Jorma Tommila ja Karoliina Blackburn ovat vuoden näyttelijät

28.11.2023

Medialle - Näyttelijäliitto - Skådespelarförbundet ry

Elokuvassa Sisu pääosan tehnyt Jorma Tommila on valittu vuoden elokuvanäyttelijäksi. Hormonit -televisiosarjan Elenan rooli toi vuoden tv-sarjanäyttelijän palkinnon Karoliina Blackburnille.

Valinnan tekivät Näyttelijäliiton näyttelijät. Kollegoiden mukaan Blackburn tekee loistavan roolityön hellyttävänä ja välillä ärsyttävä hormonien vietävänä olevana ihmisenä. Katsoja samaistuu Elenan hahmoon, gynekologina työskentelevään suoraviivaiseen Elenaan, joka on tottunut aina löytämään ratkaisut ongelmiin, kunnes alkaa kärsiä hormonimuutoksista.

Vuoden elokuvanäyttelijäksi valitun Jorma Tommilan rooli Aatami Korpena elokuvassa Sisu on kollegoiden mukaan uskomattoman väkevä ja fyysisesti vahva suoritus. Tommila näyttelee lähes repliikittömän roolinsa läsnä olevasti ja puhuttelevasti. Hän hakkaa monet kansainvälisen tason actionsankarit mennen tullen ja tekee karikatyyrisestä sankarista persoonallisen, jopa koskettavan.

Palkinnot jaettiin 26. marraskuuta Avate Audiovisuaalisen alan tekijät ry:n vuosijuhlassa, jossa palkitiin myös elokuvaohjaajia ja käsikirjoittajia.

Vuoden 2023 näyttelijöiden Jorma Tommilan, joka ei päässyt paikalle, mutta lähetti videoterveyhdyksen, ja Karoliina Blackburnin lisäksi palkittiin myös ohjaajia ja käsikirjoittajia.

Vuoden elokuvaohjaajaksi valittiin Suvi West elokuvastaan Máhccan – Kotiinpaluu. Munkkivuori -sarja toi vuoden tv-sarjaohjaajapalkinnon Jani Volaselle.

Vuoden inspiroivaksi ohjaajaksi valittiin Jesse Jalonen elokuvastaan Kukaan ei katso sinua silmiin.

Vuoden käsikirjoittajapalkinto annettiin Reeta Ruotsalaiselle elokuvan Kupla käsikirjoituksesta ja Mia Ylöselle Koodinimi Annika -sarjan käsikirjoituksesta.

Medialle - Näyttelijäliitto - Skådespelarförbundet ry

02.03.2024Tampereen Nokia Arenalla järjestetään Suomen suurimmat Euroviisubileet 11. toukokuuta
02.03.2024Taidemaalariliitto ja Korutaideyhdistys tuovat teosmyyntitilaisuudet jälleen Kaapelitehtaalle
02.03.2024Myrskyluodon Maija Ruotsin ensi-iltaan huhtikuussa
01.03.2024Helsingin BioRex Lasipalatsi avautuu yleisölle Oscar-juhlanäytösten siivittämänä
01.03.2024Pirkko Mannola The 50's Summer Festivalin pääesiintyjäksi
01.03.2024Marita Taavitsaisen ja Kari Hirvosen tähdittämä Reijo Taipale -esitys viiden kaupungin kiertueelle huhtikuussa
01.03.2024Vahtera julkaisi uuden singlen ja kakkosalbumi tulossa keväällä
01.03.2024Turku Jazz Festival käynnistyy
01.03.2024Yleisö saa valita jälleen vuoden parhaan aikakauslehtikannen - tässä ovat finalistit
29.02.2024Lauri Siparin Hamlet-suomennoksesta uusi painos

Siirry arkistoon »