Valtakunnalliset museopäivät järjestetään Helsingissä 24. - 26.5.

24.05.2023

Tiedotteet | Suomen museoliitto

Satavuotias Suomen museoliitto kokoaa yli 400 museoammattilaista ja luottamushenkilöä vuoden tärkeimpään museoalan tapahtumaan. Museopäivät huipentuvat Museopalkintogaalaan, jossa jaetaan Vuoden museo -palkinto.

Museopäivien ohjelmaan kuuluu ajankohtaisia puheenvuoroja, keskustelutilaisuuksia ja Suomen museoliiton 100. vuosikokous. Kokous- ja juhlapaikkana on Paasitorni Helsingin Hakaniemessä.  

Museopäivien asiantuntijapuheenvuoroissa ja keskusteluissa käsitellään museoiden tulevaisuuksia. Museopäivien monipuoliseen ohjelmaan sisältyy myös teemaryhmätyöskentelyä, jossa museon tulevaisuuksia tarkastellaan monista eri näkökulmista keskustellen. 

Ensimmäisen päivän pääpuhuja on museologi Bruno Brulon Soares, joka käsittelee museoita valtavien globaalien muutosten keskellä. Brulon Soares tarkastelee myös ICOMin uutta museomääritelmää, jonka luomisessa hänellä oli merkittävä rooli. 

Museologian työelämäprofessori FT Leena Paaskoski, Euroopan historian professori Laura Kolbe ja virkavapaalla oleva Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio keskustelevat yhdessä museon tulevaisuuksista lyhyiden alustusten pohjalta.    

Torstain ohjelman aloittaa Associate Partner Loic Tallon, joka haastaa käsityksiämme museoista ja digitaalisista palveluista. Myös museot pääsevät ääneen, kun tarkastellaan digitalisaation mahdollisuuksia ja merkitystä museopalveluiden kehittämisessä. 

Neljä museota valittu Vuoden museo -kilpailun finaaliin | Suomen museoliitto

Museopäivät huipentuvat torstaina 25.5.  Museopalkintogaalaan. Vuoden museo 2023 -finalisteja Kuopion museo, Museo Leikki, Mobilia – Auton ja tien museo ja Riihisaari – Savonlinnan museo. Lisäksi jaetaan Vuoden viestintäteko -palkinto ja Museokortin erikoispalkinto. 

Perjantaina 26.5. Museopäivien osallistujat tutustuvat Helsingin historiaan ja nykypäivään opintoretkien muodossa, joihin kuuluu muun muassa retkipäivä merellä kaljaasi-rannikkolaiva m/aux Astridillaja historiallisessa Suomenlinnan linnoituksessa.  

07.06.2023Jännitys ja arvoitukset viehättävät lukijoita - tämä viikko on Dekkariviikko
07.06.2023Tampereen Komediateatterissa riemukas menestyskomedia maailmalta: Yksi mies, kaksi pomoa
07.06.2023Keisarin uudet vaatteet Karkkilassa
07.06.2023Helsingin kulttuurikeskukset hemmottelevat kaupunkilaisia maksuttomalla kesäohjelmalla
07.06.2023Megasuosittu DJ-tuottaja Armin van Buuren esiintyjäksi Radio Nova Festivaalin päälavalle
07.06.2023Uutuuskirja paljastaa, minkälaista on suomalaisen eliittiseuralaisen samppanjan ja seksin täyteinen arki
06.06.2023Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat Laajasalon Huvilateatterissa
06.06.2023Petri Kankaan Harhautus on kylmäävä trilleri, jossa venäläiset vakoilevat Suomen maaperällä
06.06.2023Vapriikin kesän erikoiskierrokset alkavat
06.06.2023Odotettu kirja esittelee Suomen Pankin kokoelman - kansakunnan taideaarteen

Siirry arkistoon »