Kiehtovat ihmiskohtalot ja päihdekulttuurin muutos pitivät otteessaan elokuussa

20.09.2022

Martina - Taistelija Kirja Kovakantinen | Suomalainen.com

Elokuun Mitä Suomi lukee -listan myydyimpänä teoksena on Hippo Taatilan ja Martina Aitolehden Martina – Taistelija (WSOY, 2022).

Tietokirjojen ääni- ja sähkökirjat sekä painetun kirjallisuuden kokoavalla koontilistalla näkyy vahvasti suomalaisten kiinnostus kiehtovia ihmiskohtaloita kohtaan. Myydyimpien tietokirjojen TOP20 joukossa on peräti 17 elämäkertaa.

Martina Aitolehden omakohtaisiin kokemuksiin julkisuuden paineista ja haasteista elämässä kertova uutuusteos Martina – Taistelija (WSOY, 2022) sijoittui ensimmäiselle sijalle sähkö- ja äänikirjojen formaateissa ja nousi elokuun myydyimmäksi teokseksi.

Selvin päin – Erään bilettäjän tarina - Äänikirja & E-kirja - Hanna  Tikander, Wilma Ruohisto - Storytel

Myös päihdekulttuurin muutos kiinnosti suomalaisia elokuussa. Tietokirjojen koontilistan sijalla kaksi on Wilma Ruohiston ja Hanna Tikanderin Selvin päin –Erään bilettäjän tarina (TrueStory, 2022) sekä sijalla seitsemän Katri Ylisen Aamu ilman darraa (Into Kustannus, 2022).

Aamu ilman darraa Kirja Kovakantinen | Suomalainen.com

- ”Selvin päin – Erään bilettäjän tarina käsittelee alkoholikulttuurin lisäksi myös huumeita ja niiden lisääntymistä kaupunkilaisessa yöelämässä, mikä herätti vilkkaan yhteiskunnallisen keskustelun. Se sisälsi siis sekä uutisen että keskustelunavauksen ja tämä lisäsi kirjan kiinnostavuutta heillekin, joille Hanna Tikander ei ollut entuudestaan tuttu”, kommentoi Storytel Finlandin PR & Events Manager Noora Kunttu.

Ihan tavallinen kokaiinikauppias Kirja Kovakantinen | Suomalainen.com

Päihdekulttuuri nousee niin ikään esiin tietokirjojen koontilistalle sijalle viisi sijoittuvassa Laura Juntusen Subutex-kaupungin kasvatit (Into Kustannus, 2022), sijalle kuusi sijoittuvassa Bob Malmin ja Riku Siivosen Ihan tavallinen kokaiinikauppias (Aula & Co, 2022) sekä sijalle 15. yltävässä Johannes Lahtelan Redrama - Liekeistä luovuuteen (Otava, 2022).

Hildur E-kirja | Suomalainen.com

Kesäkuukausien suosikkikirja Satu Rämön Hildur (WSOY, 2022) säilytti edelleen asemansa kotimaisen kaunokirjallisuuden myydyimpänä teoksena. Rämön esikoisdekkari oli ykkösenä niin kotimaisen kaunokirjallisuuden painetun kuin sähkö- ja äänikirjojen myyntilistoilla.

- ”Osasimme odottaa Hildurille hyvää vastaanottoa, koska dekkari teki kustantamossakin vaikutuksen kaikkiin ja Satu Rämön Islantia käsittelevät tietokirjat ovat olleet niin suosittuja. Ajattelimme, että myös uusi aluevaltaus saisi lukijat liikkeelle. Mutta se, minkälainen ilmiö Hildurista on hetkessä tullut, toki yllätti iloisesti. Hildurin päähenkilö on särmikäs nainen, menneisyyden mysteeri on taidokkaasti kuvattu ja saa odottamaan jatkoa. Islannin maisemat ja kulttuuri kiehtovat ja pikkukylän tunnelma on suomalaisille hyvin tunnistettava”, kommentoi suosiota WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson.

Mitä Suomi lukee -tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalka- ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin.

Elokuun listan voit katsoa täältä

 

28.09.2022Katri Helena yhdeksän konsertin joulukiertueelle
28.09.2022Lauri Tähkän uusi albumi nousi suoraan sekä Suomen virallisen albumilistan että fyysisen albumilistan ykköseksi
28.09.2022Henkilökuva Ruben Stilleristä avaa kaikkien tunteman mediapersoonan maailmaa, jossa kohtaavat vähemmistö ja enemmistö sekä oma ja vieras
28.09.2022Ennennäkemättömiä värivalokuvia 1950-1970-lukujen Helsingistä
28.09.2022Lucinda Rileyn romaaneja on myyty yli miljoona kappaletta Suomessa
28.09.2022Maailman kulttuurijohtajat saapuvat lokakuun alussa Helsinkiin
28.09.2022Reino Nordin julkaisi uutta musiikkia
26.09.2022Triangle of Sadness - ELOKUVA-ARVOSTELU
26.09.2022Don't Worry Darling - ELOKUVA-ARVOSTELU
26.09.2022Mika Kaurismäen Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä -elokuva ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin

Siirry arkistoon »