Pikkuyleisön pyynnöstä lisää hölmöjä iltasatuja

22.10.2021

entista-holmompia-iltasatuja.jpg

Palkittu käsikirjoittaja Ville Nummenpää ja graffititaiteilija Hende Nieminen loivat jatkoa lapsia kikatuttaneille Hölmöille iltasaduille.

Uuden kokoelman nimi on Entistä hölmömpiä iltasatujaja se sopii  5–8-vuotiaiden naurattamiseen.

Viime syksynä julkaistu satukokoelma poiki pian kakkososan, sillä ensimmäisen satukirjan huumori upposi hyvin kohdeyleisöönsä.

Eräästä helsinkiläispäiväkodista kerrotaankin, että heidän pienryhmässään rakastetaan Ville Nummenpään kirjoittamia ja Hende Niemisen kuvittamia satuja:

- ”Niitä luetaan uudelleen ja uudelleen. Joidenkin lasten kohdalla kirja on avannut kokonaan kirjamaailman ja sadun kuuntelemisen taidon.”

Nummenpää on palautteesta mielissään.

–  "Hölmöjä iltasatuja onnistui siinä missä pitikin, eli kirja naurattaa, ruokkii mielikuvitusta ja jopa innostaa keksimään omia tarinoita", hän sanoo.

Nieminen tarkentaa, että he olivat alun perinkin visioineet tekevänsä kirjasarjan, sillä he ovat viettäneet oman lapsuutensa jatko-osien parissa.

– "Joten ajatuksemme oli lähteä tekemään toinen toistaan hölmömpiä kirjoja", hän sanoo.

– "Ja kun tietää, että yleisö on jo olemassa, oli mukavaa kehitellä uusia kuvioita", Ville Nummenpää jatkaa. 

holmoja-iltasatuja.jpg

Kuvittaja Hende Nieminen kertoo miettineensä ensimmäisen kirjan jälkeen, mitä esimerkiksi Rolle Robotille tai Räminäpandoille tapahtuu seuraavaksi. Rolle ja Räminäpandat ovat vahvasti menossa mukana, mutta noin puolet tarinoista tuo sivuille myös uusia tuttavuuksia.

– "Näitä ovat esimerkiksi ulkonäkökriisistä kärsivä valas, työkseen hölmöilevät höntsäpömppäset sekä maailman tylsin ihminen maailman tylsimmässä sadussa", kirjoittaja Ville Nummenpää kertoo.

– "Villen mielikuvitus on ollut villinä, ja pyrin antamaan kuvitusten kautta vielä jännittävämpiä näkökulmia tarinoihin", Nieminen sanoo. 

– "Tavoite oli tosiaan lisätä kierroksia. Isompaa, hauskempaa ja hölmömpää. Väitän että tässä onnistuttiin, ja lupaammekin kirjan olevan jopa 400 % edeltäjäänsä hölmömpi! Mutta unikirjaksi siitä ei taida olla", Nummenpää miettii.

 ville-nummenpaa-ja-hende-nieminen-4.jpg

Ville Nummenpää on Riihimäellä asuva käsikirjoittaja. Ylen tuottama 12-osainen Lasten tasavalta sai ryhmänä vuoden 2020 Koura-koulutusrahaston pääpalkinnon (24 000 €).

Perusteluissa todettiin, että sarja nostaa genren laadun uudelle tasolle, ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen on onnistuttu tuomaan esiin kohderyhmälle uudesta, innostavasta näkökulmasta.

Hende Nieminen on palkittu vuonna 2019 Suomen kristillisen rauhanliikkeen (SKR) rauhanpalkinnolla. Päivätyökseen hän toimii koulukodin vapaa-ajan ohjaajana, mutta vapaalla hän kutsuu itseään graffitityöläiseksi.

Vuonna 2018 hän maalasi Suomen Aku Ankkaan maailman ensimmäisen graffitikannen, jonka yleisö äänesti vuoden parhaaksi. 

 

Ville Nummenpää – Hende Nieminen: 

Entistä hölmömpiä iltasatuja

64 sivua

Mäkelä 2021

24.11.2021Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Varjot-trilogialle poikkeuksellinen vastaanotto
23.11.2021Salon taidemuseossa valokuvaaja Arnold Newmanin muotokuvia tammikuussa 2022
23.11.2021Vain elämää -kauden 12 toinen kokoelma-albumi on nyt kaupoissa
23.11.2021Last Night In Soho - ELOKUVA-ARVOSTELU
23.11.2021Sting saapuu ensi vuonna konsertoimaan Tampereelle
23.11.2021Vinokino-elokuvafestivaali tällä viikolla Helsingissä ja verkossa
23.11.2021Omerta 6/12 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
17.11.2021Paul McCartneyn näyttävä muistelmateos Elämä & sanat tarjoaa ainutlaatuisen näkymän ikonisen lauluntekijän elämään
17.11.2021Antti Tuiskun Menesty!-kirjaa myyty jo yli 20 000 kpl - jatkoa luvassa elokuussa 2022
17.11.2021Songs for a New World -musikaali kertoo tarinoita milleniaalien burnout-sukupolvesta

Siirry arkistoon »