Suomen katsotuin tv-kanava Yle TV1 uudistaa ilmeensä

19.04.2024

Yle TV1 – Wikipedia

Värimaailman ja ohjelmavälikkeiden lisäksi Yle TV1:n äänimaailma muuttuu 18. huhtikuuta alkaen. Kanavailmeessä näkyvät jatkossa Ylen ja yleläisten monipuoliset tehtävät.

Yle on uudistanut televisiokanaviensa ilmeitä noin kymmenen vuoden välein, jotta ne heijastelisivat aikaansa ja puhuttelisivat katsojia paremmin. Edellisen kerran Yle TV1:n ilme on uudistettu vuonna 2016.

- “Yle TV1 on Suomen merkittävin ja katsotuin tv-kanava, joka kerää yhteen suurimmat sisältömme kuten isoimmat tapahtumat, kiinnostavimmat ajankohtaisohjelmat, suomalaisia yhdistävät viihdeohjelmat sekä laatudraamat. Uusi kanavailme sitoo kanavalla nähtävät ohjelmat yhä paremmin ja näyttävämmin toisiinsa, ilme rytmittää ohjelmistokokonaisuutta, ohjaa katsojaa ja kuratoi sisältöjä. Ilmeuudistus tuo kanavan sisällöt lähemmäs katsojaa, ystäväksi olohuoneeseen”, kertoo Yle TV1:n vastaava tuottaja Pentti Väliahdet.

- “Halusimme raikastaa Yle TV1:n kanavailmettä värimaailman ja musiikin osalta nykyisestä hieman valoisampaan ja dynaamisempaan suuntaan”, kertoo Ylen brändipäällikkö Janne Saarinen.

Kuva © Jukka Lintinen / Yle

Väri- ja äänimaailman lisäksi kanavalla muuttuvat erilaiset välikkeet kuten seuraavaksi alkavien ohjelmien listanäkymä sekä niin sanotut kanavaidentit, jotka vievät katsojia kohti seuraavaa ohjelmaa. Kanavan brändiä vahvistavat identit ilmentävät kanavan ilmettä ja auttavat katsojaa erottamaan sen muista kanavista. 

- “Näkyvin muutos on kanavaidenteissä, joissa viemme katsojat Ylen sisälle ja kameran toiselle puolen. Laadukas televisio-ohjelma syntyy useiden ammattilaisten yhteistyönä, ja kanavan uudistunut ilme heijastaa tavoitettamme tarjota parasta sisältöä suomalaisille”, Saarinen jatkaa. 

Kanavan ilmesisällöissä ja -markkinoinnissa näkyy jatkossa aiempaa vahvempi Yle TV1 -logo ja myös kuuluttajakonseptia kehitetään.

- “Kuuluttajat ovat keskeinen ja erottamaton osa kanavaamme. Kuuluttajakonseptimme uudistuu myöhemmin tänä vuonna. Tavoitteena on tuoda kuuluttajien persoonia enemmän esiin”, kertoo Väliahdet.

llmeuudistus on tehty pääosin yleläisten voimin. Projektia on tehty talon sisällä yhteistyössä muun muassa brändin, markkinoinnin, mediaosaston sekä designin ja tuotannon osaajien kanssa.


Ennen ohjelmia nähtävät välikkeet eli kanavaidentit avaavat 18.4. lähtien poikkeuksellisen laajasti yleläisten ammattitaitoa. Identteihin on kuvattu laaja joukko yleläisiä ihmisiä työssään.

Näin katsojille voidaan näyttää yleläisten laajaa osaamista ja kaikkea sitä työtä, jota tehdään ennen kuin tv-ohjelmat ovat katsottavissa. 

- “Ylellä on merkittävä rooli kotimaisessa tv- ja elokuvamaailmassa, ja yhteistyössä kumppaneiden kanssa kehitämme jatkuvasti osaamistamme ja koko toimialaa. Nämä kanavaidentit ovat loistava mahdollisuus tuoda esiin erilaisia osaajia, jotka ovat tavallisesti kulissien takana ja joiden työpanosta laadukkaan tv-sisällön tuottaminen edellyttää. Samalla haluamme näyttää laajasti, mitä kaikkea Ylessä tehdään”, kuvailee Janne Saarinen.

Tee taivaallisen hyviä vegaanisia ja gluteenittomia minipavlovia Suomen  parhaan kotileipurin Harriet Järfin ohjeella – Strömsö – yle.fi

17.05.2024Näitä kirjoja Suomessa lainattiin eniten vuonna 2023
17.05.2024Suomen suurimmalle bändien fanituotteisiin erikoistuneelle Backstage Rock Shopille tulossa kaikkien aikojen festarikesä
17.05.2024Pia Andellin Kesken - lyhytelokuva valittu parhaaksi pohjoismaiseksi draamaksi
16.05.2024Sinikka Sokka sivuun Heinolan kesäteatterin tuotannosta
16.05.2024Hämeenlinnan Teatterilla huikea näytäntövuosi
16.05.2024Myrskyluodon Maija Pohjoismaiden katsotuin pohjoismainen elokuva tänä vuonna
16.05.2024Kingdom of the Planet of the Apes oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
12.05.2024Euroviisut keräsi suomalaiset ruutujen äärelle - finaali tavoitti noin 2,15 miljoonaa suomalaista
12.05.2024Sveitsi voitti Euroviisut
11.05.2024Hollanti ei osallistu Euroviisujen finaaliin

Siirry arkistoon »