Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien kustannussopimus

24.03.2023

Everything is Bigger and Bolder for Netflix's 'Shadow and Bone' Season Two  Release - mxdwn Television

Suomessakin Grishaversumi-kirjasarjastaan suosiota saanut kirjailija Leigh Bardugo on solminut "kahdeksannumeroisen sopimuksen" kustantajansa kanssa. Bardugon Grishaversumi-kirjasarjoja yhdistelevä Varjo ja riipus -sarjan uusi kausi on nyt nähtävissä Netflixissä. Edellinen kausi oli katsotuimpien sarjojen kärjessä viikkojen ajan. 

Yhdysvaltalainen menestyskirjailija Leigh Bardugo on tehnyt historiallisen kirjasopimuksen alkuperäiskustantajansa Macmillanin kanssa. Sopimus sisältää kaksitoista kirjaa.

Palkkion ilmoitetaan olevan kahdeksannumeroinen, joten se on vähintään kymmenen miljoonaa dollaria, todennäköisesti kymmeniä. Sopimus kattaa kustantajan mukaan sekä nuorten että aikuisten romaaneja.

Varjo ja riipus - Kirjat- Aula & Co

Tähän mennessä Bardugo on julkaissut muun muassa Grishaversumi-sarjan, jonka osat ovat Varjo ja riipus, Saarto ja myrsky sekä Tuho ja roihu, sekä samaan Grishaversumi-maailmaan sijoittuvan Korppien kehän.

Toukokuussa ilmestyy hänen ensimmäinen aikuisille suunnattu romaanina Salatun tiedon seura ja syksyllä 2023 nuortenromaani Hämärän valtakunta. Kaikki kirjat on suomentanut Meri Kapari.

Suomessa Bardugon kustantaja on keskisuuri kustantaja Aula & Co.


- "Lukiessani jo ensimmäisen kirjan Varjo ja riipus käsikirjoitusta huomasin, että Bardugolla on poikkeuksellinen kyky luoda kokonaisia maailmoja", sanoo kustantaja Niko Aula.

- "Vaikka pidin kovasti Bardugon Grishaversumi-fantasiasarjasta, odotan erityisen paljon toukokuussa ilmestyvää aikuisten romaania Salatun tiedon seura, sillä se sijoittuu Yalen yliopistoon ja sen kuuluisiin salaseuroihin." 

Leigh Bardugo Brews a Witchy Tale of Ghosts, Dark Magic and Murder - The  New York Times

Kuva © Taili Song Roth

Leigh Bardugo (s. 1975) on Yhdysvaltain Kaliforniassa varttunut ja siellä edelleen asuva israelilaissyntyinen kirjailija. Bardugo on käynyt Yalen yliopiston, minne myös pian julkaistava uutuusteos sijoittuu.

Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien  kustannussopimus | Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Bargudo oli jäsen Wolf's Head -nimisessä salaisessa seurassa, ja tämä inspiroi häntä kirjoittamaan kirjan, jossa tosielämän salaseurojen lisäksi on olemassa niitä kaikkia yhdistävä salatun tiedon seura.

Salatun tiedon seuran päähenkilö on Galaxy ”Alex” Stern, koulun keskeyttänyt hippiperheen lapsi ja joukkomurhan ainoa selviytyjä. Yllättäen hän saa mahdollisuuden aloittaa opiskelut yhdessä maailman parhaista yliopistoista, Yalessä.

Alexin hyväntekijä antaa hänelle tehtäväksi seurata Yalen salaseurojen toimia. On yleisesti tiedossa, että seuroja on kahdeksan, mutta vain harva on edes kuullut yhdeksännestä, johon Alex kutsutaan. 

Muissa sueroissa käyvät valtiomiehet, Wall Streetin johtajat ja muut maan rikkaat ja mahtavat, joiden okkultistiset harrastukset ovat oudompia ja häikäilemättömämpiä kuin kukaan voisi kuvitellakaan. He leikkivät mustan magian kanssa. Alexille valkenee pian, mihin hän on ryhtymässä. 


02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä
01.03.2024Turku Jazz Festival käynnistyy
01.03.2024Yleisö saa valita jälleen vuoden parhaan aikakauslehtikannen - tässä ovat finalistit
29.02.2024Lauri Siparin Hamlet-suomennoksesta uusi painos

Siirry arkistoon »