Uutuusäänikirja paljastaa neljä asiaa, jotka tekevät etenkin terveydenhuollon alalla työskentelevästä sarjamurhaajasta poikkeuksellisen vaarallisen

23.07.2020

Myrkkyhoitaja – Sarjamurhaajan tarina on rikostoimittaja Miika Viljakaisen kirjoittama kolmiosainen true crime -äänikirja Suomen rikoshistorian ainoasta naispuolisesta sarjamurhaajasta Aino Nykoppista.

Tällä hetkellä elinkautista istuva entinen terveydenhuollon työntekijä Aino Nykopp (nyk. Ann-Maria Myllgren) on Suomen tunnetuimpia sarjamurhaajia.

Juhannusaattona äänikirjapalvelu Storytelissä julkaistussa Myrkkyhoitaja – Sarjamurhaajan tarina -äänikirjassa rikostoimittaja Miika Viljakainen paneutuu Nykoppin tapaukseen ja listaa neljä syytä sille, mikä tekee juuri terveydenhuollon alalla työskentelevästä sarjamurhaajasta poikkeuksellisen vaarallisen.

1. Uhrit ovat helposti saatavilla 

”Lääkärinä tai hoitajana työskentelevällä murhaajalla on sairaalassa saatavillaan loputon määrä uhreja, joista monet ovat jo valmiiksi heikkoja, muistisairaita ja kenties jo kuoleman partaalla”, äänikirjassa todetaan. Kun monisairas vuodepotilas kuolee, harva osaa epäillä henkirikosta, sillä luonnolliset kuolemat ovat normaali osa heidän arkeaan. 

2. Murhaaja pystyy liikkumaan vapaasti uhrien keskuudessa

”Jos murhaaja on yksi työntekijöistä, hän pystyy sulautumaan muun henkilökunnan joukkoon ja pääsee liikkumaan uhrien keskuudessa vapaasti. Lisäksi henkilökunnan jäsenenä sairaalassa pääsee käsiksi vahvoihin lääkkeisiin, joilla voi tappaa ihmisen ja jotka voi myös hävittää sairaalaympäristössä suhteellisen helposti”, äänikirjassa kerrotaan.

3. Rikospaikka ja todisteet hävitetään murhaajan puolesta

”Sairaalassa toimivan murhaajan ei tarvitse liikutella uhrinsa ruumista tai etsiä sille minkäänlaista kätköpaikkaa. Kun uhri on kuollut, lääkintävahtimestarit hakevat vainajan osastolta parin kolmen tunnin kuluessa. Lakanat vaihdetaan ja ennen pitkää sänkyyn tuodaan uusi potilas. Rikospaikka häviää, todisteet katoavat.” Äänikirjassa sanotaan osuvasti, että murhaaja voi tavallaan kätkeä rikoksensa kaikkien nähtäville, luonnollisten kuolemien joukkoon.  

4. Terveysalan instituutiot suojelevat mainettaan

”Terveysalan instituutiot eivät ole erityisen aktiivisia tekemään tiliä epäilyttävästä toiminnasta, joka tapahtuu heidän seiniensä sisällä. Esiin tulleet ongelmat pyritään hoitamaan nopeasti ja tehokkaasti pois päiväjärjestyksestä, mieluiten ilman julkista mekkalaa. Sairaala voi antaa työntekijälleen potkut, mutta mikäli hoitajan tai lääkärin ammatinharjoittamisoikeuksia ei rajoiteta, he pystyvät hakemaan uudelleen töitä ilman ihmeempiä ongelmia.” 

Äänikirjan mukaan Aino Nykoppia epäiltiin jo aiemmin muun muassa lääkevarkauksista, mutta erilaisten tietokatkosten vuoksi hän pystyi siirtymään uudelle työnantajalle ja jatkamaan toimintaansa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Äänikirjan voit kuunnella kokonaisuudessan täältä

17.09.2020Vuoden biisillä palkittu BEHM julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 18. syyskuuta
17.09.2020BEHM palkittiin debyyttisinglestään - Hei rakas on vuoden biisi
17.09.2020Muusikko Arttu Wiskarin ravintola seniorikummiksi muistisairaalle vanhukselle
17.09.2020Kirveitä, moottorisahoja ja saunoja - uusi Guinnessin ennätystenkirja kutsuu tutkimaan maailmaa
17.09.2020Vuoden nuori suunnittelija Ervin Latimer on vähemmistöjen ja muotialan äänitorvi
17.09.2020Juomisen tuoma nautinto on psykologinen harha väittää bestseller-kirjailija Annie Grace
17.09.2020Ilkka Remeksen uutuustrillerissä demokratia uhattuna
17.09.2020Uutuusromaani pikkukaupungin ihmisistä ja salaisesta suhteesta
17.09.2020Tenet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
16.09.2020Metsäjätti - ELOKUVA-ARVOSTELU

Siirry arkistoon »