Käärijä, Erika Vikman, KUUMAA ja Benjamin ottavat lavan haltuun lauantain UMK-jättishowssa

10.02.2024

Näin käy UMK:n, jos Suomi ei osallistu Euroviisuihin - Viihde - Ilta-Sanomat

Areenaluokkaan kasvaneen Uuden Musiikin Kilpailun lauantain show’n avaus- ja väliaikanumerot ovat nyt julki. Illan avaa viime vuoden UMK-artistien, suomalaisen popmusiikin ”Young royalsin” KUUMAAn ja Benjaminin, eeppinen yhteisshow. Show’n välinumerossa lavan valtaavat viime vuoden voittaja Käärijä sekä UMK-legenda Erika Vikman järkälemäisessä yhteisnumerossa. 

- ”On todella siistiä palata takaisin UMK-lavalle, sinne, mistä kaikki tämä hullunmylly alkoi”, Käärijä kertoo.

- “Kun kaksi hyvin omanlaista persoonaa lyödään samalle lavalle, niin unohtumaton show on taattu.” 

- “On suuri kunnia tehdä paluu UMK-lavalle nyt kun UMK on suurempi kuin koskaan”, Erika Vikman kommentoi.

- “Käärijän kanssa esitettävässä yhteisnumerossa kulminoituu meitä yhdistävä hulluus ja rakkaus viihteeseen. Lupaan, että esityksemme tulee olemaan ikoninen!"

UMK24

Kuva ©  Yle / Ili Marttinen

KUUMAA-yhtyeen UMK:n jälkeinen vuosi on ollut massiivisen suosion siivittämä ja vuoden 2023 UMK-biisi Ylivoimainen oli mm. viime vuoden soitetuin radiobiisi. Avausnumerossa KUUMAAn kanssa esiintyy niin ikään viime vuoden UMK-artisti sekä tänä vuonna UMK:n yhtenä juontajana toimiva Benjamin

- ”Lähinostalginen riemu ja jännitys vuorottelevat treeneissä, ja jälleennäkeminen tutun tuotantoryhmän kanssa on ollut ihana. Vuoden takainen UMK oli meille unohtumaton retki, joten on suuri ilo tehdä eräänlainen paluu UMK:hon, jonka puitteet ovat nyt entistä kunnianhimoisemmat”, KUUMAAn solisti Johannes Brotherus sanoo.

- ”Benjamin on mieletön esiintyjä, jonka kanssa meillä on kunnia kiivetä lavalle ensimmäistä kertaa yhdessä. Luvassa on useiden musiikillisten maailmojen näyttävä törmäys ja liitto. Esitys, jollaista ei ole kummaltakaan artistilta aikaisemmin nähty.”

- "Tuntuu aivan mielettömän hienolta saada kutsu takaisin Suomen upeimman ja isoimman musiikkiohjelman lavalle!” Benjamin kommentoi.

- “On suuri kunnia saada esiintyä ja tänä vuonna myös kantaa ohjelmaa juontajan roolissa. Jännittävin osuus lienee itse shown avausnumero, sillä se tulee olemaan UMK-historian isoin ja hienoin avaus. Näin uskaltaisin väittää!"

 

Ylen UMK-lähetystä voi seurata suomen-, ruotsin-, englannin-, venäjän-, pohjoissaamen-, inarinsaamen-, ukrainan- ja viittomakielisellä selostuksella. Suomenkielisenä kommentaattorina toimii jälleen Mikko Silvennoinen ja ruotsinkielisinä selostajina jatkavat Johan Lindroos ja Eva Frantz.

Englanninkielisestä selostuksesta vastaa UMK:n verkko- ja sometoimittaja Jaakko Oleander-Turja, pohjoissaameksi Linda Tammela ja inarinsaameksi Heli Huovinen. Ukrainankielisenä selostajana toimii Galyna Sergeyeva

Viittomakielen kokonaisuutta on tänä vuonna kehitetty. Selostajina nähdään Miguel Peltomaa (biisien viittominen), Silva Belighti (suomenkielinen viittomakieli) ja Robin Hänninen (suomenruotsalainen viittomakieli). Venäjäksi selostaa Novosti Ylen toimittaja Levan Tvaltvadze.

Ylen lähetysten lisäksi UMK näytetään nyt ensimmäistä kertaa Viron TV3:lla sekä jälleen espanjalaisella TenTV- ja hollantilaisella OUTtv-kanavilla. Krista Siegfriedsin selostamaa OUTtv-lähetystä voi seurata Hollannin lisäksi Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa ja Israelissa. 

Lisäksi UMK24-lähetyksessä on suomenkielinen ohjelmatekstitys, joka on suunnattu huonokuuloisille ja kuuroille. Sitä voivat kuitenkin käyttää kaikki, jotka eivät voi pitää ääntä lähetyksessä päällä. 

 

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 10.2.2024 Tampereen Nokia Arenan UMK24-tapahtumassa. Suora lähetys UMK-show’sta nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, YleX:llä ja YleX3M:llä. 

UMK:ssa voi äänestää suosikkiaan 10.2. suoran lähetyksen aikana, kun kaikki kappaleet on kuultu. Äänestää voi maksutta yle.fi-sovelluksen kautta sekä maksullisesti lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon. Maksullisen äänestyksen keräystuotto käytetään Nenäpäivän yhteistyöjärjestöjen hankkeissa kehittyvissä maissa vuosina 2025–2027. Äänestää voi useamman kerran.

UMK-äänestys on kansallinen äänestys. Ulkomailta äänestäminen voi onnistua sovelluksella, jos äänestäjällä on Yle tunnukset. Puhelinäänestys toimii vain Suomessa.

UMK24-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 75 % yleisöäänet sekä 25 % kansainvälisen raadin antamat pisteet.

Tarkemmat äänestysohjeet ja äänestysnumerot löytyvät täältä.

13.07.2024Bruce Springsteen hurmasi loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla
13.07.2024Pepe Willbergin elämästä ja urasta kertova PEPE-elokuva valkokankaille lokakuussa
13.07.2024Yle panostaa kotimaiseen musiikkiin - alueradioissa yli puolet soitetusta musiikista suomalaista
12.07.2024Jenni Vartiainen julkaisi uuden "Viimeinen pisara" -kappaleen
12.07.2024Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tämän vuoden voittotango on valittu
12.07.2024Pori Jazz 2024 -festivaali käynnistyy 12. heinäkuuta
12.07.2024Bruce Springsteen and The E Street Band esiintyy Olympiastadionilla perjantaina 12. heinäkuuta
11.07.2024Odotetusta Gladiator II -elokuvasta julkaistiin ensimmäinen traileri - Suomen ensi-ilta 15. marraskuuta
11.07.2024Reidar Palmgrenin odotettu uusi romaani julkaistaan elokuussa
11.07.2024Sleepy Sleepers toteuttaa Logomossa Halloween-teemaisen 50-vuotisjuhlakonsertin

Siirry arkistoon »