Ylen radio- ja audiosisällöt uudistuvat tammikuussa 2024

28.11.2023

Ylen brändi, ilme ja logot – Medialle – yle.fi

Ylen radiokanavilla koittaa uusi aika 8.1.2024 alkaen. Uudistusten myötä  Yle tarjoaa entistä vaikuttavampia sisältöjä Yle Radio Suomessa, Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa.

Ylen radiokanavista Yle Radio Suomessa ja Yle Radio 1:ssä tapahtuu muutoksia 8.1.2024 alkaen Yle Puheen hiljentyessä. Yle Radio Suomi on jatkossa entistä tiiviimmin yhdistämässä suomalaisia suurissa hetkissä, kun urheilu alkaa kuulua kanavalla säännöllisesti.

Yle Radio 1:n rooli puheohjelmien ja kulttuurisisältöjen kanavana korostuu entisestään. Yle Areenassa audiotarjonta monipuolistuu vuoden 2024 aikana.

- “Tavoitteenamme on tarjota entistä parempaa palvelua suomalaisille. Strategiamme mukaisesti painotamme tekemistä entistä enemmän Yle Areenaan, jossa voi kuunnella sisältöjämme ajasta ja paikasta riippumatta ja löytää halutessaan loputtomasti mieluisaa kuunneltavaa. Yhden kanavan poistuminen uudistaa sisältöjämme Radio Suomessa, Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa, ja näillä uudistuksilla varmistamme, että audiotarjontamme pysyy vahvana ja vastaa kuuntelijoiden tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa”, Ylen radio- ja audiopäällikkö Jonna Ferm sanoo.

Yle Radio Suomi, Aina läsnä -teksti sinisellä pohjalla

Muutoksista huolimatta Yle Radio Suomi vaalii vastaisuudessakin rakastettuja ohjelmasisältöjään, joita ovat mm. luonto- ja musiikkiohjelmat sekä toiveohjelmat. Lähetysajat päivittyvät tammikuusta alkaen mm. luontosisältöjen suhteen.

Tiedosto:Yle Radio 1n värillinen logo.webp – Wikipedia

Uudistuva Yle Radio 1 jatkaa monipuolisena puheohjelmien ja kulttuurisisältöjen kanavana, ja myös hartausohjelmien koti on yhä Yle Radio 1. Myös kanavan äänimaailma tulee uudistumaan kevään aikana Radion sinfoniaorkesterin tahdittamana. 

Tiedosto:Yle Areena logo 2017.svg – Wikipedia

Yle Areenan audiotarjonta rikastuu entisestään. Areenan podcast-puolelta löytyy runsaasti niin ymmärrystä syventäviä sisältöjä kuin viihdyttävää asiasisältöä ja hyvää seuraa. Monipuolinen kattaus tiede- ja historiasisältöjä, uutis- ja ajankohtaispodcasteja, podcast-dokumentteja ja lastenaudioita täydentyy uusilla avauksilla joka kuukausi.

- “Monipuolinen ohjelmasisältö, joka on merkityksellistä niin suurelle yleisölle kuin pienemmillekin ryhmille, on kaiken ytimessä. Mikään aihealue ei katoa, mutta tarjoilun muoto voi muuttua”, Jonna Ferm kertoo.

Tammikuun 2024 aikana on luvassa muutoksia myös radiotaajuuksiin osassa Suomea, kun Yle pääsääntöisesti luopuu Yle Puheen aiemmin käyttämistä FM-taajuuksista.

Niistä osa siirretään Yle Radio 1:n käyttöön, minkä vuoksi taajuuksiin tulee lisäyksiä tai muutoksia, jotka koskevat viittä kaupunkia: Hämeenlinna, Joensuu, Oulu, Porvoo ja Raahe.

02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä
01.03.2024Turku Jazz Festival käynnistyy
01.03.2024Yleisö saa valita jälleen vuoden parhaan aikakauslehtikannen - tässä ovat finalistit
29.02.2024Lauri Siparin Hamlet-suomennoksesta uusi painos

Siirry arkistoon »