ELOKUVA


Minä, Zlatan


MINÄ, ZLATAN - Cinema Orion

Minä, Zlatan on uskomaton altavastaajan tarina pahamaisen rosengårdilaislähiön pojasta, joka raivasi tiensä suureen maailmaan tahdonvoimalla, kovalla työllä ja uskolla omiin kykyihinsä.

Elokuva vie katsojan Malmön lähiöiden sorakentiltä suurimpien jalkapalloseurojen jättistadioneille. Zlatan on osoittanut, että kaikki on mahdollista ja että kuka tahansa voi saavuttaa menestystä.

Suorasukainen jalkapallotähti ei syntynyt maajoukkueen ylistettynä sankarina. Hänen piti taistella vastoinkäymisestä toiseen sekä yksityiselämässään että urheilun saralla saavuttaakseen suuren unelmansa, joka johti satoihin maaleihin, maaotteluihin ja huimaaviin siirtosummiin.

Zlatanista tuli yksi maailman suurimmista jalkapalloikoneista ja puhutuin ruotsalainen, joka koskaan on elänyt.


Plussat:

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (Dominic Bajraktari Andersson on luonteva nuorena Zlatanina kuin myös vanhempaa Zlatania uskottavasti näyttelevä Granit Rushiti)

+ puvustus, lavastus, ohjaus, kuvaus ja leikkaus

+ elokuva keskittyy yksinomaan Zlatanin varhaisvuosiin ja hyvä niin

Miinukset:

- elokuva antanee enemmän varsinaiselle jalkapallofanille sekä entuudestaan Zlatanin tarinaa tuntevalle

- perinteinen ja tavanomainen elokuva urheilutähdestä

- elokuvassa ollaan hieman liikaa jalkapallokentällä niin harjoituksissa kuin otteluissakin


3star.jpg


Ensi-ilta: 20.5.2022

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 43 minuuttia

Ohjaus: Jens Sjögren

Käsikirjoitus: David Lagercrantz ja Jakob Beckman (Perustuu Lagercrantzin kirjaan Minä, Zlatan Ibrahimovic)

Näyttelijät: Dominic Bajraktari Andersson, Granit Rushiti, Cedomir Glisovic , Merima Dizdarevic

Genre: Draama, urheilu

Elokuvan traileriThe Northman


The Northman on Twitter:


The Northman kertoo viikinkiprinssistä, joka lähtee kostamaan isänsä murhan.

The Northman on kansainvälisesti tuotettu eeppinen historiallinen jännityselokuva, jonka on ohjannut Robert Eggers. Eggers käsikirjoitti elokuvan yhdessä islantilaisen runoilijan ja kirjailijan, Sjónin, kanssa.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Alexander Skarsgård tekee huikean roolityön viikinkinä ja soturina)

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, puvustus ja lavastus


Miinukset:

- väkivaltaisuus (turruttaa katsojan jo ensimmäisen tunnin aikana täysin)

- elokuvan värimaailma aivan liian tumma ja synkkä läpi elokuvan

- pitkäveteisyys ja elokuvan kesto (137 minuuttia tuntui paljon, paljon pidemmältä kuin todellisuudessa oli)


3star.jpg


Ensi-ilta: 22.4.2022

Ikäraja: 16

Pituus: 2 tuntia ja 17 minuuttia

Ohjaus: Robert Eggers

Käsikirjoitus: Robert Eggers, Sjón

Näyttelijät: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Gustav Lindh, Ethan Hawke, Björk ja Willem Dafoe

Genre: Toiminta, jännitys
Elokuvan traileri


Toinen mies


Toinen mies (elokuva) – Wikipedia


Maailma on muuttunut ja korona-aika on vaikuttanut kaikkien ihmisten toimintaan. Tommi ja Jaana ovat seurustelleet kahdeksan vuoden ajan. Jaana välttelee sitoutumista ja pikku hiljaa hänen toimintansa alkaa tuntua Tommista epäilyttävältä.

Tommille herää tunne, että kaikki ei ole kunnossa heidän suhteessaan ja hän palkkaa yksityisetsivä Niklaksen selvittämään Jaanan yksityiselämää.

Niklas on kokenut ja intensiivinen tutkija, mutta hänen metodinsa ovat omalaatuiset. Niklas pyrkii selvittämään kaiken mitä Jaana tekee elämässään, missä hän liikkuu ja ketä hän tapaa.

Samalla Tommi riutuu omien epäluulojensa kanssa ja herää kysymys voisiko Jaana sittenkään olla suhteessa petollinen, vai rakentaako Tommi ainoastaan pelkotilaa oman mielensä sisällä.


Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (tutut näyttelijät tekevät parhaansa tai ylipäänsä sen mitä on tehtävissä, mutta sekään ei pelasta tätä elokuvaa - ajoittain roolitöissäkin on havaittavissa tietynlaista turhautumista)


Miinukset:

- käsikirjoitus olisi vaatinut huomattavasti enemmän vielä työstämistä (siinä missä TV 1:llä vähän aikaa sitten nähty samoissa teemoissa liikkuva huikea Mieheni vaimo -sarja onnistui täydellisesti, tämä elokuva ei onnistunut alkuunkaan - arvatenkin vertailua kyseiseen televisiosarjaan tekee katsoja väkisinkin tätä elokuvaa katsoessaan)

- tv-elokuvamaisuus sekä vaatimaton ja huono tekninen taso (elokuvan musiikkikin korostaa amatöörimäista tasoa entisestään)

- elokuvassa otetaan puheeksi korona-aikakin useampaan otteeseen ja turruttaa katsojan tälläkin tavoin


1star.jpg


Ensi-ilta: 22.4.2022

Ikäraja: Sallittu

Pituus: 1 tunti ja 33 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Tony Heino

Näyttelijät: Jarkko Nyman, Saija Lentonen, Juha Veijonen, Anu Sinisalo, Jouko Ahola, Kari-Pekka Toivonen, Heikki Kinnunen

Genre: Draama

Elokuvan traileriMothering Sunday

MOTHERING SUNDAY - Cinema Orion

Lämpimänä kevätpäivänä vuonna 1924 sisäkkö ja löytölapsi Jane Fairchild (Odessa Young) huomaa olevansa yksin äitienpäivänä.

Janen isäntäväki herra ja rouva Niven (Colin Firth ja Olivia Colman) ovat ulkona, ja hänellä on harvinainen tilaisuus viettää aikaa salaisen rakastajansa kanssa.

Paul (Josh O’Connor) on läheisen kartanon poika ja Janen pitkäaikainen rakastettu. Suhde on kuitenkin tuomittu, sillä Paul on kihloissa toisen naisen, lapsuudenystävänsä ja perhetuttaviensa tyttären kanssa.

Yllättävä käänne muuttaa Janen elämän suunnan lopullisesti.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Odessa Young ja Josh O´Connor onnistuvat rooleissaan täydellisesti - kuin myös pienemmissä rooleissa olevat karismaattiset Colin Firth ja Olivia Colman)

+ huikea puvustus ja lavastus sekä kuvaus, ohjaus ja musiikki

+ vanhan ajan romanttinen draama ja loistava ajankuva 1920-luvun brittiläisestä yläluokasta (eroottisuus ja alastomuus kuvataan elokuvassa kauniisti ja luontevasti)


Miinukset:

- elokuvan takaumat ovat hieman kömpelöitä ja estävät täten ehjän kokonaisuuden elokuvallisesti

- elokuvan kesto (liian lyhyt, koska elokuvan hurmaavan brittiläisen yläluokan seurassa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)


4star.jpg


Ensi-ilta: 15.4.2022

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 45 minuuttia

Ohjaus: Eva Husson

Käsikirjoitus: Alice Birch Graham Swiftin romaanin pohjalta

Näyttelijät: Odessa Young, Josh O´Connor, Colin Firth, Olivia Colman

Genret: Draama

Elokuvan traileriThe Lost City

The Lost City - KotkanLeffat


Nerokas mutta julkisuutta välttelevä kirjailija Loretta Sage (Sandra Bullock) on luonut menestyksekkään uran kirjoittamalla eksoottisiin paikkoihin sijoittuvia romanttisia seikkailuromaaneja.

Kirjojen kannessa on aina komeillut komea miesmalli Alan (Channing Tatum), joka on omistanut elämänsä romaanisarjan sankarin Dashin esittämiselle.

Uuden kirjan markkinointikiertueella omalaatuinen miljardööri (Daniel Radcliffe) sieppaa Lorettan ja vaatii häntä näyttämään tien edellisessä kirjassaan esiintyneen kadonneen muinaiskaupungin aarteen luo.

Alan haluaa todistaa olevansa oikea sankari ja lähtee pelastamaan Lorettaa. Suuren viidakkoseikkailun pyörteisiin joutuvan parivaljakon on tehtävä yhteistyötä selviytyäkseen luonnon armoilla ja löytääkseen aarteen ennen kuin se katoaa ikuisiksi ajoiksi.


Plussat:

+ viihdyttävä seikkailuelokuva

+ kuvaus, leikkaus, puvustus, käsikirjoitus ja ohjaus

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (erityisesti Sandra Bullockin ja Channing Tatumin yhteinen kemia toimii täydellisesti ja Daniel Radcliffe on hurmaava pahana miljardöörinä)


Miinukset:

- ajoittainen elokuvan itseironia ei toimi ja vaarallisia viidakkokohtauksia olisi toivonut olevan huomattavasti enemmän

- Brad Bittin roolisuoritus

- elokuvan kesto (aavistuksen verran liian lyhyt, koska elokuvan hurmaavien tyyppien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)


3star.jpg


Ensi-ilta: 15.4.2022

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 52 minuuttia

Ohjaus: Adam Nee ja Aaron Nee

Käsikirjoitus: Oren Uziel, Dana Fox, Adam Nee & Aaron Nee

Näyttelijät: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Da'Vine Joy Randolph, Oscar Nuñez, Patti Harrison, Bowen Yang, Brad Bitt

Genre: Seikkailu

Elokuvan traileri


Odotus

Satokon mies Kiyokazu kärsii aspermiasta. Lapsettomuus painaa pariskuntaa, jonka elämässä on muuten kaikki raiteillaan.

Kuultuaan Hiroshiman edustan saarella toimivasta Baby Baton -orpokodista he päättävät tutustua paikkaan, vaikuttuvat siellä vallitsevasta lämpimästä tunnelmasta, ja adoptoivat poikavauvan.

Pikku Asato on 6-vuotias, kun Satoko saa hätkähdyttävän puhelun: ”Haluan lapseni takaisin”, ilmoittaa Hikari, joka joutui kotoa karanneena teini-äitinä jättämään vauvansa orpokotiin.

Kirsikkapuiden alla –ohjaaja Naomi Kawase on jo pitkään ollut yksi Japanin eturivin elokuvantekijöitä. Hänen teoksensa pääsevät jatkuvasti Cannesin elokuvajuhlien paraatisarjoihin. Kawasen koskettava uutuus Äidit valittiin myös Japanin Oscar–ehdokkaaksi.


Plussat:

+ elokuva tärkeästä aiheesta (elokuvassa tuodaan hienosti esille se, että "vanhemmat eivät löydä lasta, vaan lapsi löytää vanhemmat")

+ kuvaus, leikkaus, musiikki ja kiehtova japanilaisuus kaikin puolin

+ näyttelijäsuoritukset


Miinukset:

- pitkäveteisyys

- liika pidättäytyväisyys häiritsee läpi elokuvan (verrattuna Naomi Kawasen edellisiin elokuviin tässä erityisesti asia häiritsi)

- ohjaus ja käsikirjoituksen toinen toistaan seuravat takaumat estivät eheän kokonaisuuden syntymistä


3star.jpg


Ensi-ilta: 8.4.2022

Ikäraja: 12

Pituus: 2 tuntia ja 20 minuuttia

Ohjaus: Naomi Kawase

Näyttelijät: Hiromi Nagasaku, Arata Iura, Reo Sato, Aju Makita, Miyoko Asada, Hiroko Nakajima

Genre: Draama

Elokuvan traileriOdotus


Odotus (elokuva) – Wikipedia

Rohkean draamaelokuvan keskiössä on ajattomat teemat rakkaudesta, rehellisyydestä ja onnellisuuden kaipuusta.

Kolmekymppinen Elli asuu idyllisessä ja eristäytyneessä saaristossa aviomiehensä Mikon kanssa. Ellin elämä järkkyy, kun hänen nuoruudenrakkautensa, Mikon vanha opiskelukaveri Olavi saapuu vierailulle Ranskasta.

Sisäinen pakko ajaa Ellin kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen.

Idyllisissä saaristolaismaisemissa kuvatun rakkauselokuvan ovat käsikirjoittaneet pääosaa esittävä Inka Kallén ja Aku Louhimies. Tarinan innoittajana ovat toimineet Juhani Ahon tekstit.

Muissa rooleissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Adeliina Arajuuri.


Plussat:

+ hyvät ja luontevat näyttelijäsuoritukset

+ huikeat saaristomaisemat Seilin saarelta ja kuvaus kaikin puolin

+ käsikirjoitus ja näytelmällisyys


Miinukset:

- Esa-Pekka Salosen säveltämä musiikki

- leikkaus, kristilliset kohtaukset, ajoittainen paikallaan junnaaminen ja pitkäveteisyys

- liika alastomuus ilman suurempaa eroottista latautumista tai suurempaa eroottista toimintaa turruttaa katsojan nopeasti


3star.jpg


Ensi-ilta: 1.4.2022

Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 41 minuuttia

Ohjaus: Aku Louhimies

Käsikirjoitus: Inka Kallén, Aku Louhimies

Näyttelijät: Inka Kallén, Aku Hirviniemi, Andrei Alén, Adeliina Arajuuri

Genre: Draama

Elokuvan traileri


Ambulance

Finnkino - Ambulance

Yksi päivä Los Angelesin kaduilla muuttaa kolmen ihmisen elämän ikiajoiksi. Veteraani Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen II) yrittää epätoivoisesti löytää rahat vaimonsa sairaalakuluihin. Hän päätyy pyytämään apua ainoalta ihmiseltä, jonka puoleen hänen ei todellakaan pitäisi kääntyä: adoptioveljeltään Dannylta (Jake Gyllenhaal).

Danny on ammattirikollinen, ja hän tarjoaa Willille mahdollisuutta päästä osingoille Los Angelesin historian suurimpaan pankkiryöstöön, josta on tilaisuus netota miljoonia dollareita. Koska panoksena on hänen vaimonsa henki, Willillä ei ole vaihtoehtoja.

Pako pankista menee totaalisesti pieleen. Epätoivoiset veljekset päätyvät kaappaamaan ambulanssin, jolla on kyydissään haavoittunut poliisi ja ensihoitaja Cam Thompson (Eiza González).

Alkaa takaa-ajo, jossa Willin ja Dannyn on selviydyttävä poliisin massiivisesta kenttäoperaatiosta, pidettävä panttivankinsa elossa, olla käymättä toistensa kurkkuun kiinni ja samalla suoriuduttava täpärimmästä pakomatkasta, mitä Los Angelesissa on koskaan nähty.

Plussat:

+ toiminnallisuus ja takaa-ajokohtaukset


Miinukset:

- huono käsikirjoitus ja kuvaus

- elokuvan kesto (aivan liian pitkä - jatkuva ambulanssilla kaahailu ja väkivaltaisuus turruttaaa katsojan jo täysin ensimmäisen tunnin aikana)

- huonot näyttelijäsuoritukset (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta)

1star.jpg


Ensi-ilta: 25.3.2022

Ikäraja: 16

Pituus: 2 tuntia ja 16 minuuttia

Ohjaus: Michael Bay

Käsikirjoitus: Chris Fedak, Laurits Munch-Petersenin ja Lars Andreas Pedersenin Ambulancen-elokuvan (Tanska, 2005) käsikirjoituksen ja tarinan pohjalta

Näyttelijät: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González

Genre: Toiminta

Elokuvan traileri


Belfast


Finnkino - Belfast


Oscar®-ehdokas Kenneth Branaghin ohjaama ja valovoimaisen näyttelijäkaartin tähdittämä Belfast on henkilökohtainen tarina muistojen voimasta täynnä iloa.

Elokuva sijoittuu 1960-luvun lopun Pohjois-Irlantiin. Tapahtumien keskiössä on Buddy, koulupoika teini-iän kynnyksellä. Hänen elämäänsä kuuluvat rakastava perhe, metkut kavereiden kanssa ja orastava romanssi.

Hänen rakas kotikaupunkinsa on kuitenkin päivä päivältä voimistuvien levottomuuksien kourissa, ja perheellä on edessään vaikea valinta.

Heidän on päätettävä, jäävätkö he odottamaan, että konflikti menee ohi, vai jättävätkö he kaiken taakseen uuden elämän tähden.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ elokuvan teatterimaisuus

+ käsikirjoitus, ohjaus, leikkaus, kuvaus, lavastus, puvustus sekä mustavalkoisuus


Miinukset:


- elokuvan kesto (vilpittömän ja hurmaavan Buddyn perheen elämän parissa kaikesta ikävästä väkivallasta ja levottomuuksista huolimatta olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin kuin vain 1 tunnin ja 38 minuuttia)


4star.jpg


Ensi-ilta: 11.3.2022

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 38 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kenneth Branagh

Näyttelijät: Jude Hill, Lewis McAskie, Caitríona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench, Ciarán Hinds

Genre: Draama

Elokuvan traileri


Huonot naiset


Huonot naiset on komedia, jossa yllättävät vieraat sotkevat hääjuhlien järjestelyt ja pistävät vipinää uinuvaan lappilaiseen pikkukylään.

Seurakuntatalon emäntä Johanna (Leea Klemola) tekee kaikkensa, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Varaa virheisiin ei ole.

Viimeinen, mitä Johanna kaipaa, on bussilastillinen kuokkavieraita kolkuttelemassa seurakuntatalon ovelle tärkeiden hääjuhlien aattona. Ohikulkumatkalla olevalta venäläisseurueelta on kuitenkin hajonnut auto ja pian Johanna löytää itsensä majoittamasta seuruetta seurakuntatalolle.

Johannan veljen tehtävänä on korjata auto, että vieraat saadaan äkkiä tien päälle ja alta pois. Veljen yrittäjähenkinen kaveri puolestaan näkee tilanteessa hienoja mahdollisuuksia ja päättää toimia.

Kello käy, auto ei käynnisty, häät alkavat ja katastrofin ainekset ovat käsissä.

Huonot naiset on tarina tavallisista, rohkeista naisista ja miehistä, joissa yllättävät kohtaamiset nostavat pintaan suuria tunteita sekä ikiaikaisia asetelmia.

Kun nämä häät on tanssittu, on koko kylä siirtynyt piirun verran paikoiltaan.


Plussat:

+ Leea Klemolan huikea roolityö (muidenkin näyttelijöiden onnistuneita ja uskottavia roolisuorituksia on ihastuttavaa katsoa, koska tämä elokuva tarjoaa todellakin monta erityisen herkullista henkilöhahmoa)

- vakavasta aiheesta ja edelleen voimassa olevista ennakkoluuloista tehty syvällinen, lämmin ja aito komedia

+ käsikirjoitus, ohjaus ja lavastus


Miinukset:

- elokuvan kesto (tämän niin perussuomalaisen ja lappilaisen kylän asukkaiden parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin kuin vain 1 tunnin ja 38 minuuttia)


5star_2.jpg


Ensi-ilta: 25.2.2022

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 38 minuuttia

Ohjaus: Niklas Lindgren

Käsikirjoitus: Karoliina Lindgren ja Niklas Lindgren

Näyttelijät: Leea Klemola, Jussi Vatanen, Mikko Penttilä, Emma Kilpimaa, Anna Ackerman, Rea Mauranen, Anna-Leena Sipilä, Tiina Pirhonen, Sinikka Mokkila, Eeva Semerdjiev ja Kari Ketonen.

Genre: Komedia

Elokuvan traileri


70 on vain numero


70 on vain numero – Wikipedia

70 on vain numero on Johanna Vuoksenmaan uusi komedia, jonka pääroolissa iskelmätähti Seija Kuulana loistaa Hannele Lauri.

Lavalla Seija säihkyy yleisön rakastavien katseiden valossa, mutta kotonaan hän syö kylmää nakkia ja juo piimää yksin yönälkäänsä.

Stailisti Shanella (Misa Palander) on hänen läheisin ihmisensä. Seija on oppinut suojaamaan yksityisyyttään pakon edessä, mutta suojaus toimii myös eristeenä, ja vaikka Seija on ”koko kansan rakastama”, hänen on vaikea päästää lähelleen ketään.

Seija tapaa biisinkirjoitusileirillä Laurin (Mikko Nousiainen) ja yhteistyön tuoksinassa päästää itsensä rakastumaan. Seijan olisi uskallettava astua jumalattaren korokkeeltaan ihmisten pariin – ja kestettävä sen seuraukset.

Vaikka jumalattaret eivät täytä vuosia, tuo rakkaus eteen asioita, joissa ikä onkin voimavara eikä rasite. Elokuva on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille ja elokuvassa kuullaan useita koko kansan rakastamia hittejä.

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Johanna Vuoksenmaa ja se on hänen ihmissuhdetrilogiansa päätösosa. Aiemmat elokuvat 21 tapaa pilata avioliitto ja Viikossa aikuiseksi ovat saaneet yhteensä yli puoli miljoonaa katsojaa elokuvateattereissa.


Plussat:

+ Hannele Laurin huikea roolityö

- elokuvan huumori ja musiikki (Seija Kuulan lauluosuudet hoitaa aina yhtä ja edelleenkin upeaääninen Lea Laven)

+ puvustus, ohjaus ja kuvaus


Miinukset:

- käsikirjoitus (olisi vaatinut vielä työstämistä selvästi tehden elokuvasta iskevämmän ja toimivamman sekä tarinaltaan huomattavasti uskottavamman)

- Marja Packalénin huikean roolihahmon vähäinen osuus elokuvassa (juuri näiden samanikäisten ja täysin erilaisten naisten kanssakäyminen olisi tehnyt elokuvasta vieläkin komediallisemman)


4star.jpg


Ensi-ilta: 25.2.2022 (osassa maata saanut ensi-iltansa jo 29.12.2021)

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 42 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Johanna Vuoksenmaa

Näyttelijät: Hannele Lauri, Mikko Nousiainen, Marja Packalén, Misa Palander

Genre: Draama, komedia

Elokuvan traileriKohtauksia eräältä saarelta


Kohtauksia eräältä saarelta on kunnianosoitus Ingmar Bergmanille, mutta siinä missä Bergmanin elokuvat voivat repiä sielun auki, on ohjaaja Mia Hansen-Løven ote lumoava ja leikkisä.

Elokuvan pääosissa nähdään Tim Roth (The Hateful Eight, Pulp Fiction) ja Vicky Krieps (Phantom Thread, Das Boot) ja Mia Wasikowska (Jane Eyre, Crimson Peak).

Elokuvantekijät Tony (Tim Roth) ja Chris (Vicky Krieps) matkustavat kesäksi Fårön saarelle, joka oli sekä Ingmar Bergmanin inspiraation lähde että lopuksi myös hänen viimeinen kotinsa.

Bergmanin elokuvia ihaileva pariskunta toivoo löytävänsä saarelta kipinää omiin käsikirjoituksiinsa. Tunnelmaan on helppo päästä heille valitussa mökissä, jossa ”elokuvaa, joka sai miljoonat eroamaan”, on kuvattu.

Urallaan pidemmälle ehtinyt Tony edistää uutta käsikirjoitustaan joutuisasti, ja nauttii saaren elokuvaturisteille suunnatusta tarjonnasta. Chris sen sijaan kokee tunnelman ristiriitaisena.

Miten maailman ahdistavimmat elokuvat on voitu kirjoittaa näin kauniissa paikassa, hän miettii. Lopulta Chris pääsee vauhtiin omassa tarinassaan, jonka keskiössä ovat ystäviensä häihin tulleet nuoruuden rakastavaiset Amy (Mia Wasikowska) ja Joseph (Anders Danielsen Lie) jotka vetävät toisiaan puoleensa kuin magneetit.


Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus ja monipuolinen musiikki (Abbasta ahvenanmaalaiseen kansanlauluun)

- Fårön saaren huikeat maisemat ja lavastus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Vicky Krieps ja Tim Roth tekevät hyvät ja uskottavat roolit )

Miinukset:

- Ingmar Bergmannin ylikorostaminen ja yksityiskohtien esittely (vähempikin olisi riittänyt), mutta elokuvan voi hyvin katsoa vaikka ei pitäisikään tai olisi kiinnostunut Ingmar Bergmannista laisinkaan

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg


Ensi-ilta: 18.2.2022

Ikäraja: 7

Pituus: 1 tunti ja 53 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Mia Hansen-Løve

Näyttelijät: Vicky Krieps,Tim Roth, Grace Delrue, Mia Wasikowska ja Anders Danielsen Lie

Genre: Draama

Elokuvan traileri