Eurovision laulukilpailu rakensi uuden mobiilisovelluksensa suomalaisella No Code -alustalla

03.05.2024

Maailman suurin elävän musiikin kilpailu Euroviisut uudisti mobiilisovelluksensa tänä keväänä, ennen tämän vuoden Ruotsin Malmössä järjestettäviä kilpailuja. Sovellus on rakennettu suomalaisen Choicelyn No Code -alustalla.

- "Etsimme erikoistunutta kumppania, jonka avulla voimme kehittää mobiilisovellustamme nopeasti ja joustavasti. Haluamme palvella paremmin euroviisufaneja kaikkialla maailmassa." sanoo Eurovision laulukilpailun digi- ja viestintäpäällikkö Dave Goodman.

- "Choicelylta saimme ehdottomasti kaiken tämän, ja enemmänkin. Heidän innovatiivisen No Code -alustan avulla voimme tehdä muutoksia mobiilisovellukseemme helposti. Koodausta ei enää tarvita perusylläpitoon ja -päivityksiin”, Goodman korostaa.

Choicelylla mobiilisovellus rakennetaan käyttämällä visuaalista käyttöliittymää, joka ei vaadi koodaustaitoja; mobiilisovelluksia tehdään vastaavasti kuin Wixillä tai Wordpressillä nettisivuja. Choicely on perustettu Suomessa ja sitä käyttävät media-, urheilu- ja viihdealan johtavat toimijat, sekä yritykset useilla muilla toimialoilla yli 50 maassa.

- "Vaikka Choicely on No Code -alusta, meillä on täysin räätälöity sovellus, joka vastaa tarpeitamme ja brändiämme. Parannusten tekeminen on nopeaa ja helppoa. Voimme keskittyä faniemme palvelemiseen, viihdyttämiseen ja sitouttamiseen!”, lisää Dave Goodman ESC:stä.

Euroviisusovelluksessa on uusi laaja mediaportaali sekä fanialue, joka on täynnä interaktiivisia faniaktivointeja, kuten Scoreboard eli tulostaulu. Tulostaulun avulla katsojat voivat rankata suosikkiesiintyjänsä alkaen 12 pisteestä, sekä jakaa rankinginsa helposti sosiaalisessa mediassa.

Fanit voivat helposti äänestää semifinaalien sekä finaalien aikana omia suosikkejaan mobiilisovelluksella.

- ”Olemme ylpeitä saadessamme tehdä yhteistyötä Eurovision laulukilpailun kanssa!”, sanoo Choicelyn toimitusjohtaja Kaius Meskanen.

- "Euroviisut on legendaarinen kilpailu, jolla on intohimoinen fanikunta, ja se näkyy kaikessa, mitä he tekevät", Meskanen sanoo.

- ”Olemme luoneet yhdessä viimeistellyn sovelluksen palvelemaan euroviisufaneja sekä pääkilpailujen ajaksi että myös karsintavaiheeseen ja kilpailujen välille. On hienoa nähdä, miten Euroviisujen organisaatio hyötyy No Coden eduista, kuten matalammista kuluista, ketteristä päivityksistä ja muutoksista sekä yleisesti paremmasta asiakaskokemuksesta”, Meskanen huomauttaa.

Uudistettu Eurovision laulukilpailusovellus löytyy Apple App Storesta ja Google Play Storesta.

App Store: https://apps.apple.com/fi/app/eurovision-song-contest/id625994547

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.digame.esc

Eurovision Song Contest 2024 -liput

Eurovision laulukilpailu on maailman suurin elävän musiikin kilpailu. Sen järjestää vuosittain Euroopan yleisradiounioni EBU, maailman merkittävin julkisen palvelun kanavien yhteenliittymä. Eurovision laulukilpailuun osallistuvat EBU:n jäsenyhtiöt lähettävät uuden kappaleen edustamaan maataan. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1956 lähtien, paitsi vuonna 2020.

27 maata on voittanut kilpailun ainakin kerran. SVT:n isännöimään vuoden 2024 Eurovision laulukilpailuun Malmössä, Ruotsissa osallistuu 37 maata.

Vuoden 2023 kilpailu tavoitti yli 170 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa televisiossa ja verkossa.

EBU edustaa 112 mediaorganisaatiota 56 maassa Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa; ja sillä on 31 kumppania Aasiassa, Afrikassa, Australiassa ja Amerikassa. EBU pyrkii turvaamaan julkisen median kestävän tulevaisuuden.

File:European Broadcasting Union logo.svg - Wikipedia

17.05.2024Näitä kirjoja Suomessa lainattiin eniten vuonna 2023
17.05.2024Suomen suurimmalle bändien fanituotteisiin erikoistuneelle Backstage Rock Shopille tulossa kaikkien aikojen festarikesä
17.05.2024Pia Andellin Kesken - lyhytelokuva valittu parhaaksi pohjoismaiseksi draamaksi
16.05.2024Sinikka Sokka sivuun Heinolan kesäteatterin tuotannosta
16.05.2024Hämeenlinnan Teatterilla huikea näytäntövuosi
16.05.2024Myrskyluodon Maija Pohjoismaiden katsotuin pohjoismainen elokuva tänä vuonna
16.05.2024Kingdom of the Planet of the Apes oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
12.05.2024Euroviisut keräsi suomalaiset ruutujen äärelle - finaali tavoitti noin 2,15 miljoonaa suomalaista
12.05.2024Sveitsi voitti Euroviisut
11.05.2024Hollanti ei osallistu Euroviisujen finaaliin

Siirry arkistoon »