellisen villi Kappa Nu -sisaruskunta.


Sisaruskunnan tytöt (mm. Chloê Grace Moretz, Kiersey Clemons, Beanie Feldstein) ovat kyllästyneet kampuksen ankeaan ilmapiiriin ja hankkineet talon, jotta voisivat järjestää eeppisiä bileitä.

Mac ja Kelly käyvät taistoon tukenaan parhaat ystävänsä Jimmy (Ike Barinholtz) ja Paula (Carla Gallo). Epätoivoissaan nuoripari värvää entisen vihollisensa Teddyn salaiseksi aseekseen.

Plussat:

+ ajoittain osuva ja räävitön huumori

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus
- ennalta-arvattavuus

1star.jpg

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Nicholas Stoller

Pääosissa: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz, Dave Franco, Ike Barinholtz, Carla Gallo, Kiersey Clemons, Beanie Feldstein, Selena Gomez, Lisa Kudrow

Kesto: 1 tunti ja 33 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 6.5.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Dressmaker

dressmaker_juliste.jpg

Voimakastahtoinen Tilly (Kate Winslet) palaa hoitamaan sairasta äitiään pieneen, takapajuiseen kotikyläänsä. Palatessaan paikkakunnalle ensi kertaa sitten lapsuuden, hän on nyt maailmanluokan ompelija ja haute couture –ammattilainen.

Samalla kun hänen asunsa saavat kantajansa kukoistamaan, tummuvat välit niiden ihmisten kanssa, jotka aikanaan saivat hänet lähtemään.

Oscar-palkittu Kate Winslet tekee Tillystä kauniin, lahjakkaan ja ainutlaatuisen. Jocelyn Moorhousen (Elämän tilkkutäkki) ohjaama The Dressmaker on tunteikas tarina rakkaudesta, vihasta ja verrattomista mekoista.

Plussat:

+ riemastuttava huumori
+ Kate Winsletin täydellinen roolityö ja muidenkin näyttelijöiden roolisuoritukset
+ puvustus ja lavastus

Miinukset:

- tarinan ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, komedia

Ohjaaja: Jocelyn Moorhouse

Pääosissa: Kate Winslet, Liam Hemsworth, Hugo Weaving, Sarah Snook, Judy Davis

Kesto: 1 tunti ja 58 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 15.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

London has fallen

london-has-fallen-poster.jpg

Elokuvassa "London has fallen" Gerard Butler palaa rooliinsa salaisen palvelun agenttina Mike Banningina ja Aaron Eckhart Amerikan presidenttinä.

Räjähtävän toimintaelokuvan "Olympos on valloitettu" adrenaliinin täyteinen jatko-osa vie Banningin tällä kertaa Lontooseen, johon valtioiden johtajat kokoontuvat hämärissä olosuhteissa kuolleen Britannian pääministerin hautajaisiin.

Mutta mikä alkaa maailman tiukimmin vartioituna tapahtumana, muuttuu pian kuolettavan vaaralliseksi juoneksi surmata kerralla kaikki maailman johtavien valtioiden päämiehet ja tuhota siinä sivussa kaikki Lontoon tärkeimmät maamerkit.

Vain kolmella henkilöllä on pieni mahdollisuus estää juoni: Amerikan presidentillä, hänen salaisen palvelunsa johtajalla sekä brittiläisellä MI-6 agentilla, joka – varsin oikeutetusti – ei luota kehenkään.

Plussat:

+ toiminnalllisuus elokuvan alusta loppuun asti
+ uskottavat näyttelijäsuoritukset
+ elokuvan ajankohtaisuus

Miinukset:

- jatkuva räiskintä turruttaa katsojan lopussa
- ennalta-arvattavuus
- amerikkalaisten propaganda

3star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys

Ohjaaja: Babak Najafi

Pääosissa: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Angela Bassett, Melissa Leo, Robert Forster

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Ikäraja: 16

Ensi-ilta: 15.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

2 yötä aamuun

2yotaaamuun_juliste.jpg

Ranskalainen arkkitehti Caroline on työmatkalla Vilnassa, Liettuassa. Hotellin baarissa hän tapaa samassa kaupungissa keikalla olevan suomalaisen DJ:n, Jaakon. He kiinnostuvat toisistaan, vaikkei heillä ole yhteistä kieltä.

Tapahtumarikkaan illan jälkeen Caroline yllättää itsensä heräämällä aamulla Jaakon hotellihuoneesta. On kotiinpaluun aika, mutta heidän työmatkaromanssinsa saa kuitenkin odottamattoman käänteen kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen. Seuraa 24 tuntia, joka voi muuttaa heidän elämänsä suuntaa.

2 yötä aamuun on romanttinen draama yllättävästä kohtaamisesta, jonkalaisesta jokainen meistä on ainakin joskus salaa haaveillut. Millaista olisi tavata joku tuntematon ja yhtäkkiä ihastua isosti? Ehkä jossain ulkomailla, vailla sitoumuksia ja arjen huolia.

Millainen tämän kohtaamisen pitäisi olla, että olisit valmis kyseenalaistamaan elämäsi valinnat?

Plussat:

+ Mikko Nousiaisen ja Marie-Josée Crozen roolityöt
+ kuvaus, ohjaus ja leikkaus
+ tarinan sijoittuminen Vilnaan

Miinukset:

- lyhytkestoiset kohtaukset
- käsikirjoituksen yksinkertaisuus, pinnallisuus ja arkisuus
- elokuvan loppu

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Mikko Kuparinen

Pääosissa: Mikko Nousiainen, Marie-Josée Croze

Kesto: 1 tunti ja 28 minuuttia

Ei ikärajaa

Ensi-ilta: 15.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kirsikkapuiden alla

kirsikkapuiden_alla_juliste.jpg

Palkitun Naomi Kawasen elokuvassa vähäpuheinen Sentaro (Nagase Masatoshi) pitää pientä japanilaisia dorayaki-leivonnaisia tarjoilevaa kioskikeittiötä.

Hänen synkkä olemuksensa herättää kiinnostusta ja sympatiaa ympäristössä ja niinpä vanhempi rouva Tokue (Kiki Kirin) tarjoutuu auttamaan ruuanlaitossa.

Sentaro suostuu vastentahtoisesti, mutta pian käykin ilmi, että rouvan ainutlaatuinen paputahnaresepti saa liiketoiminnan kukoistamaan samaan tahtiin kun heidän ystävyytensä syvenee.

Plussat:

+ kuvaus (kirsikkapuiden kukkien mykistävää kuvausta olisi katsonut pitempäänkin)
+ näyttelijöiden roolityöt
+ kaunis ja herkkä kuvaus yhteiskunnasta syrjäytymisestä sairauden takia ja erilaisuuden pelosta

Miinukset:

- liiallinen ruoanlaiton kuvaaminen
- ennalta-arvattavuus
- ajoittainen pitkäveteisyys

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Naomi Kawase

Pääosissa: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Ikäraja: 7

Ensi-ilta: 8.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Suffragette

Suffragette.jpg

Suffragette on huippunäyttelijöiden kannattelema, ylistetty draama brittiläisten suffragettien eli naisten äänioikeutta ajaneen liikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa.

Elokuvan pääroolissa loistaa Carey Mulligan. Hän on peloton ja oikeudentajuinen Maud, josta tulee nousevan naisliikkeen kantava voima.

Maailman muuttaminen vaatii äärimmäisiä keinoja, ja niitä nämä naiset eivät epäröi käyttää.

Plussat:

+ Carey Mulliganin roolityö
+ uskottava ajankuvaus 1900-luvun alun Englannista ja historiallisesta naisliikkestä
+ puvustus, maskeeraus ja lavastus

Miinukset:

- asioiden painotus ja ylikorostaminen
- Meryl Streepin roolityö
- kohtauksien lyhytkestoisuus

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Sarah Gavron

Pääosissa: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Anne-Marie Duff, Brendan Gleeson, Romola Garai, Samuel West, Ben Whishaw

Kesto: 1 tunti ja 46 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 8.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Mustang

mustang.jpg

Pienessä turkkilaisessa kylässä Lalen ja hänen neljän sisarensa viaton leikki käynnistää skandaalin. Sopimattomasta käytöksestä suuttuvat kasvatti-isä ja isoäiti muuttavat perheen kodin vankilaksi ja tyttöjä aletaan valmentaa avioliittoa varten.

Siskosten vapauden kaipuuta ei kuitenkaan voi tukahduttaa.

Ranskalais-saksalais-turkkilaisena yhteistuotantona tehdyn elokuvan ensi-ilta oli Cannesin elokuvajuhlilla 2015 ja se oli myös parhaan vieraskielisen elokuvan Ranskan Oscar-ehdokas tänä vuonna.

Plussat:

+ ajankohtainen elokuva tärkeästä aiheesta ja Turkin maaseudulla tapahtuvasta arjesta
+ rankasta aiheesta huolimatta hauska elokuva
+ elokuvan kuvauspaikat ja Turkin maaseudun maisemat

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- elokuvan henkilöhahmojen yksioikoisuus
- osittain huono leikkaus
4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Deniz Gamze Ergüven

Pääosissa: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Elit Iscan, Ilayda Akdogan

Kesto: 1 tunti ja 37 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 1.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Gods of Egypt 3D

GodsOfEgypt.jpg

Tässä muinaisen Egyptin mytologiasta ammentavassa toimintaseikkailussa koko ihmiskunnan tulevaisuus on vaakalaudalla, kun tavallinen kuolevainen Bek (Brenton Thwaites) nousee sankariksi ryhtyessään pelastamaan maailmaa ja tosirakkauttaan.

Onnistuakseen tehtävässään hän värvää avukseen voimakkaan jumalan, Horuksen (Nikolaj Coster-Waldau), taisteluun Sethiä (Gerard Butler), armotonta pimeyden jumalaa, vastaan. Seth on anastanut vallan ennen niin rauhallisessa ja vauraassa Egyptissä ja syössyt maan kaaokseen ja konflikteihin.

Kun heidän henkeäsalpaava taistelunsa Sethiä ja hänen kätyreitään vastaan vie heidät tuonpuoleiseen ja taivaiden halki, sekä jumala että kuolevainen joutuvat läpikäymään rohkeutta ja uhrauksia vaativia koettelemuksia voidakseen voittaa eeppisen viimeisen yhteenoton Sethin kanssa.

Plussat:

+ seikkailumaisuus ja visuaalisuus
+ puvustus ja lavastus
+ 3D erikoistehosteet

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- huonot roolityöt
- tarinan epäuskottavuus

2star.jpg

Lajityyppi: Seikkailu, fantasia, 3D

Ohjaaja: Alex Proyas

Pääosissa: Gerard Butler, Nikolaj Coster-Waldau, Brenton Thwaites, Rufus Sewell, Geoffrey Rush, Courtney Eaton, Elodie Yung, Chadwick Boseman

Kesto: 2 tuntia ja 7 minuuttia

Ikäraja: 12

Ensi-ilta: 1.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

1_KT-LOGO_500x156.jpg