Maailman ällistyttävin ennätyskirja Guinness World Records tulee taas

15.09.2023

Guinness World Records 2024 | Otava verkkokauppa

Guinness World Records 2024 kattaa uskomattoman määrän mielenkiintoista tietoa ja kiehtovia kuvia eläimistä ja luonnosta, tekniikan saavutuksista, pelien, viihteen ja urheilun maailmasta – ja ennen kaikkea ällistyttäviä ennätyksiä läheltä ja kaukaa.

Tämän vuoden GWR:n erikoisteemana on sininen planeetta, eli kirjan sivuilla matkataan valtamerten pohjaan. Siellä voi kohdata merkillisiä, kauniita ja hengenvaarallisia olentoja, sukeltaa valtavien koralliriuttojen läpi sekä tutkia uponneita hylkyjä ja kadonneita aarteita. Tutuiksi tulevat myös valtamerten pelottomimmat edelläkävijät.

Vesiteemaisissa ennätyksissä tutkitaan muun muassa maailman meriä, jokia ja järviä, ja tutustutaan pinnan alla asuviin kaloihin, nilviäisiin ja muihin vedessä viihtyviin eliöihin. Vesiennätykset kattavat myös esimerkiksi merenkulkuun ja jopa merenneitoihin liittyvät erikoisuudet!

Mukana on muun muassa kaikkien aikojen suurin jäävuori, suurin poikkeuksellisen hapan järvi, mittavin vesihöyrypurkaus Maan ilmakehään ja suurin makeanveden kalayksilö.

Tämän vuoden kirjassa on mukana kaksi suomalaista ennätystenrikkojaa: vantaalainen Pekka Luodeslampi ja rap-artisti Signmark eli Marko Vuoriheimo. Luodeslammen ennätys on eniten nyrkkeilyhanskoilla puhkaistuja ilmapalloja minuutissa. Minuutissa pamahti 27 ilmapalloa. Tubettajanakin tunnetulla Luodeslammella on vyöllään myös muita nyrkkeilyaiheisia ennätyksiä.

Räppäri Signmarkin nimissä puolestaan on ensimmäisen suurelle, kansainväliselle levymerkille kiinnitetyn kuuron artistin ennätys. Signmark solmi vuonna 2009 levytyssopimuksen Warner Music Groupin kanssa. Vuonna 2010 ilmestyi levy Breaking the rules, jolla on mukana mm. vuoden 2009 euroviisukarsinnoissakin kuultu Speakerbox-kappale.

Guinness World Records 2024 -kirjassa on tuttuun tapaan mukana myös maailman pisimmät, lyhyimmät, vanhimmat ja karvaisimmat henkilöt, mitä ihmeellisimpiä taitoja hallitsevia ihmisiä ja eläimiä, päätähuimaavia tieteellisiä mullistuksia sekä mielenkiintoisia urheiluaiheisia ennätyksiä.

Pelaamisen maailmaan liittyviä huimia saavutuksia unohtumatta – mukana ovat esimerkiksi pitkäaikaisin e-urheiluturnaus, suurin vammaisten e-urheilijoiden joukkue ja suurin Minecraft-hanke.

Kirjassa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana myös lista, jolle on kerätty 100 suosituinta asiaa, joita ihmiset haluavat tehdä elämänsä aikana. Jokaiseen niistä liittyy myös kiinnostava ennätys.

Guinness World Records - Wikipedia


19.04.2024Civil War - ELOKUVA-ARVOSTELU
19.04.2024Suomen katsotuin tv-kanava Yle TV1 uudistaa ilmeensä
19.04.2024Tove Jansson tunsi olevansa ennen kaikkea maalari - Janssonin elämästä kertova näyttely avautuu Muumimuseossa
19.04.2024Lea Lavenin, Kai Hyttisen, Marion Rungin ja Markku Aron suositulle Yhdessä-konserttikiertueelle jatkoa uusitulla ohjelmistolla
19.04.2024Ressu Redfordilta uutta musiikkia
19.04.2024DJ-duo DOG HUSTLERS julkaisi uuden singlen, joka on bile-versio Kaija Koon legendaarisesta hitistä
19.04.2024VIIVI julkaisi odotettua uutta musiikkia
17.04.2024Wilma Schlizewski paljastaa kaiken uutuuskirjassa
17.04.2024Britannian albumilistan kärkinimi The Libertines Turkuun
17.04.2024Lauri Tähkä lopettaa uransa

Siirry arkistoon »