Helsingin Kruununhakaan joulukuussa avautuva The Hotel Maria lisää pääkaupungin ravintolatarjontaa upealla kokonaisuudella

27.11.2023

MARIA_logo_blue | The Hotel Maria

The Hotel Maria on listattu Forbes -lehden parhaiden loppuvuonna 2023 avautuvien luksushotellien maailmanlaajuisella listalla. Hotellin kaikista ravintoloista välittyy moderni luksus, joka näkyy niin tyylikkäässä sisustuksessa, kattauksissa kuin huippuluokan palvelutasossa. 

- ”The Hotel Marian kaksi ravintolaa sekä baari tarjoavat ruoka- ja juomavaihtoehdoillaan, palvelullaan sekä visuaalisella eleganssillaan juuri sitä elämyksellisyyttä ja vieraanvaraisuutta, jota asiakkaat meiltä pohjoismaisena luksuskohteena hakevat”, uskoo 15.12.2023 avautuvan The Hotel Marian hotellinjohtaja Katriina Moksi.

The Hotel Marian ravintoloiden pöytävarausjärjestelmä on avautunut, ja varauksia pääsee nyt tekemään hotellin verkkosivujen kautta. Myös menut ovat jo nähtävillä.

The Hotel Maria - Preferred Hotels & Resorts, Helsinki – päivitetyt vuoden  2023 hinnat

Ravintola Lilja - Luksusravintola, Helsinki - The Hotel Maria

Ravintola Lilja – fine diningia vuodenaikojen innoittamana 

A la Carte -ravintola Liljan filosofian ytimessä on tarjota hienostuneita makuja suomalaisella sydämellä ranskalaisen keittiön inspiroimana. Lilja palvelee asiakkaitaan annoksilla, jotka tarjoavat elämyksiä sekä luksusmatkailuun tottuneille hotellivieraille että kotimaisille kävijöille.

Tuotevalinnoissa suositaan kotimaisia ja pohjoismaisia raaka-aineita sesongin mukaan. Menusta löytyy muun muassa lähialueen kalastajilta hankittua villikalaa, poroa Sodankylästä ja suomalaisia marjoja.

Ravintola Lilja - Luksusravintola, Helsinki - The Hotel Maria

Liljan keittiömestarina työskentelee kotimaassa ja ulkomailla arvostettu Ville Rainio. Rainiolla on laaja-alainen kokemus Michelin-tähden ravintoloista ympäri Eurooppaa, kuten La Reserve de Nice, Noma, 28+, Bloom in The Park ja Chez Dominique.

Ravintola Lilja - Luksusravintola, Helsinki - The Hotel Maria

- ”Tavoitteenamme on olla Suomen paras hotelliravintola. Toteutamme asiat samalla pieteetillä ja intohimolla kuin maailman huippuravintoloissa tehdään. Vuodenaikojen mukaan vaihtuva menu esittelee parhaita suomalaisia ja eurooppalaisia sesongin raaka-aineita. Inspiraatiota tekemiseen ja ruokaan haemme sopivassa suhteessa sekä läheltä että kaukaa. Ultraläheltä ovat esimerkiksi hotellin omakasvattamat yritit, joita jatkossa käytämme niin ruuissa kuin juomissa”, Rainio toteaa tyytyväisenä.

Villiyrttien hyödyntäminen onkin Rainion erikoisuus, ja yrtit tulevat näkymään omaleimaisesti annosten ulkonäössä ja makumaailmassa.

Garden Terrace – suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita

Brasserie-tyylinen Garden Terrace ammentaa inspiraatiota klassikkoruoista. Annoksissa suomalaiset raaka-aineet sulautuvat saumattomasti kansainvälisiin tuttuihin klassikoihin, kuten vaikkapa Hummeri Skagen Toastiin. Ravintola Garden Terracesta vastaa Hotel Kämpissä aiemmin työskennellyt keittiömestari Antti Hokkanen.

- "Garden Terrace tarjoaa hienostuneita brasserie-tyylisiä ruokailuelämyksiä rennossa ympäristössä koko päivän, viikon jokaisena päivänä. Klassikoihin ja ranskalaisiin valmistusmenetelmiin pohjautuvissa annoksissa suosimme kotimaisia raaka-aineita. Näin takaamme ruuan tuoreuden ja erinomaisen laadun, sekä pienennämme samalla hiilijalanjälkeämme", myhäilee Hokkanen.

Ravintola Garden Terrace - Kahvila ja Ravintola, Helsinki - The Hotel Maria

Garden Terracelle erityisyyttä tuo ruuan lisäksi luonnonvalossa kylpevä lasiseinäinen puutarhamainen ravintolasali, joka kesäkaudella jatkuu sisäpihan tyylikkäälle ulkoterassialueelle.

Bar Maria – valokuvauksellisia cocktaileja tyylikkäässä ympäristössä

Bar Marian ilme saa voimansa lumesta, jäästä ja valosta. Teema tulee vahvasti esille Timothy Oultonin suunnittelemissa jäätä kuvaavissa valaisimissa sekä mausteena juomavalikoimassa. Lumielementti linkittyy myös hotellin perustajaan, yhdistetyn kolminkertaiseen olympiavoittajaan Samppa Lajuseen, jonka olympiakultamitalit ovat nähtävillä hotellin vitriinissä.

Bar Mariassa asiakkaan yllättää upeiden kattovalaisimien lisäksi baarille poikkeuksellisen vaalea sisustus, fyygeli sekä ylellinen juomavalikoima. Bar Marian erikoisuus on ranskalainen kaviaari ja samppanja, joista arvokkaimpia vaihtoehtojakin saa tilattua laseittain.

Samppanjavalikoima on myös laajempi kuin Suomessa yleisesti. Drinkeissä niin cocktailit kuin alkoholittomat mocktailit ovat käsityön taidonnäytteitä kuvauksellisuudessaan. Juomien valmistamiseen käytettävät siirapit ja tiivisteet tehdään itse.

Bar Marian vetäjänä toimii hotellin Wine and Beverage Manager ja pääsommelier Edmund Liew, joka on työskennellyt luksushotelleissa eri puolilla maailmaa. Hänet on palkittu vuoden sommelierina useamman kerran muun muassa Aasiassa.

Bar Marian lisäksi hotelliin tulee myös pienempi baari Span yhteyteen. Se palvelee ensisijaisesti kylpylävieraita.

Afternoon Tealla tarjolla peräti 18 eri teelaatua

The Hotel Marian Afternoon Tea on odotettu lisä Helsingin teenjuojien keskuudessa. Teevalikoimassa on peräti 18 eri laatua. Afternoon Tea noudattaa perinteitä, ja tarjolla on voileipiä ja skonsseja sekä itse tehty ”clotted cream”.

Kokonaisuudessa panostetaan makujen lisäksi vahvasti esille laittoon. Kattauksessa moderni luksus välittyy tyylikkäissä tarjoiluastioissa. Perinteitä kunnioitetaan teeastiastossa, joka on nykyisin Fiskarsin omistaman Wedgwoodin hienoa brittiläistä posliinia.

Afternoon Tea on tarjolla sunnuntaista 17.12. alkaen kello 12-16.

ravintolakokki.jpg

5star_2.jpg

www.hotelmaria.fi

04.03.2024Mikä johti kymmenien ihmisten kuolemaan? - Pysäyttävä uutuusdraama Sekunnit Yle Areenassa huhtikuussa
04.03.2024Legendaarinen yhdysvaltalaisyhtye Journey ensimmäistä kertaa Suomeen
04.03.2024Dyyni: Osa kaksi oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä

Siirry arkistoon »