Suomi juhlii kulttuurin tekijöitä ja -tekoja Kulttuurigaalassa

24.11.2023

Etusivu - Kulttuurigaala


Kulttuurigaalaa juhlitaan 24. marraskuuta Tampereella. Kulttuurigaalassa palkitaan laaja-alaisesti suomalaista kulttuuria ja nautitaan upeista esityksistä. Gaala huomioi koko kulttuurin ja taiteen kentän, ja tarkoituksena on palkita tekoja, teoksia ja tekijöitä, joissa on jotain uutta, omaperäistä tai tärkeää.

- ”Kulttuuri ruokkii päivittäin meidän arkeamme ja antaa lisää sävyjä. Se avartaa ajatteluamme ja antaa uusia näkemyksiä maailmankuvaamme. Ilman kulttuurin tuomia elämyksiä elämämme olisi melko harmaata, olipa kyse taiteesta, teatterista, kirjallisuudesta tai musiikista. Kulttuurilla on yhtä monta suuntaa ja lajia, kuin on meitä ihmisiäkin. Onkin arvokasta päästä jälleen kokoamaan kulttuurimme monimuotoisuutta yhteen ja juhlistamaan yhdessä näitä upeita elämysten luojia”, iloitsee Kulttuurigaalan pääsihteeri Riia Martinoja.

- “Taustoitukseen ja ehdokasasetteluihin, sekä valintoihin osallistuu monipuolinen joukko suomalaisen kulttuurin asiantuntijoita yhteiskunnan eri aloilta aina kulttuurilaitosten taustahahmoista, yritysmaailman ja yhteiskunnan vaikuttajiin. Kuitenkin tärkeimmät päätökset Kulttuurigaalassa tekee yleisö, sillä suomalaiset ovat kulttuurikansaa”, huomauttaa Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

- ”Palkintojen avulla tuomme näkyväksi moninaisena kukoistavaa kulttuuri- ja taide-elämäämme ja kiitämme sen tekijöitä. Luvassa on tunteikkaita hetkiä ja ikimuistoinen show”, paljastaa Meriläinen.

Perinteisistä gaaloista poiketen katsojat pääsevät osallistumaan vuorovaikutteisesti mukaansa tempaavaan ja yllätykselliseen kokonaisuuteen. Kulttuurin eri muotoja yhdistävien viihde ja taide-esitysten kirjoa täydentävät suomalaisen kulttuurin tuoreiden saavutusten ja aiempien urotekojen palkitsemiset. 

- ”Kulttuuri on täynnä upeita tarinoita – ihmisiä ja ilmiöitä. Ne ansaitsevat huomiota paljon nykyistä enemmän. On hienoa päästä rakentamaan tästä koko Suomen yhteistä elämystä yhdessä yleisön, kulttuurin parissa työskentelevien, sekä kumppaneiden ja Tampereen kaupungin kanssa. Kulttuuri koskettaa ja kuuluu kaikille”, muistuttaa Ylen Urheilu- ja tapahtuma yksikön johtaja Panu Pokkinen.

Kulttuurigaala 2023 | Kulttuurigaala

Kuva © Yle

Kulttuurigaalaa juhlitaan 24. marraskuuta Tampereella Mediapoliksessa. Voit osallistua gaalaan suoraan kotisohvalta, sillä Yle lähettää Kulttuurigaalan suorana lähetyksenä Yle TV1-kanavalta klo 19.00 alkaen. Ilta huipentuu Vuoden kulttuuripersoona ja -teko -yleisöäänestyksien voittajien palkitsemiseen. 

Kulttuurigaalassa palkitaan laaja-alaisesti suomalaista kulttuuria. Palkitsemisten lisäksi luvassa on sykähdyttävää musiikkia, sirkusta, teatteria ja tanssia. Mukana juhlahumussa mm. pehmoaino, Red Nose Company ja Avanti. Iltaa luotsaa ihastuttava Katja Ståhl.

02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä
01.03.2024Turku Jazz Festival käynnistyy
01.03.2024Yleisö saa valita jälleen vuoden parhaan aikakauslehtikannen - tässä ovat finalistit
29.02.2024Lauri Siparin Hamlet-suomennoksesta uusi painos

Siirry arkistoon »