Leena Lehtolaisen uutuusteos Mitä Suomi lukee -listan kärjessä

25.09.2023

Pimeän risteys: Maria Kallio 16 - E-kirja & Äänikirja - Leena Lehtolainen -  Storytel

Elokuun myydyin teos oli Leena Lehtolaisen suositun Maria Kallio -sarjan 16. teos Pimeän risteys (Tammi, 2023). Sijalle kaksi nousi Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä ja viileä Venla (Tammi, 2023), teos on aiemmin ilmestynyt elokuvana ja nyt odotettuna kirjana.

Kolmantena listalla oli Tuomas Kyrön Aleksi Suomesta (WSOY, 2023). Teokset menestyivät erityisesti ääni- ja sähkökirjoina.

- “Kesäkausi on perinteisesti äänikirjamarkkinassa vahva ja niin oli tänäkin vuonna: asiakasmäärät kasvoivat ja moni kuunteli alkuvuoden ja kesän puhuttuja kirjoja kesän vapaiden aikana. Syksylle on luvassa lisää meidän asiakkaidemme parissa odotettuja uutuuksia, varmaksi menestyjäksi povaan Lucinda Rileyn postuumisti julkaistavaa Valo ikkunassa”, kommentoi BookBeatin Director Business Development Sari Forsström.

Molly & Henry | Otava

Painetuissa kirjoissa kotimaisen kaunokirjallisuuden ykkössijalle nousi elokuussa Kjell Westön uutuusteos Molly & Henry – Romaani sotavuosilta (Otava, 2023). Käännetyn kaunokirjallisuuden myydyin teos oli Joël Dickerin Alaska Sandersin tapaus (Tammi, 2023).

Lasten- ja nuortenkirjoissa kärkipaikalla nousi viime kuun 15. sijalta Elinan ja Sofian Elina ja Sofia. Back to School – Täytettävä inspiraatiokirja (Tammi, 2023). Pokkareiden myydyin oli Satu Rämön Hildur (WSOY, 2023).

Vuoden ensimmäisellä puolikkaalla suurimpien kirjakauppojen yleisen kirjallisuuden euromääräinen myynti nousi prosentin edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Kaunokirjojen myynnin kehitys oli 3,7 %, ulkomaisten kirjojen 26,0 % ja pokkareiden 6,7 %. Edellisvuoden myynneistä jäivät lasten- ja nuortenkirjallisuus (-7,5 %) ja tietokirjat (-6,7 %).

Tulevaa sesonkia kohti mennään kirjakaupoissa positiivisin mielin.

- “Kirjasyksylle on luvassa vahvoja elämäkertoja ja kaunokirjoja tunnetuilta tekijöiltä. Lahjasesongin lähestyessä vahvuutemme on asiakkaidemme arvostama laaja valikoima. Teemme myös kovasti töitä, jotta kullekin mielenkiintoisten teokset ovat helposti löydettävissä”, sanoo Adlibriksen kategoriavastaava Larisa Pesonen.

Myös Akateemisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Marjo Tuomikoski iloitsee syksyn vilkkaasta uutuustarjonnasta.

- “Kirjasyksy näyttää kaikin puolin varsin lupaavalta ja odotamme sitä innostuneen toiveikkain mielin. Luvassa on muun muassa kotimaisen kaunokirjallisuuden kirkkaimpien tähtien, kuten Rämön ja Ketun kovasti odotettuja uutuuksia. Myös tietokirjapuoli vilisee täynnä kiehtovia teoksia, kuten Risto Uimosen kirjoittama kirja Sauli NiinistöstäWalter Isaacsonin kirja Elon Muskista ja Björn Wahlroosin Sateentekijät. Loistavaa lukemista löytyy ihan taatusti joka makuun. ”

Mitä Suomi lukee -tilastot perustuvat kirjakauppojen myyntilukuihin kivijalka- ja verkkokaupoissa, lukuaikapalveluiden kuunnelluimpiin ja luetuimpiin kirjoihin sekä Lehtipisteen ja markettien myyntiin.

Tilastot kokoaa Kirjakauppaliitto ja niistä viestitään Instagramissa @mitasuomilukee -tilillä ja Facebookissa Suomen suurin lukupiiri -sivulla. Kaikkiin tilastoihin pääsee tutustumaan täällä

Kirjakauppaliitto


 

22.06.2024Yle tekee odotetun paluun kesän tanssilavoille juhannuksena
21.06.2024Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ohjaa menestysmusikaaleista tuttu Samuel Harjanne
20.06.2024Suurmusikaali JUICE Valkeakoskella Suomen Kesäteatterissa
20.06.2024Olavinlinna täyttää pian 550 vuotta
19.06.2024Helsingin kulttuuripalkinto Mikki Kuntulle
18.06.2024Samppalinnan Kesäteatterissa rikollisen röyhkeä menestysmusikaali
18.06.2024Rakastettu Havis Amanda palaa Kauppatorille 26. kesäkuuta
17.06.2024Kesä alkaa kirjakaupasta - kesän 2024 kuumimmat kirjavinkit
17.06.2024Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakoi kolme taiteilijapalkintoa
17.06.2024Animaatioelokuva Inside Out - mielen sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »