Ed Sheeranin koskettava uusi albumi

04.06.2023

Ed Sheeran has released his soul-baring new album '-ʼ (Subtract)

Uusi ‘ (Subtract) -albumi palaa Ed Sheeranin laulaja-lauluntekijän juurille. Albumi on kirjoitettu henkilökohtaisen surun ja toivon keskellä.

Aiemmin albumilta on julkaistu kaksi kappaletta – sydäntä särkevä Eyes Closed, josta tuli Sheeranin 14. listaykkönen Britanniassa, sekä kappaleen Boat.

Sheeran ja Aaron Dessner (The National) aloittivat albumin kirjoittamisen ja tuottamisen viime vuoden helmikuussa, kun kaksikko yhdisti voimansa yhteisen ystävänsä Taylor Swiftin kautta. He kirjoittivat yli 30 kappaletta kuukauden mittaisen studiotyöskentelynsä aikana Kentissä Iso-Britanniassa.

Albumin neljätoista kappaletta sitoo saumattomasti yhteen hieno tuotanto, joka ulottuu akustisista vedoista, folk-vaikutteisiin ja aina rohkeampiin, koko yhtyeen ja orkesterin sovituksiin.

Kuuntele uusi albumi tästä

 Kuva © Warner Music 

Ed kertoo albumista seuraavasti: 

- "Olin työskennellyt Subtractin parissa vuosikymmenen ajan, yrittäen luoda täydellistä akustista albumia, kirjoittaen ja äänittäen satoja kappaleita. Minulla oli selkeä visio siitä, millainen albumin pitäisi olla. Vuoden 2022 alussa joukko tapahtumia muutti elämäni, mielenterveyteni ja lopulta myös tapani suhtautua musiikkiin ja taiteeseen."

- "Kappaleiden kirjoittaminen on terapiaani. Se auttaa minua ymmärtämään tunteitani. Kirjoitin ilman ajatusta siitä, mitä kappaleista tulisi, kirjoitin vain mitä mieleeni tuli. Reilussa viikossa korvasin vuosikymmenen työn syvimmillä ja synkimmillä ajatuksillani."

- "Kuukauden sisällä raskaana olevalle vaimolleni kerrottiin, että hänellä oli kasvain, eikä häntä voitu hoitaa ennen synnytystä. Paras ystäväni Jamal, joka oli minulle kuin veli, kuoli äkillisesti ja jouduin seisomaan oikeudessa puolustamassa koskemattomuuttani ja uraani lauluntekijänä. Olin pelon, masennuksen ja ahdistuksen kierteessä."

- "Tuntui kuin olisin hukkumassa – pää pinnan alla katsoen ylöspäin mutten kuitenkaan pystynyt hengittämään."

- "Artistina minusta ei tuntunut, että voisin uskottavasti antaa maailmalle teoksen, joka ei edustaisi tarkasti sitä, missä olen ja miten minun on ilmaistava itseäni tässä vaiheessa elämääni. Tämä albumi on puhtaasti minua. Se avaa oven sieluuni. Ensimmäistä kertaa en yritä luoda albumia, josta ihmiset pitävät, vaan ainoastaan julkaisen jotain, joka on rehellistä ja totta sille, missä olen elämässäni."

- "Tämä on päiväkirjamerkintä viime helmikuulta ja minun tapani saada siitä tolkkua. Tämä on Subtract."

 Kuva © Warner Music 

’-ʼ (Subtract) -albumin julkaisun kunniaksi Sheeran julkaisi 14 virallista musiikkivideota YouTubessa.

Ed Sheeranin läpimurto tapahtui vuonna 2011 debyyttialbumillaan +. Debyyttialbumia seurasivat albumit ”x”, ”÷”, No.6 Collaborations Project ja ”=”, joiden ansiosta Sheeranista on tullut yksi 2000-luvun suurimmista musiikillisista menestystarinoista maailmassa.

Ed Sheeranin suosio näkyy ja kuuluu myös Suomessa – vuonna 2021 julkaistu = (‘Equals’) -albumi on striimannut Suomessa tuplaplatinaa ja lisäksi hän esiintyi viime kesänä loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla.

Disney+ julkaisi Sheeranista neliosaisen dokumenttisarjan nimeltä ED SHEERAN: The Sum Of It All, jonka trailerin voi katsoa tästä

’-’ (Subtract) kappalelista:

 1. Boat
 2. Salt Water
 3. Eyes Closed
 4. Life Goes On
 5. Dusty
 6. End Of Youth
 7. Colourblind
 8. Curtains
 9. Borderline
 10. Spark
 11. Vega
 12. Sycamore
 13. No Strings
 14. The Hills of Aberfeldy

28.09.2023Viimeinen vuoro - ELOKUVA-ARVOSTELU
28.09.2023La Strada - TEATTERI-ARVOSTELU
28.09.2023Rakkaani Merikapteeni -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa
28.09.2023Kirjailijoiden tulot jyrkässä laskussa
28.09.2023Suvi Teräsniska julkaisee uuden singlen ja lähtee konserttisalikiertueelle
27.09.2023Teatteriravintola Aulis aukeaa 4. lokakuuta - nimi on kunnianosoitus rakastetulle näyttelijälle ja hyvälle palvelulle
27.09.2023Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus
27.09.2023Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin
27.09.2023Suvi Teräsniska lähtee perinteiselle joulukonserttikiertueelle
27.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »