Kulttuuritähdet on ajankohtainen kulttuurikritiikin sivusto.

Näillä sivustoilla arvostellaan ja esitellään tarjontaa kulttuurin monilta eri aloilta sekä päivitetään myös päivittäin uusimmat uutiset kulttuurista.

Kulttuuritähdet-sivuston antamien tähtien avulla selvität nopeasti ja helposti mm. mikä taidenäyttely on nähtävä, mikä uutuuskirja luettava, mikä teatteriesitys on koettava ja mitä ensi-iltaan tulevia elokuvia ei kannata jättää katsomatta.

Kulttuuritähdet-sivustot tuottaa ja toimittaa:

Freelance-toimittaja-valokuvaaja ja Suomen Arvostelijain Liiton jäsen
Marko Kilpilampi

Uusimmat arvostelut (luettavissa sivun yläpalkin kautta klikkaamalla)

ELOKUVA:
Maleficent 2: Pahan valtiatar

ELOKUVA:
Fingerpori

DVD-ELOKUVAT:
Sistersin veljekset

DVD-ELOKUVAT:
Budapestin auringonlasku

DVD-ELOKUVAT:
Transit

ELOKUVA:
Gemini Man (3D+)

ELOKUVA:
Marian paratiisi

TEATTERI:
Kolme sisarta (Kansallisteatteri)

DVD-ELOKUVAT:
Baby Jane

ELOKUVA:
Tottumiskysymys

ELOKUVA:
Mestari Cheng

TEATTERI:
Rakasta minut vahvaksi (Aleksanterin teatteri)

TEATTERI:
Alina (Kansallisteatteri)

ELOKUVA:
Olen suomalainen

DVD-ELOKUVAT:
Stan & Ollie

DVD-ELOKUVAT:
Replicas

DVD-ELOKUVAT:
Kaikki rakkaudelle

DVD-ELOKUVAT:
The Favourite

DESIGN & RAVINTOLAT:
Yrjö Kukkapuron muotoilun klassikko Remmi-tuoli täyttää 50 vuotta

DVD-ELOKUVAT:
Olavi Virta

TEATTERI:
Siegfried (Studio Pasila)

TEATTERI:
Sammakkokuningas (Kansallisteatteri)

TEATTERI:
Harriet (Ryhmäteatteri)

Yhteystiedot

Lehdistötiedotteet ja kutsut pyydetään
lähettämään sähköpostitse:

kulttuuritahdet@gmail.com

Muu materiaali ja arvostelukappaleet pyydetään lähettämään perinteisesti postitse osoitteeseen:

Kulttuuritähdet
Marko Kilpilampi
Arkadiankatu 8 C 19
00100 Helsinki

Kulttuuritähdet-sivusto ei vastaa tilaamatta lähetetyistä arvosteluista/jutuista tai lähetetyistä materiaaleista.


Copyright
© Kulttuuritähdet 2019

Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin

18.09.2019

Kuvahaun tulos haulle ravintola nokka logo

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä.

17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi.

Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.

Kansainvälisen tason huippuravintola Nokkaa luotsaa keittiöpäällikkö Ari Ruoho, joka osallistuu myös itse aktiivisesti ravintolan raaka-aineiden hankintaan. 50. juhlavuottaan viettävä Sasta on valmistanut Nokan keittiöhenkilökunnalle erikoiserän perinteisestä ulkoiluvaatekankaasta valmistettuja esiliinoja. Kuva: Rasmus Tikkanen

 

Kansainvälisen tason huippuravintola Nokkaa luotsaa keittiöpäällikkö Ari Ruoho, joka osallistuu myös itse aktiivisesti ravintolan raaka-aineiden hankintaan.

Kuva © Rasmus Tikkanen

Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho toteuttaa Katajanokalla unelmaansa kansainvälisen tason huippuravintolasta, joka tarjoilee ympäristön ja luonnon näkökulmasta kestäviä, Suomen luonnosta ammentavia ruokailuelämyksiä.

Nokan tämän syksyn nimikkomenu koostuu ravintolan pääraaka-aineista vastaavan pientilaverkoston tuotannosta, jossa korostuvat raaka-aineiden ekologisuus ja pieni hiilijalanjälki. Nokan ruokatuote noudattaakin tutuksi tullutta korkealaatuista sesonkiajatteluun pohjautuvaa linjaansa, mutta sen esillepanoon tulee tänä syksynä uudistuksia.

Ravintolaan on luotu uusi kattaus, jonka astiastosta vastaa kuvanveistäjä ja keramiikkataiteilija Mari Paikkari.

–  "Nokassa ei ole mitään keinotekoista. Se sijaitsee kaupungin ytimessä ja näyttää ylpeästi myös siltä: tyylikkäältä 1800-luvun merimakasiinilta, jossa tarjotaan parasta suomalaista, metsästä ja vesistöistä pyydettyä ruokaa ilman päälle liimattua turistieksotiikkaa. Asiakaskuntamme koostuukin kanta-asiakkaiden lisäksi kotimaisista ja kansainvälisistä vieraista, jotka hakevat aitoa suomalaiseen gastronomiaan pohjautuvaa fine dining -elämystä", kertoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja jatkaa:

–  "Tämän syksyn Menu Nokka sisältää haukea, kaurista, silakkaa, emmervehnää, sorsaa ja omenaa, joissa konkretisoituu myös pieni hiilijalanjälki. Uudeksi VIP-tuottajaksemme nousee villiin riistalihaan erikoistunut inkoolainen Viltgården, jonka tiluksilla käymme usein myös itse metsällä."

Nokan laadun takeena on verkosto kotimaisia tuottajia viljelijöistä ja kasvattajista kalastajiin ja metsästäjiin. Heitä ravintola esittelee vuosittaisissa pientilatoritapahtumissaan myös kuluttajille ja muille ravintola-alan toimijoille.

–  "Vastuulliseen ravintolatoimintaan kuuluu myös se, että autamme tuottajiamme keskittymään oman osaamiseensa jalostamiseen ja toimintansa kehittämiseen. Siksi toivoisin, että yhä useampi ravintola ja myös kuluttajat tilaisivat raaka-aineita suoraan tuottajilta, jotka kasvattavat maailman parasta ruokaa. Me olemme aina kiinnittäneet huomiota myös hävikin minimointiin ja käytämme raaka-aineet nokasta häntään", lisää Ari Ruoho.

Ravintola Nokka palvelee kolmella erillisellä tilallaan. Sisäänkäynnin yhteydessä on Puotikahvila, jossa voi nauttia helpon arkilounaan rennossa ympäristössä. Varsinaisten ruokailusalien lisäksi Nokan yhteydessä sijaitsee myös kurssikeittiö Kokka, jossa ryhmät pääsevät itse keittiömestarin opastuksella valmistamaan päivällisen ja käsittelemään myös eksoottisia kotimaisia raaka-aineita. Kokassa on mahdollisuus järjestää myös eksklusiivisia Chef’s table -illallisia.

Nokan syksyssä näkyy myös suomalainen Sasta, joka juhlistaa 50-vuotista taivaltaan tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisien laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita.

Sasta on valmistanut Nokan keittiöhenkilökunnalle erikoiserän perinteisestä ulkoiluvaatekankaasta valmistettuja esiliinoja, joita myös asiakkailla on mahdollisuus ostaa mukaansa Nokan Puotikahvilasta.

Asiakaspaikkoja Nokassa on yhteensä 85. Ravintola Nokka on osa ravintolayhtiö NoHo Partnersia.

Menu Nokka 6°19 on tutustuttavissa täällä.

Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F,  Helsinki
www.ravintolanokka.fi

ravintolakokki.jpg

5star_2.jpg

17.10.2019Maleficent 2: Pahan valtiatar - ELOKUVA-ARVOSTELU
17.10.2019Reino Nordin lähtee joulukuussa uransa ensimmäiselle kirkkokiertueelle
17.10.2019Uusi teos pukeutumisen historiasta on ilmestynyt
17.10.2019Mies koettaa pelastaa parisuhteensa Nuccumatin ohjeiden avulla absurdin hauskassa äänikirjasarjassa
17.10.2019Mannerheimin Päämajan historia ilmestyy vihdoin - uutuuskirja pureutuu kohtalonhetkiin
17.10.2019Politiikan kuvat -kirja tuo politiikan lähemmäksi lukijaa
16.10.2019Fingerpori - ELOKUVA-ARVOSTELU
14.10.2019Uusi podcast paljastaa yllättäviä faktoja Suomen pahamaineisimmasta vankilasta - Kakolan entiset vangit ja vartijat avoimina kovista kokemuksistaan
14.10.2019Muumilaakso palkittiin parhaana lasten animaatiosarjana Cannesissa
14.10.2019Joker oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »