Ylen uudet studiot sekä brändien ilmeet ja audiomaailmat otetaan käyttöön 10. kesäkuuta

10.06.2024

Yle Uutisten värimaailma muuttuu violetiksi — ”Ei meidän tarvitse olla  mitään jääpalikkaa”, sanoo visuaalinen päällikkö | Kulttuuri | Yle

Kyseessä on Ylen suurin uudistustyö yli kymmeneen vuoteen, ja sen myötä suomalaiset voivat seurata jatkossakin huippuluokan uutis- ja urheilusisältöjä.

Uudessa studioympäristössä toimivat Yle Uutiset, A-Studio, Ylen aamu, Yle Sää, Urheiluruutu sekä TV-nytt, Sportnytt ja erityisuutiset. Uudistuksessa halutaan panostaa entistä enemmän visuaaliseen sisällöntuotantoon. 

- “Studioiden tekniikka päivitetään nykyaikaan, mikä takaa huoltovarmuuskykymme säilymisen myös tulevaisuudessa. Otamme käyttöön modernia automatiikkaa, robotiikkaa sekä erilaisia AI-ratkaisuja, jolloin toimintamme myös tehostuu merkittävästi. Kymmenessä vuodessa suomalaisten median käyttö on siirtynyt yhä vahvemmin digitaalisiin kanaviin, ja uudistus mahdollistaa meille vaikuttavamman kerronnan sekä verkossa että tv:ssä”, kertoo studiouudistuksesta vastannut päällikkö Mika Lavonen.

Petri Raivio, Inka Henelius, Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen ja Veronica Bogomoloff. Kuva © Yle

Studioiden uudistamisen yhteydessä Yle Uutisten, Yle Urheilun sekä Svenska Ylen sisällöille toteutettiin nykyaikainen ja eri kanavissa toimiva ilme. Muutos näkyy logoissa, väri- ja äänimaailmoissa, ohjelmatunnuksissa sekä muissa visuaalisissa elementeissä. Jatkossa suomalaisten on entistä helpompi tunnistaa ja löytää Ylen uutis- ja urheilusisällöt kanavasta tai alustasta riippumatta.

- “Uusituilla studioilla ja ohjelmakonsepteilla takaamme parhaat mahdolliset puitteet tarjota suomalaisille jatkossakin luotettavaa journalismia nykyaikaisesti ja kiinnostavasti. Uudistetut kerronnan tavat varmistavat, että yleisö saa kattavaa uutispalvelua kaikissa niissä kanavissa, joissa he haluavat sitä kuluttaa. Samalla olemme luoneet tuotteillemme yhtenäisen ilmeen, jonka pääväri on violetti. Uusi ilme näkyy jatkossa kaikissa uutis- ja ajankohtaissisällöissämme ja tuo niihin lämpöä ja toiveikkuutta, perinteitä unohtamatta", sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen.

 

Yle Urheilun Antti-Jussi Sipilä, Riku Salminen, Inka Henelius, Antti Sahlström ja Petra Manner. Kuva © Yle

Myös Yle Urheilun tekemisen tavat ja brändit uudistuvat. Yle Urheilun sisällöt, Urheiluruutu mukaan lukien, saavat yhtenäisemmän ilmeen. Uusi pääväri on rohkea ja raikas lime, ja Yle Urheilun uusi liikekieli mukailee urheilun energiaa. 

- “Visuaalinen kerronta on urheilun tapahtumien ja tunteiden välittämisen ytimessä, ja nyt tehtyjen uudistusten avulla pääsemme kehittämään sitä uudelle tasolle. Urheilulähetykset ovat usein aiemminkin toimineet uudistusten vetureina. Luvassa on urheilun superkesä, jonka aikana suomalaiset pääsevät tutustumaan Yle Urheilun uuteen ilmeeseen. Uskomme, että jatkossa yleisö löytää ja tunnistaa monipuolisen tarjontamme entistä helpommin kanavasta riippumatta”, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen. 

Yle Uutisten värimaailma muuttuu violetiksi — ”Ei meidän tarvitse olla  mitään jääpalikkaa”, sanoo visuaalinen päällikkö | Kulttuuri | Yle

Lisäksi Svenska Ylessä sisällöt ja tekeminen päivittyvät uuteen. Tv-nytt, Yle Sportenin sisällöt ja Sportnytt mukailevat ilmeiltään jatkossa Yle Uutisten ja Yle Urheilun uusia sisältöjä.

- “Svenska Ylen tavoitteena on edelleen kasvattaa videotuotannon määrää ja laatua. Digitaalinen visuaalinen materiaali muodostaa päivittäisen tuotannon ytimen ja tämä tietysti näkyy vahvasti myös Svenska Ylen verkkopalvelussa”, kertoo Svenska Ylen toimituspäällikkö Charlotte Sundström.

Yle Uutisten Marjukka Havumäki, Petteri Löppönen, Piia Pasanen, Jussi-Pekka Rantanen, Milla Madetoja, Marjo Rein.  Kuva © Yle

Yle Uutisten, Yle Sään ja Urheiluruudun ensimmäiset lähetykset uusista studioista nähdään 10. kesäkuuta klo 18.00 alkaen sekä samana päivänä TV-nyttin lähetys klo 19.30 ja A-studio klo 21.00. 

Ylen aamun ensimmäiset uudistuneet lähetykset nähdään seuraavana päivänä eli tiistaina 11. kesäkuuta. Yle Urheilun ja Yle Sportenin uusi ilme näkyivät jo 7. kesäkuuta alkaen yleisurheilun EM-kisojen yhteydessä. 

File:Ylen logo.svg - Wikipedia

22.06.2024Yle tekee odotetun paluun kesän tanssilavoille juhannuksena
21.06.2024Risto Räppääjä ja kaksoisolento -elokuvan ohjaa menestysmusikaaleista tuttu Samuel Harjanne
20.06.2024Suurmusikaali JUICE Valkeakoskella Suomen Kesäteatterissa
20.06.2024Olavinlinna täyttää pian 550 vuotta
19.06.2024Helsingin kulttuuripalkinto Mikki Kuntulle
18.06.2024Samppalinnan Kesäteatterissa rikollisen röyhkeä menestysmusikaali
18.06.2024Rakastettu Havis Amanda palaa Kauppatorille 26. kesäkuuta
17.06.2024Kesä alkaa kirjakaupasta - kesän 2024 kuumimmat kirjavinkit
17.06.2024Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta jakoi kolme taiteilijapalkintoa
17.06.2024Animaatioelokuva Inside Out - mielen sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva

Siirry arkistoon »