Maailman ällistyttävin ennätyskirja Guinness World Records tulee taas

15.09.2023

Guinness World Records 2024 | Otava verkkokauppa

Guinness World Records 2024 kattaa uskomattoman määrän mielenkiintoista tietoa ja kiehtovia kuvia eläimistä ja luonnosta, tekniikan saavutuksista, pelien, viihteen ja urheilun maailmasta – ja ennen kaikkea ällistyttäviä ennätyksiä läheltä ja kaukaa.

Tämän vuoden GWR:n erikoisteemana on sininen planeetta, eli kirjan sivuilla matkataan valtamerten pohjaan. Siellä voi kohdata merkillisiä, kauniita ja hengenvaarallisia olentoja, sukeltaa valtavien koralliriuttojen läpi sekä tutkia uponneita hylkyjä ja kadonneita aarteita. Tutuiksi tulevat myös valtamerten pelottomimmat edelläkävijät.

Vesiteemaisissa ennätyksissä tutkitaan muun muassa maailman meriä, jokia ja järviä, ja tutustutaan pinnan alla asuviin kaloihin, nilviäisiin ja muihin vedessä viihtyviin eliöihin. Vesiennätykset kattavat myös esimerkiksi merenkulkuun ja jopa merenneitoihin liittyvät erikoisuudet!

Mukana on muun muassa kaikkien aikojen suurin jäävuori, suurin poikkeuksellisen hapan järvi, mittavin vesihöyrypurkaus Maan ilmakehään ja suurin makeanveden kalayksilö.

Tämän vuoden kirjassa on mukana kaksi suomalaista ennätystenrikkojaa: vantaalainen Pekka Luodeslampi ja rap-artisti Signmark eli Marko Vuoriheimo. Luodeslammen ennätys on eniten nyrkkeilyhanskoilla puhkaistuja ilmapalloja minuutissa. Minuutissa pamahti 27 ilmapalloa. Tubettajanakin tunnetulla Luodeslammella on vyöllään myös muita nyrkkeilyaiheisia ennätyksiä.

Räppäri Signmarkin nimissä puolestaan on ensimmäisen suurelle, kansainväliselle levymerkille kiinnitetyn kuuron artistin ennätys. Signmark solmi vuonna 2009 levytyssopimuksen Warner Music Groupin kanssa. Vuonna 2010 ilmestyi levy Breaking the rules, jolla on mukana mm. vuoden 2009 euroviisukarsinnoissakin kuultu Speakerbox-kappale.

Guinness World Records 2024 -kirjassa on tuttuun tapaan mukana myös maailman pisimmät, lyhyimmät, vanhimmat ja karvaisimmat henkilöt, mitä ihmeellisimpiä taitoja hallitsevia ihmisiä ja eläimiä, päätähuimaavia tieteellisiä mullistuksia sekä mielenkiintoisia urheiluaiheisia ennätyksiä.

Pelaamisen maailmaan liittyviä huimia saavutuksia unohtumatta – mukana ovat esimerkiksi pitkäaikaisin e-urheiluturnaus, suurin vammaisten e-urheilijoiden joukkue ja suurin Minecraft-hanke.

Kirjassa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana myös lista, jolle on kerätty 100 suosituinta asiaa, joita ihmiset haluavat tehdä elämänsä aikana. Jokaiseen niistä liittyy myös kiinnostava ennätys.

Guinness World Records - Wikipedia


28.09.2023Viimeinen vuoro - ELOKUVA-ARVOSTELU
28.09.2023La Strada - TEATTERI-ARVOSTELU
28.09.2023Rakkaani Merikapteeni -elokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa
28.09.2023Kirjailijoiden tulot jyrkässä laskussa
28.09.2023Suvi Teräsniska julkaisee uuden singlen ja lähtee konserttisalikiertueelle
27.09.2023Teatteriravintola Aulis aukeaa 4. lokakuuta - nimi on kunnianosoitus rakastetulle näyttelijälle ja hyvälle palvelulle
27.09.2023Toimittaja Sean Ricksille Miina Sillanpää -tunnustus
27.09.2023Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin
27.09.2023Suvi Teräsniska lähtee perinteiselle joulukonserttikiertueelle
27.09.2023Kuolleet lehdet oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »