Marja-Leena Tiainen Kirjailijaliiton kunniajäseneksi

28.11.2023

Etusivu - Suomen Kirjailijaliitto

Suomen Kirjailijaliitto kutsui syyskokouksessaan 18. marraskuuta kunniajäsenekseen kirjailija Marja-Leena Tiaisen. Marja-Leena Tiainen on hurmaava ja monipuolinen kirjailija, jonka tuotannosta nuoret ja vanhat lukijat ovat saaneet nauttia jo 1980-luvulta lähtien.

Suomen Kirjailijaliitolle ja koko suomalaiselle kirjallisuudelle Tiaisen panos on kirjoittamisen lisäksi liittynyt erityisesti lukemiseen.

Monissa palkintoraadeissa sekä liiton luottamustehtävissä Tiaisen paneutuva, tarkka ja tinkimätön läheltä lukemisen taitonsa on osoittautunut äärettömän arvokkaaksi, sillä elävä kirjallisuus vaatii paitsi uudistumiskykyisiä kirjailijoita myös oivaltavia lukijoita. Marja-Leena Tiainen edustaa upealla tavalla näitä molempia.

Marja-Leena Tiainen - Tammi - Tammi

Kuva © Ville Palonen / Tammi 

Tiainen kertoo, että raatityön ansiosta hänen kirjallisuusmakunsa laajeni, syveni ja kehittyi. Hän pitää lukutyötä kunniatehtävänä.

- ”Kaiken lukemani jälkeen voin vain ihastella, miten rikasta, monipuolista ja vaikuttavaa kaunokirjallisuutta Suomessa julkaistaan.”

Kirjailijaliiton johtokunnassa työskennelleen Tiaisen mukaan liiton tehtävä on huolehtia siitä, että kirjailijan työn arvostus näkyy juhlapuheiden lisäksi myös konkreettisesti.

- ”Kirjailijoiden tulonmuodostus on sirpaloitunut. Rahaa voi tulla useista lähteistä, mutta useimmille sitä tulee liian vähän. Päätoiminen kirjailijan ammatin harjoittaminen Suomessa on mahdotonta ilman apurahoitusta. Olisikin toivottavaa, että valtiovalta ei nostaisi kirjan arvonlisäveroa eikä leikkaisi, vaan lisäisi apurahoja ja taiteilijaeläkkeitä. Toivon myös, että vähälevikkisen kirjallisuuden valtionapu säilyy budjetissa.”

Tiainen iloitsee siitä, että liiton toimielimiin hakeutuu edelleen kirjailijoita, jotka tekevät tärkeää vaikuttamistyötä kirjailijan aseman ja työn edellytyksien eteen.

- ”Olen ylpeä liitostamme, sen jäsenistä ja toimiston osaavasta väestä. Kiitos kirjoistanne, rakkaat kollegat. Jatkakaa kirjoittamista.”

Kirjailijaliiton kunniajäseneksi voidaan kutsua liiton tarkoitusperiä ja suomalaista kirjallisuutta ansiokkaasti edistäneitä suomalaisia ja ulkomaalaisia henkilöitä. Kunniajäsenet nimeää liiton kokous johtokunnan esityksestä.

Suomen Kirjailijaliitto on vuonna 1897 perustettu suomenkielisten kaunokirjailijoiden ammatillinen ja aatteellinen järjestö, joka vahvistaa kirjailijoiden ammatillista asemaa ja edistää suomalaista kirjallisuutta. 

02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä
01.03.2024Turku Jazz Festival käynnistyy
01.03.2024Yleisö saa valita jälleen vuoden parhaan aikakauslehtikannen - tässä ovat finalistit
29.02.2024Lauri Siparin Hamlet-suomennoksesta uusi painos

Siirry arkistoon »