Risto Isomäen "Mitä koronapandemian jälkeen" ilmestyy laajennettuna painettuna kirjana

17.02.2021


Mitä koronapandemian jälkeen ilmestyi toukokuussa 2020 e- ja äänikirjana ja 15.3.2021 ilmestyy painettu, laajennettu laitos. Osa luvuista on kokonaan uusia ja osa päivitettyjä versioita.

Yksi uusista luvuista kuvaa, miten  Risto Isomäen oma yritys vältellä koronavirusta päättyi noloon ja kivuliaaseen mahalaskuun, kun tarttuvammaksi muuttunut virus pääsi livahtamaan hänen kotiinsa joulun alla.

Isomäki analysoi miten uusi koronavirus muuntuu ja onko virus muuttunut vähemmän vaaralliseksi, kun olemme eri tavoin hidastaneet sen leviämistä. Hän pohtii miten koronapandemia jatkossa etenee ja miten hyvän ja pitkäaikaisen suojan markkinoille jo tulleet rokotteet antavat.

Isomäki varoittaa, että jos annamme koronavirusten levitä turkistarhoissa tai muunlaisissa eläintehtaissa, ne pystyvät tuottamaan uusia muunnoksia niin nopeasti, että pandemia todennäköisesti pitkittyy.

Risto Isomäki on kuitenkin optimistinen: Eri puolilla maailmaa elävät ihmiset eivät ole ehkä koskaan aikaisemmin kokeneet olevansa niin selkeästi samassa veneessä, kuin vuoden 2020 aikana. Koronaviruspandemian opetukset ja uudet menettelytapamme voivat auttaa ratkaisemaan muita suuria ongelmia, kuten sen, että antibioottien teho ei enää laskisi, vaan alkaisi jälleen kasvaa.

Yhteiskunnan väliaikaisen pysähtymisen aiheuttama järkytys ja sen antama miettimisaika voi auttaa meitä myös ilmastokaaoksen torjumisessa. Pandemian jälkeinen elvytys voi saada valtiot ottamaan käyttöön kansalaispalkan ja Euroopan keskuspankin toimimaan niin kuin se olisi oikea keskuspankki.

Risto Isomäki on arvostettu tieto- ja tieteiskirjailija, joka on kirjoittamisen ohessa tehnyt vuosikymmeniä vapaaehtoistyötä tarttuvien tautien ja HIV/AIDS:in torjunnassa.

Hänelle myönnettiin Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto 2020 erittäin merkittävästä ja pitkäaikaisesta tiedonjulkistamisesta myös taiteen ilmaisukyvyn keinoin maan, meren ja ilmaston puolestapuhujana.

Isomäen uusin romaani on syksyllä 2020 ilmestynyt Vedenpaisumuksen lapset ja tuorein tietokirja on juuri ilmestynyt Ruoka, ilmasto ja terveys.

03.03.2021Stadin slangin etymologinen sanakirja selvittää vanhojen slangisanojen alkuperän
03.03.2021Ilmanvaihdon pienentäminen puoleen estää koronaviruksen leviämistä konserttisalissa - Pariisin filharmonikot ottivat simulaatiotyökalut avuksi konserttisalien aukaisemiseksi uudelleen
03.03.2021Uutuuskirjassa pohditaan miten onnellinen vanhuus Suomessa tänä päivänä toteutuu
03.03.2021Meteorologi Kerttu Kotakorven esikoiskirja on viimeisimpään tietoon perustuva visio tulevaisuuden Suomesta ilmastonmuutoksen kourissa
03.03.2021Leffateatterin akustiikka voi vääristää elokuvan äänimaiseman
03.03.2021Aarteet maailmalta - Mesenaattien matkassa - näyttely Sinebrychoffin taidemuseossa
03.03.2021Ykkösrivin esseisti Silvia Hosseini kirjoittaa elämästä, kuolemasta ja matkoista niiden välillä
03.03.2021Kämp-hotellikonsernin omistaja, bisnesmoguli Petter Stordalen esittää 10 elämänohjetta parempaan arkeen uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai!
03.03.2021Renny Harlinin elämäkerta julkaistaan syksyllä 2021
03.03.2021Molli ja hirveä herne-kirja auttaa saamaan taaperon ruokailutilanteet haltuun

Siirry arkistoon »