Töölönlahden lintuparatiisia siistitään yhdessä Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa keskiviikkona 25.4.

24.04.2023

Finlandia-talo on jälleen haastanut Töölönlahden toimijat ja kaikki kaupunkilaiset Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempaukseen 25.4.2023. Tempauksessa on mukana kulttuuritoimijoiden lisäksi ympäristöjärjestöjä.

Tapahtuman avaa Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki. Töölönlahti on kaupungin keskeisin ulkoilupaikka, joten alueen siisteys lisää myös kaupunkilaisen viihtyvyyttä. Kaikki ovat tervetulleita siistimistalkoisiin.

Talkoolaiset saavat tapahtumasta lainaan haravat, pihdit ja jätesäkit, omat hanskat on hyvä ottaa mukaan. Lähtö Pikku-Finlandian terassilta Töölönlahden rannalta.

Talkoiden tavoitteena on siivota linnuille haitallisia roskia ympäristöstä ja pitää huolta kauniista Töölönlahdesta lisäten yhteisöllisyyttä Töölönlahden kulttuuritoimijoiden kesken. Lintujen pesimärauha otetaan luonnollisesti tapahtumassa huomioon.

- "Meren ja vesistöjen muoviroska ja mikromuovi on iso ongelma ekosysteemeille, esimerkiksi kaloille ja linnuille. Yksi konkreettinen tapa ehkäistä muovin päätymistä mereen on rantojen siivoustalkoot. Roskien kerääminen myös muistuttaa meitä kaikkia talkoolaisia hyvin omasta käytöksen merkityksestä: mitään roskia ei kuulu jättää luontoon", sanoo Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki. 

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -siivoustempaus on järjestetty vuodesta 2012 lähtien Finlandia-talon aloitteesta, mihin Töölönlahden kulttuuri- ja ympäristötoimijat lähtivät innolla mukaan. Töölönlahti on yksi Helsingin kauneimmista luontoparatiiseista ja talkoolaiset haluavat pitää sen roskista vapaana ja turvallisena paikkana alueella pesiville harvinaisille linnuille.

- “Avasimme Pikku-Finlandian suurelle yleisölle vuosi sitten ja se on nopeasti lunastanut paikkansa helsinkiläisten, matkailijoiden ja tapahtumakävijöiden lempikohteena. Merkittävä ihastelun aihe on suurelta terassilta avautuva näkymä Töölönlahdella viihtyviin lintuihin. Alueella pesii harvinaisia tai uhanalaisia lajeja kuten haapana, nokikana ja silkkiuikku. Haluamme jokakeväisellä tempauksella kiinnittää huomiota alueen harvinaislaatuiseen luontoon ja varmistaa etteivät lumen alta paljastuvat roskat aiheuta vaaraa lintujen elinympäristöön” kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Tapahtuma kerää vuosittain satakunta talkoolaista.

Tervetuloa mukaan, pidetään yhdessä Töölönlahden lintuparatiisi viihtyisänä!

Töölönlahden siistimistempaus Kulttuuri puhdistaa ympäristöä 25.4.2023

Ohjelma:

Klo 13.00 kokoontuminen Pikku-Finlandian terassilla (Karamzininranta 4)
Klo 13.00–13.05 Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen toivottaa talkoolaiset tervetulleiksi
Klo 13.05–13.15 Tapahtuman avaus Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki
Klo 13.15–13.30 Staran edustajat esittelevät aluekartan, talkoolaisten ohjeistus ja välineet
Klo 13.32–15.30 Töölönlahden siivoustalkoot
Klo 15.00–16.00 Lämmintä ruokaa tarjolla Musiikkitalon parvilämpiössä

Kulttuuri puhdistaa ympäristöä -tempauksessa ovat mukana Finlandia-talo, Kiasma, Kansallismuseo, keskustakirjasto Oodi, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Pidä Saaristo Siistinä ry, John Nurmisen Säätiö, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys, Helsingin kaupunki, Stara, WWF, Tringa, Restel Food&Events Tapahtumaravintolat, Kanresta ja Compass Group.

02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä
01.03.2024Turku Jazz Festival käynnistyy
01.03.2024Yleisö saa valita jälleen vuoden parhaan aikakauslehtikannen - tässä ovat finalistit
29.02.2024Lauri Siparin Hamlet-suomennoksesta uusi painos

Siirry arkistoon »