Yläkoulumaailmaan sijoittuva Sori siitä -draamasarja pureutuu luokkaeroihin ja eriarvoisuuteen

26.03.2024

Porukka nuoria sekä yhden nuoren äiti seisoo rivissä katsoen kohti kameraa. Kuvan päällä Sori siitä -teksti.

Kolmetoistaosaisessa varhaisnuorille suunnatussa sarjassa teemoina ovat luokkaerot ja eriarvoisuus, mutta tarinan pääosassa ovat lopulta valheiden seuraukset, hyväksytyksi tulemisen tarve ja ystävyys.

Sori siitä kertoo 13-vuotiaasta Senjasta (Varpu Laakkonen), joka muuttaa köyhän yksinhuoltajaäitinsä (Linnea Leino) kanssa uudelle paikkakunnalle ja aloittaa 7. luokan hyväosaisten koulussa. 

Ensimmäisenä koulupäivänä Senja tutustuu Iinaan (Ella Korpinen) sekä tämän kavereihin Miisaan (Iida Majaus) ja Jennaan (Maria Jaskari), mutta häpeää huonoa asemaansa niin paljon, että valehtelee olevansa rikas ja asuvansa isossa omakotitalossa.

Päivä päivältä Senjan ja Iinan ystävyys syvenee, mutta samalla valhe kasvaa ja tekee Senjan elämästä lähes mahdottoman. Lisävaikeuksia aiheuttavat äidin työongelmat sekä Senjasta kiinnostunut ympäristöaktivistipoika Samuel (Taneli Aho), johon Iina on ihastunut. Ja miksi äiti ei suostu kertomaan Senjalle mitään hänen kuolleesta isästään?

Äiti halaa tytärtään peilin edessä sarjassa Sori siitä

Kuva © Yle

Varhaisnuorille suunnattu draamasarja Sori siitä käsittelee suomalaista yläkoulumaailmaa uskottavasti ja maanläheisesti varhaisnuorten näkökulmasta. Kolmentoista jakson pituisessa sarjassa käydään läpi 2020-luvun luokkaerojen ja eriarvoisuuden teemoja, mutta tarina kertoo lopulta valheiden seurauksista, hyväksytyksi tulemisen tarpeesta ja ystävyydestä. Millä tavoin vanhempien virheet toistuvat uusille sukupolville?

Sori siitä -sarjan päärooleihin koekuvattiin yli 400 12-15-vuotiasta nuorta ja näyttelijöiksi valikoituivat todelliset tulevaisuuden kyvyt, jotka ensikertalaisinakin onnistuivat kuvauksissa kuin ammattilaiset.

Rooleissa nähdään Varpu Laakkonen, Linnea Leino, Ella Korpinen, Iida Majaus, Maria Jaskari, Taneli Aho, Oiva Vellonen, Miro LopperiTuukka HuttunenPetra Ahola ja Seela Sella.

Käsikirjoituksesta vastaa Katariina Romppainen ja ohjauksesta Johanna Smith.

Sori siitä -jaksot Yle Areenassa 19.4. ja 21.4. alkaen Yle TV2:lla. 

Tiedosto:Yle Areena logo 2017.svg – Wikipedia

19.04.2024Civil War - ELOKUVA-ARVOSTELU
19.04.2024Suomen katsotuin tv-kanava Yle TV1 uudistaa ilmeensä
19.04.2024Tove Jansson tunsi olevansa ennen kaikkea maalari - Janssonin elämästä kertova näyttely avautuu Muumimuseossa
19.04.2024Lea Lavenin, Kai Hyttisen, Marion Rungin ja Markku Aron suositulle Yhdessä-konserttikiertueelle jatkoa uusitulla ohjelmistolla
19.04.2024Ressu Redfordilta uutta musiikkia
19.04.2024DJ-duo DOG HUSTLERS julkaisi uuden singlen, joka on bile-versio Kaija Koon legendaarisesta hitistä
19.04.2024VIIVI julkaisi odotettua uutta musiikkia
17.04.2024Wilma Schlizewski paljastaa kaiken uutuuskirjassa
17.04.2024Britannian albumilistan kärkinimi The Libertines Turkuun
17.04.2024Lauri Tähkä lopettaa uransa

Siirry arkistoon »