BESS esittää vuoden 2023 kesäkumibiisin

26.05.2023

Missio by BESS on Beatsource

Perjantaina 26. toukokuuta julkaistu kesäkumibiisi Missio käynnistää vuoden 2023 Kesäkumi-kampanjan.

Tämän vuoden kesäkumibiisin esittää BESS, joka on yksi tämän hetken suosituimmista kotimaisista artisteista. Viime vuonna hän ihastutti Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleellaan Ram Pam Pamja teki sittemmin radiohistoriaa, kun biisi oli Suomen radiokanavien soitetuin kappale 19 viikkoa putkeen. Lisäksi se oli vuoden 2022 kuunnelluin kappale Spotifyssa.

Artisti Bess pitää kesäkumipakettia suunsa edessä ja katsoo kameraan.

Kuva © Raine Laaksonen / YleX

Kesäkumi-kampanjan keulakuvana toimiminen on BESSille kunnia-asia.

- “Biisissä on kyse kahden ihmisen kohtaamisesta ja magneettisesta vetovoimasta. Tärkein viesti, jonka haluan välittää, on kuitenkin se, että suojattu seksi kuuluu kaikille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Kolme tärkeintä asiaa ovat luottamus, kunnioitus ja suostumus. Jos tämä pyhä kolminaisuus ei toteudu, niin älkää tehkö mitään”, BESS kertoo.

Kesäkumi 2023 kappaleen voit kuunnella täältä

Kesäkumi-kampanja - Fressis

Kesäkumi-kampanja järjestetään tänä vuonna 28:tta kertaa ja sen aikana jaetaan kymmeniä tuhansia kondomeja kesän eri tapahtumissa ja muistutetaan nuoria turvallisesta seksistä. Kampanjan artisteja ovat aiemmin olleet muun muassa Etta ja Isaac Sene, Gasellit sekä Antti Tuisku. BESSin oma suosikkikesäkumibiisi on Kasmirin ja Saaran Vauvoja vuodelta 2015.

YleX:n kanavapäällikkö Vera Zotow on seurannut BESSin uraa aina ensimmäisten kappaleiden päätymisestä YleX:n soittolistalle ja siitä edelleen UMK-taipaleelle.

- “Kesäkumibiisin esittäminen sopii upeasti tähän jatkumoon! Kampanjan teemat ovat erittäin ajankohtaisia ja on mahtavaa saada BESS mukaan tähän tärkeään asiaan”, sanoo Zotow.

YleX:n lisäksi kesäkumibiisiä voi kuunnella musiikin suoratoistopalveluista. Livenä kappale kuullaan ensimmäistä kertaa 3. kesäkuuta Hämeenlinnan Linnanpuistossa järjestettävässä ilmaiskonsertissa YleXPopissa.

Konserttia voi seurata myös suorana Yle Areenassa klo 16–23 ja Yle TV2:ssa klo 19.45–23. Kesäkumibiisin musiikkivideo julkaistaan 9. kesäkuuta Yle Areenassa ja YouTubessa.

Kampanjan pääteemana on turvallinen olo seksiä harrastettaessa. Turvallisuuden tunne ja ehkäisytavan valinta koskettavat kaikkia seksin muotoja ja jokaista seksikertaa.

- ”Ehkäisystä huolehtiminen on lähtökohta turvalliselle seksille. Jotta seksistä voi aidosti nauttia, tarvitaan avointa ja rehellistä kommunikaatiota, luottamusta, toistensa kunnioittamista sekä rajojen tiedostamista ja niistä kiinni pitämistä. Vastavuoroinen halu ja suostumus ovat kaiken perusta”, summaa Syöpäjärjestöjen terveyden edistämisen asiantuntija Tuulia Råmark.

Ehkäisy koskettaa kaikkia riippumatta seksin osapuolten sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muistakaan henkilökohtaisista ominaisuuksista.

- ”Kondomi suojaa sekä raskaudelta että seksitaudeilta vain oikein käytettynä. Sitä on käytettävä kaikenlaisessa seksissä, alusta loppuun saakka. Oikein säilytettynä ja käytettynä se ei myöskään hajoa kesken seksin. Kondomin kanssa voi käyttää vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta, joka suojaa kondomia hajoamiselta ja lisää nautintoa seksissä”, Råmark kertoo.

Seksitaudeilta on suojauduttava myös suuseksissä. Suuseksisuojia voi ostaa esimerkiksi apteekista. Vaihtoehtoisesti kondomista voi leikata kärjen pois ja sivun auki neliöksi. Avattu kondomi levitetään vulvan tai peräaukon päälle suuseksin ajaksi.

Jos seksin aikana ehkäisy pettää tai on harrastanut suojaamatonta seksiä, on hakeuduttava testeihin. Seksitautitesti on ainoa tapa selvittää, onko tartuntaa tullut. Testit tulee tehdä sen mukaan, millaista seksiä on ollut. Siksi on tärkeää kertoa ajanvarauksen ja näytteenoton yhteydessä, mistä näytteet tulee ottaa: sukuelimistä, nielusta tai peräaukosta.

- ”Ehkäisystä huolehtiminen ja seksitautitesteissä käyminen ovat jokaisen vastuulla. Omasta ja muiden terveydestä huolehtiminen on olennainen osa hyvää, turvallista ja nautinnollista seksiä”, painottaa Råmark.

Kesäkumi-kampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

22.06.2024Yle tekee odotetun paluun kesän tanssilavoille juhannuksena
21.06.2024Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ohjaa menestysmusikaaleista tuttu Samuel Harjanne
20.06.2024Suurmusikaali JUICE Valkeakoskella Suomen Kesäteatterissa
20.06.2024Olavinlinna täyttää pian 550 vuotta
19.06.2024Helsingin kulttuuripalkinto Mikki Kuntulle
18.06.2024Samppalinnan Kesäteatterissa rikollisen röyhkeä menestysmusikaali
18.06.2024Rakastettu Havis Amanda palaa Kauppatorille 26. kesäkuuta
17.06.2024Kesä alkaa kirjakaupasta - kesän 2024 kuumimmat kirjavinkit
17.06.2024Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakoi kolme taiteilijapalkintoa
17.06.2024Animaatioelokuva Inside Out - mielen sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »