DVD-ELOKUVAT


Peluri - Kuolema on elävien ongelma

PELURI – KUOLEMA ON ELÄVIEN ONGELMA – Suomalainen Elokuvapalvelu


Ruumisautobisneksen halvimmat kuskit, Risto Kivi (Pekka Strang) ja Arto Niska (Jari Virman) ovat joutuneet tilanteeseen, jossa kaikki on mennyt pieleen ja uusi alku olisi tarpeen. Risto on pelannut kotinsa ja perheensä, ja Arto on saanut niskakipuja hoidattaessaan kuulla, ettei hänellä ole käytännössä juurikaan aivoja.

Voi siis kaikella syyllä todeta, että paremminkin voisi mennä: ystävyksillä ei käytännössä ole jäljellä muuta kuin työnsä. Sen parissa he hoitavat kaikkein likaisimmatkin keikat, hakevat junan alle murskautuneet ja koteihinsa mädäntyneet näiden viimeiseen lepopaikkaan.

Kuten Risto osuvasti toteaa – kuolema on elävien ongelma. Sitä miesten elämässä riittää, mutta tästä huolimatta he pyrkivät uskomaan elämään. Vaikka toisella ei ole aivoja eikä toisella sydäntä, yhdessä tilanne ei ole toivoton.

Asiat ottavat kuitenkin yllättävän suunnan ja Risto ja Arto joutuvat pelaamaan uhkapeliä omalla hengellään. Sen jälkeen mikään ei ole enää ennallaan.

Peluri – Kuolema on elävien ongelma on kuolemanvakava komedia ystävyydestä, heikkouksista ja anteeksiannosta. Se koskettaa, naurattaa ja satuttaa - sekä auttaa ymmärtämään elämää sen eri sävyissä.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Pekka Strang, Jari Virman, Elina Knihtilä, Pihla Penttinen ja Tiina Weckström tekevät kaikki täydelliset roolityöt)

+ käsikirjoitus, elokuvan musta huumori, ohjaus, leikkaus, lavastus, maskeeraus ja elokuvan musiikki

+ äärimmäisen hauska, koskettava, ahdistava ja groteski elokuva, joka saa katsojan nauramaan asioille ja ihmiskohtaloille, joille ei todellakaan pitäisi nauraa


Miinukset:

- elokuvan lyhyt kesto (ruumisautonkuljettajan sekä aivottoman miehen ja heidän traagista elämäänsä olisi seurannut kauemminkin kaikesta huolimatta )


5star_2.jpg

Marko Kilpilampi / Kultturitähdet


Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 38 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoutus: Teemu Nikki

Näyttelijät: Pekka Strang, Jari Virman, Elina Knihtilä, Hannamaija Nikander, Pihla Penttinen, Samuli Jaskio, Tiina Weckström, Marjaana Maijala, Matti Onnismaa, Jani Toivola, Eero Milonoff, Mazdak Nassir

Genre: Draama, komedia

Elokuvan traileri

Julkaisija: Elokuvapalvelu J. Suomalainen, Scandinavian Film Distribution

Julkaisupäivä: 11.3.2024


Sydänpeto

Sydänpeto (2022) DVD


Ihastus muuttuu pakkomielteeksi ja lopulta vaaralliseksi omistushaluksi neonvärejä hehkuvassa Sydänpedossa.

Räppäriydestä haaveileva Elina (muusikko-näyttelijä Elsi Sloan) muuttaa äitinsä kanssa Helsingistä auringon paahtamalle Ranskan Rivieralle ja hullaantuu hetkessä siskopuolestaan, lupaavasta ballerinasta Sofiasta (Carmen Kassovitz).

Kun Elina huomaa olevansa bileistä ja vapaudesta nauttivalle Sofialle vain hetken huumaa, hän käynnistää myrkyllisen valtapelin saadakseen Sofian vain ja ainoastaan itselleen.

Koukuttavien klubisoundien ja ranskankielisten rap-keikkojen tahdissa sykkivän villin elokuvan on ohjannut Aino Suni, ja sen huumaavasta elokuvamusiikista vastaa maailmankuulusta Air-duosta tuttu JB Dunckel.


Plussat:

+ hyvät näyttelijäsuoritukset

+ realistinen kuvaus nuorten maailmasta ja pakkomielteisestä rakastumisesta

+ elokuvan musiikki, klubi- ja tanssikohtaukset, visuaalisuus, kuvaus, ohjaus ja ranskankielisyys


Miinukset:

- osa elokuvan henkilöistä jää valitettavan pinnallisiksi

- elokuvan loppu

- käsikirjoitus olisi vaatinut vielä työstämistä


3star.jpg


Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 42 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Aino Suni

Näyttelijät: Elsi Sloan, Carmen Kassovitz, Camille, Adel Bencherif, Lucille Guillaume, Juho Milonoff, Rebekka Kuukka, Antti Autio

Genre: Draama

Elokuvan traileri

Julkaisija: Elokuvapalvelu J. Suomalainen

Julkaisupäivä: 10.3.2023


BROS

Bros Blu-ray

Universal Pictures ylpeänä esittää ensimmäisen suuren elokuvastudion romanttisen komedian kahdesta homomiehestä, jotka ehkä mahdollisesti, luultavasti, kompuroivat kohti rakkautta. Ehkä. He ovat kumpikin todella kiireisiä.

Räiskyvä koomikko Billy Eichner ja hittikomedioiden tekijöinä tunnetut Nicholas Stoller sekä Judd Apatow ovat luoneet älykkään, tunteita herättävän ja sydämellisen komedian siitä, kuinka vaikeaa on löytää toinen siedettävä ihminen vierelleen elämän polulle.

Elokuvaa tähdittää Billy Eichner, ensimmäinen avoimesti homoseksuaali mies, joka on toiminut käsikirjoittajana omassa suuren studion elokuvassaan ja esittää sen pääosaa.

Kaikissa elokuvan avainrooleissa nähdään LGBTQ+-näyttelijöitä kuten Luke Macfarlane (Killjoys), Ts Madison (The Ts Madison Experience), Monica Raymund (Chicago Fire), Guillermo Díaz (Scandal), Guy Branum (The Other Two) ja Amanda Bearse (Pulmuset).


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (Billy Eicherin ja Luke Macfarlanen henkilökemia toimii täydellisesti pääparina)

+ ajoittain rietaskin huumori, seksipositiivisuus, käsikirjoitus, ohjaus, lavastus ja puvustus

+ oikeasti hauska ja realistinen elokuva homokulttuurista, homojen deittailusta ja seksuaalivähemmistöistä, jotka osaavat nauraa itselleen aidosti (elokuvaa voi suositella myös heteroille, jotka itsekin löytävät kyllä taatusti samaistumispintaa asiasta kuin asiasta)


Miinukset:

- elokuva sortuu ajoittain ikäviin ja voimassa oleviin stereotypioihin


5star_2.jpg


Ikäraja: 12

Pituus: 1 tunti ja 55 minuuttia

Ohjaus: Nicholas Stoller

Käsikirjoitus: Billy Eichner, Nicholas Stoller

Näyttelijät: Billy Eichner, Luke Macfarlane, Ts Madison, Monica Raymund, Guillermo Díaz, Guy Branum ja Amanda Bearse

Genre: Komedia

Elokuvan traileri

Julkaisija: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 20.3.2023


Hetki lyö

Hetki lyö (2022) DVD

Rikollispomon hylkäämä perhe ottaa ohjat omiin käsiinsä J-P Valkeapään Espanjan Aurinkorannikolle sijoittuvassa rikoselokuvassa Hetki lyö.

Vuosikymmenten takainen Miss Suomen toinen perintöprinsessa Marjaleena (Outi Mäenpää) pyörittää Espanjan Aurinkorannikolla baaria aikamiespoikansa Vilin (Johannes Holopainen) ja hämärähommista eläköityneen apurinsa Mikon (Ilkka Heiskanen) kanssa.

Bar Kaunotar on parhaat päivänsä nähnyt vanha juottola, joka on kolmikon vuosikausien rellestyksen tuloksena konkurssin partaalla.

Huoleton elämä saa äkkilopun, kun kolmikon korviin kantautuu tieto, että Marjaleenan ex-mies Mato on vapautumassa vankilasta pitkän tuomion jälkeen.

Madon aikomuksena on vetäytyä Aurinkorannikolle nauttimaan ryöstösaaliista uuden rakkaansa kanssa ja ajaa Marjaleena, Mikko ja Vili ulos baaristaan. Mutta tämä ei sovi petetylle kolmikolle, joka haluaa osansa miljoonista.

Seuraa juonittelua, kidnappauksia ja ryöstöjä, eikä ruumiiltakaan vältytä. Pienilläkin rikollisilla voi olla suuria unelmia.


Plussat:

+ käsikirjoitus, ohjaus ja elokuvan musta huumori (elokuva on ajoittain niin rumaa katsottavaa, että rumuudenkin näkee jo kauniina)

+ huikeat näyttelijäsuoritukset (pääkolmikko Heiskanen, Mäenpää ja Holopainen tekevät täydelliset tragikoomiset roolityöt)

+ elokuvan nostalgiset suomi-iskelmät, huikea lavastus, puvustus ja maskeeraus


Miinukset:

- kuvaus (elokuvan sävy alussa liian tummanpuhuva ja liian pitkään)

- sukupuolenkorjaushoidoissa olevaa Ninjaa esitävän Pääru Ojan häiritsevän yliampuva kimittävä ääni


4star.jpg


Ikäraja: 12

Pituus: 2 tuntia ja 3 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: J-P Valkeapää

Näyttelijät: Johannes Holopainen, Outi Mäenpää, Ilkka Heiskanen, Pääru Oja, Jari Pehkonen, Jukka-Pekka Palo ja Besir Zeciri

Genre: Draama, komedia

Elokuvan traileri

Julkaisija: Elokuvapalvelu J. Suomalainen

Julkaisupäivä: 17.3.2023Follow me

Follow Me (Blu-ray) | CDON

Uudessa kauhuelokuvassa sosiaalisen median tähti Cole (Keegan Allen menestyssarjasta Pretty Little Liars) matkustaa ystävineen Moskovaan kuvaamaan uutta sisältöä suosittuun videoblogiinsa.

Cole koettelee tempauksillaan jatkuvasti rajoja ja pyrkii vastaamaan kasvavan yleisönsä toiveisiin, ja nyt hän osallistuu ystäviensä kanssa hengenvaaralliseen, outoon peliin.

Todellisen elämän ja sosiaalisen median raja hämärtyy, ja ryhmän pitää taistella selviytyäkseen hengissä.


Plussat:

+ kuvaa hyvin miten vääristynyt ja sairas suhde joillakin voi olla nykyaikana someen kaikin puolin

+ elokuvan lyhyt kesto

Miinukset:

- huonot näyttelijäsuoritukset

- ennalta-arvattavuus

- käsikirjoitus ja ohjaus


1star.jpg


Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 32 minuuttia

Ohjaus ja käsikirjoitus: Will Wernick

Näyttelijät: Keegan Allen, Holland Roden, Pasha D. Lychnikoff

Genre: Kauhu

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 18.3.2021


Waiting for the Barbarians


Waiting for the Barbarians (Blu-ray) | CDON


Eräs tuomari (Mark Rylance) valvoo pientä yksinäistä asutusta valtakunnan rajalla. Hän odottaa jo lähestyvää eläköitymistään ja paluuta normaaliin elämään, mutta pöyhkeä eversti (Johnny Depp) ja hänen lakeijansa (Robert Pattinson) sotkevat aikeet, kun he saapuvat kiristämään rajan turvallisuutta.

Kun tuomari näkee, miten hänen sotilaalliset maanmiehensä kohtelevat muukalaisia, hän alkaa pohtia, ketä kohtaan hän onkaan uskollinen.


Plussat:

+ kuvaus ja leikkaus

+ lavastus ja puvustus


Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus

- vaisut näyttelijäsuoritukset

- liiallinen hidastempoisuus ja paikallaan junnaaminen

2star.jpg


Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 48 minuuttia

Ohjaus: Ciro Guerra

Näyttelijät: David Dencik, Greta Scacchi, Johnny Depp, Mark Rylance, Robert Pattinson

Genre: Draama

Julkaisija: Universal Sony Pictures

Julkaisupäivä: 25.11.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


You Should Have Left


You Should Have Left Blu-ray Release Date October 28, 2020 (France)


Blumhouse Productionsin ja legendaarisen käsikirjoittajan David Koeppin (Jurassic Park, Mission: Impossible, Panic Room) psykologisessa trillerissä Kevin Bacon ja Amanda Seyfried esittävät pariskuntaa, joka aikoo viettää rauhallisen loman syrjäisessä asunnossa maaseudulla.

Täydellinen piilopaikka muuttuu kuitenkin kauheaksi painajaiseksi, kun todellisuus alkaa paljastua, pimeät menneisyyden tapahtumat nousevat pintaan ja talon paha voima ei suostu jättämään heitä rauhaan.

Plussat:

+ hyvät näyttelijäsuoritukset

+ kuvaus, leikkaus, lavastus, musiikki

+ elokuvan talo on itsessään visuaalisen kiehtova

Miinukset:

- käsikirjoitus

- ajoittainen sekavuus

- elokuvan loppu

2star.jpg


Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 33 minuuttia

Ohjaus: David Koepp

Näyttelijät: Amanda Seyfried, Kevin Bacon, Colin Blumenau, Eli Powers

Genre: Kauhu

Julkaisija: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 19.10.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


The Lighthouse


The Lighthouse (2019) Blu-ray

Hypnoottinen The Lighthouse kertoo kahdesta majakanvartijasta (Robert Pattinson, Willem Dafoe) syrjäisellä ja mystisellä Uuden-Englannin saarella 1890-luvulla.

Ohjaaja Robert Eggers tunnetaan kulttimainetta nauttivasta kauhuelokuvasta The Witch (2015). Tinkimättömästi mustavalkoiselle 35 mm:n filmille kuvattu elokuva on klaustrofobinen ja omaleimainen sukellus hulluuteen.

Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ mustavalkoisuus ja visuaalisuus

+ musiikki, ohjaus ja lavastus

Miinukset:

- ajoittainen hidastempoisuus ja paikallaan junnaaminen

- elokuvan vanhanaikainen kuvasuhde 1,19:1


4star.jpg

Ikäraja: 16

Pituus: 1 tunti ja 49 minuuttia

Ohjaus: Robert Eggers

Käsikirjoitus: Max Eggers, Robert Eggers

Näyttelijät: Willem Dafoe, Robert Pattinson, Valeriia Karaman

Genre: Kauhu

Julkaisija: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 8.6.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Upseeri ja vakooja

Upseeri ja vakooja - J'accuse (Blu-ray) | CDON

Vuonna 1895 kapteeni Alfred Dreyfus (Louis Garrel), nuori lupaava
upseeri, joutuu syytteeseen vakoilusta saksalaisille ja hänet tuomitaan elinkautiseen vankeuteen Pirunsaarelle.

Dreyfusin nöyryytystä seuraa myös Georges Picquart (Jean Dujardin), joka on ylennetty johtamaan vastavakoiluyksikköä.

Kun Picquart saa selville, että Dreyfusin tuomiosta huolimatta
tietoja vuodetaan yhä saksalaisille, hän joutuu vaaralliseen petoksen ja lahjonnan labyrinttiin. Se ei uhkaa ainoastaan hänen kunniaansa, vaan myös hänen elämäänsä.

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Robert Harrisin kirjaan An
Officer and a Spy (suom. Upseeri ja vakooja, Otava 2014). Elokuva
palkittiin Venetsian elokuvajuhlien Hopeisella leijonalla vuonna 2019.

Vuoden 2020 César-gaalassa ohjaaja Roman Polanski voitti parhaan
ohjaajan palkinnon ja lisäksi Upseeri ja vakooja palkittiin parhaasta
sovitetusta käsikirjoituksesta (Polanski, Harris) sekä parhaasta
puvustuksesta (Pascaline Chavanne).Plussat:


+ huikea puvustus ja lavastus

+ käsikirjoitus, ohjaus, hyvät näyttelijäsuoritukset ja ranskankielisyys

+ vanhanajan elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekinMiinukset:


- ajoittainen hidastempoisuus ja paikallaan junnaaminen5star_2.jpg
Ikäraja: 12

Pituus: 2 tuntia ja 12 minuuttia

Ohjaus: Roman Polanski

Näyttelijät: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner

Genre: Draama

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 20.11.2020


Vault


Vault (Blu-ray) - Elokuvat - CDON.COM

Elokuva tapahtuu vuonna 1975, ja sen inspiraationa on ollut
tositarina eräästä pikkurikollisjoukkiosta, joka teki yhden Yhdysvaltain historian suurimmista ryöstöistä, varasti yli 30 miljoonaa dollaria mafialta maan pienimmässä osavaltiossa Rhode Islandissa.

Plussat:


+ käsikirjoitus
+ lavastus ja puvustus
+ oikean arkistomateriaalin käyttö

Miinukset:


- huonot näyttelijäsuoritukset

- ohjaus - pitkäveteisyys


2star.jpgIkäraja: 16

Pituus: 1 tuntia ja 35 minuuttia

Ohjaus: Tom DeNucci

Näyttelijät: Clive Standen, Don Johnson, Samira Wiley, Theo Rossi, William Forsythe

Genre: Trilleri

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Julkaisija: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 25.11.202


Final target

Final Target Blu Ray - Blu Ray - Tulevat - Future Movie Shop

Ava (Jessica Chastain) on kuolettava palkkasoturi, joka matkustaa ympäri maailmaa ja on erikoistunut korkean tason murhiin.

Kun eräs toimeksianto menee pieleen, Ava käsketään lomalle, kunnes
tilanne rauhoittuu, mutta salaa Avan toimeksiantajat ovat antaneet
hänestä tappokäskyn varmistaakseen, ettei mikään johda heihin.

Ava päättää palata kotiin perheensä luo Bostoniin, mutta hänen poissa ollessaan perhe on alkanut käsitellä omia ongelmiaan, ja ennen kuin huomaakaan Avan on pelastettava perheensä ja samaan aikaan taisteltava omia demonejaan vastaan.Plussat:


+ hyvät näyttelijäsuoritukset

+ lavastus, kuvaus, puvustus ja leikkaus

+ toiminnallisuus läpi elokuvanMiinukset:


- väkivaltaisuus

- ennalta-arvattavuus

- elokuvan loppu


2star.jpgIkäraja: 16

Pituus: 1 tuntia ja 33 minuuttia

Ohjaus: Tate Taylor

Näyttelijät: Colin Farrell, Common, Geena Davis, Jessica Chastain, JohnMalkovich

Genre: Trilleri

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Julkaisija: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 25.11.2020


Näkemiin professori


Näkemiin professori - The Professor (Blu-ray) | CDON

Kun elämäänsä kyllästynyt yliopistoprofessori Richard (Johnny Depp) saa kuulla koko loppuelämänsä mullistavan diagnoosin, hän päättää heittää sovinnaiset käytöstavat taivaan tuuliin ja elää elämäänsä täysin estoitta.

Richard ei kaihda paheita eikä välitä vaimonsa (Rosemarie DeWitt) tai yliopiston rehtorin (Ron Livingston) mielipiteistä pätkääkään.

Hän laukoo vapautuneesti suorat sanat kaikille, jotka ärsyttävät häntä vähääkään. Ajan käydessä vähiin Richardin on löydettävä sanat myös niille, joita hän eniten rakastaa.

Wayne Robertsin ohjaama Näkemiin professori on musta komedia täynnä terävää huumoria, joka paitsi viihdyttää, myös koskettaa.


Plussat:

+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan (elokuvan mustahuumori naurattaa ja itkettää sekä elokuvan sanoma on aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä)

+ Johnny Deppin huikea roolisuoritus

+ käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus, lavastus ja puvustus


Miinukset:

- elokuvan kesto (veijarimaisen yliopistoprofessorin kanssa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)


5star_2.jpg

Ikäraja: 12

Pituus: 1 tuntia ja 30 minuuttia

Ohjaus: Wayne Roberts

Näyttelijät: Johnny Depp, Rosemarie DeWitt, Odessa Young

Genre: Draama, komedia

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 25.11.2020


The Outpost


The Outpost (Blu-ray) | CDON

Tositapahtumiin ja CNN-kirjeenvaihtajan Jake Tapperin romaaniin perustuvassa vaikuttavassa sotaelokuvassa pieni yhdysvaltalaisten sotilaiden ryhmä taistelee satoja talebantaistelijoita vastaan Afganistanissa, maailman vaarallisimmassa etuvartiossa Outpost Keatonissa.

Se rakennettiin alun perin paikallisten ihmisten yhteisöhankkeita varten, mutta sijainti jyrkän laakson pohjalla tarkotti jatkuvan hyökkäysuhan alla olemista.

Kun päätös tukikohdan sulkemisesta lopulta tehtiin, talebanryhmä sai siitä tietoja ja hyökkäsi täydellä voimalla – 400 miehellä 54 sotilasta vastaan.

Plussat:

+ kuvaus, ohjaus ja äänitehosteet

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Scott Eastwoodin roolityö ylikersantti Clint Romeshana)

+ realistisuus

Miinukset:

- liiallinen nationalismisuus ja patrioottisuus ärsyttää

- käsikirjoitus (henkilökuvaukset jäävät todella pinnallisiksi)

- puuduttava väkivaltaisuus

2star.jpg


Ikäraja: 16

Pituus: 2 tuntia ja 3 minuuttia

Ohjaus: Rod Lurie

Käsikirjoitus: Eric Johnson, Paul Tamasy (perustuu Jake Tapperin romaaniin)

Näyttelijät: Orlando Bloom, Scott Eastwood, Caleb Landry Jones

Genre: Sota

Julkaisija: Mislabel

Julkaisupäivä: 25.11.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Mr. Jones

Mr. Jones [Blu-ray]

Maaliskuussa 1933 walesilainen toimittaja Gareth Jones (James Norton) nousee junaan Moskovassa matkustaakseen Kharkoviin, Ukrainaan. Hän nousee pois pienellä asemalla jatkaen matkaansa jalkaisin.

Kulkiessaan maan läpi hän kohtaa maata riivaavan nälänhädän kauhut. Kaikkialla on kuolleita ihmisiä sekä Neuvostoliiton salaisen palvelun miehiä, jotka järjestelmällisesti estävät kansaa saamasta tietoa vallitsevasta katastrofista. Stalinin pakotteet maataloudelle ovat johtaneet kurjuuteen ja tuhoon.

New York Timesin toimittaja Ada Brooksin (Vanessa Kirby) avulla Jones onnistuu levittämään järkyttävät katastrofiuutiset länteen pakottaen vastustajansa, Pulitzer-palkitun ja neuvostomyönteisen toimittajan Walter Durantyn (Peter Sarsgaard) nöyrtymään.

Alkuperäisillä tapahtumapaikoilla Puolassa, Skotlannissa ja Ukrainassa kuvattu Agnieszka Hollandin ohjaama elokuva perustuu tositapahtumiin.

Plussat:

+ hyvät näyttelijäsuoritukset (erityisesti James Norton tekee huikean ja uskottavan roolityön idealistisena nuorena journalistina)

+ käsikirjoitus, musiikki, puvustus ja lavastus

+ erittäin tärkeä elokuva aiheeltaan ja osoittaa taas kerran kuinka tositapahtumiin perustuvat elokuvat ovat antoisampia kuin monet fiktiiviset elokuvat

Miinukset:

- ohjaus ja ajoittainen pitkäveteisyys

- Gareth Jonesin ja kirjailija George Orwellin fiktiivinen kohtaaminen


4star.jpg


Genre: Draama

Ikäraja: 12

Kesto: 2 tuntia

Ohjaus: Agnieszka Holland

Näyttelijät: James Norton, Peter Sarsgaard, Vanessa Kirby, Joseph Mawle

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 11.9.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


The Gentleman


thegentlemen.jpg


Lontooseen kotiutunut amerikkalainen Mickey Pearson on kasvattanut omin käsin kaupungin tuottoisimman marihuana-imperiumin.

Kun sana leviää, että Pearson haluaa pistää liiketoimintansa lihoiksi ja häipyä bisneksestä lopullisesti, alamaailmassa käynnistyy juonittelun, kieroilun, lahjonnan ja kiristyksen vyyhti hänen omaisuutensa kaappaamiseksi.


Plussat:

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ ohjaus, kuvaus, leikkaus, puvustus ja lavastus

+ viihdyttävä kokonaisuus rankasta aiheesta huolimatta


Miinukset:

- väkivaltaisuus ja rasistinen huumori

- käsikirjoitus (olisi vaatinut tiivistämistä)


4star.jpg


Genre: Toiminta, Rikos

Ikäraja: 16

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Ohjaus: Guy Ritchie

Näyttelijät: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell, Hugh Grant

Julkaisija: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 13.7.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Täydellinen joulu

taydellinen_joulu.jpg

Täydellinen joulu on elokuva kaikkien aikojen suurperhejoulusta. Elokuva on komedia existä, uusista puolisoista, suhteista, perheistä, perinteistä, ja niiden rikkomisista.

Kaikkien aikojen joulu on edessä kun lempeä tahtonainen Outi (Elena Leeve) on päättänyt viettää sen kutsumalla kotiinsa kaikki kolme ex-miestään, heidän yhteiset lapsensa sekä miesten uudet kumppanit uusine lapsineen.

Vaikka Outin nykyinen aviomies Janne (Antti Luusuaniemi) alun perin ajatusta vastustikin, joulupöytä pursuaa tänä vuonna uusia, vanhoja ja juuri esiin tulleita perhesolmuja.

Snapsit, rosollit ja jouluperinteet saavat kyytiä kun vieraat lähtevät muistelemaan yhteisiä aikoja illan emännän kanssa. Illan kuluessa Outi pitää puheen, jossa hän kertoo antavansa Jannelle lahjoista suurimman, hän on raskaana.

Jannen reaktio ei suoranaisesti ole odotetun kaltainen ja ilta saa vielä yhden käänteen, jota puidaan aina naapurin joulupukkia myöten.

Elokuva pohjautuu ruotsalaiseen Tomten är far till alla barnen elokuvaan.


Plussat:

+ käsikirjoitus ja elokuvan musta huumori

+ näyttelijäsuoritukset

+ piristävän erilainen jouluelokuva, josta jää hyvä mieli


Miinukset:

- ohjaus

- leikkaus

- elokuvan katsonee kertaalleen tänä jouluna, mutta monivuotiseksi jouluklassikoksi elokuvasta ei valitettavasti ole


3star.jpg


Genre: Komedia, draama

Ikäraja: 12

Kesto: 1 tunti ja 35 minuuttia

Ohjaus: Taru Mäkelä

Käsikirjoitus: Kristofer Gummerus Monika Rolfnerin alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta

Näyttelijät: Antti Luusuaniemi, Elena Leeve, Pirkko Mannola, Mikko Leppilampi, Maria Ylipää, Lotta Lindroos, Iikka Forss, Saara Kotkaniemi, Aku Hirviniemi, Kari Ketonen, Krisse Salminen

Julkaisija: SF Film

Julkaisupäivä: 5.10.2020

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Aquaman

aquaman2.jpg

Warner Bros. Picturesin ja ohjaaja James Wanin toiminnantäyteinen seikkailu Aquaman, jonka nimikkoroolissa nähdään Jason Momoa, esittelee valtavan ja visuaalisesti henkeäsalpaavan seitsemän meren vedenalaisen maailman.

Elokuva paljastaa puoliksi ihmisen ja puoliksi atlantislaisen Arthur Curryn syntytarinan ja johdattelee hänet elämänsä matkalle - seikkailuun, joka ei vain pakota häntä kohtaamaan todellista minäänsä, vaan myös selvittämään, onko hän synnyinperintönsä arvoinen – kuningas.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (hienoa huomata kuinka tässä seikkailuelokuvassa on todellakin panostettu näyttelijävalintoihin)

+ ohjaus, käsikirjoitus, kuvaus, puvustus, lavastus

+ visuaalisuus

Miinukset:

- ennalta arvattavuus

- elokuvan kesto (aivan liian pitkä ja olisi kaivannut ehdottomasti tiivistämistä

- erikoistehosteiden latteus 2D-versiona (arvatenkin 3D-versiona merenalaisetkin kohtaukset ovat huomattavasti vaikuttavampia)

3star.jpg

Gendre: Fantasia, seikkailu, toiminta

Ohjaus: James Wan

Pääosissa: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II, Nicole Kidman, Ludi Lin, Temuera Morrison

Kesto: 2 tuntia ja 24 minuuttia

Ikäraja: 12

Julkaisija: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 29.4.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä


Rocketman

rocketmandvd.jpg

Musiikintäyteinen Rocketman kertoo inspiroivan tarinan Elton Johnin läpimurron vuosista, jolloin ujosta pianovirtuoosi Reginald Dwightista kuoriutuu kansainvälinen supertähti.

Elokuvan tarinaa kuljettavat Elton Johnin rakastetuimmat kappaleet, jotka elokuvassa esittää nimiroolissa loistava Taron Egerton.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (Taron Egerton tekee huikean roolityön Eltonina)

+ ohjaus, käsikirjoitus, kuvaus, puvustus, lavastus

+ musiikki (varsinaiset musikaalikappaleetkin kuullostavat Elton Johnin omalta tuotannoltaan)

Miinukset:

- elämänkertaelokuvana olisi toivonut huomioivan myös Elton Johnin elämän myöhemmät vaiheet (tavallaan nyt tarina jää kesken)

5star_2.jpg

Gendre: Draama, fantasia, musikaali, elämäkerta, musiikki

Ohjaus: Dexter Fletcher

Pääosissa: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Jamie Bell

Kesto: 2 tuntia ja 1 minuutti

Ikäraja: 12

Julkaisija: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 14.10.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Sistersin veljekset

sistersinveljekset_aw_web.jpg

1850-luvun Villin lännen pahamaineiset palkkatappajat, Sistersin veljekset Eli ja Charlie ratsastavat Oregonista kohti Kaliforniaa tappaakseen kullankaivajan ja varkaan, Hermann Kermit Warmin.

Molemmilla on sekä syyttömien että syyllisten verta käsissään eikä kumpikaan tiedä muunlaisesta elämästä. Veljeksistä vanhempi, itseään tutkiskeleva ja vakavamielinen Eli viettää veljensä kanssa hurjaa elämää, mutta unelmoi rauhallisemmasta tulevaisuudesta.

Viskiin mieltynyt, huolettomampi pikkuveli Charlie on ottanut kaksikon toimeksiannot hoidettavakseen. Matkan aikana veljessuhde joutuu koetukselle, mutta miehiä yhdistää veren ja väkivallan lisäksi myös rakkaus. Löytävätkö he vielä jäljelle jääneen inhimillisyyden?

Palkitun Jacques Audiardin ohjaama elokuva perustuu Patrick deWittin romaaniin.

Elokuva palkittiin neljällä Ranskan César-palkinnolla. Jacques Audiard palkittiin parhaana ohjaajana ja lisäksi elokuvalle jaettiin parhaan kuvauksen (Benoît Debie), lavastuksen (Michel Barthélémy) ja äänityksen (Brigitte Taillandier, Valérie de Loof, Cyril Holts) palkinnot.

Plussat:

+ puvustus, lavastus, ohjaus, käsikirjoitus, kuvaus ja musiikki

+ huikeat näyttelijäsuoritukset

+ nostalginen lännenelokuva (länkkäreitä toivoisi tehtävän nykyaikana enemmänkin)

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

- perinteinen lännenelokuva

- synkkyys ja surumielisyys

4star.jpg

Gendre: Western, draama, seikkailu, komedia

Ohjaus: Jacques Audiard

Pääosissa: John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed

Kesto: 2 tuntia ja 1 minuutti

Ikäraja: 16

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 12.8.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Budapestin auringonlasku

budapestin-auringonlasku-2018-dvd.jpg

Vuonna 1913 nuori Irisz Leiter matkustaa kohti Budapestia työskennelläkseen hatuntekijänä kuuluisassa hattukaupassa, joka kuului hänen edesmenneille vanhemmilleen.

Uusi omistaja, Oszkár Brill käännyttää hänet kuitenkin pois samalla, kun hattukaupassa tehdään valmisteluja äärimmäisen tärkeää vierasta varten.

Yllättäen Irisz kohtaa miehen, joka etsii erästä Kálmán Leiteria. Irisz kieltäytyy lähtemästä kaupungista ja päättää seurata Kálmánin jalanjälkiä, jotka ovat hänen ainoa yhteytensä menneeseen.

Nuoren naisen uteliaisuus johdattaa hänet läpi Budapestin synkkien ja sekasortoisten katujen, joiden varrella ainoat valot palavat enää Leiterin hattukaupassa – sivilisaation tuhon lähestyessä.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus

+ visuaalisuus ja unkarinkielisyys

+ ohjaus ja musiikki

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

- ahdistavuus ja synkkyys

- elokuvan kesto (liian pitkä - olisi kaivannut ehdottomasti tiivistämistä)

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaus: László Nemes

Käsikirjoitus: László Nemes, Clara Royer

Pääosissa: Susanne Wuest, Vlad Ivanov, Juli Jakab

Kesto: 2 tuntia ja 16 minuuttia

Ikäraja: 12

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 13.9.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Transit

transit-2018-dvd.jpg

Saksalaiset joukot marssivat kohti Pariisia, mutta saksalainen pakolainen, Georg ehtii paeta Marseilleen viime hetkellä. Georg kantaa matkatavaroissaan itsemurhan tehneen kirjailija Weidelin asiakirjoja, joiden turvin hän väärentää henkilöllisyytensä.

Marseille on kuitenkin vain välietappi. Weidelin papereiden seassa on kirjeitä sekä Meksikon suurlähetystön vakuutus viisumista. Uuden henkilöllisyytensä avulla Georg yrittää saada paikan Meksikoon matkustavasta laivasta.

Pakolaiset puivat suunnitelmiaan hotellien käytävillä, konsulaattien odotustiloissa sekä sataman kahviloissa ja baareissa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuvat, kun Georg tapaa salaperäisen Marien, joka etsii kadonnutta aviomiestään - kirjailija Weideliä.

Transit perustuu Anna Seghersin samannimiseen romaaniin, jonka hän kirjoitti maanpaossa.

Plussat:

+ elokuvan aiheen ikuinen ajankohtaisuus

+ käsikirjoutus

+ taiteellisuus

Miinukset:

- surumielisyys ja outous

- toisen maailmansodan ajan asettaminen nykypäivään ei toimi

- vaisut näyttelijäsuoritukset

2star.jpg

Christian Petzold

Christian Petzold (elokuvasovitus), Anna Seghers (novelli)

Maahantuoja: Future Film

Julkaisupäivä: 13.9.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Baby Jane

baby_janedvd.jpg

Pikkukaupungin tyttö Jonna saapuu Helsinkiin suuntanaan opiskelut ja jännitys. Jonna uppoaa viattoman innolla kaupungin sykkeeseen, kunnes eräänä varomattomana yönä hänet yllättää uhkaava tilanne.

Pelastajaksi ilmestyy Piki, ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Jonna palvoo pelastajaansa, Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaustarina alkaa.

Baby Jane on ohjaaja Katja Gauriloffin ensimmäinen fiktioelokuva ja Sofi Oksasen toinen romaani.

Se on kulmikas rakkaustarina, joka ei kaihda näyttää seksuaalisuuden sellaisiakaan puolia, jotka saavat tyydytyksensä vain huomaamattomien postilähetysten kautta.

Plussat:

+ Maria Ylipään huikea roolisuoritus

+ tarpeellinen elokuva kertoen tässä tapauksessa naisten välisestä rakkaudesta mielenterveysongelmineen (samat ongelmat, läheisriippuvaisuus ja vallankäyttö on tuttua kaikissa parisuhteissa sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta )

Miinukset:

- ohjaus, elokuvan loppu sekä pinnalliset BDSM-seksikohtaukset

- elokuvan ankeus ja raskassoutuisuus

- romaanin 1990-luvun aikalaiskuvan tuominen tähän päivään (elokuva ei korvaa kirjan lukukokemusta)

3star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaus: Katja Gauriloff

Pääosissa: Roosa Söderholm, Maria Ylipää, Nelly Kärkkäinen ja Lauri Tilkanen

Kesto: 1 tunti ja 30 minuuttia

Ikäraja: 12

Julkaisija: Future Film

Julkaisupäivä: 12.8.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Stan & Ollie

stan-ollie-2018-blu-ray.jpg

Maailmankuulu komediakaksikko Stan Laurel ja Oliver Hardy, tutummin Ohukainen ja Paksukainen kiertää 50-luvun sodanjälkeisessä Britanniassa viihdyttämässä yleisöä vielä viimeisen kerran.

Kultainen aikakausi näyttää kuitenkin jääneen taakse ja teatterisalit ammottavat aluksi tyhjyyttään.

Pari on kuitenkin aina nauttinut sekä esiintymisestä että toistensa seurasta ja lopulta parivaljakko löytää jälleen paikkansa yleisön sydämissä.

Menestyksekkään kiertueen aikana paria vaivaavat kuitenkin myös menneisyyden haamut, jotka yhdessä Paksukaisen heikentyneen terveydentilan kanssa alkavat uhata heidän kumppanuuttaan.

Tositapahtumiin perustuvassa draamaelokuvassa kaksikon on lopulta aika selvittää, kuinka paljon he oikein merkitsevätkään toisilleen.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus

+ käsikirjoitus, ohjaus ja hyvät näyttelijäsuoritukset

+ vanhanajan elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- elokuvan lyhyt kesto (näiden veijareiden parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

5star_2.jpg

Maahantuoja: Future Film

Julkaisupäivä: 5.7.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Burning

burning-2018-dvd.jpg

Jongsu on kirjailijan ammatista haaveileva maalaistalon poika, jonka jo valmiiksi vaikea elämä mutkistuu kahden ihmisen myötä: viehättävä lapsuudentoveri Haemi herättää Jongsussa ihastusta ja mies suostuu oitis, kun Haemi pyytää Jongsun vahtimaan kissaansa kahden viikon Afrikan matkan ajan.

Palattuaan matkalta Haemi esittelee Benin, varakkaan ja hienostuneen miehen, joka yltäkylläinen elämäntyyli herättää Jongsussa kateutta.

Kun Ben paljastaa epätavallisen harrastuksensa ja Haemi yllättäen katoaa, Jongsun sisällä kytevä mustasukkaisuus roihahtaa liekkeihin.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja koreankielisyys (perustuu Haruki Murakamin novelliin)

+ lavastus ja kuvaus

Miinukset:

- näyttelijäsuoritukset

- elokuvan kesto ja ohjaus (ajoittain pahasti pitkästyttävä ja todella hidastempoinen)

3star.jpg

Maahantuoja: Future Film

Julkaisupäivä: 5.7.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Replicas

replicas_blu-ray_fi-47615712-.jpg

Neurotieteilijä William Foster on tutkimusryhmänsä kanssa läpimurron partaalla kehittäessään menetelmää, jonka avulla kuolettavasti haavoittuneiden ihmisten tietoisuus voidaan siirtää synteettiseen kehoon.

Williamin maailma kuitenkin romahtaa, kun hänen perheensä kuolee traagisessa auto-onnettomuudessa. Surun murtamana hän on valmis tekemään mitä hyvänsä saadakseen perheensä takaisin, vaikka se tarkoittaisi kaikkien luonnonlakien rikkomista.

Kollegansa Edward Whittlen avustuksella, ja salassa omalta tutkimusryhmältään, William päättää kloonata perheenjäsenensä ja siirtää heidän tietoisuutensa uusiin kehoihin.

Hän joutuu kuitenkin vaikean päätöksen eteen, kun selviää, että ainoastaan kolme neljästä perheenjäsenestä voidaan herättää uudestaan henkiin – minkä hinnan William on valmis maksamaan saadakseen perheensä takaisin?

Plussat:

+ kuvaus

+ lavastus

Miinukset:

- näyttelijäsuoritukset (jopa Keanu Reeves epäonnistuu pahasti roolissaan neurotieteilijänä)

- ohjaus, käsikirjoitus

2star.jpg

Maahantuoja: Future Film

Julkaisupäivä: 5.7.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaikki rakkaudelle

kaikki-rakkaudelle-2018-dvd.jpg

Jocelyn on paitsi menestynyt liikemies, myös itsekäs naistenmies, joka on kyllästynyt arkiseen elämäänsä. Hän yrittää vietellä nuorta ja kaunista hoitajaa Marieta teeskentelemällä vammautunutta, kunnes Marie esittelee Jocelynille siskonsa – pyörätuolissa istuvan, vammautuneen Florencen.

Plussat:

+ kuvaus, lavastus

+ ranskankielisyys

Miinukset:

- näyttelijäsuoritukset

- huono käsikirjoitus ja ohjaus

2star.jpg

Maahantuoja: Future Film

Julkaisupäivä: 5.7.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Favourite

the-favourite-2018-blu-ray.jpg

1700-luvun alussa Englanti käy sotaa Ranskaa vastaan. Tästä huolimatta ankkakilpailut ja ananasten syöminen ovat suosittua ajanvietettä. Kuningatar Anne on hauras ja hänen läheinen ystävänsä Lady Sarah hallitsee maata hänen puolestaan, huolehtien samalla Annen terveydestä ja oikuista.

Uuden palvelijattaren Abigailin viehätysvoima vetoaa Sarahiin ja hän ottaa tämän siipiensä suojaan. Abigail huomaa tilaisuutensa tulleen palata aristokraattisille juurilleen, ja kun sotapolitikointi alkaa viedä liikaa Sarahin aikaa,Abigail alkaa pitää seuraa kuningattarelle.

Heidän nopeasti kehittyvä ystävyytensä antaa Abigailille mahdollisuuden toteuttaa kunnianhimoiset aikeensa, ja hän ei anna politiikan eikä yhdenkään naisen, miehen tai kanin seistä tiellään.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (naiset pääosissa ovat huikeita ja hurmaavia)

+ puvustus, lavastus ja musiikki

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus

Miinukset:

- elokuvan kesto ( tämän irstaan ja juonittelevan kuninkaallisen hovin ja näiden kolmen naisen parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

5star_2.jpg

Maahantuoja: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 10.6.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Olavi Virta

Aiheeseen liittyvä kuva

Olavi Virta on elokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta. Miehestä, jonka unelman sota katkaisi, miehestä, joka nousi köyhyydestä huipulle ja Suomen kansan rakastamaksi esiintyjäksi niin estradeilla kuin elokuvissakin ja joka menetti lopulta kaiken muun paitsi ainutlaatuisen äänensä.

Se on elokuva miehestä, joka rakasti kauniita naisia ja jota kauniit naiset rakastivat. Miehestä, joka nautti vauhdista, amerikkalaisista autoista, aplodeista ja alkoholista.

Koko sodanjälkeinen Suomi halusi kiihkeästi unohtaa ankeat ajat – tanssia, juhlia, unelmoida ja rakastaa. Tähän tarpeeseen Olavi Virta vastasi.

Syntyi sadoittain levytyksiä ja ikivihreitä lauluja. Tuo elämänjanoa kiihkeänä sykkivä ajanjakso, viisikymmenluku uusine tuulineen, muutti koko maailman – myös Suomen.

Huikealla menestyksellä on kuitenkin myös aina hintansa. Kun uudet ajat toivat tullessaan uudet tähdet, oli vanhojen aika astua sivuun. Vasta menetettyään kaiken, perheensäkin, Olavi Virta ymmärsi, että hänen elämänsä suurin rakkaus oli koko ajan ollut siinä aivan lähellä, mutta silloin kaikki oli jo liian myöhäistä.

Sairastuttuaan vakavasti, opetteli Olavi Virta uudelleen kävelemään, puhumaan ja laulamaan. Hän nousi estradille keppiinsä nojaten, halveksivan yleisön pilkatessa ja nauraessa, mutta kun hän alkoi laulaa, yleisö hiljeni, ja kyyneleet kimalsivat kuulijoiden silmissä.

Plussat:

+ musiikki, kuvaus, lavastus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset

+ Olavi Virta on totisesti elokuvansa ansainnut omalla uskomattamalla tarinallaan (olisi ollut vain suotavaa että paremman sellaisen)

Miinukset:

- käsikirjoitus (elokuva ei kerro katsojalleen juurikaan mitään uutta mitä ei jo tiedettäsi Olavi Virran elämästä)

- alkoholin käytön ja alkoholisoitumisen ylikorostaminen läpi elokuvan häiritsee

- elokuva tuo esille ja rooleihinkin liikaa Virran "ajan julkkiksia", jotka vievät liikaa aikaa kerronnalta, jonka soisi keskittyvän enemmän ja syvemmin itse Olavi Virtaan

3star.jpg

Jakelija: Walt Disney Pictures

Julkaisupäivä: 15.3.2019

Johnny English Strikes Again

johnny_english_strikes_again_blu-ray_nordic-44028308-.jpg

Rowan Atkinson palaa rooliinsa kaikkien rakastamana tunarina, salainen agentti Johnny Englishinä sarjan kolmannessa komediassa Johnny English iskee jälleen.

Uusi seikkailu alkaa, kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, ja Johnny Englishistä tulee salaisen palvelun ainoa toivo.

Eläkkeeltä takaisin töihin kutsuttava English syöksyy suin päin hakkerineron jäljille. Taidoiltaan erittäin köykäisen ja keinoiltaan vanhan liiton miehen on päihitettävä modernin teknologian haasteet onnistuakseen tehtävässään.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (Rowan Atkinsonin karisma on edelleen huikea)

+ elokuvan huumori, lavastus, puvustus ja musiikki

+ hyvän mielen vanhanaikainen agenttiparodia ja viihdyttävä kokonaisuus

Miinukset:

- elokuvan kesto ( vanhan liiton agentin parissa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

- ennalta-arvattavuus

- Johnny Englishin toilailut olivat osin aika latteita ja jo ennalta nähtyjä

4star.jpg

David Kerr

William Davies

Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Jake Lacy ja Emma Thompson

Maahantuoja: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 25.2.2019

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja


ilosia_aikoja_dvd_versio_2-500x500.jpg

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä.

Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä.

Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Heikki Kinnunen tekee huikean roolin Mielensäpahoittajana)

+ ohjaus, käsikirjoitus ja elokuvan sanoma

+ toinen Mielensäpahoittaja-elokuva on huomattavasti parempi kokonaisuutena kuin ensimmäinen elokuva vuodelta 2014

Miinukset:

- elokuva kesto (kaksi tuntia menee kovin nopeasti ja inhimillisen Mielensäpahoittajan parissa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin - nauraen ja itkien)

5star_2.jpg

Tuomas Kyrö, Tiina Lymi ja Juha Lehtola

Heikki Kinnunen, Satu Tuuli Karhu , Kaisa Hela, Elina Knihtilä, Mari Perankoski, Ilkka Forss, Sulevi Peltola, Janne Reinikainen, Sari Siikander, Jani Volanen

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 20.2.2019

A Prayer Before Dawn

a-prayer-before-dawn-blu-ray-disc.jpg

Menneisyyttään Bangkokiin ja huumeisiin paennut ja elantonsa takapihojen vedonlyöntimatseissa nyrkkeilyllä rusikoinut liverpoolilaiskaveri heitetään pahamaineiseen Klong Premin vankilaan, ”Bangkok Hiltoniin”.

A Prayer Before Dawn perustuu Billy Mooren samannimiseen omaelämäkerralliseen romaaniin. Lähes kielitaidoton valkonaama paiskataan samaan selliin kokovartalotatuoitujen ammattirikollisten kanssa.

Sanotaan, että Klong Premissä on 10 sääntöä, joiden rikkomisesta seuraa melko varma kuolema. Mutta jos sääntöjä ei riko, kuolee aivan varmasti.

Billy löytää pelastuksen muay thai -treeneistä ja nousee lopulta vankilan edustusjoukkueeseen. Fame-nimellä tunnetusta ladyboysta tulee miltei ystävä. Treenit ja ottelut käyvät yhä ankarammiksi.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus, lavastus ja realistisuus

+ Joe Colen huikea roolityö Billynä

+ tämänkaltaiset tositapahtumiin perustuvat tarinat ovat totisesti elokuvan arvoisia nyt ja aina

Miinukset:

- väkivaltaisuus sekä kolmen pitkän ja verisen nyrkkeilyottelun kuvaaminen

- elokuvan inhorealistisuus saa katsojan ajoittain voimaan pahoin henkisesti ja fyysisesti

- elokuva keskittyy liikaa yksiomaan Billyn kuvaamiseen, sivuroolien henkilöt jäänevät siksi kovin pinnallisiksi ja etäisiksi

4star.jpg

Draama, toiminta

Jean-Stéphane Sauvaire

Joe Cole, Vithaya Pansringarm, Panya Yimmumphai

Maahantuoja: Mislabel

Julkaisupäivä: 16.2.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Mission: Impossible - Fallout

mission_impossible_-_fallout_blu-ray_nordic-42701949-.jpg

Parhaat aikomuksesi palaavat usein vainoamaan sinua. Mission: Impossible – Fallout käynnistyy, kun Ethan Hunt (Tom Cruise) ja IMF:n tiimi (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) sekä muutama vanha tuttu liittolainen (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) joutuvat kilpajuoksuun aikaa vastaan, kun vaarallinen tehtävä menee kauhealla tavalla pieleen.

Plussat:

+ erikoistehosteet

+ näyttelijäsuoritukset

+ hyvin toteutetut ja kuvatut toiminta- ja takaa-ajokohtaukset

Miinukset:

- elokuvan pituus (liian pitkä eli olisi hyvin voinut tiivistää elokuvan 2 tuntiin)

- ennalta-arvattavuus

- puuduttava väkivaltaisuus

4star.jpg

Lajityyppi: Toiminta, jännitys, seikkailu

Kesto: 2 tuntia ja 27 minuuttia

Ikäraja: 12

Ohjaaja: Christopher McQuarrie

Pääosissa: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt

Maahantuoja: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 3.12.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Mamma Mia! Here we go again

mammamiaherewegobr.jpg

Kokonainen vuosikymmen on kulunut siitä, kun Mamma Mia! - elokuva nousi valtavaksi menestykseksi ympäri maailmaa. Nyt elokuvan jatko-osa vie takaisin maagiselle Kalokairin saarelle Kreikkaan, kokonaan uuden, ABBAn kappaleisiin pohjautuvan musikaalin pariin.

Jatko-osa kulkee ajassa taaksepäin ja kertooo, miten tarina sai alkunsa.

Kesällä 2018 ensi-iltansa saaneen elokuvassa nähdään rooleihinsa palaava alkuperäinen näyttelijäkaarti sekä uusia nimiä, mukana mm. Lily James, Andy Garcia sekä Oscar-palkittu Cher.

Plussat:

+ onnistunut jatko-osa kymmenen vuoden takaiselle ensimmäiselle osalla kaikin puolin

+ näyttelijäsuoritukset, lauluosuudet, kuvaus, lavastus ja elokuvan hyväntuulisuus alusta loppuun asti

+ vähemmän soitettujen ja tunnettujen ABBA-helmien esilletuonti jatko-osassa

Miinukset:

- käsikirjoitus ja juoni

- Cherin jäykähkö roolisuoritus isoäitinä

4star.jpg

Maahantuoja: Universal Pictures

Julkaisupäivä: 23.11.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Love, Simon

love-simon-bluray-dvd-digital-hd-563633.1.jpg

Jokainen ansaitsee suuren rakkaustarinan, mutta Simonille asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Kukaan ei nimittäin vielä tiedä hänen pitävän pojista. Simon on myös rakastunut netissä, eikä hänellä ole aavistustakaan pojan henkilöllisyydestä.

Asioiden ratkaiseminen osoittautuu hulvattomaksi, pelottavaksi ja ennen kaikkea elämää mullistavaksi. Becky Albertallin menestysromaaniin Minä, Simon, Homo Sapiens perustuva elokuva on hauska ja sydämellinen tarina aikuistumisesta, itsensä löytämisestä ja rakastumisesta.

Plussat:

+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Nick Robinson Simonina)

+ pirteä nykyajan nuorisoelokuva

Miinukset:

- elokuvan lähtökohtana olettamus homoseksuaalisuuden olevan ongelma

- joidenkin stereotypioiden korostaminen

4star.jpg

Maahantuoja: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 12.11.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Nunna

nunna_blu_ray.jpg

Kun nuori nunna riistää henkensä romanialaisessa luostarissa Vatikaani lähettää menneisyytensä kalvaman papin sekä viimeisen valansa kynnyksellä olevan noviisin tutkimaan tapausta. Yhdessä he paljastavat luostarin pirullisen salaisuuden.

Elävien ja kirottujen kohtaaminen muuttaa luostarin hirvittäväksi taistelukentäksi, ja pappi sekä noviisi joutuvat asettamaan elämänsä, uskonsa ja sielunsa vaaraan kohdatessaan pahantahtoisen voiman saman riivatun nunnan hahmossa, joka pelotteli katsojia ensimmäisen kerran Kirottu 2 -elokuvassa.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ puvustus, lavastus, musiikki ja äänimaailma

Miinukset:

- käsikirjoitus

- säikyttelykohtaukset liian ennalta-arvattavia

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

2star.jpg

Maahantuoja: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 21.1.2019

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Rambage: Iso kohtaa isomman

rampage_juliste.jpg

Dwayne Johnson esittää omissa oloissaan pitäytyvää primatologi Davis Okoyea, joka on solminut vankkumattoman siteen Georgeen, epätavallisen älykkääseen ja äärimmäisen harvinaislaatuiseen valkoiseen gorillaan, jonka hän pelasti orpona gorillanpoikasena salametsästäjien käsistä.

Pieleen mennyt geneettinen koe muuttaa kuitenkin tämän lempeän gorillan perimää niin, että siitä tulee valtavan suuri raivopäinen peto. Mikä pahinta pian käy ilmi, että on olemassa muitakin samalla tavalla muunneltuja eläimiä.

Näiden uusien alfapetojen riehuessa ympäri Pohjois-Amerikkaa ja tuhotessa kaiken tieltään Okoye yhdistää voimansa huonoon maineeseen joutuneen geneetikko Kate Caldwellin (Naomie Harris) kanssa.

Raivaten tietään läpi alati muuttuvan taistelukentän Okoye yrittää saada vastalääkkeen, ei vai estääkseen maailmanlaajuisen katastrofin vaan ennen kaikkea pelastaakseen Georgen, tuon pelottoman eläimen, joka vielä vähän aikaa sitten oli hänen ystävänsä.

Plussat:

+ visuaalisuus ja erikoistehosteet

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus

- epäuskottavuus

- väkivaltaisuus ja uuvuttavat toimintakohtaukset

2star.jpg

Maahantuoja: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 20.8.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Joulumaa

joulumaabluray.jpg

Helena (Milka Ahlroth) valmistautuu viettämään joulunpyhiä itsekseen. Exällä (Tommi Korpela) on jo uusi. Ulli (Mari Rantasila) houkuttelee parhaan ystävänsä ainoaan joulukohteeseen, mihin heillä on varaa.

Luvassa on vanhanajan joulu maalla naisten kesken. Luomutilaa isännöivät nuoret ihanteelliset, mutta tilanhoidolliset ummikot, Tuure (Eero Ritala) ja Unna (Anna Paavilainen). Nuoripari yrittää elää unelmaansa röttelössä, vaikka ekologinen elämäntapa ja lapsentahtinen kasvatus alkavat koetella niin ihanteita kuin parisuhdettakin. Maatilalle tulee sitten vielä yksi vieras (Martti Suosalo).

Maatilan joulu on poikkeustila, jossa pieni porukka hitsautuu tiiviiksi miniyhteisöksi. Lopulta kaikki on sekaisin ja joulumaan naiset joutuvat elämän suurten kysymysten äärelle.

Kiitetty, tunnettujen näyttelijöiden tähdittämä hyväntuulinen draamakomedia Joulumaa kertoo joulunpyhistä, joiden aikana kaikki muuttuu ja elämä ottaa uutta suuntaa.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ ohjaus ja lavastus

+ kuvaus

Miinukset:

- käsikirjoitus

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus

3star.jpg

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 24.10.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Varasto 2

varasto_2_juliste.jpg

Rousku ja Raninen pakenevat työttömyyttään perustamalla rakennusalan yrityksen. Ammattitaidottomuus ei ole este ja kirjanpitokin on kunnossa, kun Rouskun anoppi hoitelee asiat.

Duunariyrittäjät tietävät, että köyhä saa olla, muttei keinoton. Mutta minkä mahtaa alati umpikieroille naisille?

Varsinkin, kun Rousku saa jälleen katsoa peiliin ja todeta, että millainen isä, sellainen tytär.

Plussat:

+ piristävä jatko-osa seitsemän vuotta sitten ilmestyneelle kansankomedialle

+ näyttelijäsuoritukset (sopivasti yliammuttuja, rempseitä ja ronskeja)

+ käsikirjoitus ja ohjaus

Miinukset:

- elokuvan liiallinen "junttimaisuus"

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

3star.jpg

7

Taru Mäkelä

Veli-Pekka Hänninen

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 14.9.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

BPM (beats per minute)

bpm_juliste.jpg

Ennätykselliset 13 César-ehdokkuutta ja näistä 6 César-voittoa (mm. paras elokuva) kotimaassaan Ranskassa kahminut BPM (beats per minute) on Robin Campillon henkeäsalpaava ohjaustyö, joka voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnon.

Juryn johtaja Pedro Almodóvar kuvaili tuntemuksiaan palkintojenjaon jälkeen: ”Mahdotonta rakastaa elokuvaa enemmän kuin tätä.”

Vuoden parhaiden elokuvien listoille noussut BPM (beats per minute) on 90-luvun Pariisiin sijoittuva äärimmäisen humaani kuvaus ACT UP -liikkeestä, joka vastusti lääketeollisuuden välinpitämättömyyttä ja Ranskan valtion kyvyttömyyttä toimia AIDS-kriisin hillitsemiseksi.

Elokuva on kunnianosoitus aktivisteille, jotka taistelivat tietoisuuden lisäämisen, kunnioituksen ja ystäviensä hengen puolesta, kieltäytyen viimeiseen asti luovuttamasta. Sen keskiössä on riipaiseva rakkaustarina kahden aktivistin, Nathanin ja Seanin, välillä.

Plussat:

+ koskettava ja realistinen kuvaus 1990-luvun Aids-epidemiasta Ranskassa

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Nahuel Pérez Biscayartin ja Arnaud Valoisin roolityöt Nathanina ja Seanina)

+ musiikki ja ranskankielisyys

Miinukset:

- elokuvan liiallinen raskassoutuisuus ja uuvuttavuus

- ajoittainen paikallaan junnaaminen ja liika dokumentaarisuus

- suhruinen kuvaus

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Robin Campillo

Pääosissa: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz, Félix Maritaud, Ariel Borenstein, Aloïse Sauvage, Médhi Touré

Ikäraja: 16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 2 tuntia ja 23 minuuttia

Maahantuoja: Future Film

Julkaisupäivä: 15.8.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Post

the_post_blu-ray_senofi-42374276-.jpg

Yhdysvaltojen hallituksen suuri peittelyoperaatio, joka ylettyi neljän presidentin valtakaudelle, sai maan ensimmäisen naispuolisen sanomalehtikustantajan ja periksiantamattoman päätoimittajan osallistumaan ennennäkemättömään taistoon journalistisen sananvapauden puolesta.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja kuvaus

+ puvustus ja lavastus

+ uskottavat näyttelijäsuoritukset (erityisesti Meryl Streep ja Tom Hanks)

Miinukset:

- Steven Spielbergin yllätyksetön ohjaus

- elokuva junnaa ajoittain pahasti paikallaan (tehden elokuvasta yllättävän pitkäveteisen oloisen lyhyestä kestosta huolimatta)

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Steven Spielberg

Liz Hannah, Josh Singer

Pääosissa: Tom Hanks, Bruce Greenwood, Meryl Streep, Sarah Paulson

Ikäraja: 7

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 56 minuuttia

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 27.6.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Downsizing

Downsizing_Blu-ray.jpg

Kun norjalaiset tiedemiehet keksivät tavan kutistaa ihmiset vaaksan mittaisiksi, Paul Safranek ja hänen vaimonsa Audrey jättävät hektisen arkensa ja antavat kutistaa itsensä asettuakseen pienoismaailmaan.

Elämää mullistavia seikkailuita ja loputtomia mahdollisuuksia sisältävä minimaailma tarjoaa muutakin kuin luksusta, kun Paul löytää aivan uuden maailman ja ymmärtää, että meidät on tarkoitettu johonkin suurempaan.

Plussat:

+ kuvaus ja lavastus

+ elokuvan huumori

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- ohjaus toimii elokuvan alussa, loppua kohden ei

- elokuvan "saarnaavuus"

- käsikirjoituksen epäuskottavuus

2star.jpg

Genre: Komedia, draama

Ohjaus: Alexander Payne

Pääosissa: Christoph Waltz, Hong Chau, Ingjerd Egeberg, Jason Sudeikis, Kristen Wiig, Matt Damon, Rolf Lassgård

Alkuperäinen nimi: Downsizing

Ikäraja: 7

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 2 tuntia ja 10 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 13.6.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Lady Macbeth

ladymacbethbluray.jpg

Englannin maaseutu vuonna 1865. Katherine (Florence Pugh) päätyy vaimoksi maakauppojen seurauksena. Aviomiehen syrjäinen kartano on viheliäisen lohduton, mies tuplasti vanhempi ja katkeroitunut, paikallinen pappi miehisen kurinpidon äänitorvi ja appiukko sadistinen kiukkupussi.

Kolmikko tekee kaikkensa nujertaakseen nuoren vaimon avuttomaksi seinäkoristeeksi. Kun Katherine yllättäen rakastuu tallirenki Sebastianiin (Cosmo Jarvis), hänessä puhkeaa voima, joka johdattaa hänet läpi harmaan kiven.

Alice Birchin partaveitsenterävä käsikirjoitus pohjautuu Nikolai Leskovin pienoisromaaniin Mtsenskin kihlakunnan lady Macbeth. Dmitri Shostakovich sävelsi sen pohjalta oopperan vuonna 1934. Leskovin hengästyttävä tarina on jatkanut elämää ympäri maailmaa, ja syystä. Ooppera esitettiin myös Helsingissä loppuunmyydyille katsomoille alkuvuodesta 2017.

Lady Macbeth seisoo elokuvana omilla ansioillaan. Teatterissa kannuksensa hankkinut ohjaaja William Oldroyd vei tarinan Skotlannin nummille ja karsi musiikin minimiin. Elokuvan jyrkkä draama ei kalpene maineikkaiden esikuvien rinnalla.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ puvustus, lavastus, ohjaus ja käsikirjoitus

+ elokuvan hiljaisuus vahvana tehokeinona (elokuvassa ei juuri ollenkaan kuulla musiikkia)

Miinukset:

- elokuvan synkkyys

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

- piinaava ja ahdistava ilmapiiri saa katsojankin ajoittain tuntemaan olonsa epämiellyttävaksi

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaaja: William Oldroyd

Pääosissa: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton, Naomi Ackie, Christopher Fairbank

Ikäraja: 16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 29 minuuttia

Maahantuoja: Cinema Mondo

Julkaisupäivä: 30.5.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Viulisti

viulisti_juliste.jpg

Huippuviulisti Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) menettää liikenneonnettomuudessa sormiensa tuntoherkkyyden. Kun vimmainen harjoittelu ei tuota tulosta, Karin joutuu hylkäämään uransa ja nöyrtymään nuorten viulistien opettajaksi.

Karinin oppilas Antti (Olavi Uusivirta) jakaa kuitenkin saman intohimon musiikkiin, ja hänessä Karin tunnistaa jotain itsestään.

Kun Karin aloittaa suhteen Antin kanssa ja hänen entinen rakastajansa kapellimestari Björn Darren (Kim Bodnia) saapuu kaupunkiin, Karin löytää itsensä vaikeiden valintojen edestä. Varsinkin, kun kotona odottaa aviomies (Samuli Edelmann). He kaikki joutuvat punnitsemaan, mikä elämässä on merkityksellistä.

Plussat:

+ klassinen musiikki vahvana tehokeinona elokuvassa

+ näyttelijäsuoritukset

+ ohjaus, kuvaus ja lavastus

Miinukset:

- lähikuvat toimivat yksittäisinä kohtauksina, pidemmän päälle eivät

- ajoittainen ennalta-arvattavuus ja paikallaan junnaaminen

- käsikirjoitus olisi kaivannut hieman tiivistämistä ja enemmän särmää

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Paavo Westerberg

Emmi Pesonen ja Paavo Westerberg

Pääosissa: Matleena Kuusniemi, Olavi Uusivirta, Samuli Edelmann, Kim Bodnia, Misa Lommi

Kesto: 2 tuntia ja 5 minuuttia

Ikäraja: 12

Valmistumisvuosi: 2018

Maahantuoja: SF Film

Julkaisupäivä: 23.5.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaikki oikein

kaikki_oikein2.jpg

Kaikki oikein on draamakomedia Eevistä, joka voittaa lotossa jättipotin. Eevi työskentelee kauneushoitolassa ja elää vaatimattomasti Helsingin laitamilla rokkarimiehensä Karin kanssa.

Voiton jälkeen pariskunta sopii jatkavansa elämää toistaiseksi kuten ennenkin, kertomatta voitosta muille. Rahat kuitenkin polttelevat taskussa, mitä heidän on vaikea peitellä.

Samalla käsitys itsestä ja parisuhteesta joutuu koetukselle. Kaikki tuntuvat suhtautuvan heihin omituisesti, vaikka he yrittävät viestittää olevansa samoja ihmisiä kuin ennenkin. Tuovatko miljoonat mukanaan onnea ensinkään?

Plussat:

+ kuvaus ja lavastus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Elsa Saisio ja Pirjo Lonka tekevät hyvät roolityöt)

Miinukset:

- ohjaus (elokuva ei oikein lähde käyntiin kunnolla missään vaiheessa)

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä (Anna-Leena Härkösen kirjan lukeneena elokuva tuntuu kovin vaisulta kirjaan verrattuna)

- elokuvan käsikirjoitus olisi kaivannut enemmän särmää

3star.jpg

Genre: Komedia, draama

Ohjaaja: Lenka Hellstedt

Anna-Leena Härkösen romaanin pohjalta Jenny Dahlström ja Lenka Hellstedt

Pääosissa: Antti Luusuaniemi, Elsa Saisio, Jenni Kokander, Malla Malmivaara, Pirjo Lonka, Lotta Lindroos, Ylermi Rajamaa, Kristiina Halttu, Timo Lavikainen, Pamela Tola, Juha Muje, Sinikka Sokka, Aksa Korttila

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2018

Kesto: 1 tunti ja 26 minuuttia

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 15.5.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Miami

miami_blu-ray_fi-41202386-.jpg

Eräänä iltana toisistaan erillään kasvaneet sisarukset, show-tanssija Angela (Krista Kosonen) ja 19-vuotias pikkukaupungin tyttö Anna (Sonja Kuittinen), tapaavat toisensa uudelleen.

Valovoimaisen Angelan elämä kimaltelee klubien ja yökerhojen lavoilla. Aikuisuuden kynnyksellä arkaileva Anna etsii vielä paikkaansa maailmassa. Anna ei voi vastustaa kiehtovaa isosiskoaan, vaan glitter, glamour ja isosiskon karisma vetävät häntä puoleensa.

Angela houkuttelee Annan mukaansa tanssikiertueelle hämärille lavoille ja neonvaloissa kylpeviin klubeihin. Vimmaisen ja säteilevän Angelan kanssa on hauskaa, mutta Anna ei tiedä, että Angela on suurissa vaikeuksissa.

Matkan on tarkoitus hyvittää menneet vuodet ja tuoda sisarukset viimein yhteen. Angelan menneisyys ei kuitenkaan päästä otteestaan, vaan yhteinen kiertue muuttuu pakomatkaksi ja selviytymistaisteluksi.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus ja ohjaus

+ elokuvan rohkeus ja yllätyksellisyys

+ loistavat näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuva tuo liian helposti katsojan mieleen Johanna ja Julia Tukiaisen elämät ja heidän arvomaailmansa, vaikka elokuva ei suoranaisesti heistä kerrokkaan

- juonen ajoittainen epäuskottavuus

4star.jpg

Genre: Draama, rikos

Ohjaus: Zaida Bergroth

Pääosissa: Krista Kosonen, Sonja Kuittinen, Kristian Smeds, Christian Lindroos, Janne Reinikainen, Juhan Ulfsak, Alex Anton

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 59 minuuttia

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 25.4.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Idän pikajunan arvoitus

MurderontheOrient_ExpressBR.jpg

Mikä alkaa Euroopan halki kulkevana ylellisenä junamatkana, muuttuu nopeasti yhdeksi tyylikkäimmistä, jännittävimmistä ja henkeäsalpaavimmista mysteereistä.

Menestyskirjailija Agatha Christien romaaniin perustuvassa Idän pikajunan arvoitus -elokuvassa kolmetoista toisilleen tuntematonta matkustajaa jäävät loukkuun junaan, jossa kaikki ovat epäiltyjä.

Yhden miehen on taisteltava aikaa vastaan ratkaistakseen mysteerin ennen kuin murhaaja iskee uudestaan.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ kuvaus, puvustus ja lavastus

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisille ja vanhemmillekin

Miinukset:

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä

- ajoittainen paikallaan junnaaminen ja turhat sivujuonet saavat liikaa aikaa elokuvassa

- liian perinteisesti ohjattu klassinen salapoliisitarina

3star.jpg

Genre: Draama, jännitys

Ohjaus: Kenneth Branagh

Pääosissa: Johnny Depp, Penelope Cruz, Judi Dench, Kenneth Branagh, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 54 minuuttia

Maahantuoja: 20th Century Fox Home Entertainmen

Julkaisupäivä: 9.4.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Killing of a Sacred Deer

the_killing_of_a_sacred_deer_blu-ray_nordic-42307418-.jpg

Steven (Colin Farrell) on taitava sydänkirurgi, joka on naimisissa arvostetun silmälääkärin (Nicole Kidman) kanssa. Varakkaalla pariskunnalla on kaksi teini-ikäistä lasta.

Steven saa potilaakseen 16-vuotiaan isättömän Martinin (Barry Keoghan), ja ottaa tämän siipiensä suojaan. Kun Steven esittelee Martinin perheelleen, tapahtumat saavat synkän käänteen ja perheen elämä kääntyy ylösalaisin.

Lopulta Steven on vähällä menettää kaiken ja joutuu tekemään kauhean uhrauksen.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus

+ kuvaus ja visuaalisuus

Miinukset:

- ajoittainen pitkäveteisyys

- absurdi tarina ahdistaa katsojaa vähitellen

- outous ja elokuvan loppuratkaisu

3star.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: Yorgos Lanthimos

Pääosissa: Alicia Silverstone, Barry Keoghan, Colin Farrell, Nicole Kidman, Raffey Cassidy

Käsikirjoitus: Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 26.3.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Loving Vincent

loving_vincent_bd-43131637-.jpg

27. heinäkuuta, 1890. Loukkaantunut hahmo kompuroi alamäkeen iltahämärässä, pienessä Auversin kaupungissa. Hänellä ei ollut mitään mukanaan; hänen kätensä puristivat tuoretta, vuotavaa ampumahaavaa.

Mies oli Vincent van Gogh, silloin tuntematon maalari, nyt maailman kuuluisin taiteilija. Hänen traagista kuolemaansa ympäröivät spekulaatiot. Mysteeriksi on jäänyt, miten ja miksi hänet ammuttiin. Loving Vincent kertoo tämän tarinan.

Vuoden odotetuimpiin tapauksiin kuuluva elokuva vangitsee ainutlaatuisesti Vincent van Goghin elämän, kuoleman ja taiteen antamalla äänen miehen yli 800 kirjeelle ja herättämällä hänen maalaustensa hahmot eloon.

Yli 65 000 öljyvärimaalauksesta koostuva, maailman ensimmäinen kokonaan käsinmaalattu täyspitkä elokuva on 150 taiteilijan mykistävä taidonnäyte. Tuloksena on uskomaton tarina epätoivosta, luovuudesta ja intohimosta – elokuva, jonka kaltaista et ole koskaan aiemmin kokenut.

Plussat:

+ visuaalisuus, värimaailma sekä ajoittainen mustavalkoisuus

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

+ huikea tekninen toteutus, käsikirjoitus ja näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan lyhyt kesto

5star_2.jpg

Genre: Animaatio

Ohjaus: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Pääosissa: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 31 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 28.3.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tuntematon sotilas

tuntematon_sotilasdvd.jpg

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on Väinö Linnan klassikkoromaaniin perustuva kuvaus jalkaväkiosaston yli kolmivuotiseksi venyvästä sotatiestä Suomen jatkosodassa.

Elokuva kertoo Rokan, Kariluodon, Koskelan, Hietasen ja heidän taistelutovereidensa tarinan – miten toveruus, huumori ja halu jäädä henkiin yhdistävät miehiä matkalla sinne ja takaisin.

Sota mullistaa niin yksittäisen sotilaan kuin kotirintamalle jääneidenkin elämän ja jättää jälkensä koko kansakuntaan.Plussat:

+ kuvaus, leikkaus, ohjaus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Eero Ahon ja Johannes Holopaisen roolityöt)

+ musiikki ja äänitehosteet

Miinukset:

- elokuvan kesto (aivan liian pitkä - olisi kaivannut runsaasti tiivistämistä)

- pitkät ja toistuvat taistelukohtaukset (kotirintaman tapahtumia olisi kaivannut näiden vastakohdaksi huomattavasti enemmän)

- oikeiden dokumentti- ja uutiskuvien käyttö (rikkoi pahasti elokuvan kokonaisuutta ja elokuvamaisuutta)

3star.jpg

Genre: Sotaelokuva

Ohjaus: Aku Louhimies

Pääosissa: Eero Aho, Johannes Holopainen, Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi, Hannes Suominen, Arttu Kapulainen, Paula Vesala, Samuli Vauramo, Joonas Saartamo, Juho Milonoff, Andrei Alén, Matti Ristinen, Diana Pozharskaya, Max Ovaska, Kimi Vilkkula, Severi Saarinen, Eino

Käsikirjoitus: Aku Louhimies ja Jari Olavi Rantala

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 3 tuntia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 28.3.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

God´s own country

godsowncountry.jpg

Englannin Yorkshiressä on kevät. John (Josh O’Connor) työskentelee pitkää päivää perheensä maatilalla Pohjois-Englannissa. Jokapäiväisen raskaan työn rippeet tulee huuhdeltua alas paikallispubissa ja tavaton yksinäisyys laastaroitua irtosuhtein.

Kun romanialainen työntekijä Gheorghe (Alec Secareanu) tulee tilalle apumieheksi, joutuu John kohtaamaan kokonaan uusia tunteita. Johnin ja Gheorghen välille muotoutuu suhde, joka saattaa muuttaa Johnin koko elämän.

Mielessä myllertävät tunteet ja tulevaisuuden pelot on kuitenkin paljon helpompi kanavoida raskaaseen työhön kuin sanoa koskaan ääneen.

Vangitseva ja lumoavan kaunis nGod´s own country on brittiläisen ohjaajakäsikirjoittaja Francis Leen palkintoja kahminut ja niin kriitikot kuin yleisönkin hurmannut debyyttielokuva.

Plussat:

+ realistinen kuvaus kahden miehen välisestä kiintymyksestä ja rakkaudesta

+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan (aihe aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä)

+ käsikirjoitus ja näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- nuhruinen kuvaus ja liiallinen surumielisyys

5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Francis Lee

Pääosissa: Josh O'Connor, Gemma Jones, Harry Lister Smith

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 40 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 7.3.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Ikitie

ikitiebluray.jpg

Jussi Ketola haetaan yöllä kotoaan ja kuljetetaan mustien autojen kyydissä itärajan pintaan. Rajalla Ketola aiotaan ampua, mutta hän pääsee livahtamaan murhaajiltaan ja juoksee yli rajan Neuvostoliiton puolelle.

Rajan takana Neuvostoliiton valtiollinen poliisi, NKVD, antaa hänelle uuden henkilöllisyyden, työpaikan kolhoosista ja järjestää uuden vaimon.

Yhdessä vapaaehtoisesti Karjalaan saapuneiden amerikkalaisten kanssa Ketola rakentaa työläisten paratiisia. Stalinin vainojen myötä paratiisi muuttuu helvetiksi, jossa Ketola mieluummin ottaisi kuulan kalloonsa kuin eläisi, mutta kuolemaapa hänelle ei sallita. Hän näkee ja kokee asioita, joita ei tosiksi uskoisi elleivät ne niitä olisi.

Plussat:

+ käsikirjoitus, kuvaus, lavastus ja puvustus

+ elokuvan aiheen tärkeys ja Suomen historiaan jääneen vaietun asian esille tuominen

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Tommi Korpelan ja Hannu-Pekka Björkmannin roolityöt)

Miinukset:

- katsojalle ei välttämättä avaudu kaikki elokuvan teemat, jos ei tiedä 1920 ja 1930-lukujen tapahtumia entuudestaan

5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Antti-Jussi Annila

Pääosissa: Irina Björklund, Sidse Babett Knudsen, Ville Virtanen, Tommi Korpela, Lembit Ulfsak, Pelle Heikkilä, Amalia Holm

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 43 minuuttia

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 7.2.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Yösyöttö

yosyottobluray.jpg

Komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. Hyvästi seksi, baari-illat ja juttukeikat. Tervetuloa puklurätti, äidinmaidonvastike ja Teletapit. Mutta mistä hitosta tällainen äijä löytää ne kivikautiset äitigeenit?

Avioliitto. Asuntolaina. Auto. Toimittajana työskentelevän Antti Pasasen elämä on mallillaan ja Pia-vaimo viimeisillään raskaana. Kunnes Naistenklinikan edessä kaikki muuttuu.Tuhiseva käärö syliinsä tyrkättynä Antti katsoo, kun taksin perävalot häipyvät näkyvistä, taksin takapenkillä Pia ja heidän tulevaisuutensa ydinperheenä.

Elämä vauvan alias Paavo Pasasen ehdoilla alkaa, eikä Antilla ole aavistustakaan, mitä se tulee häneltä vaatimaan.

Plussat:

+ näyttelijöiden roolityöt

+ kuvaus

Miinukset:

- ohjaus

- elokuva tehty liian selkeästi vain kohderyhmää ajatellen

- elokuva ei korvaa Eve Hietamiehen alkuperäisen kirjan lukuelämystä

2star.jpg

Genre: Komedia

Ohjaus: Marja Pyykkö

Pääosissa: Niko Saarela, Petteri Summanen, Marjaana Maijala, Juha Muje, Ria Kataja, Marja Salo

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 26 minuuttia

Maahantuoja: Nordisk Film

Julkaisupäivä: 21.2.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Return to Montauk

return_to_montauk.jpg

Kirjailija Max Zorn (Stellan Skarsgård) saapuu New Yorkiin markkinoimaan vasta julkaistua kirjaansa. Hänen nuori Clara-vaimonsa (Susanne Wolff) on mukana kiertueella. Uutukaisessa romaanissaan Max käsittelee intohimoista rakkaussuhdettaan samassa kaupungissa 17 vuotta sitten.

Kun Max lopulta törmää Rebeccaan (Nina Hoss), suhteen toiseen osapuoleen, päättävät vanhat ystävykset viettää vielä yhden viikonlopun yhdessä; sen viimeisen. He palaavat Long Islandin kärjessä sijaitsevaan kalastajakylään Montaukiin, josta tulee niin toiveiden kuin katumuksenkin näyttämö.

Lämminhenkinen, haikeansuloinen ja kaunis Return to Montauk sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa helmikuussa 2017. Elokuvan on ohjannut Oscar-palkittu Volker Schlöndorff (Peltirumpu, Diplomatia).

Plussat:

+ käsikirjoitus

+ näyttelijäsuoritukset

+ elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Volker Schlöndorff

Pääosissa: Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Bronagh Gallagher

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 41 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 21.2.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Snowman

the_snowman_blu-ray_nordic-40969728-.jpg

Vastaavan tuottajan Martin Scorsesen Lumiukko perustuu Jo Nesbøn New York Timesin bestsellerlistalla olevaan trillerisarjaan.

Kun alansa parhaisiin lukeutuvan rikosyksikön johtava tutkija (Michael Fassbender) ryhtyy selvittämään uhrin katoamista ensilumen aikaan, hän alkaa pelätä pahoin, että mystinen sarjamurhaaja on taas aktivoitunut.

Apunaan nerokas uusi tulokas (Rebecca Ferguson) rikostutkijan on yhdisteltävä vuosikymmenten takaisia ratkaisemattomia juttuja raakaan uuteen surmaan napatakseen tämän vaarallisen tappajan ennen seuraavaa lumisadetta.

Plussat:

+ Norjan talvimaisemat

+ näyttelijäsuoritukset

+ käsikirjoitus, ohjaus ja lavastus

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus

- liian perinteinen jännäri

- elokuva ei korvaa kirjan lukuelämystä

3star.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: Tomas Alfredson

Pääosissa: Chloë Sevigny, David Dencik, J.K. Simmons, Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Sofia Helin, Val Kilmer

Käsikirjoitus: Hossein Amini, Peter Straughan

Alkuperäinen nimi: The Snowman

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 44 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 28.2.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kingsman - The Golden Circle

kingsmanbluray.jpg

Tinkimättömästä tyylistään ja terävästä huumoristaan tunnetut agentit tulevat taas.

Kingsman: Salainen palvelu esitteli maailmalle Kingsmanin – nokkelan ja tyylikkään tiedustelupalvelun, joka toimii brittiläisen herrasmiespukimon kulisseissa.

Kingsman: Kultainen kehä -elokuvassa sankarimme kohtaavat uuden haasteen, kun Kingsmanin päämaja tuhotaan ja koko maailmaa pidetään panttivankina. Kingsmanin herrasmiesagenttien matka johtaa Yhdysvaltoihin, jossa he löytävät vanhan liittolaisensa, vakoojajärjestö Statesmanin.

Agenttien älykkyys ja yhteistyökyky joutuvat todelliselle koetukselle, kun yhteisenä tavoitteena on päihittää häikäilemätön vihollinen.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus

+ puvustus ja lavastus

+ näyttelijöiden roolityöt

Miinukset:

- väkivaltaisuus

- liian pitkät taistelukohtaukset

- elokuvan ajoittainen ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Genre: Toiminta, seikkailu, komedia

Ohjaus: Matthew Vaughn

Pääosissa: Channing Tatum, Jeff Bridges, Taron Egerton, Colin Firth, Julianne Moore, Mark Strong, Halle Barry, Elton John

Käsikirjoitus: Jane Goldman, Matthew Vaughn

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 2 tuntia ja 21 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 7.2.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

American Made

american_made_blu-ray_nordic-40441294-.jpg

Tom Cruise jatkaa yhteistyötä Edge of Tomorrow -ohjaaja Doug Limanin kanssa kansainvälisessä tositapahtumiin perustuvassa toimintaelokuvassa, joka kertoo yhteen Yhdysvaltain historian mittavimmista peiteoperaatioista värvätystä huijarista ja lentäjästä.

CIA:n suurimpaan salaisuuteen pohjautuva muistutus siitä, ettei rikosta lasketa, jos sen tekee hyvien nimissä.

Plussat:

+ toiminnallisuus

+ kuvaus

+ käsikirjoitus

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus

- näyttelijäsuoritukset

- ohjaus

2star.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: Doug Liman

Pääosissa: Caleb Landry Jones, Domhnall Gleeson, Tom Cruise

Käsikirjoitus: Gary Spinelli

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 50 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 24.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

It

itdvd.jpeg

Stephen Kingin kauhun mestariteos herää eloon uuden sukupolven koettavaksi. Seitsemän nuorta ystävystä yhdistyy vastustamaan kauhistuttavaa yliluonnollista olentoa, joka on piinannut heidän pikkukaupunkiaan vuosisatojen ajan.

Tanssivaksi Pennywise-klovniksi itseään kutsuva Se ottaa muodokseen jokaisen pahimmat pelot. Lasten ainoa keino selviytyä on pitää yhtä.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus

+ kuvaus

+ lasten näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan lopun toteutus

- liian varman päälle ja tehdyn oloinen

- elokuvan pelle on enemmänkin koominen kuin pelottava

3star.jpg

Genre: Kauhu

Ohjaus: Andrés Muschietti

Pääosissa: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, Javier Botet, Megan Charpentier, Nicholas Hamilton, Sophia Lillis

Käsikirjoitus: Chase Palmer, Cary Fukunaga

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 2 tuntia ja 9 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 24.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaiken se kestää

kaiken_se_kestaadvd.jpg

Kaksi perhettä ja yksi suomalainen pikkukaupunki meren rannalla. Marja (Pihla Viitala) ja Tapio (Antti Luusuaniemi) ovat paitsi vanhempia, myös haavoittuvia ja erehtyväisiä ihmisiä.

Tapio tasapainottelee omien halujensa ja vastuidensa välillä. Marja puolestaan pyrkii säilyttämään ehjän perheen ja itsekunnioituksensa. Ullan (Malla Malmivaara) ja Tapion intohimoinen suhde uhkaa rikkoa ystävyyden ja avioliitot. Mitkä ovat rakkauden rajat?

Kaiken se kestää kuvaa kolmen sukupolven kasvukipuja elämänmakuisesti ja rehellisesti. Kun isät ja äidit pyristelevät vapaaksi omien vanhempiensa vanhoillisista malleista, varastavat he huomaamattaan murrosiän seuraavalta sukupolvelta.

Plussat:

+ koskettava tarina 1970-luvun Oulusta pienen pojan silmin katsottuna

+ kuvaus ja puvustus

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- roolihahmojen pintapuolinen kuvaus

- elokuvan lyhyt kesto ( 1970-luvun Oulun maisemissa ja perheenjäsenien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin)


5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus ja käsikirjoitus: Visa Koiso-Kanttila

Pääosissa: Antti Luusuaniemi, Pihla Viitala, Malla Malmivaara, Tomi Enbuska

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 19 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 24.1.2018

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Dunkirk

dunkirkbluray.jpg

Christopher Nolanin (Interstellar, Inception, Yön ritari -trilogia) Dunkirk on eeppinen toimintatrilleri.

Elokuvan tapahtumat alkavat tilanteesta, jossa vihollisjoukot ovat saartaneet sadoistatuhansista sotilaista koostuvat Britannian ja liittoutuneiden joukot, jotka ovat jääneet rannalle loukkuun vihollisen lähestyessä.

Tarinan kehittymistä seurataan maalla, merellä ja ilmassa. Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Spitfire -hävittäjät taistelevat Englannin kanaalin yllä yrittäen suojella puolustuskyvyttömiä miehiä alapuolellaan.

Samaan aikaan sadat armeijan ja siviilien miehittämät pienalukset aloittavat epätoivoisen pelastusoperaation riskeeraten henkensä kamppailussa aikaa vastaan pelastaakseen edes murto-osan joukoistaan.

Dunkirk perustuu Christopher Nolanin omaan alkuperäiskäsikirjoitukseen ja hän on tuottanut sen yhdessä Emma Thomasin kanssa. Tarinan valkokankaalle saattamisessa Nolan on hyödyntänyt IMAX®-tekniikkaa ja 65 millimetrin filmiä. Elokuva on kuvattu Ranskassa, Alankomaissa, Iso-Britanniassa ja Los Angelesissa.

Plussat:

+ käsikirjoitus (ehdottomasti vuoden parhaimpia sotaelokuvia)

+ upea kuvaus ja vaikuttava musiikki

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan kesto liian lyhyt (näiden brittisotilaiden ja lentäjien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti kauemminkin)

4star.jpg

Genre: Toiminta, draama, sotaelokuva

Ohjaus ja käsikirjoitus: Christopher Nolan

Pääosissa: Tom Hardy, Mark Rylance, Kenneth Branagh

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 42 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 20.12.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Baby Driver

baby_driver_blu-ray_nordic.jpg

Baby Driver on Edgar Wrightin ohjaama svengaava toimintajännäri.

Lahjakas nuori pakoautokuski Baby on alansa huippu, koska ajaa itsetehdyn soundtrackinsä biittien tahtiin. Kun hän tapaa unelmiensa tytön, Baby näkee tilaisuutensa tulleen jättää taakseen rikollinen elämä ja aloittaa alusta.

Rikollispomo kuitenkin kiristää hänet takaisin töihin ja Babyn täytyy kantaa vastuu päätöksistään, kun tuhoon tuomittu keikka uhkaa hänen henkeään, rakkauttaan ja vapauttaan.

Plussat:

+ kuvaus (vauhdikkaat takaa-ajokohtaukset) ja musiikki

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus

- väkivaltaisuus

- perinteinen ryöstöjännäri

3star.jpg

Genre: Toiminta, jännitys, rikoselokuva

Ohjaus ja käsikirjoitus : Edgar Wright

Pääosissa: Ansel Elgort, Jon Bernthal, Jon Hamm, Kevin Spacey, Lily James

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 38 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 13.12.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Atomic Blonde

atomic_blonde_blu-ray_fi-41021784-.jpg

Oscar-voittaja Charlize Theron räväyttää luut murskaavan toimintatrillerin pääosassa. Theron on Lorraine Broughton, MI6:n kylmähermoinen palkkatappaja.

Salaisen palvelun huippuagentti on voittamaton yhdistelmä vakoojaa, viettelijää ja armotonta tappajaa, joka valjastaa kaikki kykynsä tehtäviensä suorittamiseen – ja hengissä selviämiseen.

Broughton lähetetään aikapommin lailla tikittävään ja vallankumousta kihisevään, kylmän sodan repimään Berliiniin tehtävänään viedä korvaamattoman arvokas asiakirja pois epävakaiden olosuhteiden ravistelemasta kaupungista.

Broughton yhdistää voimansa kollegansa David Percivalin (James McAvoy) kanssa luoviakseen tiensä läpi vaarallisen pelin.

Plussat:

+ 1980-luvun lopun nostalginen musiikki

+ kuvaus, puvustus ja lavastus

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- pitkät toimintakohtaukset

- juonen runsaus

- perinteinen vakoojatrilleri

4star.jpg

Genre: Toiminta, trilleri

Ohjaus: David Leitch

Pääosissa: Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella

Käsikirjoitus: Kurt Johnstad Antony Johnstonin ja Sam Hartin sarjakuvan The Coldest City pohjalta

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 50 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 7.12.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

Pirates_of_the_Caribbeanbluray.jpg

Johnny Depp palaa kaikkien tunteman hurjapäisen antisankarin Jack Sparrow'n rooliin uudessa seikkailussa Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge.

Vauhdikkaassa tarinassa kovia kokenut kapteeni Jack on taas pulassa, kun hengenvaaralliset aavepiraatit kammottavan kapteeni Salazarin (Javier Bardem) johdolla onnistuvat pakenemaan Bermudan paholaiskolmiosta tarkoituksenaan tehdä selvää kaikista merirosvoista—erityisesti Jackista.

Jackin ainoa keino pelastua on etsiä tarunhohtoinen Poseidonin kolmikärki, mutta sen löytääkseen hänen on pitkin hampain yhdistettävä voimansa älykkään ja kauniin tähtitieteilijän Carina Smythin (Kaya Scodelario) sekä Kuninkaallisen laivaston uppiniskaisen merimiehen Henryn (Brenton Thwaites) kanssa.

Säälittävän pienen ja ränsistyneen purkkinsa Dying Gullin ruorissa kapteeni Jack toivoo paitsi kääntävänsä häntä viime aikoina piinanneen kovan onnen putken, myös pelastavansa henkikultansa kohdatessaan mahtavimman ja häijyimmän vastustajan, jonka on kuunaan tavannut.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

+ kuvaus ja visuaalisuus

+ puvustus ja lavastus

Miinukset:

- käsikirjoitus

- elokuvan kesto ( liian pitkä - alku erittäin hyvä ja lupaava, mutta loppu pitkästyttää ja pahasti)

- ennalta-arvattavuus

2star.jpg

Genre: Komedia, toiminta, seikkailu, fantasia

Ohjaus: Joachim Rønning, Espen Sandberg

Pääosissa: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario

Käsikirjoitus: Jeff Nathanson

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 2 tuntia ja 3 minuuttia

Maahantuoja: Walt Disney Home Entertainment

Julkaisupäivä: 4.10.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Frantz

frantz-dvd.jpg

Pienessä saksalaisessa kylässä Anna vierailee ensimmäisessä maailmansodassa kaatuneen sulhasensa haudalla päivittäin.

Eräänä päivänä nuori ranskalaismies Adrien ilmestyy haudalle kukkien kanssa. Hänen läsnäolonsa niin nopeasti saksalaisten häviön jälkeen herättää voimakkaita tunteita.

Francois Ozonin ohjaama Frantz palkittiin Venetsian elokuvajuhlilla (paras nuori naisnäyttelijä) sekä Cesar-palkinnolla (paras kuvaus).

Plussat:

+ käsikirjoitus, puvustus, lavastus ja mustavalkokuvaus

+ näyttelijäsuoritukset (erityisesti Pierre Niney)

+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ajoittainen ennalta-arvattavuus

- elokuvan surumielisyys alusta alkaen loppuun asti

5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Kenny M. Williams

Pääosissa: Karl-Heinz Teuber, Ian Hopps, Johnny Gilligan, Samantha Laurenti, Kenny M. Williams

Käsikirjoitus: Kenny M. Williams

Alkuperäinen nimi: Franz

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 49 minuuttia

Julkaisupäivä: 13.9.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Riku Haikara

riku_haikaradvd.jpg

Orpo varpuspoika Riku varttuu haikaraperheessä ja uskoo siksi olevansa itsekin haikara. Kun haikarat syksyllä suuntaavat etelään kohti Afrikkaa, heidän on kerrottava Rikulle, ettei pikku varpunen selviä pitkästä matkasta.

Vaan Riku on rohkea kaveri ja päättää seurata perässä. Hän aikoo todistaa olevansa haikara, vain vähän erilainen.

Hän liittoutuu Olga-pöllön ja Kiki-papukaijan kanssa – yhdessä he matkaavat läpi Euroopan laivalla, bussilla ja junalla etsiessään Richardin perhettä.

Riku Haikaran suomenkielisinä ääninä kuullaan Heljä Heikkinen (Riku), Tommi Korpela (isä-haikara), Antti Pääkkönen (Kiki), Rinna Paatso (Olga), Katja Aakkula (äiti-haikara) ja Alissa Kovalainen(untuvikko-Riku).

Plussat:

+ koko perheen elokuva, joka soveltuu hyvin perheen pienemmillekin

+ käsikirjoitus (elokuvan tärkeä sanoma tulee esille hyvin selkeästi)

+ kotimaiset ääninäyttelijät

Miinukset:

- korostaa hieman liikaa Euroopan erilaisuutta ja yksilöidenkin erilaisuutta

- elokuvan huumori ei avaudu helposti pienemmille katsojille

3star.jpg

Genre: Animaatio

Ohjaus: Reza Memari, Toby Genkel

Pääosissa: Christian Gaul, Marco Eßer, Nicolette Krebitz, Tilman Döbler

Käsikirjoitus: Reza Memari

Alkuperäinen nimi: Richard The Stork

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 24 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 30.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tom of Finland

tom_of_finland_blu-ray.jpg

Tom of Finland -elokuva on kaunis ja kiehtova kuvaus suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta kansainväliseen menestykseen.

Elokuvassa Touko palaa jatkosodasta kotiin synkkään ja moralistiseen Suomeen, jossa homoseksuaalisuus on laitonta. Itseään ja ystäviään huvittaakseen hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita, estottomia ja ylpeitä homomiehiä. Piirrokset ovat Suomessa vaarallisia, joten Touko kätkee ne jopa sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky) siitä huolimatta, että sisarukset ovat hyvin läheisiä.

Mainostoimistossa työskentelevä Touko rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen), mutta joutuu salaamaan rakkaussuhteensa. Veli vannottaa Toukoa etsimään työlleen yleisön ja näin piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jossa hän saa ystäviensä avulla arvostusta taiteelleen. Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratut teokset saavat suuren suosion ja synnyttävät kansanliikkeen.

Tom of Finland on eeppinen kertomus miehestä nimeltä Touko Laaksonen ja taiteilijasta nimeltä Tom of Finland.

Plussat:

+ Touko Laaksonen on todellakin ansainnut kansainvälisen tason täyttävän elämäkertaelokuvansa
+ Pekka Strangin huikea roolityö Touko Laaksosena
+ realistinen kuvaus Suomen karusta homoseksuaalisuuden historiasta

Miinukset:

- elokuvan perusvire hieman liian surumielinen (olisi tarvinnut vastapainokseen iloisempia ja todenmukaisia "homomaisempia" kohtauksia)
- homoseksuaalista kanssakäymistä ja rakkaudentunnustuksia olisi toivonut näkevän enemmänkin Toukon ja elämänkumppanin välillä (keltaisten verhojen osto-kohtaus ja sen toteutus ei tosin voisi olla Suomessa ajankohtaisempi kuin juuri nyt)

5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Dome Karukoski

Pääosissa: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jessica Grabowsky

Käsikirjoitus: Noam Andrews, Aleksi Bardy

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 55 minuuttia

Julkaisupäivä: 30.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Toivon tuolla puolen

toivon_tuolla_puolen_bluray.jpg

Toivon tuolla puolen kertoo hiililaivalla Helsinkiin rantautuvasta Khaledista (Sherwan Haji), Syyrian sodan pakolaisesta, joka etsii matkalla kadonnutta sisartaan.

Hänen polkunsa risteytyy Wikströmin (Sakari Kuosmanen) kanssa, joka on elokuvan alussa kauppamatkustaja, keskellä pokerihai ja lopussa kapakoitsija.

Helsingin kadut näyttävät sekä synkän että lempeän puolensa tässä lakonisen huumorin sävyttämässä mestariteoksessa.

Plussat:

+ elokuvan aiheen ajankohtaisuus ja tärkeys
+ tuttua ja turvallista Aki Kaurismäki-laatua
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- elokuvan lyhyt kesto (Khaledin ja Wikströmmin seurassa olisi mieluusti viettänyt aikaa enemmänkin)
- musiikki ja musiikkivalinnat eivät yltäneet edellisten Kaurismäen elokuvien tasolle
- elokuvan tarinoissa olisi ollut ainesta tarpeeksi kahdelle itsenäisellekin elokuvalle, nyt tarinat jäävät hieman liian pintapuolisiksi

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Aki Kaurismäki

Pääosissa: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Kati Outinen

Käsikirjoitus: Aki Kaurismäki

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2017

Kesto: 1 tunti ja 36 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 23.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Jacques - elämä merellä

jacques_elama_merelladvd.jpg

Punaisesta piposta ja palkituista dokumenttielokuvista tunnetun legendaarisen Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvasta ei puutu upeita kuvia merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa.

Vuosi 1948. Jacques Cousteau (Lambert Wilson), hänen vaimonsa Simone (Audrey Tautou) ja pariskunnan kaksi poikaa asuvat paratiisissa, kauniissa talossa Välimeren rannalla. Mutta Cousteau on levoton. Hän ei voi ajatella mitään muuta kuin seikkailua. Vedenalaisen hengityslaitteen kehitellyt mies haluaisi testata laitetta ja tutkia merten salaisuuksia sen avulla. Ja hän on valmis uhraamaan aivan kaiken unelmansa eteen.

Jo pikkupoikana Jacques-Yves Cousteau rakasti merta. Sairaalloisesta lapsesta kasvoi utelias ja peloton nuorukainen. Cousteausta tuli merivoimien sotilas, sukeltaja, merten tutkija, myöhemmin myös merten suojelija ja Oscar-palkittu elokuvantekijä. Cousteaun keksinnöt vedenalaisista kameroista hengityslaitteisiin mullistivat maailmaa niin meren alla kuin maan päällä.

Calypso-laivan todellisena kapteenina pidetty vaimo, Simone, oli voimakastahtoinen nainen. Simone ja pariskunnan kaksi poikaa, Philippe (Pierre Niney) ja Jean-Michel (Benjamin Lavernhe) olivat ihmisläheiselle Cousteaulle kaikki kaikessa – vaikka salskealla tv-julkkiksella riittikin vientiä vähän joka satamassa.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ monien nuoruudenmuistojen punapipoinen mies on totisesti elokuvansa ansainnut
+ kuvaus, puvustus ja lavastus

Miinukset:

- ajoittainen pinnallisuus häiritsee
- kovin perinteinen elämänkertaelokuva, vaikka ei päätykkään päähenkilön kuolemaan
- elokuvan lopputekstien informaatio merien tilasta ja kuolemasta, huomioonottaen Calypso-aluksen oman miehistön tekemät ympäristörikokset, jotka sivuutetaan elokuvassa kokonaan

3star.jpg

Genre: Seikkailu

Ohjaus: Jérôme Salle

Pääosissa: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou

Käsikirjoitus: Jacques-Yves Cousteau, Jean-Michel Cousteau, Albert Falco, Franck Machu (kirja), Brad Matsen (kirja), Jérôme Salle, Laurent Turner

Alkuperäinen nimi: L'odyssée

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 58 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 23.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Salaisuuksien illallinen

salaisuuksien_illallinendvd.jpg

Seitsemän vanhaa ystävystä kokoontuu saman illallispöydän ääreen. Illan aikana he päättävät olla täydellisen avoimia, laittaa puhelimet ruokapöydälle ja jakaa jokaisen tekstiviestin, sähköpostin ja puhelun sisällön toistensa kanssa.

Käy ilmi, että jokaisella on jotain salattavaa – ja illan mittaan salaisuudet alkavat paljastua. Tasapaino järkkyy ja ystävyydet joutuvat koetukselle.

Italiassa jättihitiksi osoittautunut elokuva on hykerryttävän osuva kuvaus ystävyydestä, rehellisyydestä ja valkoisista valheista.

Plussat:

+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ näyttelijöiden roolityöt
+ italiankielisyys

Miinukset:

- elokuvan loppu
- elokuvan kesto (liian lyhyt - tässä illallisseurueessa olisi viettänyt aikaa pitempäänkin)

4star.jpg

Genre: Draama, komedia

Ohjaus: Paolo Genovese

Pääosissa: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea

Käsikirjoitus: Filippo Bologna, Paolo Costella

Alkuperäinen nimi: Perfetti Sconosciuti

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 32 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 23.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pingviinien matka 2

pingviinienmatka2_bluray.jpg

Pingviinien matka 2 on koskettava ja visuaalisesti näyttävä luontodokumentti keisaripingviinien pesinnästä.

Luc Jacquet'n ohjaama dokumentti on kuvattu Antarktiksen hyisen huikeissa maisemissa.

Oscar-palkitun Pingviinien matka -elokuvan jatko-osa soveltuu myös perheen pienimmille. Suomenkielisessä versiossa kertojana Heikki Kinnunen.

Plussat:

+ visuaalisuus
+ kuvaus
+ Heikki Kinnunen kertojana

Miinukset:

- rikkonainen käsikirjoitus ja kerronta
- elokuvan lyhyt kesto ( näiden viehättävien keisaripingviinien seurassa olisi viihtynyt huomattavasti pitempäänkin)

4star.jpg

Genre: Luontodokumentti

Ohjaus: Luc Jacquet

Alkuperäinen nimi: L'empereur

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 22 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 9.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Belko Experiment

the_belko_experiment_blu-ray.jpg

Kieroutuneessa sosiaalisessa kokeessa 80 amerikkalaisen työntekijän ryhmä lukitaan yllättäen toimistotaloonsa Bogotassa Kolumbiassa.

Yrityksen sisäisestä kaiutinärjestelmästä kuuluva tuntematon ääni määrää heidät osallistumaan tappavaan peliin - joko tapat tai tulet tapetuksi.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- väkivaltaisuus ja verisyys
- vastenmielisin elokuva pitkään aikaan (miksi tällaisia elokuvia tehdään ja tuodaan ylipäänsä Suomeen valkokankaille sopii aiheestakin kysyä?)
- ennalta-arvattavuus

1star.jpg

Genre: Toiminta / Jännitys

Ohjaus: Greg Mclean

Pääosissa: John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Adria Arjona, John C. McGinley, Melonie Diaz

Käsikirjoitus: James Gunn

Ikäraja: K-18

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 29 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 9.8.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Noctural Animals (Yön eläimet)

nocturnal_animals_blu-ray.jpg

Oscar®-ehdokkaat Amy Adams ja Jake Gyllenhaal tähdittävät kehutun käsikirjoittaja-ohjaaja Tom Fordin (A Single Man) romanttista trilleriä.

Susan (Adams) saa ex-mieheltään Edwardilta (Gyllenhaal) romaanikäsikirjoituksen. Kirja alkaa tuntua hänestä yhä enemmän kostoa kuvaavalta kertomukselta, joka pakottaa hänet kyseenalaistamaan valintojaan ja herättää jo hiipuneeksi luullun rakkauden.

Yön eläimet on järisyttävän intiimi trilleri, jossa on kiehtova jännite.

Plussat:

+ Jake Gyllenhaalin ja Amy Adamsin loistavat roolityöt
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ elokuvan kuvaus ja visuaalisuus

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: Tom Ford

Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Amy Adams, Armie Hammer, Isla Fisher, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Käsikirjoitus: Austin Wright, Tom Ford

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 52 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 26.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kuudes kerta

kuudes_kerta_blu-ray.jpg

Elokuva naisesta joka osasi sanoa kyllä, ja miehestä, joka ei osannut sanoa ei.

Ricky Kalin on kiinteistönvälittäjä, joka rakastaa naisia. Annika Lahti on yksityisetsivä, ei niin kovin hyvä sellainen.

Annika on erikoistunut monimutkaisten suhteiden paljastamiseen, kauniisti sanottuna. Ricky on erinomainen myyntimies, jolla on kaksi kalenteria – työkalenteri ja kalenteri naisille.

Työkeikallaan Annika törmää kiinteistönvälittäjän ständiin. Asuntonäytössä ei turhaa aikailla: Annika haluaa pelkkää seksiä, ilman tunteita. Rickylle tämä on ihan fine.

Suhde toimii molemminpuolisessa yhteistyö- ja avunantosopimuksessa – kunnes tulee se kuuluisa kuudes kerta.

Plussat:

+ hyvät ja uskottavat näyttelijäsuoritukset
+ Helsinki-kuvaus ja musiikki
+ elokuvan realismi ja rehellisyys

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ajoittainen epäuskottavuus
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- tuhruiset seksikohtaukset

4star.jpg

Genre: draama, komedia

Ohjaus: Maarit Lalli

Pääosissa: Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi, Minna Haapkylä, Pirkka-Pekka Petelius, Stig Rästa

Käsikirjoitus: Maarit Lalli

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 12.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Split

split_blu-ray.jpg

Käsikirjoittaja/ohjaaja/tuottaja M. Night Shyamalan tekee paluun alkuperäistrillerillä, joka tutkiskelee yhden miehen säröilleen, lahjakkaan mielen salaperäisiä sopukoita.

Kevin on paljastanut psykiatrilleen 23 sivupersoonaansa, mutta yksi on näkymättömissä ja nousee pian esiin hallitsemaan kaikkia toisia.

Kevin kokee joutuvansa sieppaamaan kolme teinityttöä ja joutuu käymään eloonjäämiskamppailua omia persooniaan - ja ympäristöään - vastaan eri lokeroidensa välisten rajojen murtuessa.

Plussat:

+ James McAvoyn huikea roolityö sivupersoonineen
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ tiivistunnelmallisuus

Miinukset:

- kolmen kidnapatun teinitytön roolityöt
- kovin perinteinen trilleri
- elokuvan loppu

4star.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: M. Night Shyamalan

Pääosissa: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Betty Buckley, Jessica Sula

Käsikirjoitus: M. Night Shyamalan

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 52 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 26.6.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

John Wick: Chapter 2

johnwickchapter2.jpg

John Wick on täällä taas. Legendaarinen palkkamurhaaja on vetäytynyt kuvioista, mutta hänen on pakko hoitaa vielä yksi keikka Roomassa.

Se ei kuitenkaan jää Wickin viimeiseksi, sillä yhtäkkiä koko palkkamurhaajien kilta kääntyy häntä vastaan, eikä hän voi luottaa keneenkään.

Luodit viuhuvat, kun John Wick ampuu tiensä halki Italian pääkaupungin ja takaisin New Yorkin kaduille. Ruumiita tulee kuin sieniä sateella.

Plussat:

+ kuvaus, leikkaus ja lavastus
+ toiminnallisuus ja näyttävät toimintakohtaukset
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- kehno käsikirjoitus
- väkivaltaisuus turruttaa katsojan jo elokuvan puolessavälissä
- elokuvan kesto (liian pitkä)

3star.jpg

Genre: Toiminta

Ohjaus: Chad Stahelski

Pääosissa: Keanu Reeves, Bridget Moynahan, Peter Stormare, Ian Mcshane, Laurence Fishburne, John Leguizamo

Käsikirjoitus: Derek Kolstad

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 58 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 12.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Great Wall

TheGreatWalldvd.jpg

Supertähti Matt Damonin tähdittämä ja aikamme visuaalisista tyylittelijöistä hengästyttävimpiin lukeutuvan Zhang Yimoun ohjaama kertomus eliittiarmeijan urheasta taistosta ihmiskunnan puolesta maailman vaikuttavimman rakennuksen liepeillä.

Plussat:

+ tehosteet ja digiefektit
+ visuaalisuus ja näyttävyys
+ elokuvan kesto (sopivan lyhyt)

Miinukset:

- Matt Damonin roolityö
- tarinan epäuskottavuus
- keinotekoisuus

3star.jpg

Genre: trilleri, seikkailu, fantasia

Ohjaus: Yimou Zhang

Pääosissa: Matt Damon, Tian Jing, Willem Dafoe, Andy Lau, Pedro Pascal

Käsikirjoitus: Carlo Bernard, Doug Miro

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 12.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Fifty Shades Darker

FiftyShadesDarkerdvd.jpg

Jamie Dornan ja Dakota Johnson palaavat rooleihinsa Christian Greynä ja Anastasia Steelenä maailmanlaajuisen Fifty Shades -menestyksen toisessa osassa.

Kun Christian yrittää houkutella Anastasian takaisin elämäänsä, tämä asettaa uudelle mahdollisuudelle omat ehtonsa.

Näiden kahden rakentaessa luottamusta salamyhkäiset hahmot Christianin menneisyydestä ilmaantuvat kuvioihin. Jack Hyde ja Elena Lincoln ovat vakaasti päättäneet tuhota pariskunnan yhteiset tulevaisuudenhaaveet.

Plussat:

+ Eric Johnsonin ja Jamie Dornanin roolityöt
+ kuvaus ja lavastus

Miinukset:

- Dakota Johnsonin roolityö
- pehmopornomaisuus ja tv-sarjamaisuus
- elokuva ei todellakaan korvaa alkuperäisen romaanin lukuelämystä

2star.jpg

Genre: draama, romantiikka, trilleri

Ohjaus: James Foley

Pääosissa: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson

Käsikirjoitus: Niall Leonard, E.L. James

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 12.7.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hidden Figures - varjoon jääneet

varjoonjaaneetbluray.jpg

Ällistyttävä, ennen kertomaton tositarina Katherine Johnsonista, Dorothy Vaughanista ja Mary Jacksonista – NASAssa työskennelleistä huippulahjakkaista afroamerikkalaisnaisista, jotka toimivat aivoina yhdelle historian suurimmista operaatioista: astronautti John Glennin laukaisemiselle kiertoradalle.

Plussat:

+ vahvat näyttelijäsuoritukset
+ käsikirjoitus, ohjaus ja kuvaus
+ vaietun tositarinan paljastaminen (uskomatonta, että sen aika oli vasta nyt)

Miinukset:

- ikävä muistutus mustien ihmisten ja naistenkin rasistisesta kohtelusta 50 vuotta sitten
- ajoittain liian ennalta-arvattava
- olisi kaivannut hieman tiivistämistä (elokuva kestoltaan hieman liian pitkä)

4star.jpg

Genre: Draama, historia

Ohjaus: Theodore Melfi

Pääosissa: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kirsten Dunst, Kevin Costner

Käsikirjoitus: Allison Schroeder, Theodore Melfi

Alkuperäinen nimi: Hidden Figures

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 2 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 28.6.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Moonlight

moonlight--blu-ray.jpg

Moonlight on ajaton kertomus ihmisten välisestä yhteydestä ja itsensä löytämisestä. Elokuva kertoo herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

Elokuva pureutuu elinvoimaisesti amerikkalaiseen nykyelämään ja puntaroi voimakkaan henkilökohtaisella otteella identiteettiä, perhettä, ystävyyttä ja rakkautta.

Moonlight kuvaa koskettavalla tavalla niitä hetkiä, ihmisiä ja tuntemattomia voimia, jotka muovaavat elämäämme ja tekevät meistä sellaisia kuin olemme.

Plussat:

+ elokuvan aiheen tärkeys (koskettava elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan)
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ huikeat näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Barry Jenkins

Pääosissa: Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson, Alex R. Hibbert, Janelle Monáe

Käsikirjoitus: Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 14.6.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

La La Land

la_la_land_blu-ray.jpg

La La Landissa lupaava näyttelijä Mia kohtaa jazzpianisti Sebastianin autojonossa, ja vähitellen heidän välilleen kehkeytyy suhde, joka saa koko Los Angelesin laulamaan ja tanssimaan.

Vaan voiko Mian ja Sebastianin rakkaus voittaa heidän suuren kunnianhimonsa? Onko palavalle rakkaudelle ylipäätään sijaa, kun ihminen yrittää lyödä itsensä läpi Hollywoodissa?

La La Land on sekä perinteinen että moderni ja jättää laulun sydämeesi ja hymyn huulillesi.

Plussat:

+ Ryan Goslingin ja Emma Stonen roolityöt, laulut ja tanssit
+ kuvaus ja visuaalisuus
+ musiikki

Miinukset:

- heikohko käsikirjoitus
- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Genre: Draama / Musiikkielokuva

Ohjaus: Damien Chazelle

Pääosissa: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, Finn Wittr, Rosemarie DeWitt

Käsikirjoitus: Damien Chazelle

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 3 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 14.6.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Live by Night

livebynightdvd.jpg

Oscar-voittaja Ben Affleck (Argo) nähdään pääosassa hänen itse ohjaamassaan jännittävässä rikosdraamassa Live by Night.

Lisäksi Affleck on laatinut elokuvan käsikirjoituksen, joka perustuu Dennis Lehanen palkittuun menestyskirjaan; kyseessä on näiden kahden bostonilaistaustaisen tekijän toinen yhteistyö kiitetyn draaman Gone Baby Gone jälkeen.

Kaikki teot tässä maailmassa kostautuvat lopulta aina, mutta eivät koskaan niin kuin niiden odottaisi. Isällisten neuvojen kuunteleminen ei kuulu Joe Coughlinin luonteeseen. Sen sijaan tämä I maailmansodan veteraani käy omaa yhteiskunnanvastaista taisteluaan lainsuojattomana siitä huolimatta, että sattuu olemaan Bostonin apulaispoliisipäällikön poika.

Joe ei ole kuitenkaan läpeensä paha; itse asiassa hän ei ole oikeastaan edes tarpeeksi paha menestyäkseen valitsemallaan uralla. Toisin kuin gangstereilla, joille hän kieltäytyy tekemästä hommia, hänellä on oikeudentajua ja avoin sydän, jotka molemmat kääntyvät häntä vastaan ja tekevät hänestä haavoittuvaisen kerta toisensa jälkeen niin liiketoimissa kuin rakkaudessa.

Joe, joka on päättänyt vakaasti oikaista hänen ja hänen läheistensä kokemat vääryydet, ajautuu vaaralliselle polulle, joka ei mene yksiin hänen kasvatuksensa ja moraalinsa kanssa. Hän jättää Bostonin kylmät talvet taakseen ja ryhtyy kovapintaisine apureineen kampeamaan Floridan hiostavaa kuumuutta entistä kovemmille asteille.

Ja vaikka kosto saattaa maistua makeammalta kuin melassi, josta hänen trokaamansa rommi valmistetaan, Joe saa oppia kantapään kautta, että kaikella on hintansa.

Plussat:

+ Ben Affleckin vähäeleinen roolityö
+ kuvaus ja puvustus
+ käsikirjoitus ja ohjaus

Miinukset:

- käsikirjoituksen runsaus (elokuvassa useammankin elokuvan ainekset)
- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Genre: Draama / Rikos

Ohjaus: Ben Affleck

Pääosissa: Ben Affleck, Scott Eastwood, Elle Fanning, Zoe Saldana, Sienna Miller, Chris Sullivan, Anthony Michael Hall, Brendan Gleeson, Titus Welliver, Chris Messina, Chris Cooper, Max Casella, Derek Mears, J.D. Evermore, Robert Glenister

Käsikirjoitus: Ben Affleck, Dennis Lehane

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 3 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 7.6.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Yön eläimet

yonelaimetbluray.jpg

Oscar®-ehdokkaat Amy Adams ja Jake Gyllenhaal tähdittävät kehutun käsikirjoittaja-ohjaaja Tom Fordin (A Single Man) romanttista trilleriä. Susan (Adams) saa ex-mieheltään Edwardilta (Gyllenhaal) romaanikäsikirjoituksen.

Kirja alkaa tuntua hänestä yhä enemmän kostoa kuvaavalta kertomukselta, joka pakottaa hänet kyseenalaistamaan valintojaan ja herättää jo hiipuneeksi luullun rakkauden.

Yön eläimet on järisyttävän intiimi trilleri, jossa on kiehtova jännite.

Plussat:

+ Jake Gyllenhaalin ja Amy Adamsin loistavat roolityöt
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ elokuvan kuvaus ja visuaalisuus

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen

5star_2.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: Tom Ford

Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Amy Adams, Armie Hammer, Isla Fisher, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Käsikirjoitus: Austin Wright, Tom Ford

Alkuperäinen nimi: Nocturnal Animals

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 52 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 22.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

American Pastoral

american_pastoral_bd.jpg

American Pastoral perustuu Phillip Rothin samannimiseen, Pulitzer-palkittuun romaaniin. Elokuva seuraa perheidylliä joka rikkoutuu 60-luvun yhteiskunnallisessa mullistuksessa.

American Pastoral on arvostetun näyttelijän, Ewan McGregorin, esikoisohjaus, jossa hän myös esittää pääosaa, Seymour “Swede” Levovia.

Swede on entinen high schoolin urheilijatähti, naimisissa entisen kauneuskuningattaren, Dawnin, kanssa ja menestynyt liikemies. Kauniin kuoren alla perheessä kuitenkin myllertää – Sweden tytär Merry katoaa saamiensa väkivaltasyytteiden jälkeen ja Swede omistautuu tyttärensä etsintään ja perheen jälleenyhdistämiseen.

Se mitä Swede löytää, pakottaa hänet katsomaan elämäänsä ja muuttuvaa maailmaa uudesta näkökulmasta.

Plussat:

+ Dakota Fanningin roolityö tyttärenä
+ ohjaus
+ käsikirjoutus

Miinukset:

- Ewan McGregorin roolityö
- ei korvaa Pulitzer-palkitun romaanin lukuelämystä
- ajoittainen paikallaan junnaaminen

3star.jpg

Genre: Draama / Rikos

Ohjaus: Ewan McGregor

Pääosissa: Ewan McGregor, Jennifer Connelly, Dakota Fanning, David Strathairn, Uzo Aduba, Molly Parker

Käsikirjoitus: John Romano, Philip Roth (romaani)

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 49 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 26.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Viattomat

viattomatdvd.jpg

Vuosi on 1945. Nuori, ranskalainen lääkäri Mathilde työskentelee Punaisella ristillä Puolassa auttaen sodasta selvinneitä.

Eräänä päivänä hän saa vieraakseen nunnan, joka pyytää hänen apuaan. Hänet johdatetaan luostariin, jossa odottaa vaiettu salaisuus.

Anne Fontainen (Coco avant Chanel) ohjaama elokuva pohjautuu tositapahtumiin.

Tarinan inspiraationa on ollut Ranskan Punaisen Ristin lääkärin Madeleine Pauliacin kokemukset.

Plussat:

+ käsikirjoitus
+ puvustus ja lavastus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- synkkyys ja surumielisyys läpi koko elokuvan
- elokuvan siirappinen loppu
- ajoittainen paikallaan junnaaminen

3star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Anne Fontaine

Pääosissa: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne

Käsikirjoitus: Sabrina B. Karine, Alice Vial

Alkuperäinen nimi: Les innocentes

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 55 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 17.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kaikenkattava kauneus

kaikenkattavakauneusbluray.jpg

Kun menestyvä newyorkilainen mainospäällikkö Howard Inlet kokee suuren tragedian ja vetäytyy syrjään, hänen ystävänsä laativat radikaalin suunnitelman saadakseen häneen yhteyden ennen kuin kaikki on mennyttä.

Ajatuksia herättävä draama tutkiskelee, miten syvinkin menetys voi paljastaa hetkittäistä kauneutta ja miten rakkaus, aika ja kuolema lomittuvat yhteen täydesti eletyssä elämässä.

Plussat:

+ näyttelijäsuoritukset
+ kuvaus
+ elokuvan sanoma

Miinukset:

- elokuvan loppu
- elokuvan siirappimaisuus ja epäuskottavuus

3star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: David Frankel

Pääosissa: Will Smith, Keira Knightley, Kate Winslet, Edward Norton, Helen Mirren, Naomie Harris, Michael Peña, Enrique Murciano, Kylie Rogers, Natalie Gold, Liza Colón-Zayas, Toshiko Onizawa, Jacob Latimore, Nicole Bonifacio, Liz Celeste

Käsikirjoitus: llan Loeb

Alkuperäinen nimi: Collateral Beauty

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 17.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!

kaneliakainaloonbluray.jpg

Tatu ja Patu matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys.

Veera on kuitenkin myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin. Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo.

Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon.

Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo.

Supersuositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu nähdään ensimmäistä kertaa elokuvassa.

Plussat:

+ elokuvan huumori ja piristävä sanailu
+ kuvaus
+ Eedit Patrakan, Sulevi Peltolan ja Pirjo Lonkan roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus
- Antti Holman ja Riku Niemisen roolityöt
- liika lapsellisuus (katsoin elokuvan tarhaikäisten ja ekaluokkalaisten seurassa ja pojat eivät jaksaneet keskittyä elokuvaan juuri lainkaan - tytöt jaksoivat paremmin)

2star.jpg

Genre: Perhe-elokuva

Ohjaus: Risto Jokela

Pääosissa: Antti Holma, Riku Nieminen, Eedit Patrakka, Sulevi Peltola, Pirjo Lonka, Mari Lehtonen

Käsikirjoitus: Aino Havukainen, Sami Toivonen

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 7 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 3.5.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

A Monster Calls

amonstercallsbluray.jpg

A Monster Calls on Patrick Nessin palkittuun kirjaan perustuva elokuva 12-vuotiaasta Conor O’Malley:sta (Lewis MacDougall), jonka äiti (Felicity Jones) on vakavasti sairas.

Äidin sairastellessa Conor joutuu asumaan tylyn isoäitinsä (Sigourney Weaver) kanssa – isä kun asuu toisella puolella maata uuden perheensä kanssa. Tilannetta ei helpota, että koulussa hiljaista piirtelijäpoikaa kiusataan.

Yllättäen Conorin avuksi tulee odottamaton tukija. Eräänä yönä Conorin ikkunasta näkyvä ikivanha puu herää henkiin.

Puu (äänenä Liam Neeson) lupaa kertoa Conorille kolme tarinaa – aina seitsemän minuuttia yli keskiyön – yhden kerrallaan. Puuhirviö myös vaatii, että Conorin pitää kolmen tarinan päätteeksi kertoa oma tarinansa.

Tarinoiden avulla Conor löytää rohkeuden ja luottamuksen elämään. Hirviön sanoin: tarinat ovat villeintä mitä on.

Plussat:

+ elokuvan visuaalisuus
+ Lewis MacDougallin hieno roolityö
+ Liam Neesonin puun äänenä

Miinukset:

- perinteinen fantasia-elokuva
- käsikirjoituksen synkkyys
- elokuva raskasta ja haastavaa katsottavaa nuoremmille katsojille

3star.jpg

Genre: Draama, seikkailu

Ohjaus: J.A. Bayona

Pääosissa: Lewis Macdougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones, Toby Kebbell, Ben Moor, James Melville, Dominic Boyle, Jennifer Lim

Käsikirjoitus: Patrick Ness

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 44 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 12.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Allied - Liittoutuneet

Allied_-_LiittoutuneetBLURAY.jpg

Vuosi 1942, Pohjois-Afrikka. Tiedustelu-upseeri Max Vatan ( Brad Pitt) kohtaa ranskalaisen vastarintataistelijan Marianne Beausejourin (Marion Cotillard) vaarallisen tehtävän yhteydessä vihollisen maaperällä.

Myöhemmin Max ja Marianne tapaavat uudelleen Lontoossa, mutta heidän suhteensa joutuu koetukselle sodan äärimmäisten paineiden alla.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus
+ Marion Cotillardin roolityö
+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen sotaelokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- Brad Brittin turhan vähäeleinen roolityö
- kokonaisuutena hieman liian laskelmoidun oloinen

4star.jpg

Genre: Toiminta,draama, romantiikka

Ohjaus: Robert Zemeckis

Pääosissa: Brad Pitt, Vincent Ebrahim, Xavier De Guillebon, Marion Cotillard, Camille Cottin, Michael Mckell, Vincent Latorre

Käsikirjoitus: Steven Knight

Alkuperäinen nimi: Allied

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 49 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 5.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Vakava leikki

vakavaleikkidvd.png

Nuoret Arvid ja Lydia rakastuvat toisiinsa tulisesti 1900-luvun alun Tukholmassa. Suuri ja kesytön rakkaus kuitenkin haihtuu, kun yhteiskunnan säännöt estävät paria solmimasta avioliittoa.

Kymmenen vuotta myöhemmin Arvid ja Lydia ovat molemmat perheellisiä ja tahoillaan naimisissa. Parin kohdatessa uudelleen intohimo osoittautuu kuitenkin velvollisuuksia voimakkaammaksi, ja he aloittavat suhteen.

Tällä vakavalla leikillä on kohtalokkaita seurauksia kaikille osallisille. Ruotsin eturivin näyttelijöihin ja ohjaajiin kuuluvan Pernilla Augustin (Sovinto, tv-sarja Perilliset) historiallinen draamaelokuva perustuu Hjalmar Söderbergin vuonna 1912 ilmestyneeseen klassikkoromaaniin.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus
+ näyttelijäsuoritukset
+ vanhan ajan tyylikäs romanttinen elokuva, joka sopii hyvin keski-ikäisillekin ja vanhemmillekin

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- elokuva ei korvaa kirjasta saatua lukuelämystä

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Pernilla August

Pääosissa: Michael Nyqvist, Sverrir Gudnason, Mikkel Boe Følsgaard

Alkuperäinen nimi: Den allvarsamma leken

Valmistumisvuosi: 2016

Ikäraja: K-12

Kesto: 1 tunti ja 52 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 5.4.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Beatles: Eight Days a Week

The_BeatlesBluray.jpg

Vuonna 1962 neljä nuorta miestä John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ja Ringo Starr tapasivat perustaakseen 1900-luvun suuren musiikillisen ilmiön jonka tunnemme nimellä ”The Beatles”.

Yhtye valloitti vuonna 1963 Euroopan ja seuraavana vuonna 1964 oli Amerikan vuoro. Heidän vallankumoukselliset maailmakiertueensa muuttivat globaalin nuorisokulttuurin ikiajoiksi ja yhtye sävelsi ja levytti sarjan poikkeuksellisen menestyksekkäitä singlejulkaisuja ja albumeita.

Heltymätön menestyksen paine kasvoi kuitenkin lopulta niin suureksi, että vuonna 1966 siitä tuli hallitsematon sekasorto joka lopulta johti päätökseen kiertueiden lopettamiseksi.

Mestarillinen tarinankertoja ja Oscar®-voittaja Ron Howard tutkii tätä uskomatonta matkaa omalla uniikilla tavallaan.

Plussat:

+ ennen näkemättömät arkistomateriaalit
+ puolituntinen keikkataltio vuodelta 1965
+ käsikirjoitus ja toteutus

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian lyhyt - The Beatlesin tarinaa katsoisi mieluusti enemmänkin)
- dokumentin keskittyminen vain vuosiiin 1963-1966 ( yhtyeen jälkimmäisistäkin vuosista olisi kiinnostavaa tietää enemmän samankaltaisen dokumentin tavoin)

5star_2.jpg

Genre: Dokumentaari, musiikki

Ohjaus: Ron Howard

Pääosissa: Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon, George Harrison, Larry Kane, Whoopi Goldberg

Käsikirjoitus: Mark Monroe, P.G. Morgan

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 3 tuntia ja 22 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 22.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Nainen junassa

nainenjunassabluray.jpg

Paula Hawkinsin menestysjännäriin perustuvassa elokuvassa avioerosta hitaasti toipuva Rachel (Emily Blunt) matkustaa töihin päivästä toiseen samalla paikallisjunalla.

Junan ikkunasta hän alkaa seurata radanvarren talossa asuvaa pariskuntaa, jolle kuvittelee mielessään täydellisen onnellisen elämän.

Eräänä päivänä hän näkee jotain järkyttävää, mikä muuttaa kaiken.

Plussat:

+ Emily Bluntin roolityö
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ elokuvan aiheen tärkeys ja uskollisuus alkuperäiselle kirjalle

Miinukset:

- kuvaus
- takaumien ja tapahtumien ajoittainen sekavuus
- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Genre: Jännitys, trilleri

Ohjaus: Tate Taylor

Pääosissa: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Luke Evans

Käsikirjoitus: Erin Cressida Wilson, Paula Hawkins

Alkuperäinen nimi: The Girl on The Train

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 47 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 22.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hacksaw Ridge

Hacksaw_Ridgebluray.jpg

Mel Gibsonin väkeväksi paluuksi nimitetty Hacksaw Ridge on elokuva, jossa aseeton sotilas kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan nuoresta amerikkalaissotilaasta Desmond T. Dossista (Andrew Garfield), joka kieltäytyy tarttumasta aseeseen Okinawan taistelussa.

Dossista tuli ensimmäinen moraalisista ja eettisistä syistä aseista kieltäytynyt sotilas, joka palkittiin rohkeudestaan toisen maailmansodan jälkeen.

Plussat:

+ realistisen sodankäynnin kuvaaminen antaa totuudenmukaisen kuvan sodasta
+ käsikirjoitus (perustuu tositapahtumiin) ja kuvaus
+ elokuva, jonka soisi jokaisen katsovan

Miinukset:

- näyttelijäsuoritukset
- liiallinen uskonnon korostaminen pitkin elokuvaa

4star.jpg

Genre: Draama, historia, sotaelokuva

Ohjaus: Mel Gibson

Pääosissa: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, Richard Pyros, Jacob Warner

Käsikirjoitus: Robert Schenkkan, Andrew Knight

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 13 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 15.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Accountant

The_Accountantbluray.jpg

Christian Wolff (Ben Affeck) on matematiikkanero ja freelancekirjanpitäjä, joka tulee paremmin toimeen numeroiden kuin ihmisten kanssa.

Christian työskentelee maailman vaarallisimmille rikollisille, mutta kun valtiovarainministeriön rikostorjuntayksikkö alkaa päästä hänen jäljilleen, hän ottaa vastaan laillisen asiakkaan.

Christianin laittaessa tilejä kuntoon uhriluku alkaa kasvaa.

Plussat:

+ Ben Affleckin vakuuttava ja vähäeleinen roolityö
+ kuvaus ja ohjaus
+ autismin esille tuonti elokuvan keinoin ja elokuvan yllättävät juonikäänteet

Miinukset:

- käsikirjoituksen runsaus ( elokuvassa useammankin elokuvan ainekset)
- kovin perinteinen jännityselokuva
- kohtauksien lyhytkestoisuus

4star.jpg

Genre: toiminta, jännitys, rikoselokuva

Ohjaus: Gavin O'Connor

Pääosissa: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor

Käsikirjoitus: Bill Dubuque

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 2 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 15.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Eput - elokuva

eput_-elokuvablu-ray.jpg

EPUT on elokuva suomirockin jättiläisestä, jonka musiikin tuntee jokainen, mutta tarinat biisien takaa vain harva.

Elokuva kuljettaa katsojan bändin historian läpi alkaen jo lapsuusvuosista. Eput päästävät katsojan elokuvan kautta paikkoihin, minne kameroilla ei ole aiemmin ollut asiaa ja avaavat historiaansa avoimesti, myös sen vaikeita aiheita.

EPUT ei ole vain fanielokuva bändistä. Se on myös koskettava kuvaus veljeydestä, kun kaksi hyvin erilaista veljestä yrittää mahtua samaan bändiin.

Ennen kaikkea se on kuvaus intohimoisesta halusta soittaa, soittamisen vimmasta, joka alkumetreillä voitti soittotaidotkin.

Plussat:

+ dokumentin rehellisyys ja avoimuus
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ luonteva ja ihmimillinen dokumentti Suomi-rockin legendasta

Miinukset:

- elokuvan kesto (kovin lyhyt ottaen huomioon bändin historian)
- Eppujen kappaleita kokonaisuudessaan olisi mieluusti kuunnellut dokumentissa enemmänkin

5star_2.jpg

Genre: Dokumentti, musiikki

Ohjaus: Saku Pollari

Pääosissa: Martti Syrjä, Pantse Syrjä, Juha Torvinen, Aku Syrjä, Sami Ruusukallio

Käsikirjoitus: Saku Pollari

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 44 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 8.3.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Jack Reacher 2 - paluu päämajaan

paluupaamajaan.jpg

Jack Reacher (Tom Cruise) palaa jakamaan omanlaistaan oikeutta odotetussa jatko-osassa Jack Reacher: Paluu päämajaan.

Majuri Susan Turner (Cobie Smulders) johtaa Reacherin vanhaa tutkimusyksikköä. Kun Turner pidätetään maanpetoksesta epäiltynä, hänen viattomuuteensa uskovan Reacherin on autettava häntä pakenemaan vankilasta ja paljastettava suuri hallituksen salaliitto puhdistaakseen nimensä ja pelastaakseen ihmishenkiä.

Paetessaan Turnerin kanssa lain kouraa Reacher löytää menneisyydestään salaisuuden, joka saattaa muuttaa hänen elämänsä.

Elokuva perustuu kirjailija Lee Childin menestyksekkääseen Jack Reacher -kirjasarjaan, jonka osia on myyty yli sata miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Plussat:

+ kuvaus ja leikkaus
+ Patrick Heusingerin uskottava roolityö ammattitappajana

Miinukset:

- väkivaltaisuus (turruttaa katsojan jo puolen tunnin jälkeen)
- Tom Cruisen roolityön epäuskottavuus
- henkilöhahmojen pinnallisuus

1star.jpg

Genre: Toiminta, jännitys

Ohjaus: Edward Zwick

Pääosissa: Tom Cruise, Cobie Smulders, Robert Knepper, Chase Savoie, Danika Yarosh

Käsikirjoitus: Richard Wenk, Edward Zwick

Alkuperäinen nimi: Jack Reacher: Never Go Back

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 22.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Inferno

inferno_blu-ray_nordic.jpg

Oscar®-voittaja Ron Howard palaa ohjaajaksi Dan Brownin (Da Vinci -koodi) menestyksekkään Robert Langdon -sarjan viimeisimpään romaaniin perustuvassa elokuvassa Inferno, jossa kuuluisa symbologi Langdon (Tom Hanks) tutkii itsensä Danten jäljille vieviä johtolankoja.

Kun Langdon herää italialaisessa sairaalassa muistinsa menettäneenä, hän turvautuu tohtori Sienna Brooksin (Felicity Jones) apuun saadakseen muistikuvansa takaisin.

Yhdessä he kiertävät Eurooppaa käyden kisaa kelloa vastaan voidakseen estää mielipuolta rikollista päästämästä valloilleen virusta, joka surmaisi puolet koko maapallon väestöstä.

Plussat:

+ kuvaus ja ohjaus
+ Firenzessä, Venetsiassa ja Istanbulissa kuvatut kohtaukset
+ Danten teosten ja historian kerronta

Miinukset:

- Tom Hanksin väsähtänyt roolityö
- nopeatempoinen eteneminen hengästyttää katsojan
- perinteiset takaa-ajokohtaukset

4star.jpg

Genre: Trilleri, jännitys

Ohjaus: Ron Howard

Pääosissa: Tom Hanks, Felicity Jones, Irrfan Khan, Omar Sy, Sidse Babett Knudsen

Käsikirjoitus: Dan Brown, David Koepp

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 57 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 22.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Syysprinssi

syysprinssi_fi-38949067-.jpg

Syysprinssi-elokuvassa nuoret kirjailijanalut ja kulttuuriprovokaattorit Inka (Laura Birn) ja Juhana (Lauri Tilkanen) rakastuvat palavasti, ja kiihkeästä suhteesta tulee molemmille elämän muuttava kokemus.

Mutta rakkauden huipulla Inka alkaa ymmärtää, että heidän hullu rakkautensa onkin muuttumassa Juhanan hulluudeksi.

Elokuva sijoittuu vuosiin 1980-1981, jolloin punk-liike ja uusi aalto olivat rantautuneet Suomeen ja nuoret taiteilijat hakivat kiihkeästi paikkaansa yhteiskunnassa. Haluttiin irti 70-luvun poliittisesti tunkkaisista asetelmista ja haastettiin suuria ikäluokkia.

Tämän murroksen barrikadeilla kaksi nuorta esikoiskirjailijaa kohtasi toisensa ja koki lyhyen mutta intohimoisen, kauniin mutta myös rujon rakkauden.

Plussat:

+ Laura Birnin ja Lauri Tilkasen roolityöt
+ uskottava ajankuvaus 80-90-luvun Helsingin kulttuuripiireistä
+ Lapinlahden sairaalassa kuvatut kohtaukset

Miinukset:

- puvustus
- elokuvan kesto (enemmänkin olisi jaksanut katsoa rakkaustarinaa) ja kohtauksien lyhytkestoisuus
- Tavastialla ja Vanhan kuppilassa kuvatut kohtaukset

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Alli Haapasalo

Pääosissa: Laura Birn, Lauri Tilkanen, Johannes Brotherus, Janne-Markus Katila, Johannes Holopainen

Käsikirjoitus: Alli Haapasalo, Anja Snellman

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 30 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 15.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Love & Friendship

love-and-friendship-blu-ray.jpg

Whit Stillmanin Jane Austen -filmatisointi Love & Friendship kertoo Lady Susan Vernonista, kauniista, mutta varsin rahattomasta 35-vuotiaasta leskestä, joka ei kaihda keinoja suhatessaan seurapiireissä tarkoituksenaan saavuttaa arvonnousua niin sosiaalisessa mielessä kuin varallisuudenkin puolesta.

Kun laskelmoiva manipuloinnin mestarinna saapuu edesmenneen puolisonsa suvun tiluksille Churchilliin, alkaa sana lesken kevytkenkäisyydestä kiiriä kulovalkean tavoin ja kyseenalaisessa maineessa olevan Lady Susanin läsnäolo sähköistää hetkessä totisen asiallisen yhteisön.

Lady Susan totta tosiaan aikookin junailla aviomiehet niin itselleen kuin vapaalle, jos kohta varsin vastahakoiselle kouluikäiselle tyttäreen Frederikalle. Asiat ovat jo valmiiksi tolaltaan, kun Churchilliin saapuu uusia vieraita: tolkuttoman komea ja vapaa nuorimies Reginald DeCourcy sekä typerän pirteä - mutta sikarikas - Sir James Martin.

Plussat:

+ puvustus ja lavastus
+ näyttelijöiden roolityöt
+ uskottava ajankuvaus 1800-luvun englantilaisesta maalaiselämästä

Miinukset:

- henkilöhahmojen paljous ja niiden esittely elokuvan alussa hengästyttää katsojan
- käsikirjoitus
- ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Genre: Draama, komedia

Ohjaus: Whit Stillman

Pääosissa: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel, Morfydd Clark, Tom Bennett

Käsikirjoitus: Jane Austen, Whit Stillman

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 30 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 15.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

NeitiPeregrinenkotieriskummallisillelapsilledvd.jpg

Visionääriohjaaja Tim Burtonin uutuus Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille perustuu samannimiseen menestyskirjaan.

Maaginen tarina alkaa, kun Jaken rakastama isoisä jättää hänelle vihjeitä mystisestä paikasta, jossa yhdistyvät erilaiset maailmat ja ajanjaksot – paikka on Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille.

Mutta tarinan mystiikka ja siellä piilevä vaara syvenee, kun Jake tutustuu paikan asukkaisiin ja heidän erikoisvoimiinsa ja kohtaa heidän voimakastahtoisen vihollisensa.

Plussat:
+ näyttelijäsuoritukset
+ puvustus ja lavastus
+ kuvaus
Miinukset:
- elokuvan alku
- liiallinen outous ja yliluonnollisuus
- perinteinen nuorisoseikkailu-fantasia

3star.jpg

Genre: Draama, seikkailu

Ohjaus: Tim Burton

Pääosissa: Eva Green, Asa Butterfield, Samuel L. Jackson, Judi Dench, Rupert Everett

Käsikirjoitus: Ransom Riggs, Jane Goldman

Alkuperäinen nimi: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 2 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 15.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Lobster

lobsterdvd.jpg

David (Colin Farrell) on juuri jäänyt vaimonsa jättämäksi. Hänen on löydettävä uusi tosirakkaus 45 päivässä tai muutoin hänet muutetaan valitsemakseen eläimeksi ja vapautetaan metsään.

David asuu etsikkoajan salaperäisessä hotellissa muiden sinkkujen kanssa. Useiden epäonnisten romanssiyritysten jälkeen David päättää paeta ja päätyy rakkauden kieltäneen kapinajoukon riveihin.

Siellä hän tapaa arvoituksellisen naisen (Rachel Weisz), joka yllättäen herättää hänessä vahvoja tunteita.

Plussat:
+ Colin Farrellin roolityö
+ käsikirjoitus ja musta huumori
+ kuvaus ja visuaalisuus
Miinukset:
- ajoittainen pitkäveteisyys
- absurdi tarina vaatii katsojan jatkuvaa keskittymistä
- outous ja elokuvan loppuratkaisu

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Yorgos Lanthimos

Pääosissa: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Jacqueline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths

Käsikirjoitus: Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 54 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 15.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tulen morsian

tulenmorsian.jpg

Ahvenanmaan noitavainot vuonna 1666. Kaikkiaan 16 naista saa syytteen noituudesta ja ”liitosta paholaisen kanssa".

Tositapahtumiin perustuvan Tulen morsian -elokuvan pääosassa nähdään rohkea ja omapäinen, nuori Anna (Tuulia Eloranta), joka asettuu uhmaamaan saaren uuden kihlakunnantuomari Psilanderin (Magnus Krepper) aloittamia puhdistuksia.

Kätilö Valpurin kasvattityttärenä Annasta koulutetaan kylän seuraavaa parantajaa. Anna valitsee kuitenkin piian pestin uuden kihlakunnantuomarin palveluksessa ja ajautuu tapahtumien keskipisteeseen. Psilander on saanut tehtäväkseen puhdistaa Ahvenanmaan pakanallisista tavoista ja mustasta magiasta lopullisesti. Myrskyn silmään joutuu Valpurin lisäksi Anna.

Nuorella Annalla on palava halu löytää tosi rakkaus. Hän päättää rakastua jo naimisissa olevaan Eliakseen, mutta miehen intohimo sammuu nopeasti. Yksin jätetty Anna päätyy mustasukkaisuudessaan ilmiantamaan Eliaksen vaimon, Rakelin, noitana.

Kylän naisia vangitaan Kastelholman linnaan epäiltynä liitosta paholaisen kanssa, heidän joukossaan Annan ilmiantama Rakel. Tästä alkaa Annan yksinäinen taistelu hirveän tekonsa sovittamiseksi.

Plussat:

+ kuvaus, lavastus ja puvustus
+ ruotsalaisen Magnus Krepperin roolityö kihlakunnan tuomarina
+ elokuvan aihe itsessään

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus
- Tuulia Elorannan roolityö
- tv-sarjamaisuus

3star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Saara Cantell

Pääosissa: Tuulia Eloranta, Lauri Tanskanen, Magnus Krepper, Kaija Pakarinen, Claes Malmberg

Käsikirjoitus: Saara Cantell, Leena Virtanen

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 50 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 8.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Sully- Uroteko Hudson Joella

sullybluray.jpg

Kapteeni Chesley ”Sully” Sullenberger (Tom Hanks) ja perämies (Aaron Eckhart) aloittavat 15.1.2009 rutiinilennon, joka muuttuu pelottavaksi.

Kun Sully liu’uttaa toimintakyvyttömän koneen Hudson-jokeen, hän saa suitsutusta ennennäkemättömistä lentotaidoistaan.

Perusteellinen tutkinta uhkaa kuitenkin tuhota Sullyn maineen ja uran.

Plussat:

+ kuvaus ja lavastus
+ elokuvan aihe itsessään
+ Tom Hanksin ja Aaron Eckhartin roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus ja samojen tapahtumien kertaamainen kerta toisensa jälkeen
- Laura Linneyn roolityö Sullyn vaimona
- Clint Eastwoodin ohjaus ja amerikkalaisen sankarillisuuden korostaminen

2star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Clint Eastwood

Pääosissa: Tom Hanks, Anna Gunn, Aaron Eckhart, Sam Huntington, Laura Linney

Käsikirjoitus: Todd Komarnicki, Chesley Sullenberger

Alkuperäinen nimi: Sully

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 36 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä 8.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Ben-Hur

ben-hur.jpg

Eeppinen tarina Judah Ben-Hurista – prinssistä, jonka adoptoitu veli ja Rooman armeijan upseeri, Messala, kavaltaa maanpetoksesta väärin perustein.

Riisuttuna arvonimestään ja erossa perheestään sekä rakastamastaan naisesta, Judah ajetaan orjuuteen.

Merellä vietettyjen vuosien jälkeen Judah palaa kotimaahansa janoten kostoa.

Plussat:

+ Jack Hustonin karisma ja roolityö prinssi Judah Ben-Hurina
+ lavastus ja puvustus
+ ohjaus ja kuvaus

Miinukset:

- käsikirjoitus ja meritaistelun toteutus
- Raamatun uskonnollisten tapahtuminen ja Jeesuksen kömpelö sovittaminen elokuvan juoneen
- ennalta-arvattavuus

2star.jpg

Genre: toiminta, seikkailu

Ohjaus: Timur Bekmambetov

Pääosissa: Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Ayelet Zurer

Käsikirjoitus: Lew Wallace, Keith R. Clarke

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 58 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 18.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Florence

florence.jpg

Tositarina Florence Foster Jenkinsistä, legendaarisesta new yorkilaisesta perijättärestä ja seurapiirirouvasta, joka sinnikkäästi tavoitteli unelmaansa tulla suureksi oopperalaulajaksi.

Hän piti ääntään kauniina, eikä tiennyt sen kuulostavan muiden korvissa jopa humoristisen hirveältä.

Hänen "aviomiehensä" ja managerinsa, St Clair Bayfield, aristokraattinen englantilainen näyttelijä, oli päättänyt suojella rakasta Florenceaan totuudelta.

Mutta kun Florence päätti järjestää julkisen konsertin Carnegie Hallissa 1944, St Clair tiesi kohdanneensa suurimman haasteensa.

Plussat:

+ Hugh Grantin ja Simon Helbergin roolityöt
+ lavastus ja puvustus
+ ohjaus ja käsikirjoitus

Miinukset:

- Meryl Streepin rutiininomainen ja vähäeleinen rootityö
- perusvireltään kovin surumieleinen elokuva, vaikkakin hyvinkin realistinen
- laulukohtauksien vähyys ja elokuvan kesto (Florencen seurassa olisi viihtynyt pitempäänkin)

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Stephen Frears

Pääosissa: Meryl Streep, Hugh Grant, Simon Helberg, Rebecca Ferguson, Nina Arianda

Käsikirjoitus: Nicholas Martin

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 18.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Tyttö nimeltä Varpu

tytto_nimelta_varpu.jpg

Tyttö nimeltä Varpu kertoo 12-vuotiaasta Varpusta, joka on jo kovaa vauhtia matkalla kohti aikuisuutta, ja äidistä, joka ei halua kasvaa isoksi. Varpu asuu kahdestaan äitinsä kanssa, eikä ole koskaan tavannut isäänsä.

Eräänä iltana Varpu saa tarpeekseen ratsastuskavereistaan ja äidistään. Hän varastaa auton ja ajaa ylös pohjoiseen etsimään isäänsä, josta tietää ainoastaan nimen. Isä ei kuitenkaan ole aivan sellainen kuin hän olisi odottanut.

Kohtaaminen isän kanssa laukaisee Varpun ja Sirun elämässä jotakin, mikä saa heidät molemmat ymmärtämään paikkansa suhteessa toisiinsa, ja maailmaan.

Tyttö nimeltä Varpu on lyhytelokuvallaan Oscar-ehdokkuuden saavuttaneen Selma Vilhusen esikoisnäytelmäelokuva. Sen ovat tuottaneet Miekkailijan tuottajat Kai Nordberg ja Kaarle Aho Making Movies Oy:stä. Kuvaaja on kaksinkertainen Jussi-voittaja Tuomo Hutri. Elokuvan musiikin on säveltänyt Jori Sjöroos ja Paula Vesala.

Plussat:

+ Linnea Skogin, Paula Vesalan ja Lauri Maijalan roolityöt
+ elokuvan musiikki
+ kuvaus ja leikkaus

Miinukset:

- ajoittainen epäuskottavuus
- ennalta-arvattavuus
- arkipäiväisyys

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Selma Vilhunen

Pääosissa: Paula Vesala, Linnea Skog, Lauri Maijala, Santtu Karvonen, Outi Mäenpää, Antti Luusuaniemi, Niina Sillanpää

Käsikirjoitus: Selma Vilhunen

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 1.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Snowden

snowdenbluray.jpg

Oscar-palkittu ohjaaja Oliver Stone tarttuu nyt 2000-luvun kenties kiehtovimpaan tositarinaan. Edward Snowden on ristiriitainen hahmo, joka paljastaa Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuspalvelun järkyttävät laittomat valvontatoimet, minkä jälkeen hänestä tulee yksi maailman etsityimmistä miehistä.

Paljastuksillaan Snowden avaa koko maailman silmät mutta sulkee samalla oman tulevaisuutensa ovet. Pakomatkallaan hän joutuu luopumaan urastaan, tyttöystävästään ja kotimaastaan.

Jotkut pitävät häntä sankarina, toiset petturina. Näkökulmasta riippumatta tämä eeppinen tarina siitä, miksi Snowden aloitti taistelun totuuden puolesta, keitä hän jätti jälkeensä ja miten hän onnistui hankkeessaan, on yksi vuoden jännittävimmistä elokuvista.

Oliver Stonen (mm. JFK - Avoin tapaus) ohjaama ja käsikirjoittama Snowden on poliittinen trilleri, jonka käsikirjoitus perustuu Luke Hardingin teokseen Snowden - maailman halutuin mies ja Anatoli Kucherenan kirjaan Time of the Octopus.

Plussat:

+ Joseph Gordon-Levittin roolityö
+ ohjaus ja käsikirjoitus
+ lavastus ja kuvaus

Miinukset:

- Shailene Woodleyn ja Nicolas Cagen roolityöt
- elokuvan kesto (olisi vaatinut hieman tiivistämistä)
- tarinan ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg

Genre: Draama, jännitys, elämäkerta

Ohjaus: Oliver Stone

Pääosissa: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Melissa Leo

Käsikirjoitus: Kieran Fitzgerald, Oliver Stone

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 14 minuuttia

Julkaisupäivä: 1.2.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Pahan kukat

pahankukat.jpg

Pahan kukat on ajankohtainen, rosoinen ja katujen musiikin tahdittama tarina uusioperheestä, joka kamppailee lähiölevottomuuksien paineessa.

Elokuvan keskeinen hahmo on 14-vuotias Sipe, jonka koskettava suhde velipuoleensa ja vanhempiinsa muodostaa tarinan ytimen. Uhka poreilee pinnan alla koko ajan, kunnes levottomuudet purkautuvat väkivaltaisuuksiin ja mellakoihin - kohtalokkain seurauksin.

Katu-uskottava jengidraama Pahan kukat voitti parhaan ohjaajan palkinnon Shanghain kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Antti J. Jokisen käsikirjoittaman, lähiönuorista kertovan elokuvan päärooleissa esiintyvät räppäri Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen sekä Tommi Korpela.

Elokuvassa kuullaan mm. brittiläisen The Exploited -punk-bändin musiikkia. Tunnuskappaleen on kirjoittanut Paleface.

Plussat:

+ kuvaus ja leikkaus
+ Eero Ahon, Junon ja Viljami Nojosen roolityöt

Miinukset:

- epäuskottava käsikirjoitus
- ylikorostettu lähiöiden ankeus ja rikollisuus
- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus

2star.jpg

Genre: Rikos / Draama

Ohjaus: Antti J. Jokinen

Pääosissa: Juno, Viljami Nojonen, Diana Tenkorang, Eero Aho, Alma Pöysti, räppäri Mikael Gabriel, Krista Kosonen ja Tommi Korpela

Käsikirjoitus: Antti J. Jokinen

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 42 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 25.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Todella upeeta - elokuva

todellaupeetadvd.jpg

Todella upeeta -elokuva tuo ensimmäistä kertaa valkokankaille tämän rakastetun kauhukaksikon: Edinan ja Patsyn.

Jennifer Saunders (Edina) ja Joanna Lymley (Patsy) palaavat ikonisiin rooleihinsa yhdessä TV-sarjan muun alkuperäisen kaartin kanssa (Julia Sawalha/Saffy, Jane Horrocks/Bubble ja June Whitfield/äiti).

Niin kuin olettaa voi, heidän valkokangasdebyyttinsä on yhtä hohdokas kuin mihin he ovat tottuneet: kimallusta, glamouria ja hulppeaa luksuselämää, johon kuuluvat shoppailu, cocktailit ja biletys Lontoon trendikkäimmissä mestoissa.

Mutta kun heitä aletaan syyttää muotibileissä tapahtuneesta suuren luokan onnettomuudesta, he joutuvat keskelle mediamyrskyä ja säälimättömien paparazzien hampaisiin.

Kaksikko pakenee pennittömänä superrikkaiden suosimalle Ranskan Rivieralle ja uskoo onnistuneensa täydellisessä pakosuunnitelmassaan. Edina ja Patsy ajattelevat voivansa jatkaa pintaliitoelämäänsä loputtomiin.

Plussat:

+ Joanna Lumley Patsyn roolissa
+ uskollisuus 1990-luvulla nähdylle sarjalle ja sarjan faneille
+ elokuvan huumori

Miinukset:

- käsikirjoitus
- elokuva tuntuu enemmänkin ylipitkältä tv-sarjan jaksolta kuin itsenäiseltä elokuvalta
- ns. julkkisvieraat, jotka esittävät itseään (heidän läsnäolonsa jää aivan toissijaiseksi)

4star.jpg

Genre: Komedia

Ohjaus: Mandie Fletcher

Pääosissa: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Jane Horrocks, Lulu, Gwendoline Christie

Käsikirjoitus: Jennifer Saunders

Alkuperäinen nimi: Absolutely Fabulous The Movie

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 27 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 11.1.2017

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hymyilevä mies

hymyilevamiesdvd.png

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla.

Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff), itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen: Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi. Kaikki on kiinni Ollista.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola). Keskiyön auringon maaseutumaisemista Helsingin kiireiseen vilinään joutuva Olli olisi mieluummin Raijan kanssa kuin jatkuvan harjoittelun lisäksi juttelemassa sponsorien kanssa ja esiintymässä kisavalmisteluja taltioivalle kuvausryhmälle.

Olli Mäki otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi lopulta ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä.

Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta; miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.

Plussat:

+ Juha Lahden ja Oona Airolan roolityöt
+ mustavalkoisuus
+ käsikirjoitus, lavastus ja puvustus

Miinukset:

- treeniosuuksien paljous
- ajoittainen arkipäiväisyys ja naiivisuus
- Eero Milonoffin roolityö

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Juho Kuosmanen

Pääosissa: Oona Airola, Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Jarkko Lahti, Olli Rahkonen

Käsikirjoitus: Juho Kuosmanen, Mikko Myllylahti

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 33 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 4.1.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

In the heart of the sea (3D)

intheheartofthesea.jpg

Talvella 1820 valaanpyyntialus Essex joutui jättimäisen ja lähes inhimillisen kostonhalun omaavan valaan hyökkäyksen kohteeksi. Katastrofi inspiroi myöhemmin kirjailija Herman Melvilleä, joka kirjoitti tapauksen pohjalta kuuluisimman teoksensa nimeltä Moby Dick. Mutta kirja kertoo tapauksesta vain puolet.

Kamppailu merta vastaan paljastaa hyökkäyksen jälkeiset tuskalliset ajat, jolloin eloonjääneet joutuivat kamppailemaan henkensä edestä inhimillisen kärsimyksen äärirajoilla.

Toistuvat myrskyt, nälkä, paniikki ja epätoivo olivat miehistön vakituisia vieraita, kun kapteeni yritti johdattaa haaksirikkoutuneet turvaan.

Oscar-voittaja Ron Howard (Kaunis mieli) on ohjannut Nathaniel Philbrickin menestyskirjaan Kamppailu merta vastaan (In the heart of the sea) perustuvan tosipohjaisen seikkailuelokuvan.

Plussat:
+ kuvaus ja 3D
+ klassinen meriseikkalu
+ Chris Hemsworthin ja Tom Hollandin roolityöt
Miinukset:
- tarinan ajoittainen epäuskottavuus
- liiallinen keinotekoisuus digitehosteilla
- roolihahmojen pinnallinen kuvaus

3star.jpg

Genre: Seikkailu

Ohjaus: Ron Howard

Pääosissa: Chris Hemsworth, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Benjamin Walker, Ben Whishaw

Käsikirjoitus: Charles Leavitt, Charles Leavitt

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 2 tuntia ja 1 minuutti

Maahantuoja: Warner Home Video Finland

Julkaisupäivä: 27.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Iso Kiltti Jätti

iso_kiltti_ja_tti_blu_ray.jpg

Koko perheen seikkailuelokuva kertoo mielikuvituksellisen tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, joka tutustuttaa hänet Jättiläismaan ihmeisiin ja vaaroihin.

Plussat:

+ visuaalisuus
+ Mark Rylancen roolityö jättiläisenä
+ erikoistehosteet

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian pitkä)
- käsikirjoitus
- elokuva ei korvaa kirjasta saatua lukuelämystä

3star.jpg

Genre: Seikkailu/lastenelokuva

Ohjaus: Steven Spielberg

Pääosissa: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall

Käsikirjoitus: Melissa Mathison, Roald Dahl

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 57 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 21.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Teit meistä kauniin

teit-meista-kauniin-blu-ray.jpg

Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo "Sipe" Santapukki ja bändi saa nimekseen "Apulanta".

Sipe iskee silmänsä vaihto-oppilasvuottaan Heinolassa viettävään punk-henkiseen Mandyyn, joka päätyy lopulta Apulannan basistiksi. Mandyn myötä Apulanta saa uutta nostetta, mutta samalla tyttö myös sekoittaa pahamaineisen Tuukka Temosen poikien ja bändin elämään. Sipe kipuilee Mandyä kohtaan palavien tunteidensa kanssa samaan aikaan kun kotona pelätään pikkusiskon terveydentilan sekä vallalla olevan taloustilanteen vuoksi.

Myös Tuukan vanhemmat taistelevat laman kovaa kouraa vastaan – kohtalokkain seurauksin. Tonin äiti puolestaan katselee virastaan käsin tilannetta hyvinkin läheltä ja kannustaa kauhuesimerkkien saattelemana poikaansa valitsemaan ammatin, jolla työllistyä. Poikien sydän sykkii kuitenkin yhä kasvavassa määrin musiikin mukaan, eikä kohtaloa vastaan voi taistella lopulta kukaan.

Samaan aikaan kun Suomi devalvoi ja markka pistetään kellumaan, Apulannan pojat kokevat nuoruuden kasvukivut, elämän raadollisuuden sekä ensirakkauden kipeät haavat. Kaiken tuon alla Apulanta itsessään vahvistuu vahvistumistaan ja rikkoo lopulta tiensä koko kansan tietoisuuteen.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo paitsi Apulannan syntytarinan, myös poikien kasvutarinat sekä antaa läpileikkauksen 90-luvun lamaan.

Plussat:

+ nuorten näyttelijöiden roolityöt
+ musiikki
+ uskottava ajankuvaus 1990-luvun lama-ajasta

Miinukset:

- Roope Salmisen uskottavuus teininä ja roolityö
- käsikirjoitus ja ajoittainen dokumenttimaisuus
- sisäpiirisyys ja omien henkilökohtaisten asioiden esilletuominen, joilla ei ole suurempaa merkitystä juonen osalta

3star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Tuukka Temonen

Pääosissa: Tatu Sinisalo, Iiro Panula, Teppo Manner, Roope Salminen, Mimosa Willamo

Käsikirjoitus: Niisku Haapala

Ikäraja: K-7

Kesto: 1 tunti ja 41 minuuttia

Julkaisupäivä: 14.12.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Whole Truth

thewholetruth.jpg

Puolustusasianajaja Richard Ramsay saa asiakkaakseen teini-ikäisen pojan, joka on syytettynä äveriään isänsä julmasta murhasta.

Puukosta löytyneet sormenjäljet ja teon myöntäminen vaikuttavat riittävän raskauttavilta todisteilta, mutta selvitettäväksi jää miksi poika ei ole suostunut puhumaan sanaakaan pidätyksensä jälkeen.

Plussat:

+ Keanu Reevesin roolityö salailevana puolustusasianajajana

Miinukset:

- käsikirjoituksen yksinkertaisuus ja ennalta-arvattavuus
- hidastempoisuus
- Renee Zellwegerin roolityö alistettuna ja kärsivänä perheenäitinä

2star.jpg

Genre: Draama, trilleri

Ohjaus: Courtney Hunt

Pääosissa: Keanu Reeves, Renée Zellweger, Gugu Mbatha-Raw, Gabriel Basso, Jim Belushi

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 29 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 23.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Legend of Tarzan 3D

TheLegendofTarzanDVD.jpg

Tarzan (Alexander Skarsgård) on jättänyt Afrikan viidakot taakseen jo vuosia sitten. Hänet tunnetaan nykyisin nimellä John Clayton III, lordi Greystoke, ja hän elää keskiluokkaista elämää rakkaan vaimonsa Janen (Margot Robbie) kanssa.

Nyt hänet on kutsuttu takaisin Kongoon parlamentin kauppaedustajana, tietämättömänä, että hän on pelinappula ahneuden ja koston vaarallisessa liitossa, jonka takana on belgialainen kapteeni Leon Rom (Christoph Waltz).

Mutta murhanhimoiseen suunnitelmaan osallistuvilla ei ole aavistustakaan, millaisia voimia he ovat päästämässä valloilleen.

Plussat:
+ kuvaus ja 3D
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ näyttelijäsuoritukset
Miinukset:
- elokuvan väkivaltaisuus
- viidakko- ja eläinkohtausten liiallinen keinotekoisuus digitehosteilla
- kohtausten lyhytkestoisuus

4star.jpg

Genre: Toiminta / Seikkailu

Ohjaus: David Yates

Pääosissa: Alexander Skarsgård, Rory J. Saper, Christian Stevens, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson

Käsikirjoitus: Adam Cozad, Craig Brewer

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 2 tuntia ja 25 minuuttia

Maahantuoja: Warner Home Video Finland

Julkaisupäivä: 23.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Chocolat

chocolatdvd.jpg

George Footit (James Thiérrée) oli aikanaan Ranskan suosituin sirkustaiteilija. Nyt mies sinnittelee yhtenä pienen sirkuksen vaatimattomista numeroista. Ajat ovat kovat, mutta Footit ei anna periksi.

Eräänä päivänä hän päättää kokeilla jotain uutta sirkuksen vetonaulana toimivan kookkaan, tummaihoisen villimiehen (Omar Sy) kanssa. Yrityksen ja erehdyksen kautta syntyy hullun nerokas klovnikaksikko, joka villitsi ranskalaisten sydämet 1800-luvun lopussa.

Roschdy Zemin ohjaama sydämellinen draama kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Ranskan ensimmäisestä tummaihoisesta sirkustaiteilijasta, klovnista nimeltä Chocolat. Yhdessä Chocolat ja Footit rikkoivat rajoja ja tekivät historiaa.

Plussat:

+ sirkus-maailman kuvaus, lavastus ja puvustus
+ käsikirjoitus (perustuu tositapahtumiin)
+ James Thierreen ja Omar Syn roolityöt

Miinukset:

- elokuvan kesto ( liian lyhyt - sirkusmaailmassa olisi viihtynyt pidempäänkin)
- henkilöhahmojen pinnallinen kuvaus
- ajankuvaus ja sen todenmukaisuus

5star_2.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Roschdy Zem

Pääosissa: Omar Sy, James Thierrée, Clotilde Hesme, Olivier Gourmet, Frédéric Pierrot

Käsikirjoitus: Cyril Gely

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 59 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 16.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Suuri puhallus 2

suuripuhallus2dvd.jpg

Suuri puhallus 2 -elokuvassa The Four Horsemen -taikuriryhmä palaa uudella aivot solmuun saavalla seikkailulla, joka sekoittaa illuusion ja toden rajat ennennäkemättömällä tavalla ja vie ryhmän matkalle ympäri maailman.

Vuosi sen jälkeen kun ryhmä onnistui päihittämään FBI:n ja voittamaan yleisön puolelleen Robin Hood -tyylisillä taikaesityksillään illusionistit tekevät paluun näyttämölle paljastaakseen teknologia-pohatan epäeettiset toimet.

Heidän katoamistemppunsa takana on itse Walter Marby, IT- ihmelapsi, joka kiristää ryhmän suorittamaan tähänastisen uransa mahdottomimman ryöstön. Heidän ainoa toivonsa on esittää yksi viimeinen uskomaton temppu puhdistaakseen nimensä ja paljastaakseen kaiken takana lymyävän rikollisneron.

Plussat:

+ elokuvan taikatemput ja silmänkääntötemput
+ toiminnallisuus
+ näyttelijäsuoritukset

Miinukset:

- käsikirjoitus
- vaatii elokuvan 1. osan katsomisen, jotta henkilöhahmot avautuvat paremmin katsojalle
- epäuskottavat juonenkäänteet

3star.jpg

Genre: Toiminta,komedia,jännitys

Ohjaus: Jon M. Chu

Pääosissa: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe

Käsikirjoitus: Ed Solomon

Alkuperäinen nimi: Now You See Me 2

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 2 tuntia ja 9 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 9.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Money monster

moneymonsterdvd.jpg

Tiivistunnelmaisen trillerin Money Monster pääosassa Lee Gates (George Clooney) on mahtipontinen tv-persoona, jonka suosittu talousohjelma on tehnyt hänestä Wall Streetin sijoitusgurun.

Kun hän sattuu suosittelemaan tekno-osaketta, jonka kurssi sitten salaperäisesti romahtaa, raivostunut sijoittaja (Jack O’Connell) ottaa Gatesin, tämän kuvausryhmän ja tuottajavelhon Patty Fennin (Julia Roberts) panttivangeikseen kesken suoran lähetyksen.

Tosiajassa etenevien tapahtumien tuoksinassa Gatesin ja Fennin täytyy yrittää selviytyä hengissä samalla kun he koettavat selvittää totuuden keskeltä valheiden verkkoa.

Plussat:

+ ohjaus
+ kuvaus
+ George Clooneyn ja Julia Robertsin roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus
- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- Jack O´Connelin roolityö

3star.jpg

Genre: Trilleri

Ohjaus: Jodie Foster

Pääosissa: George Clooney, Julia Roberts, Jack O'Connell, Dominic West, Caitriona Balfe

Käsikirjoitus: Jamie Linden, Alan DiFiore

Ikäraja: 16

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 35 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 2.11.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Land of mine

landofmine.jpg

Tanskassa eletään kevättä 1945. Sota on juuri loppunut, mutta jälkiraivaus on vasta alussa. Joukko saksalaisia sotavankeja tuodaan Tanskaan purkamaan 2 miljoonaa maamiinaa, jotka Saksa on kylvänyt miehityksen aikana Tanskan maaperälle.

Miinanpurkua johtaa kersantti Rasmussen, jolta ei saksalaispojille armoa heru. Miinanpurkajat ovat kuitenkin sodan uhreja itsekin; nuorukaisia, jotka ovat joutuneet elämänsä kovimman paikan eteen vasta sodan jälkeen.

Traagiset tapahtumat saavat lujan Rasmusseninkin katsomaan vihollista uusin silmin. Joskin mahdollisesti liian myöhään.

Martin Zandvlietin vaikuttava draamaelokuva voitti muun muassa Göteborgin elokuvajuhlien pääpalkinnon talvella 2016 ja se on kahminut niin kriitikkojen kuin Tanskan elokuva-akatemiankin palkintoja.

Plussat:

+ Roland Møllerin ja nuorten poikien uskottavat roolityöt
+ käsikirjoitus, kuvaus ja ohjaus
+ vaikuttavimpia ja koskettavimpia sotaelokuvia pitkään aikaan

Miinukset:

- elokuvan kesto (liian lyhyt)

5star_2.jpg

Genre: Sotaelokuva

Ohjaus: Martin Zandvliet

Pääosissa: Roland Møller, Mikkel Boe Følsgaard, Laura Bro, Louis Hofmann, Joel Basman

Käsikirjoitus: Martin Zandvliet

Ikäraja: 16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 36 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 7.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Eye In The Sky

eyeinthesky.jpg

Eversti Katherine Powell (Helen Mirren) johtaa Lontoosta käsin huippusalaista vakoiluoperaatiota, jonka tarkoituksena on vangita joukko Keniassa majailevia terroristeja.

Seurantakuvista ilmenee, että terroristiryhmä valmistelee massiivista itsemurhaiskua ja komento vangitsemisesta vaihtuu pian käskyksi eliminoida.

Kun rakettihyökkäys on alkamassa, havaitsee pilotti Steve Watts (Aaron Paul) pienen tytön myymässä leipää iskualueen reunalla.

Sekuntien kuluessa jonkun on tehtävä päätös voidaanko isku toteuttaa suunnitellusti, mitkä ovat todelliset riskit ja kuka ottaa lopullisen vastuun mahdollisista siviiliuhreista.

Plussat:

+ Helen Mirrenin ja Alan Rickmanin uskottavat roolityöt
+ kuvaus, leikkaus ja ohjaus
+ tiivistunnelmaisuus

Miinukset:

- ajoittainen paikallaan junnaaminen
- osapuolten näkökulmien kärjistäminen
- käsikirjoituksen ajoittainen epäuskottavuus

4star.jpg

Genre: draama, jännitys

Ohjaus: Gavin Hood

Pääosissa: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, Faisa Hassan, Aisha Takow

Käsikirjoitus: Guy Hibbert

Ikäraja: 16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 38 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 24.8.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kerro minulle jotain hyvää

kerrominullejotainhyvaa.jpg

Kerro minulle jotain hyvää perustuu Jojo Moyesin samannimiseen menestysromaaniin, joka on hurmannut myös suomalaiset lukijat.

Louisa ”Lou” Clark (Emilia Clarke) asuu pikkukaupungissa Englannin maaseudulla. Hän on luova, tyyliltään hieman omalaatuinen 26-vuotias, vailla varsinaista suuntaa elämälleen. Lou tekee erilaisia pätkätöitä auttaakseen perhettään selviytymään taloudellisesti. Uusin työpaikka asettaa Loun positiivisen luonteen kuitenkin koetukselle.

Hän alkaa omahoitajaksi Will Traynorille (Sam Claflin), varakkaalle nuorelle pankkiirille, joka päätyi pyörätuoliin jouduttuaan pahaan onnettomuuteen. Ennen niin seikkailunhaluinen Will on nyt neliraajahalvaantunut - ja katkeroitunut sekä luovuttanut toivonsa.

Lou on kuitenkin päättänyt näyttää hänelle, että elämä on vielä elämisen arvoista. Lou suunnittelee Willille sarjan erilaisia elämyksiä, jotka sopivat pyörätuolipotilaallekin.

He kokevat lopulta yhdessä enemmän kuin osasivat aavistaa. Kummankin elämä muuttuu lopullisesti.

Plussat:
+ 2000-luvun "Love Story" koskettaa ja itkettää takuuvarmasti
+ käsikirjoitus
+ Emilia Clarken ja Sam Claflinin kemia ja roolityöt
Miinukset:
- elokuvan kesto (liian lyhyt)
- loppuratkaisun toteutus
- kohtausten lyhytkestoisuus

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Thea Sharrock

Pääosissa: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Vanessa Kirby, Eileen Dunwoodie

Käsikirjoitus: Jojo Moyes

Alkuperäinen nimi: Me Before You

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 45 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 19.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Liisan seikkailut peilimaailmassa

liisanseikkailutbluray.jpg

Uudessa, näyttävässä Disney-elokuvassa “Liisan seikkailut peilimaailmassa”, jossa ovat mukana Lewis Carrollin rakastettujen tarinoiden unohtumattomat hahmot, Liisa palaa Alimaailman merkilliseen valtakuntaan ja matkustaa ajassa taaksepäin pelastaakseen Hatuntekijän.

Liisa Kingsleigh (Mia Wasikowska) on viettänyt kolme vuotta merikapteenina isänsä jalanjäljissä seilaten maailman meriä. Lontooseen palattuaan hän löytää taikapeilin ja matkaa takaisin Alimaailman mielikuvitukselliseen valtakuntaan, missä häntä odottavat vanhat ystävät Valkoinen kani (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Irvikissa (Stephen Fry) ja Hatuntekijä (Johnny Depp), joka ei ole oma itsensä.

Hatuntekijä on menettänyt paljoutensa, joten Mirana (Anne Hathaway) lähettää Liisan lainaamaan Kronosfääriä, joka on Suuren Kellon kammiossa säilytettävä metallinen pallo, joka antaa kaikelle ajalle voimaa.

Palatessaan ajassa taaksepäin hän kohtaa ystäviä - ja vihollisia - näiden elämän eri vaiheissa ja ryhtyy vaaralliseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Hatuntekijän, ennen kuin on liian myöhäistä.

Plussat:

+ visuaalisuus ja värikkyys
+ lavastus ja puvustus
+ Sacha Baron Cohenin ja Helena Bonham Carterin roolityöt

Miinukset:

- käsikirjoitus
- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- pääosanäyttelijöiden laimea ja rutiininomainen roolityöskentely

3star.jpg

Genre: Seikkailu

Ohjaus: James Bobin

Pääosissa: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen

Käsikirjoitus: Linda Woolverton, Lewis Carroll

Alkuperäinen nimi: Alice Through The Looking Glass

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 49 minuuttia

Maahantuoja: Walt Disney Home Entertainment

Julkaisupäivä: 12.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Bad Neighbours 2

bad-neighbours2.jpg

Ensimmäisessä elokuvassa kolmikymppiset Mac (Seth Rogen) ja Kelly (Rose Byrne) taistelivat naapuruston herruudesta villisti bilettävän opiskelijaveljeskunnan ja sen karismaattisen johtajan Teddyn (Zac Efron) kanssa.

Nyt pariskunta odottaa toista lastaan ja luulee jo saaneensa rauhan maahan, kun naapuriin muuttaakin ennätyksellisen villi Kappa Nu -sisaruskunta.

Sisaruskunnan tytöt (mm. Chloê Grace Moretz, Kiersey Clemons, Beanie Feldstein) ovat kyllästyneet kampuksen ankeaan ilmapiiriin ja hankkineet talon, jotta voisivat järjestää eeppisiä bileitä.

Mac ja Kelly käyvät taistoon tukenaan parhaat ystävänsä Jimmy (Ike Barinholtz) ja Paula (Carla Gallo). Epätoivoissaan nuoripari värvää entisen vihollisensa Teddyn salaiseksi aseekseen.

Plussat:

+ ajoittain osuva ja räävitön huumori

Miinukset:

- käsikirjoitus ja ohjaus

- ennalta-arvattavuus

1star.jpg

Genre: Komedia

Ohjaus: Nicholas Stoller

Pääosissa: Seth Rogen, Rose Byrne, Zac Efron, Chloë Grace Moretz, Ike Barinholtz

Käsikirjoitus: Andrew Jay Cohen, Brendan O'Brien

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 29 minuuttia

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 12.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Onnenonkija

Onnenonkija_juliste.jpg

Onnenonkija on komedia tytöstä, joka ei osaa olla köyhä ja pojasta, joka ei osaa olla rikas. Lifestyle-bloggaaja Marja ei saa blogiaan lähtemään lentoon, vaikka yritys on kova. Raha menee, mutta sitä ei vain tule.

Marja törmää Olaviin. Olavi on syntynyt kultalusikka suussa, mutta hän haluaa vain olla ihan tavallinen. Kummallinen Olavi voisi olla ratkaisu neuvokkaan Marjan kriisiytyneeseen rahapulaan ja laskussa oleviin seuraajamääriin.

Naisista Olavi ei tiedä hirveästi mitään. Kesäinen komedia Onnenonkija kertoo hillittömästä yrittämisestä ja itsensä brändäämisestä, vastuusta ja vastuuttomuudesta sekä rahasta ja kroonisesta rahapulasta.

Plussat:

+ näyttelijöiden roolityöt ja tarinan sijoittuminen Helsingin ulkopuolelle Turkuun ja Raisioon
+ elokuvan huumori ja pirteys
+ elokuvassa kuultava Ollien kappale "Ongelma"

Miinukset:

- henkilöhahmojen pinnallisuus
- kohtauksien lyhytkestoisuus
- romanttisen komedian tavanomaisuus ja ennalta-arvattavuus

3star.jpg

Genre: Komedia

Ohjaus: Ville Jankeri

Pääosissa: Minka Kuustonen, Olavi Uusivirta, Pamela Tola, Emmi Parviainen

Käsikirjoitus: Pekko Pesonen

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2016

Kesto: 1 tunti ja 28 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 5.10.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Nice Guys

theniceguysbluray.jpg

Holland March on yksityisetsivä, joka tutkii pornotähden mystistä kuolemantapausta 1970-luvun Los Angelesissa. Näsäviisaan tyttärensä Hollyn mielestä March on maailman surkein etsivä, kunnes eräänä päivänä haastajaksi ilmestyy Jackson Healey.

Pian nämä ei-niin-mukavat kaverit huomaavat joutuneensa keskelle kovaotteisten gangstereiden hengenvaarallisia juonia.

Plussat:

+ Ryan Goslingin ja Russell Crownen roolityöt yksityisetsivinä
+ huumori, toiminnallisuus ja 1970-luvun nostalginen ajankuvaus
+ ohjaus, käsikirjoitus ja lavastus

Miinukset:

- väkivaltaisuus
- ajoittainen ennalta-arvattavuus
- Kim Basingerin roolityö Amelian äitinä

3star.jpg

Genre: Toiminta / Komedia

Ohjaus: Shane Black

Pääosissa: Russell Crowe, Ryan Gosling, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley

Käsikirjoitus: Shane Black, Anthony Bagarozzi

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 51 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 21.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kirsikkapuiden alla

kirsikkapuiden_alla_juliste.jpg

Palkitun Naomi Kawasen elokuvassa vähäpuheinen Sentaro (Nagase Masatoshi) pitää pientä japanilaisia dorayaki-leivonnaisia tarjoilevaa kioskikeittiötä.

Hänen synkkä olemuksensa herättää kiinnostusta ja sympatiaa ympäristössä ja niinpä vanhempi rouva Tokue (Kiki Kirin) tarjoutuu auttamaan ruuanlaitossa.

Sentaro suostuu vastentahtoisesti, mutta pian käykin ilmi, että rouvan ainutlaatuinen paputahnaresepti saa liiketoiminnan kukoistamaan samaan tahtiin kun heidän ystävyytensä syvenee.

Plussat:

+ kuvaus (kirsikkapuiden kukkien mykistävää kuvausta olisi katsonut pitempäänkin)
+ näyttelijöiden roolityöt
+ kaunis ja herkkä kuvaus yhteiskunnasta syrjäytymisestä sairauden takia ja erilaisuuden pelosta

Miinukset:

- liiallinen ruoanlaiton kuvaaminen
- ennalta-arvattavuus
- ajoittainen pitkäveteisyys

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Naomi Kawase

Pääosissa: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida, Miki Mizuno, Miu Takeuchi

Käsikirjoitus: Durian Sukegawa, Naomi Kawase

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 53 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 14.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Nuotin vierestä

nuotin_vieresta_blu-ray.jpg

Insinööri-Arto kuulee kauhukseen, että hänen äitinsä Leena aikoo osallistua Kotkassa järjestettäviin karaoken SM-kisoihin. Pyynnöstä Arto lupautuu kuskaamaan Leenan kisoihin taka-ajatuksenaan matkan aikana ylipuhua tai vaikka huijata tämä muuttamaan mieltään osallistumisesta. Samalla pidättyväinen Arto haluaa estää äitiään häpäisemästä itsensä julkisesti.

Karaokekisoissa Arto kuitenkin ymmärtää, kuinka tärkeää esiintyminen äidille on. Lisäksi tuomaristossa istuva viehättävä laulajatar Susanna kiinnittää Arton huomion.

Arto tekeekin Otaniemen koulimilla aivoillaan sotasuunnitelman äitinsä kisakunnon kohentamiseksi ja kisassa pitämiseksi mahdollisimman pitkään.

Leenalla on myös koko ajan ollut juoni poikansa suhteen. Hän haluaisi että Arto ymmärtäisi irrottautua ahtaasta elämästään, varautuneista asenteistaan ja mielellään myös kireästä vaimostaan Marjukasta.

Nuotin vierestä on draamakomedia hauskanpidosta, heittäytymisestä, häpeästä ja sen hyväksymisestä, ja siitä että elämässä harvoin kaikki menee niin kuin on suunnitellut.

Plussat:

+ Leena Uotilan ja Riku Niemisen roolityöt
+ elokuvan huumori
+ kuvaus ja elokuvan sijoittuminen Kotkaan

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- Essi Hellénin ja Pihla Viitalan roolityöt
- karaoke-lauluosuudet

3star.jpg

Genre: Komedia

Ohjaus: Lauri Nurkse

Pääosissa: Riku Nieminen, Leena Uotila, Essi Hellén, Pihla Viitala, Antti Luusuaniemi, Juha Muje

Käsikirjoitus: Johanna Hartikainen, Lauri Nurkse

Ikäraja: K-7

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 38 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 7.9.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

2 yötä aamuun

2_yota_aamuundvd.jpg

Ranskalainen arkkitehti Caroline on työmatkalla Vilnassa, Liettuassa. Hotellin baarissa hän tapaa samassa kaupungissa keikalla olevan suomalaisen DJ:n, Jaakon. He kiinnostuvat toisistaan, vaikkei heillä ole yhteistä kieltä.

Tapahtumarikkaan illan jälkeen Caroline yllättää itsensä heräämällä aamulla Jaakon hotellihuoneesta. On kotiinpaluun aika, mutta heidän työmatkaromanssinsa saa kuitenkin odottamattoman käänteen kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen. Seuraa 24 tuntia, joka voi muuttaa heidän elämänsä suuntaa.

2 yötä aamuun on romanttinen draama yllättävästä kohtaamisesta, jonkalaisesta jokainen meistä on ainakin joskus salaa haaveillut. Millaista olisi tavata joku tuntematon ja yhtäkkiä ihastua isosti? Ehkä jossain ulkomailla, vailla sitoumuksia ja arjen huolia.

Millainen tämän kohtaamisen pitäisi olla, että olisit valmis kyseenalaistamaan elämäsi valinnat?

Plussat:
+ Mikko Nousiaisen ja Marie-Josée Crozen roolityöt
+ kuvaus, ohjaus ja leikkaus
+ tarinan sijoittuminen Vilnaan
Miinukset:
- lyhytkestoiset kohtaukset
- käsikirjoituksen yksinkertaisuus, pinnallisuus ja arkisuus
- elokuvan loppu

3star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Mikko Kuparinen

Pääosissa: Marie-Josée Croze, Arly Jover, Mikko Nousiainen

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 25 minuuttia

Julkaisupäivä: 31.8.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Suffragette

suffragette_blu_ray.jpg

Suffragette on huippunäyttelijöiden kannattelema, ylistetty draama brittiläisten suffragettien eli naisten äänioikeutta ajaneen liikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa.

Elokuvan pääroolissa loistaa Carey Mulligan. Hän on peloton ja oikeudentajuinen Maud, josta tulee nousevan naisliikkeen kantava voima. Maailman muuttaminen vaatii äärimmäisiä keinoja, ja niitä nämä naiset eivät epäröi käyttää.

Plussat:

+ Carey Mulliganin roolityö
+ uskottava ajankuvaus 1900-luvun alun Englannista ja historiallisesta naisliikkestä
+ puvustus, maskeeraus ja lavastus

Miinukset:

- asioiden painotus ja ylikorostaminen
- Meryl Streepin roolityö
- kohtauksien lyhytkestoisuus

4star.jpg

Genre: Draama

Ohjaus: Sarah Gavron

Pääosissa: Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Grace Stottor, Geoff Bell

Käsikirjoitus: Abi Morgan

Alkuperäinen nimi: Suffragette

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 42 minuuttia

Maahantuoja: Scanbox Finland Oy

Julkaisupäivä: 17.8.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

A Bigger Splash

bigger-splash-a-blu-ray.jpg

Rock-legenda Marianne Lane on toipumassa italialaisella Pantellerian saarella miesystävänsä Paulin kanssa, kun kapinoiva musiikkituottaja ja vanha heila Harry saapuu yllättäen tyttärensä Penelopen kanssa ja keskeyttää heidän lomansa.

Harry tuo mukanaan lastillisen nostalgiaa, jolta ei voi pelastua.

A Bigger Splash on sensuelli kuvaus himosta, kateudesta ja rock and rollista Välimeren auringon alla.

Plussat:

+ Ralph Fiennesin ja Matthias Schoenaertsin loistavat roolityöt
+ kuvaus ja musiikki
+ eroottisuuden ja intensiivisyyden kuvaustapa valkokankaalle

Miinukset:

- elokuvan vaisu loppu
- Tilda Swintonin roolityö
- tarinan ajoittainen paikallaan junnaaminen

4star.jpg

Lajityyppi: Draama

Ohjaaja: Luca Guadagnino

Pääosissa: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes, Dakota Johnson

Kesto: 2 tuntia ja 5 minuuttia

Ikäraja: 12

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 27.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Hail, Caeser!

hail_caesar_blu-ray_nordic-36688124-frntl.jpg

Nelinkertaisesti Oscar®-palkittujen Joel ja Ethan Coenin (mm. Menetetty maa, Kova kuin kivi, Fargo) uusi, huikealla tähtikaartilla varustettu komedia Hail, Caesar! sijoittuu Hollywoodin kultakauteen.

Se kertoo yhdestä kiireisestä päivästä unelmatehtaan kulisseissa, kun suuren elokuvastudion pomo (Josh Brolin) saa koko joukon ongelmia ratkottavakseen.

Plussat:

+ uskottava tarina Hollywoodin unelmatehtaasta

+ puvustus ja lavastus aitoine ulkostudioineen

+ vanhat 50-luvun musikaali- ja leffakohtaukset nykytekniikalla tehtyinä

Miinukset:

- roolihahmojen pinnallisuus

- ajoittainen pitkäveteisyys lyhytkestoisista kohtauksista huolimatta

- ennalta-arvattavuus

4star.jpg

Lajityyppi: Komedia

Ohjaaja: Ethan Coen, Joel Coen

Pääosissa: Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson, Jonah Hill, Frances McDormand, David Krumholtz, Clancy Brown, Emily Beecham, Kyle Bornheimer, Fisher Stevens

Kesto: 1 tunti ja 46 minuuttia

Ikäraja: 7

Maahantuoja: US Universal Sony Pictures Home Entertainment Nordic AB

Julkaisupäivä: 20.7.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Son of Saul

sonofsauldvd.jpg

Son of Saul on vuoden 1944 Auschwitziin sijoittuva vahvatunnelmainen elokuva Unkarin juutalaisesta sotavangista, Saul Ausländeristä.

Toimiessaan sonderkommandona joutuu Saul päivittäin näkemään ja kokemaan kaikki keskitysleirin kauhut. Eräänä päivänä hän löytää ruumiiden joukosta pojan, joka näyttää tutulta. Hänen omalta pojaltaan.

Parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar- ja Golden Globe -voittaja on palkittu myös mm. Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix -palkinnolla.

Plussat:

+ Géza Röhrigin täydellinen roolityö

+ kuvaus

+ aiheeltaan aina tärkeä; elokuvan soisi jokaisen katsovan

Miinukset:

- pieni kuvakoko

- pimeät yökohtaukset

- keskitysleirien raakuuksien osittainen peittely

5star_2.jpg

Lajityyppi: Draama, jännitys, historia

Ohjaaja: László Nemes

Pääosissa: Géza Röhrig

Kesto: 1 tunti ja 47 minuutia

Ikäraja: 16

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 22.6.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Boy

the_boy_blu_ray.jpg

The Boy on kauhuelokuva lastenhoitajasta, joka saa yllättäen hoidettavakseen posliinisen poikanuken. Hoito-ohjeina hänelle annetaan lista sääntöjä, joita tulee ehdottomasti noudattaa.

Kun sääntöjä rikotaan, alkaa sarja järkyttäviä tapahtumia, jotka saavat lastenhoitajan uskomaan nuken olevan elossa.

Plussat:

+ Rupert Evansin ja Lauren Cohanin roolityöt

+ kuvaus ja elokuvan visuaalisuus

Miinukset:

- elokuvan lopun ennalta-arvattavuus

- käsikirjoituksen juonen yllättävien käänteiden vähyys

3star.jpg

Lajityyppi: Jännitys, kauhu

Ohjaaja: William Brent Bell

Pääosissa: Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson, Jim Norton, Diana Hardcastle

Kesto: 1 tunti ja 37 minuuttia

Ikäraja: 16

Maahantuoja: Snapper films

Julkaisupäivä: 22.6.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Vakoojien silta

vakoojien-silta.jpg

Ohjaaja Steven Spielbergin dramaattinen trilleri kertoo James Donavanista (Tom Hanks), brooklynilaisesta vakuutusjuristista, joka joutuu kylmän sodan keskiöön CIA lähettäessä hänet lähes mahdottomalta tuntuvaan tehtävään.

Hänen tulee neuvotella vapaaksi vangittu amerikkalainen U-2-pilotti, jolla on hallussaan salaista tietoa.

Käsikirjoittajat Matt Charman ja Ethan & Joel Coen ovat onnistuneet punomaan aikapommin lailla tikittävän tositapahtumien innoittaman tarinan miehestä, joka oli valmis riskeeraamaan kaiken tärkeän tehtävän edessä.

Plussat:

+ ohjaus, lavastus ja puvustus
+ Tom Hanksin roolityö lakimiehenä
+ uskottava ajankuvaus tapahtuneesta

Miinukset:

- ajoittain hidas tarinan kerronta ja eteneminen
- ennalta-arvattavuus
- amerikkalaisten hirstorian vääristely

3star.jpg

Genre: Trilleri, draama

Ohjaus: Steven Spielberg

Pääosissa: Tom Hanks, Mark Rylance, Alan Alda, Domenick Lombardozzi, Victor Verhaeghe

Käsikirjoitus: Matt Charman, Ethan Coen

Alkuperäinen nimi: Bridge of Spies

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 2 tuntia ja 17 minuuttia

Maahantuoja: Paramount Home Entertainment Finland Oy

Julkaisupäivä: 6.4.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Intern

The-Intern-Blu-ray-Cover.jpg

Oscar®-voittaja Robert De Niro esittää Ben Whittakeria, joka on 70-vuotias leski.

Hän saa mahdollisuuden työskennellä harjoittelijana kunnianhimoisen Jules Ostinin, jota esittää Oscar®-voittaja Anne Hathaway, perustamassa ja johtamassa muotiverkkokaupassa.

Kahden sukupolven törmätessä he löytävät toinen toisistaan myös ystävän ja luottohenkilön.

Plussat:

+ Robert de Niron ja Anne Hathawayn roolityöt
+ käsikirjoitus ja ohjaus
+ huumori (hyvän mielen elokuva)

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- ennakkoluulojen kärjistäminen

4star.jpg

Genre: Draama, komedia

Ohjaus: Nancy Meyers

Pääosissa: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, JoJo Kushner

Käsikirjoitus: Nancy Meyers

Ikäraja: Sallittu

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 56 minuuttia

Maahantuoja: Warner Home Video Finland

Julkaisupäivä: 17.2.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Spectre

spectre.jpg

Arvoituksellinen viesti menneisyydestä saa James Bondin lähtemään yksin Mexico Cityyn ja sieltä Roomaan, missä hän tapaa pahamaineisen rikollisen kauniin ja kielletyn lesken, Lucia Sciarran. Bond soluttautuu salaiseen kokoukseen ja paljastaa SPECTRE:nä tunnetun uhkaavan järjestön olemassaolon.

Sillä välin Lontoossa Max Denbigh, Kansallisen turvallisuuden keskuksen uusi johtaja, kyseenalaistaa Bondin toimet ja myös M:n johtaman MI6:n merkityksen.

Bond värvää salaa Moneypennyn ja Q:n avukseen etsimään käsiinsä Madeleine Swannin, vanhan vihollisensa Mr Whiten tyttären, joka voi ehkä auttaa SPECTRE:n verkoston selvittämisessä.

Koska Madeleine on salamurhaajan tytär, hän ymmärtää Bondia paremmin kuin kukaan muu pystyisi. Uskaltautuessaan kohti SPECTRE:n ydintä Bondille selviää kylmäävä yhteys itsensä ja etsimänsä vihollisen välillä.

Plussat:

+ Daniel Craigin vakuuttava roolityö
+ kuvaus ja musiikki (erityisesti Sam Smithin esittävä tunnuskappale)
+ toiminnallisuus

Miinukset:

- ennalta-arvattavuus
- Léa Seydouxin roolityö salamurhaajan tyttärenä
- käsikirjoitus

4star.jpg

Genre: Toiminta / Trilleri

Ohjaus: Sam Mendes

Pääosissa: Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci

Käsikirjoitus: John Logan, Neal Purvis

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 2 tuntia ja 22 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 24.2.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Kätilö

katilodvd.jpg

Kätilö on rakkauselokuva, joka on asetettu erityisiin Lapin sodan historiallisiin kehyksiin. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi-ideologiaa kuin sotavankien epäinhimillistä kohteluakin.

Elokuva tematisoi nimihenkilön kokemaa niin vahvaa rakkautta, että moraalin ja omantunnon käskyt ja kuiskaukset sivuutetaan.

Vikasilmäksi haukuttu kätilö Helena rakastuu saksalais-suomalaiseen SS-upseeriin Johannes Angelhurstiin, jolle nainen on Villisilmä, kaikista muista naisista poikkeava luonnonvoima.

Tarinan tapahtumat paikantuvat lähinnä Petsamon Parkkinaan, Titovkan vankileirille sekä niin sanotulle Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää.

Elokuvassa tulevat esiin historiankirjoista tutut Operaatio 1005, vangeilla tehdyt kokeet ja vankileirin käytännöt. Johanneksen henkilöhistorian kautta avataan myös näkymää syyllisyyden raastaman sotilaan sieluun.

Kaikki keskushenkilöt kamppailevatkin omalla tavallaan menneisyyden kanssa. Rakastamalla väkevästi ei historiaa voi poistaa, ei edes unohtaa; mutta lopulta hyvyys voittaa pahan.

Plussat:

+ Krista Kososen, Lauri Tilkasen ja Tommi Korpelan roolityöt
+ puvustus, kuvaus ja ohjaus
+ henkilöiden uskottavuus

Miinukset:

- kohtauksien lyhytkestoisuus intensiivisyyden ylläpitämiseksi
- elokuvan liiallinen sotaisuuden kuvaaminen
- elokuvan kesto (kansainvälisen luokan elokuvaa olisi katsonut mieluusti pitempäänkin)

4star.jpg

Lajityyppi: Draama, sota

Ohjaus: Antti Jokinen

Pääosissa: Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen, Elina Knihtilä, Tommi Korpela

Käsikirjoitus: Antti Jokinen, Katja Kettu

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 44 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 3.2.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Sicario

sicario.jpg

Elokuvassa idealistinen FBI-agentti värvätään salaiseen eliittijoukkoon valtion virkamiehen toimesta. Katen on tarkoitus avustaa huumeiden vastaisessa sodassa, joka näyttää kiihtyvän ja laajenevan.

Arvoituksellinen tiiminvetäjä, jolla itsellään on epämääräinen menneisyys, johtaa joukkoa salaiseen tehtävään. Selviytyäkseen Kate on pakotettu kyseenalaistamaan kaiken mihin hän uskoo.

Sicario on rikosdraama, jonka tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltain ja Meksikon rajaseudulle. Meksikossa ”Sicario” tarkoittaa palkkamurhaajaa.

Plussat:

+ intensiivinen ohjaus
+ ennalta-arvaamattomuus

Miinukset:

- Emily Bluntin roolityö
- yksinkertainen juoni

3star.jpg

Genre: Trilleri / Toiminta / Rikos

Ohjaus: Denis Villeneuve

Pääosissa: Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin, Jon Bernthal

Käsikirjoitus: Taylor Sheridan

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 46 minuuttia

Maahantuoja: Oy Nordisk Film Ab

Julkaisupäivä: 3.2.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Knock Knock

knocknock.jpg

Evan Webber on uskollinen aviomies ja perheenisä, joka oppii kantapään kautta, että kaikkia ovia ei kannattaisi avata.

Vaimon ja lasten suunnatessa viikonlopuksi rannikolle, Evan jää yksin kotiin. Tarkoitus on käyttää oma rauha rästitöiden tekemiseen. Rauha kuitenkin rikkoutuu pian, kun kaksi nuorta naista saapuu Webberin ovelle.

Evanilla ei ole sydäntä jättää niukasti pukeutuneita neitoja kaatosateeseen, joten hän avaa heille ovensa ja tarjoaa apua. Hetkessä ystävällinen ele johtaa hengenvaarallisen viettelevään kissa ja hiiti -leikkiin.

1star.jpg

Genre: Trilleri / Kauhu

Ohjaus: Eli Roth

Pääosissa: Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas, Aaron Burns, Ignacia Allamand

Käsikirjoitus: Eli Roth, Nicolás López

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 35 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 3.2.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

The Man from U.N.C.L.E.

the_man_from_uncle_blu-ray.jpg

Guy Ritchien ohjaamassa tyylikkäässä seikkailusarjassa CIA-agentti Napoleon Solo ja KGB-agentti Illya Kuryakin joutuvat hautaamaan pitkäaikaiset vihamielisyytensä pysäyttääkseen yhdessä salaperäisen kansainvälisen rikosjärjestön, joka pyrkii järkyttämään maailman valtasuhteiden herkkää tasapainoa kylmän sodan tuoksinassa.

4star.jpg

Genre: Toiminta

Ohjaus: Guy Ritchie

Pääosissa: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani

Käsikirjoitus: Guy Ritchie, Lionel Wigram

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 46 minuuttia

Maahantuoja: Warner Home Video Finland

Julkaisupäivä: 20.1.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

No Escape - ei pakotietä

noescapebluray.jpg

Jack Dwyer muuttaa vaimonsa ja kahden pienen tyttärensä kanssa aurinkoiseen aasialaiskaupunkiin. Uusi kotipaikka vaikuttaa paratiisilta, Jackin uusi työ kiinnostavalta haasteelta.

Hetken kaikki vaikuttaa täydelliseltä, mutta arvaamatta puhkeava vallankumous muuttaa paratiisin silmänräpäyksessä veriseksi painajaiseksi.

Jack yrittää pelastaa perheensä ympäristössä, jossa kukaan, ihonväriin katsomatta, ei ole turvassa.

2star.jpg

Genre: Toiminta / Jännitys

Ohjaus: John Erick Dowdle

Pääosissa: Lake Bell, Pierce Brosnan, Owen Wilson, Sterling Jerins, Claire Geare

Käsikirjoitus: John Erick Dowdle, Drew Dowdle

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 39 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 13.1.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

1944

1944dvd.jpg

Vuonna 1944 Viron kansa oli jakaantunut kahtia, sillä virolaisia miehiä oli sodan aikana pakkovärvätty niin Neuvostoliiton kuin Saksankin joukkoihin. Pian virolaiset sotilaat huomaavat taistelevansa omia maamiehiään vastaan.

Riippumatta siitä, voittaako Saksa vai Neuvostoliitto sodan, Viro häviää varmasti.

Kansainvälisesti menestynyt ja Virossa ennätykselliset katsojaluvut kerännyt näyttävä sotaelokuva kertoo tarinan vaietusta historiasta.

Rukajärven Tie ja Äideistä Parhain -elokuvien tuottajan uutuus 1944 on vaikuttava elokuva poikkeuksellisesta historiallisesta tilanteesta ja sodasta, jossa ei ollut voittajia.

5star_2.jpg

Genre: Sotaelokuva

Ohjaus: Elmo Nüganen

Pääosissa: Marko Leht, Maiken Schmidt, Priit Pius, Mait Malmsten, Märt Pius

Käsikirjoitus: Leo Kunnas

Ikäraja: K-16

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 36 minuuttia

Maahantuoja: Oy Future Film Distribution Ab

Julkaisupäivä: 20.1.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

Häiriötekijä

hairiotekijaDVD.jpg

Häiriötekijä on pirullisen hauska ja rohkea komedia, joka hakee vertaistaan. Elokuva koostuu kymmenestä tarinasta, joissa kaikissa jokin on vinksahtanut paikoiltaan. Se yllättää katsojan ja saa nauramaan myös synkemmille kohtaloille.

Mitä tapahtuu, kun aatelisperheen äidin häveliäisyys unohtuu elämän viime metreillä? Minkälaisin menoin haudataan mielikuvitusystävä? Entä miten IT-nörtin itsetunto kestää testosteronia uhkuvan metsämiehen kohtaamisen tai miten sujuu asuntonäyttö, jossa asiakas alkaa kuulla häiritseviä ääniä?

Elokuvan on ohjannut Aleksi Salmenperä ja tuottanut Mjölk Movies. Se perustuu Q-teatterin samannimiseen menestysnäytelmään vuodelta 2013. DVD sisältää myös elokuvasta poistetun ”Protufolk”-jakson.

4star.jpg

Genre: Komedia

Ohjaus: Aleksi Salmenperä

Pääosissa: Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Eero Ritala

Käsikirjoitus: Aleksi Salmenperä, Samu Heikkilä

Ikäraja: K-12

Valmistumisvuosi: 2015

Kesto: 1 tunti ja 21 minuuttia

Maahantuoja: SF Film Finland Oy

Julkaisupäivä: 13.1.2016

Trailerin elokuvasta voit katsoa täältä

1_KT-LOGO_500x156.jpg