TELEVISIO & RADIO


Rakkaat lapset

Sarjan virallinen mainos näyttää tältä.

Rakkaat lapset on komedia omintakeisista siskoksista, jotka kokoontuvat lapsuudenkartanoonsa vahtimaan villiintynyttä, aivoinfarktista toipuvaa äitiään ja samalla käsittelemään elämänkriisejään.

Rakkaat lapset -komediasarjan tähdistö.

Kuva © Yellow Film & TV / Yle

Kahdeksanosaisessa sarjassa siskokset (Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan) joutuvat olosuhteiden pakosta palaamaan vuosien jälkeen lapsuudenkotiinsa, kuuluisan lastenkirjailijaäitinsä Regina Vallaksen (Miitta Sorvali) kartanoon tämän saatua lievän aivoinfarktin.

Kohtauksen myötä Regina on valmis hylkäämään menestyneen lastenkirjasarjansa ja aloittamaan aivan uuden, rehellisen sukupolviromaanin, joka ei perhettä säästelisi.

- ”Oli mielettömän hauskaa jo kirjoittaa näille tutuille naisille, ja nämä ainutlaatuiset koomikot ovat puhaltaneet ihanasti ja yllättävästi kohtaukset henkiin. Jokainen kuvauspäivä on ollut suorastaan nauruntäyteinen. Erityiset kiitokset kaikesta ohjaajallemme Anna Dahlmanille. Hän loi ilmapiirin, jossa kaikki saavat luottavaisesti hersyillä tietäen, että hänen huumorintajunsa ohjaa kaiken timanttisen uomaansa”, kertoo Niina Lahtinen.

Tuttua joukkoa täydentämään tullut taidokas komedienne ja sarjan keskushenkilöä Regina-äitiä näyttelevä Miitta Sorvali solahti porukkaan kuin olisi aina ollut mukana.

- ”Kuvauksissa oli rakastava ilmapiiri ja täysi luottamus ihmisten kesken. Kaiken kaikkiaan paras porukka! Viimeisinä kuvauspäivinä jopa toivottiin, että voitaisiin jäädä asumaan sinne kartanoon loppuiäksi. Eletään vaan siellä ja luullaan, että meitä kuvataan, vaikka kamerat eivät enää käy”, kuvailee Sorvali.


Miitta Sorvali Rakkaa lapset sarjan hahmona.

Kuva © Yellow Film & TV / Yle


Äitinsä dominoivan katseen alla siskokset saavat heti alkuun riidan aikaiseksi siitä, kuka jää vahtimaan sairastunutta äitiä. Kenen elämä on helpointa laittaa odottamaan? Kenellä on tärkein työ? Kuka kestää äitiä yhtä päivää pidempään?

Reginan huvilassa edelleen asuvan, nuorimman veljen Edvinin (Joonas Nordman) varaan ei voi valitettavasti laskea mitään.

Sarjan on ohjannut Anna Dahlman ja sen käsikirjoittajina toimivat Anna Dahlman, Niina Lahtinen sekä Anna Brotkin.

- ”Sisarussuhteet ovat potentiaalisesti ihmisen pisimmät ihmissuhteet, joiden ruotimiseen ei yksi tv-sarja tai vuodet terapiassakaan riitä. Me lähestymme perhesuhteita tummahkolla huumorilla, sillä miten muuten niitä lähestyisi? Vaikka oma perhe on todennäköisesti se, joka sinut traumatisoi, he ovat myös ainoina paikalla auttamassa tuosta traumasta selviämistä”, kertoo sarjan ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja Anna Dahlman.


5star_2.jpg

Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 24.11. ja nähdään Yle TV1:ssä 24.11. alkaenPysäyttäkää Nyqvist

Pysäyttäkää Nyqvist | Yle Areena

Jo runsaasti ennakkoon keskustelua herättänyt satiirinen agenttikomedia Pysäyttäkää Nyqvist nähdään Ylen kesän 2022 ohjelmistossa. Kahdeksanosainen Antti Tuomas Heikkisen tähdittämä sarja sai ensi-iltansa 10. kesäkuuta Yle Areenassa.

Pysäyttäkää Nyqvist on satiirinen vakoilukomedia, joka kertoo Venäjän Suomeen kohdistamasta hybridioperaatiosta ja suomalaisten virkamiesten vastauksesta siihen.

Uudelleen syttyneen kylmän sodan Helsinki kuhisee agentteja, Itä-Suomeen on soluttautunut Venäjän erikoisjoukkojen sotilaita ja kansakunnan turvallisuus on juonittelevien byrokraattien, ulkoministeriön, puolustusministeriön ja sisäministeriön kansliapäälliköiden (Minna Suuronen, Jarkko Pajunen, Ilkka Koivula), käsissä.

Ratkaisuksi ongelmiin keksitään Suomen uusi salainen palvelu, Itämeri-yksikkö, kuvitteellisella budjetilla ja ilman selkeää toimenkuvaa. Sen johtajaksi kammetaan ulkoministeriön harjoittelija ja sinnikäs alisuoriutuja Aleksis Nyqvist (Antti Tuomas Heikkinen), jolla on tapana epäonnistua kaikessa mihin ryhtyy.

Nyqvist saa välittömästi aikaan kansainvälisen katastrofin, ja pian FSB, CIA ja Ruotsin ja Tanskan tiedustelupalvelut alkavat etsiä syyllisiä. Eikä siinä vielä kaikki – myös Nyqvistin puoliso Helena (Sonja Kuittinen) tulee vedetyksi mukaan agenttijuonitteluihin. Valheet, väärinkäsitykset ja salaliittoteoriat seuraavat toisiaan ja pian vyyhti on valmis.

Samaan aikaan Imatralla Suomen ainoa salainen agentti Härkönen (Marc Gassot) yrittää pysäyttää Venäjän uhan – yksin. Mutta onnistuuko joku viimein pysäyttämään Nyqvistin?

Pysäyttäkää Nyqvistin käsikirjoitusta on tehty vuodesta 2015. Käsikirjoittajat kirjailija Teemu Kaskinen ja ulkomaantoimittaja Heikki Heiskanen ovat onnistuneet pelottavan tarkasti ennustamaan Venäjän käyttämiä hybridisodankäynnin keinoja.

- “Sarja syntyi kuvitelmana siitä, miten pahasti asiat voivat mennä pieleen, kun organisaatiot alkavat uskoa omiin tarinoihinsa”, sanoo Teemu Kaskinen.

- “Maailmanpolitiikassa se on nyt ikävä kyllä hyvin ajankohtaista”, lisää Heikki Heiskanen.

Sarjan on ohjannut Juha Lankinen (Ivalo, Downshiftaajat, Suden hetki), ja se on Yle Draaman tuottama.

Satiirisen vakoilukomedian eräät tapahtumat liippaavat niin läheltä Ukrainan tilannetta, että julkaisua arvioitiin kertaalleen uudelleen. Nyt katsojat pääsevät vihdoin näkemään sarjan.

Liikutaan faktan ja fiktion välimaastossa, mutta tälle saa onneksi nauraa. Ja Nyqvistin matkassa ei käy aika pitkäksi.


4star.jpg


Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä


Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä : r/Suomi

Tervo & Halme - tosisuomalaisuutta etsimässä on 10-osainen huumoripitoinen matkadokumentti, jossa kirjailija Jari Tervo sekä toimittaja ja luova johtaja Jani Halme reissaavat pitkin Suomea selvittämässä mikä juuri nyt on tosisuomalaista.

Tuhansien kilometrien yhteinen matka vie kaksikon tutkimaan Venäjän rajaa, pesäpalloa, suhdettamme luontoon, Ruotsille häviämistä aivan kaikessa ja viinan voimaa.

Laajasti sivistyneitä matkaajia yhdistää rakkaus sanailuun, tietoon, anekdootteihin, suomen kieleen ja suomalaisuuden mysteeriin.


Uusimmat | Yle TV1 suosittelemme | TV | Areena | yle.fi

Kuva © Yle


5star_2.jpg

Tervo & Halme – tosisuomalaisuutta etsimässä -sarjan kaikki jaksot voi katsoa Yle Areenasta 17. toukokuuta alkaen, ja samana päivänä sarja alkaa pyöriä myös Yle TV1:llä.