Radio Suomeen uusia musiikkiohjelmia

10.01.2021

radiosuomi.png

Radio Suomen musiikin erikoisohjelmissa kuullaan tänä vuonna aiempaa enemmän uusia musiikintekijöitä. Lisäksi arkipäivisin kuultavaa Paikka auringossa -ohjelmaa vahvistetaan Ylen parhailla iskelmämusiikin tuntijoilla.

Sunnuntaiaamujen suosittuun musiikkiohjelmiston ketjuun astuu puolestaan tekijä, joka oli aikoinaan aloittamassa jo Yleisradion Rockradiota.

Tero Liete on tehnyt pitkän uran Yleisradiossa. Ensimmäinen pesti oli Yleisradion Rockradiossa, jota hänet palkattiin tekemään vuonna 1980. Sen jälkeen Lieteen ääntä on kuultu Radiomafiassa, YleQ:ssa ja Radio Suomessa.

Hän tulee täydentämään Radio Suomen suosittua sunnuntaiaamun musiikkiohjelmistoa Tarja Närhin Iskelmäradion ja Pekka Laineen Ihmemaan kanssa.

Laiskanlinna – Tero Liete -ohjelmassa on nimensä mukaisesti pyrkimys luoda kuulijoille leppoisaa sunnuntaiaamun tunnelmaa. Tiedossa on pop- ja rockhistorian klassikoita, mutta myös harvemmin kuultuja löytöjä menneiltä vuosikymmeniltä. Eikä tietenkään unohdeta myöskään tämän päivän helmiä.

Ohjelmassa kuullaan meheviä tarinoita kappaleista, tekijöistä ja esittäjistä pitkän uran tehneen musiikkitoimittajan kokemuksella. Lieteen ohjelma tulee Susanna Vainiolan Popradion paikalle, kun Vainiola keskittyy toisenlaisiin ohjelmaprojekteihin, josta saatiin esimakua on viimekesäisestä Dingo-sarjassa. Susanna Vainiolaa kuullaan edelleen Radio Suomessa sunnuntai-illan Kissankehto-ohjelmassa.

Radio Suomessa aloittaa kevätkaudella kaksi uuteen musiikkiin keskittyvää ohjelmaa. Useista Yleisradion musiikkiohjelmista tuttu Veli Kauppinen saa ensimmäisen oman radio-ohjelman. 

Veli Kauppinen uuden äärellä esittelee uusia kappaleita ja niiden tekijöitä. Lisäksi ohjelmassa vieraillaan paikoissa, joissa musiikkia tehdään – treenikämpillä, studiossa tai vaikkapa luonnon helmassa.

Veli Kauppisen ohjelma tulee Tero Lieteen Rocktoimittajan illallisen paikalle, kun Liete siirtyy sunnuntain aamupäivään. Koska Susanna Vainiolan Kissankehto ja Veli Kauppisen uusi ohjelma tulevat peräkkäin, vuoden mittaan tultaneen kuulemaan näiden kahden toimittajan yhdessä tekemiä teemalähetyksiä.

Radio Suomen aalloilta entuudestaan tuttu Jorma Hietamäki aloittaa niin ikään uuteen musiikkiin keskittyvän ohjelman. Tiskijorma – Jorma Hietamäki keskittyy lähes kokonaan kotimaiseen musiikkiin. Ohjelman yhtenä ajatuksena on peilata uutta musiikkia ja tekijöitä vanhoihin esikuviin.

Hietamäen ohjelma tulee Kuuntelijan listan paikalle, jonka vetäjä Josper Knutas jää eläkkeelle. Hietamäki jatkaa Radio Suomessa myös lauantain Suomi-rock -ohjelman juontajana ja Entisten Nuorten Sävellahjan tuottajana.

Radio Suomen suosittu arkipäivien kotimaisen musiikin ohjelma Paikka auringossa saa lisävahvistusta juontajarinkiin. Ryhmään liittyvät Toni Laaksonen ja Tarja Närhi, joiden ääni on tuttu muun muassa useista Yleisradion iskelmä- ja tanssimusiikkia käsittelevistä ohjelmista.

Paikka auringossa -ohjelmassa jatkavat edelleen tutut juontajat Marko MaunukselaOlga KetonenMaija Salminen ja Paula Jokimies. Molemmat uudet tekijät jatkavat myös nykyisten ohjelmiensa tekemistä. Tarja Närhi toimittaa Iskelmäradiota ja Sekahakua ja Toni Laaksonen Lauantaitansseja.

Lauantai-iltapäivän tanssimusiikin toiveohjelmaa Sekahakua toimittaa jatkossakin Heidi Pakarinen. Heidi ja Tarja juontavat Sekahakua vuoroviikoin.

(Teksti © Yle )

Ohjelmien esitysajat:


Laiskanlinna – Tero Liete, sunnuntai klo 11.02
Veli Kauppinen uuden äärellä, sunnuntai klo 20.08
Tiskijorma - Jorma Hietamäki, torstai klo 22.08
Paikka auringossa, arkipäivisin klo 13.02
Sekahaku, lauantai klo 18.02

Yle Radio Suomi (@radiosuomi) | Twitter

19.01.2021Sakari Silvola matkustaa uutuuskirjassaan syvälle Itä-Saksaan Nukkumatin ja ideologisen sodan jäljille
19.01.2021Vaasan kaupunginteatterin esitystoiminta tauolla helmikuuhun saakka
19.01.2021Kaunistelemattomia ja koskettavia kuvauksia Wuhanista ja Auschwitzista
19.01.2021Jouluradion nettikuuntelijamäärät kasvoivat viime vuodesta
19.01.2021Ehdokkaat vuoden 2020 parhaiksi äänikirjoiksi on valittu
19.01.2021Miten puhut itsellesi? Uutuuskirja auttaa tunnistamaan sisäisen puheen ja jalostamaan sitä
19.01.2021Uusi draamasarja Rahti on Suomen ehdokkaana Nordisk Film & TV Fond -palkinnon saajaksi
19.01.2021Punavuoriefekti on hersyvä kertomus luokkarajojen ylittämisestä
19.01.2021KARALAHTI oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
15.01.2021Tim - Aviciin elämäkerta julkaistaan Suomessa marraskuussa

Siirry arkistoon »