Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

TEATTERI:
Mannerheim ja saksalainen suudelma (Helsingin Kaupunginteatteri)

ELOKUVA:
The Shape of Water

ELOKUVA:
The Post

ELOKUVA:
Veljeni vartija

DVD-ELOKUVAT:
Kaiken se kestää

TEATTERI:
Toinen koti (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Vinterkriget - here we go again (Lilla Teatern)

ELOKUVA:
Call me by your name

ELOKUVA:
Labyrintti - Tappava lääke (3D)

TELEVISIO & RADIO:
Poldarkin uusi, kolmas tuotantokausi Ylellä tiistaisin

ELOKUVA:
Synkin hetki

DVD-ELOKUVAT:
Dunkirk

DVD-ELOKUVAT:
Baby Driver

ELOKUVA:
All the money in the world

ELOKUVA:
Downsizing

ELOKUVA:
Kaikki oikein

KUVATAIDE & NÄYTTELYT:
Robert Longo (Sara Hildénin taidemuseo)

TELEVISIO & RADIO:
Kotiin takaisin - hittisarjan jännittävä uusi 5. kausi Ylellä

TELEVISIO & RADIO:
Silta - uusi 4. kausi Ylellä sunnuntaisin

TEATTERI:
Koivu ja tähti (Kansallisteattaeri)

ELOKUVA:
Viulisti

ELOKUVA:
Lady Macbeth

ELOKUVA:
Idän pikajunan arvoitus

KIRJALLISUUS:
Kuppi nurin - Kirja epätäydellisille vanhemmille

DVD-ELOKUVAT:
Atomic Blonde

ELOKUVA:
Joulumaa

ELOKUVA:
A Bad Moms Christmas

ELOKUVA:
The Killing of a Sacred Deer

ELOKUVA:
God's Own Country

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2017

Satavuotiaan synttärit vauhdittavat helsinkiläistä joulunaikaa

Share |
21.11.2017

helsinki-nettiin-nostokuva.jpg

Helsinkiläinen joulunaika tarjoaa tänä vuonna poikkeuksellisen runsaasti tapahtumia ja ohjelmaa. Tuttujen ja uusien jouluperinteiden ohella juhlitaan satavuotiaan Suomen synttäreitä kaksi kokonaista päivää 5.–6. joulukuuta.

Marraskuun lopulta aina tammikuulle asti ulottuvaa joulunaikaa yhdistää valoteema, joka tuo iloa kaupunkilaisille ja elävöittää monin tavoin Helsinkiä. Ohjelmatarjontaa on koottu MyHelsinki-palveluun.

Helsinkiläinen joulunaika on tänä vuonna täynnä tapahtumia ja tunnelmaa. Perinteiset joulutraditiot, kuten joulukadun avajaiset, Tuomaan Markkinat ja Lucia-kulkue löytyvät tutuilta paikoiltaan, ja niitä täydentävät uudet elämykset ja tapahtumat.

Finlandia-talon ympäristössä juostaan koko perheen joulujuoksu 2.12. ja joulupolut kutsuvat perheitä 3.12. Vuosaaressa ja 10.12. Seurasaaressa. Espan puistossa perinteinen jouluruoka kohtaa maailman maut, kun Espan lavalle avautuu 4.12. työllistymistä edistävien toimijoiden kollektiivinen pop up -kahvila ja -kauppa NUUR. Tuomaan Markkinoilla Senaatintorilla löylytellään joulusaunassa, jonka lisäksi Allas Sea Poolilla vietetään valon ja veden joulua 2.–26.12.

suomifinland100-tunnus_sininen_rgb.jpg

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlitaan monin tavoin myös pääkaupungissa Suomen täyttäessä sata vuotta. Satavuotiaan synttärit laajenevat Helsingissä kaksipäiväiseksi kaupunkijuhlaksi, jonka ohjelma rakentuu yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja kaupunkilaisten kanssa. Itsenäisyyspäivän alle on syntymässä myös uusi perinne: iloinen ja vauhdikas aatto.

- ”On hienoa, että perinteiden rinnalle syntyy uusia juhlinnan muotoja ja että Suomen juhlavuosi innostaa helsinkiläisiä toimimaan yhdessä. Monet itsenäisyyspäivän keskeiset traditiot sijoittuvat pääkaupunkiin, joten Helsingillä on erityinen tehtävä valtakunnallisen juhlatunnelman välittäjänä”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallinen avaus järjestetään Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5.12. kello 18. Syntymäpäivä sekä samalla koko Suomi 100 -juhlavuosi päättyy Helsingissä 6.12. kello 22 Eteläsataman ylle kohoavaan ilotulitukseen.

Näiden kohokohtien väliin mahtuu satoja tapahtumia, jotka kutsuvat kaupunkilaiset juhlimaan yhteistä syntymäpäiväsankaria – ulkona ja sisällä, kotona ja kaupungilla. Kaisaniemessä eletään jääkiekkohuumaa Helsinki Ice Challenge -tapahtumassa, museot ja tekojääradat ovat auki, useissa kirjastoissa järjestetään ohjelmaa koko perheelle, Art goes Kapakka tuo ohjelmaa ravintoloihin, Kuorojen kierros kajahtaa keskustassa ja monet aluetalot järjestävät ohjelmaa kotikulmilla.

Tänä vuonna kaupunkilaiset saavat nauttia valosta koko joulunajan. Valo on kantava teema joulukadun avajaisista aina tammikuulle asti.

Perinteiset jouluvalaistukset Espalla, Aleksanterinkadulla ja Senaatintorilla täydentyvät ja uudistuvat hienovaraisesti. Suomen syntymäpäivän kunniaksi 5.–6.12. kaupunkiin luovat tunnelmaa upeat juhlavalaisut.

Sinivalkoisessa valossa kylpevät mm. kaupungintalo, Presidentinlinna, Tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Helsingin yliopiston päärakennus, Finlandia-talo, Olympiastadionin torni sekä tuleva keskustakirjasto Oodi.

Töölönlahden puistoon nousee koko joulunajaksi elämyksellinen valoteos Sukupolvi.Nyt. Lisäksi juhlavalaistuksen tai -liputuksen saavat kaupungissa käynnissä olevat isot työmaat; Pasilassa YIT:n Tripla, Kalasatamassa SRV:n Redi ja Keskon K-kampuksen työmaa.

Myös kaupunkilaiset haastetaan mukaan tuomaan valoa kaamokseen ja joulunaikaan Lux Helsingin valohaasteessa. Haasteeseen osallistutaan jakamalla kuva tai video omasta teoksesta Instagramissa tai Twitterissä tunnuksella #valohaaste.

Helsinkiläisen joulunajan ja satavuotiaan Suomen syntymäpäivän ohjelmaan voi tutustua täällä

1_KT-LOGO_500x156.jpg

15.02.2018Mannerheim ja saksalainen suudelma - TEATTERIARVOSTELU
14.02.2018Suuren suosion saanut Madama Butterfly suoratoistetaan 15. helmikuuta
14.02.2018Millainen on Helsinki festivaalikaupunkina? Festivaalit ja Helsingin kaupunki toteuttivat laajan festivaalitutkimuksen
14.02.2018Elmu ry ja Helsingin juhlaviikot tuovat Kaivopuiston konsertit takaisin juhlavuosien kunniaksi
14.02.2018Tuntematon sotilas -elokuva rikkoo miljoonan katsojan rajan torstaina 15. helmikuuta
13.02.2018RadioGaalan yleisöäänestyksen ehdokkaat julkaistiin
13.02.2018Radiota kuuntelee aamuisin yli 2,5 miljoonaa suomalaista
13.02.2018Laulaja ja säveltäjä Petri Laaksoselle kirkkotaiteen Engel-palkinto
13.02.2018Suomessa kuunnellaan erobiisejä eniten maailmassa
13.02.2018Ikitie palkittiin parhaana pohjoismaisena elokuvana Santa Barbaran kansainvälisillä elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa

Siirry arkistoon »